Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
vrony píše:karinka píše:vrony píše:
Soldi, chci tě podpořit, zcela s tebou souhlasím.Vereniko, už jsem si všimla dřív,že ti výrazně konvenují jen příspěvky souhlasné s tvými.
Nechápu, proč by někdo bez urážek nemohl projevit názor.Zvlášť se to nelíbí těm, které tak hlasitě volají po svobodě
Bez urážek? No tak si prosím přečti celou diskuzi, ano? Názor, pokud o to někdo stojí, ale v této diskuzi se na něj zakladatelka neptala, můžeš napsat, ale dá se to taky podat slušnější formou, nemyslíš?Karinko., tak proč cituješ můj příspěvek a děláš do něj vpisek?
To, co popsala Mamina 78 je pouhopouhý popis toho, co jste tady mnohé bojovně odkývaly. Najednou už to zní jinak, že? To už je najednou „fuj“, že?
Vrony-opravdu nevím o co ti jde?!Myslíš,že všechny nevíme že potrat je fuj??
Myslíš,že jsme hloupé a myslíme,že se embryo rozpustí
Je to hodně přitažené za vlasy a nemá to tady co dělat.
Já viděla mini i interupci a opakuji,že kdyby mě k tomu život donutil tak jdu.Nechápu jak můžeš říkat nikdy.Takže i ty co jdou vlastěn kvůli postižení tak spáchají vraždu??To miminko taky bojuje?
Mám toho už opravdu dost,co se tu na emimi poslední dobou děje.
zeptat se kolik stojí interupce a dozvědět se jak probíhá??Ptal se na to někdo?myslíš,že pro ní to není hrozný??A jěště poslouchat s odpuštěním takový pindy?
karinka píše:Michelangelo píše:No já nevím, ale tady nejsou jenom diskuze o snažilkách a maminečkách. Ty jsi si toho nevšimla? Můžeš se tady zeptat na cokoliv, třeba na bydlení, půjčky, tchýni. Doporučuji citlivějším povahám toto raději nečíst a ušetříme si pak tady zbytečné hašteřeníkarinka píše:nechápu,proč se někdo ptá na tuhle věc na diskuzi maminek a snažilek
jenže zakladatelka se neptala, zda si dítě má nechat nebo ne, ale kolik stojí interupce.![]()
![]()
![]()
Hmm vyhořeli jsme,holčička kterou mám v náručí na fotce nám při požáru zemřela.Dnes je to 35 měsíců.Mám z toho vážně velmi přecitlivělou povahu a zřejmě si založím svoji diskuzi,jak nebýt alergická na interupce
![]()
Rencin ale holky se ptaly na podrobnosti hned na začátku.. Zakladatelka na ně neodpověděla.. To je jen poznámka k tomu, že se měly zeptat..
villa píše:
Já nevím, ale přijde mi, že tady se opravdu poslední dobou nedá založit téma, kde by někoho hnedka neodsoudili, přitom se tady zakladatelka ptala jen na to kolik stojí interrupce a to proč na ní jde a jakého má či nemá přítele, to přece může být každému jedno, protože je to její život a ne váš, ten váš si žijte samy. Ona nechtěla rady a připomínky, ona se jen zeptala na jednu konkrétní věc…ježiši ženské, starejte se někdy víc o sebe, než o ostatní.
Toť můj názor a to jsem matka dítěte po IVF a dlouholetá snažilka, to jen tak pro upřesnění.
Super napsané, úplně se s tím ztotožňuji.
Bohužel to tu tak na mne také působí, až si někdy říkám, že už to ani nejsou diskuse, ale pranýřování ![]()
Lidka a Sami píše:
Pro mě adopce není dobrý způsob…asi jste se nesetkali s lidmi/dětmi, které prošli ÚSP(ústavy soc.péče)![]()
Jsou plné a ty děti o životě nic neví, protože dětí v ÚSP je tolik, že je to nereálné a pak je v 18-19letech propouštějí do života se kterým si neví rady.
![]()
No mě spíš nepřijde jako dobrý způsob z důvodu genetických dispozic.. Jinak studuji sociální práci a praxe v DDÚ A DD mi dala dost
![]()
PetaP píše:
Rencin ale holky se ptaly na podrobnosti hned na začátku.. Zakladatelka na ně neodpověděla.. To je jen poznámka k tomu, že se měly zeptat..
Ok, ja jen myslim, ze ty otazky zapadly uz v te debate, to se neda stihat ani cist. ale dohadovat se tu nebudu.
