Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
LadyRebeka píše:
Michelangelo teď se mi sevřelo srdce bolestí
Fanatik nejsem nevím proč mě napadáš,jen jsem vám chtěla napsat o čem se tu už 2hod bavíte a co některé schvalujete
A i když není člověk milionář tak se dá s miminkem fin vyžít, třeba zatím i v azylovém domě
No tak po dlouhém přečtení diskuze jsem nenašla žádnou radu pro zakladatelku, ale nějakých řečí mimo ní a hašteření.
Já bych ti poradila zkus si s přítelem promluvit, proč to tak cítí, jestli k tomu má nějaký závažný důvod, proč najednou dítě nechce. Strach, třeba přišel o místo a podobné životní události. Záleží co v tom je, je třeba to zjistit.
Pokud bude na tom trvat, tak si sama ujasni, na čem ti víc záleží, jestli chceš dítě, kdy jste se snažili a nebo partner. To si už musíš sama rozmyslet a následky pak časem uvidíš. To ti nikdo za tebe nerozhodne, držím palce ![]()
78mamina píše:LadyRebeka píše:Fanatik nejsem nevím proč mě napadáš,jen jsem vám chtěla napsat o čem se tu už 2hod bavíte a co některé schvalujete
Michelangelo teď se mi sevřelo srdce bolestíA i když není člověk milionář tak se dá s miminkem fin vyžít, třeba zatím i v azylovém domě
S tím přežitím souhlasím, jinak podle mě je na hlavu postavené tady psát o tom jak probíhá potrat, jak myslíš že na to zareaguje maminka, která čeká miminko, které je bohužel nemocné a musí na potrat, už tak je vyšťavená a pak se dozví, jak miminko bojuje a oni mu urvou nohy atd…no nemluvím je mi z toho šoufl…Někdo tu říkal, že interupce vůčí snažícím se je nefér tady rozvádět, ale tohle mi příjde taky nefér…promin, ale jo
78mamina píše:LadyRebeka píše:Nějak to přeskočilo ale je to pro Rebeku
Michelangelo teď se mi sevřelo srdce bolestí
Fanatik nejsem nevím proč mě napadáš,jen jsem vám chtěla napsat o čem se tu už 2hod bavíte a co některé schvalujeteA i když není člověk milionář tak se dá s miminkem fin vyžít, třeba zatím i v azylovém domě
Jasně je to nefér omlouvám se maminkam co se musí miminka takhle vzdát, ale na druhou stranu kolik takovejch maminek je a kolik žen jde denně na interupci
JE TO O NICEM SE TAKHLE DOHADOVAT KAZDA MAME NA TO SVUJ NAZOR HM
78mamina: HODNE JICH JE takovych zen.Mrkni na statistiky a taky se podivej kolik samovolne potrati zamkle apod.
jsi fakt nechutna a je mi z tebe smutno.
soldi píše:verenika píše:prepac, a ona, ked to pise na forum, kde sa zeny snazia o dieta niekolko rokov, podstupuju umele oplodnenia, je to pre ne obrovska zataz na psychiku, tak myslis, ze ona ich nedepta????
A je to tu zas.Ona se prostě na něco ptá a vy jí chudinku vydeptáte.![]()
Ahoj, já se o miminko snažila roky. Samovolné potraty, mimoděložní… Těhulky ve mě vzbuzovali lítost. Ne, že bych jim to nepřála, prostě jsem chtěla taky. V noci jsem měla děsivé sny, které mám občas i teď. Teď mě budí hrůzou ze spaní sen, že se mi to, že mám svou princeznu jen zdálo. Prostě sen ve snu. Než se mi teď v dubnu narodila malá, prošla jsem si peklem a mnoha operacemi.
A přesto zakladatelku neodsuzuji a její dotaz zde patří. Kde jinde se poradit… Na portálu o autech? Pokud děťátko přišlo v oprvdu tíživé životní situaci, je lepší to řešit hned, než pak číst hrůzostrašné články v novinách, nebo nemít co do úst. Samozřejmě, že toho pak bude litovat. Ale zároveň udělá to nejlepší, co v dané situaci je možné. Kdo ví, třeba po cestě do nemocnice na potrat se otočí a rozhodne se, že si děťátko nechá.
Milá zakladatelko, potrat je drahý a na tvou otázku ti nejlépe odpoví v nemocnici. Jinak pokud si miminko necháš, jsou různá azilová zařízení pro matku a dítě a různé poradny pro těhulky v tísni, u nás v Ově to má tuším charita. Na internetu najdeš spoustu čísel pro lidi v nouzi. Zavolala bych tam.
