Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
verenika píše:
Soldi-myslím,že tomoc hrotíš.Neznáš tu holku,nevíš v jaké je situaciHned odsoudit je jednoduché
irinek-fakt to stojí tolik?
ma prilezitost napisat v akej je situacii, dokonca sa jej uz aj na nu pytali. ale nic normalne neodpisala.
a jasne ze odsudzujem niekoho kto chce zabit svoje dieta z dovodu, ze jej frajer si to rozmyslel.
soldi píše:verenika píše:
Soldi-myslím,že tomoc hrotíš.Neznáš tu holku,nevíš v jaké je situaciHned odsoudit je jednoduché
ma prilezitost napisat v akej je situacii, dokonca sa jej uz aj na nu pytali. ale nic normalne neodpisala.
a jasne ze odsudzujem niekoho kto chce zabit svoje dieta z dovodu, ze jej frajer si to rozmyslel.
Soldi jestli jí je méně jak 18 tak bych se nedivila, že to chce dát pryč.
Příspěvek upraven 23.08.10 v 19:58
Soldi-nepřijde mi to logické,ale jak píšu.Nevíš v jaké je sitaci
Víš co je párů co se snaží a chlap pak obrátí,opustí těhotnou,když už je na potrat pozdě.Nebo jí donutí k potratu…Myslím,že spousty holek tady by ti mohlo vyprávět jak jí chlap opustil těhotnou…
Zakladatelka třeba nemá kam jít,nemá peníze,nemá práci.Byla závislá na něm.Kdyby měla práci,byt a zázemí celkově tak nad tímhle určitě neuvažuje…
verenika píše:
Já nemám nic proti dotazu na interrupci na mimi serveru, to mi přijde svým způsobem k tématu, ale formulovat otázku, že přítel chtěl dítě a teď už ho nechce, tak musím na potrat, na tom mi přijde něco hodně špatně.
Já nikoho neodsuzuji a dokonce v jistých případech je interupce žádoucí..
Může napsat i sem i jinam, ale mě první napadly spíše nemocnice..Možná tam takovéto ceníky nejsou, ale vlastně stačí zvednout telefon, zavolat doktora a bude to mít i bez názoru na její charakter, analýzu partnera a její životní situace.
verenika píše:
Soldi-nepřijde mi to logické,ale jak píšu.Nevíš v jaké je sitaciVíš co je párů co se snaží a chlap pak obrátí,opustí těhotnou,když už je na potrat pozdě.Nebo jí donutí k potratu…Myslím,že spousty holek tady by ti mohlo vyprávět jak jí chlap opustil těhotnou…Zakladatelka třeba nemá kam jít,nemá peníze,nemá práci.Byla závislá na něm.Kdyby měla práci,byt a zázemí celkově tak nad tímhle určitě neuvažuje…
stím souhlasím
soldi a co je pak lepší když už ta žena je v takové situaci že porodí dá díte do kojenáku, nebo do popelnice..??…nebo radeji ta interupce......podívejj se na muj podpis, a nikoho neodsuzuju, polde me to moc prožíváš, já mám kolem sebe ruzne kategorie holek ..s ruznými rozhodnutími..a nikdy nikoho kvuly nim neodsoudím protože vím prd.......
verenika, ako tu uz par kociek pisalo, radsej sama s dietatom, nech ist na potrat a ostan s takym sebeckym debilom.
co si mysli, ze sa zmeni?!
Irinek a pro ty,co pisi kolik stoji umele preruseni.
Je to samozrejme podle kraje a nemocnice.Kazda nemocnice ma svoji cenu,kazdy gynekolog take.
Na Kladne stoji miniinterupce skoro 4500kc se vsim vsudy,ve Slanem (okres Kladno) 22ookc se vsim vsudy.
Pises ale,ze jsi uz v 8 tydnu tehotenstvi,takze miniinterupci asi uz nestihnes.
Velka interupce je samozrejme drazsi.
interupciu ako taku neodsudzujem. odsudzujem ju z dovodu, ze priatel chcel a teraz uz nie. to nie je dovod, to je vyhovorka.
petra.losossovice
urcite je milionkrat lepsie dieta porodit a dat na adopciu, nez zabit.
Soldi-já bych s ním nebyla ani tak ani tak.Už k tomu nemám co říct,už jsem to napsala viz můj předchozí příspěvek.Myslím,že už se Zakladatelka neukáže,se chudák asi lekla ![]()
verenika píše:
Soldi-nepřijde mi to logické,ale jak píšu.Nevíš v jaké je sitaciVíš co je párů co se snaží a chlap pak obrátí,opustí těhotnou,když už je na potrat pozdě.Nebo jí donutí k potratu…Myslím,že spousty holek tady by ti mohlo vyprávět jak jí chlap opustil těhotnou…Zakladatelka třeba nemá kam jít,nemá peníze,nemá práci.Byla závislá na něm.Kdyby měla práci,byt a zázemí celkově tak nad tímhle určitě neuvažuje…
A tobě přijde, že nad tím uvažuje? Mě právě ne… a přitom rozhodnutí o potratu je a z podstaty věci musí být pouze rozhodnutím ženy, přestože ke stvoření miminka musí být dva. Protože to zní hnusně, ale je to její rozhodnutí o jejím těle a formulace zakladatelky spíše ukazuje na to, že o tom ani sama rozhodnout nechce.
Já nevím, ale přijde mi, že tady se opravdu poslední dobou nedá založit téma, kde by někoho hnedka neodsoudili, přitom se tady zakladatelka ptala jen na to kolik stojí interrupce a to proč na ní jde a jakého má či nemá přítele, to přece může být každému jedno, protože je to její život a ne váš, ten váš si žijte samy. Ona nechtěla rady a připomínky, ona se jen zeptala na jednu konkrétní věc…ježiši ženské, starejte se někdy víc o sebe, než o ostatní.
Toť můj názor a to jsem matka dítěte po IVF a dlouholetá snažilka, to jen tak pro upřesnění.
petra.losossovice
urcite je milionkrat lepsie dieta porodit a dat na adopciu, nez zabit.
S tím nesouhlasím,byla jsi někdy v kojeňáku?A to riziko,že matce přeskočí a porodí někde u popelnice je dost vysoké
soldi tak si najdi diskuze tu kde ženy jsou v x mesíci a muž je opustil i když se předtím tak o díte snažil…a ta žena je ješte v daleko horším rozpoložení…to sakra nedokážeš pochopit že stát se muže cokoli......dokážeš si to představit že se ty se svým snažíš už 5 mesícu a ..on te třeba pak najednou odkopne????..a ty nemáš třeba nic, bydlení peníze, nic,
Vereniko - pořád píšeš, že nikdo nemůže vědět, jak na om holčina je..že jí neznáme a hned se do ní někdo pouští..
Ale to přece nevíš ani ty..
Může to být hodná chytrá holka, která zkrátka nalítla blbečkovi a i tak by z ní byla dobrá maminka.
Stejně tak to může být hlupačka non plus ultra, která odkejvá třetí světovou každýmu který jí řekne, že je kost a ted je v tom..
Kdo ví..
Takže já to neodsuzuji - že chce na interupci, protože v případě B to bude tak lepší..
Ještě jednou - pro jistotu - neznám zakladatelku a nebudu jí soudit a toto jsem psala jen jako názorný příklad pro to, že radit jí zda si dítě nechat či ne také postrádá logiku, když jí neznáme..