Michelangelo: to je hrozny:(,musi to byt stale narocne:( drz se! je mi to moc lito co jste s muzem prozili
a jeste napisu anonymni, ze jsem potratila, bylo to v 8tt dva roky jsem se z toho vzpamatovala psychicky, nez se nam povedla Gigi…
rencin píše:PetaP píše:Ok, ja jen myslim, ze ty otazky zapadly uz v te debate, to se neda stihat ani cist. ale dohadovat se tu nebudu.
Jasně, tato diskuze už se dávno zvrhla v hádku co je a není dobré, kdo komu co napsal, jak to vyznělo atd.. Já jen chtěla říct, že o ty podrobnosti byla snaha.. ![]()
PetaP píše:Lidka a Sami píše:No mě spíš nepřijde jako dobrý způsob z důvodu genetických dispozic.. Jinak studuji sociální práci a praxe v DDÚ A DD mi dala dost
Pro mě adopce není dobrý způsob…asi jste se nesetkali s lidmi/dětmi, které prošli ÚSP(ústavy soc.péče)![]()
Jsou plné a ty děti o životě nic neví, protože dětí v ÚSP je tolik, že je to nereálné a pak je v 18-19letech propouštějí do života se kterým si neví rady.
![]()
![]()
Pardon, má myšlenka směřovala k tomu, že dané dítě k adopci se ke svým náhradním rodičům nikdy nemusí dočkat. Jelikož adopční slysém, není zrovna nejrychlejší a bohužel jsou víc žádané zdravé děti a už je i nechutné, když si přímo někdo bere dítě kvůli barvě pleti, vlasů a očí
.
Odběhla jsem od témata, ale musela jsem to sem napsat.
Nevim teda jak odpovědět.Přijde mi že zakladatelka se sebou nechá manipulovat jak malé dítě,bojí se svého kluka a nemaj ani 3000 pohromadě.Nevim jestli se vubec o dítě dokážou postarat ?pokud né tak lepší potrat než aby pak s dítětem přítel něco udělal.Je to blbec a doufám že zakladatelka bude alespon trochu rozumná a s takovim pakem se rozejde i když si myslim že né ![]()
Pokud to děláš jen kvuli němu tak to nedělej ![]()
Michelangelo píše:karinka píše:Hmm vyhořeli jsme,holčička kterou mám v náručí na fotce nám při požáru zemřela.Dnes je to 35 měsíců.Mám z toho vážně velmi přecitlivělou povahu a zřejmě si založím svoji diskuzi,jak nebýt alergická na interupceMichelangelo píše:No já nevím, ale tady nejsou jenom diskuze o snažilkách a maminečkách. Ty jsi si toho nevšimla? Můžeš se tady zeptat na cokoliv, třeba na bydlení, půjčky, tchýni. Doporučuji citlivějším povahám toto raději nečíst a ušetříme si pak tady zbytečné hašteřeníkarinka píše:nechápu,proč se někdo ptá na tuhle věc na diskuzi maminek a snažilek
jenže zakladatelka se neptala, zda si dítě má nechat nebo ne, ale kolik stojí interupce.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Je to hrozné , co se ti stalo , ale proč proboha čteš taková témata, když ti to nedělá dobře? Já , když jsem dlouhé roky nemohla otěhotnět, jsem četla jenom diskuze o neplodnosti a tématám, jako jsou snažilky, těhotenství , porod apod. jsem se na sto honů vyhýbala. Dokonce jsem se vyhýbala i svým kamarádkách, co měly nebo čekaly mimi, páč mi pak bylo ještě více smutno
Lidka a Sami píše:
![]()
[
Tak je lepší hned co jim začne být srdíčko je zabít,
Mám kamaráda který pracuje v DD ano je to jiné ,ale dnes děti vyrůstají ve skupinkách po 6 dětech dětství maj s tetama a strejdama někdy i lepší než jiné děti ale hlavně dostali šanci žít
Lidka a Sami píše:PetaP píše:Lidka a Sami píše:No mě spíš nepřijde jako dobrý způsob z důvodu genetických dispozic.. Jinak studuji sociální práci a praxe v DDÚ A DD mi dala dost
![]()
![]()
Pardon, má myšlenka směřovala k tomu, že dané dítě k adopci se ke svým náhradním rodičům nikdy nemusí dočkat. Jelikož adopční slysém, není zrovna nejrychlejší a bohužel jsou víc žádané zdravé děti a už je i nechutné, když si přímo někdo bere dítě kvůli barvě pleti, vlasů a očí
Odběhla jsem od témata, ale musela jsem to sem napsat..
Trochu mimo mísu-chodila jsem do Kojeňáku na praxi při škole.těch krásných dětí co tam čeká na rodiče tam bylo mraky.Bílých i tmavých.Adopce je zdlouhavá…