Tvůj přítel pracuje? Musel by ti platit alimenty a náklady spojené s porodem (schovej si všechny účtenky) a co udělej nejdříve: KOPNI TOHO KRETÉNA DO ZADNICE!!! To není chlap pro život. Udělal to jednou, udělá to zas. A hlavně ho chtěl! Dítě není hračka.
kattkka píše:
78mamina: HODNE JICH JE takovych zen.Mrkni na statistiky a taky se podivej kolik samovolne potrati zamkle apod.
jsi fakt nechutna a je mi z tebe smutno.
toto bolo ubohe.
ten, kto pise pravdu je podla Teba nechutny?
mne je smutno zo zien, ktore si nevazia same seba.
Nedá mi to a taky se zapojím do diskuze. Přestože díky HA počet umělých přerušení těhotenství rapidně poklesl, tak v období 2004-2008 byl průměr 24,3umělých přeušení na 100 porodů viz http://www.czso.cz/…bi_2004_2008
Nevím,jestli jsou v tom umělá přerušení ze zdravotních důvodů, ale nerovnoměrné rozprostření dává tušit, že zdravotní indikace budou v menšině celkového počtu. Takže stále je to velmi časté rozhodnutí:-(
Když jsem volala na gynekologii, že mám pozitivní test, tak se mě setřička ptala, jestli je těhotenství chtěné. Takže si myslím, že naše názory jsou hodně ovlivněny tím, že jsme snažilky, ustarané těhulky nebo starostlivé maminky… Většina holek, které se rozhodnou dobrovolně pro potrat, asi nechodí diskutovat s ostatními na net. Snad až později, když začnou litovat nebo se změní jejich životní situace. Proto bych ze zakladatelky nedělala někoho odsouzeníhodného, zvláště když opravdu nemáme další potřebné informace…
A doporučení preferovat porod a následnou adopci před potratem také není tak automatické, jak by se mohlo zdát podle měkterých příspěvků v diskuzi. A to nejenom díky nepružnému a komplikovanému procesu adopcí v ČR. Zdravotní zatížení maminky, která absolvuje celé těhotenství, porod a šestinedělí, je mnohem větší než při potratu i s jeho riziky. A to nemluvím o psychice matky, která si vytvoří vztah k dítěti, musí jej porodit a pak se jej dobrovolně vzdá…
Taky jsem proti potratům, ale netvařme se, že nejsou…
Příspěvek upraven 23.08.10 v 22:05
Nejsem úplně objektivní, ale trochu mě děsí zkušenost zdravotní sestry z gynekologie, která si poměrně často posteskává, že otěhotněvší dost často uvažují o potratu nebo chodí na kontroly pár týdnů s tím, že „to“ možná dají pryč a podobně cituplně o svém děťátku hovoří i do porodu. S jakou emoční výbavou tyhle dítka přichází na svět snad ani nechci vědět
![]()
Mamino promin, omlouvám se Ti, nechci se dohadovat, jen jsem řekla svůj názor. ![]()
kATTKKO ONO JE NECO JINEHO POTRAT MRTVEHO PLODU JE TO HROZNE PRO MAMINKU ALE TEN ANDILEK ODESEL SAM A MIMINKO CO JE NEMOCNE A TUDIZ NEMA MNOHO SANCI ZE PREZIJE POROD A VSTUP DO TOHOTO SVETA JE TAKE NECO JINEHO JA SE TU BAVILA O INTERUPCI NA ZDRAVEM MIMINKU ![]()
Interrupce zdravého dítka je vždycky něco jiného, jen nemít pocit, že se zbavuju „nechtěného zboží.“
78mamina píše:
kATTKKO ONO JE NECO JINEHO POTRAT MRTVEHO PLODU JE TO HROZNE PRO MAMINKU ALE TEN ANDILEK ODESEL SAM A MIMINKO CO JE NEMOCNE A TUDIZ NEMA MNOHO SANCI ZE PREZIJE POROD A VSTUP DO TOHOTO SVETA JE TAKE NECO JINEHO JA SE TU BAVILA O INTERUPCI NA ZDRAVEM MIMINKU
Nevím proč se v tom pořád pitváš
Nech už to být.Někdo je prostě proti potratům a někdo je dokáže pochopit.Ale o tom diskuze není a nebyla.
Prosím,už to uknočíme…
![]()