Interupce v 8tt - jak a co zařídit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19200
23.8.10 20:50

A už se omlouvám, o tom ta diskuze fakt není :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
23.8.10 20:50
PetaP píše:
78mamina píše:
Vereniko jestli ti přijde normální že 12tt miminko je roztrháno a poté vcucnuto a odsáto z těla matky,hlavička rozdrcena nebot je větší než tělíčko a poté odsána, pak nemá smysl se s tebou bavit Je to vražda a to celé natáčeli přes ultrazvuk,miminko tam bojuje dokud mu neutrhnou nožky,tělo a ručky, aby matky které se tak rozhodnou se zamysleli a dětátko které si nepřejí nezabíjeli a raději dali do adopce.
Jsem to vůbec nepobrala.. cože?

Víš,že já taky ne?

78mamina-jediný kdo mi tu přijde nenormální jsi ty :zed: .Když sem píšeš průbeh potratu.je tu spoustra těhulek :think:

No nevadí,já už jsem v životě viděla hodně,co spousty lidí jiných nevidí a nikdy neuvidí.takže nějaké virtuální hašteření mě fakt nerozhodí.Jen jsem napsala názor a tohle POTRATY NE!! mi už dost leze krkem,myslíš si,že se nikdy neocitneš v její kůži?Nebo podobné sitaci?

ženský ženský :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
23.8.10 20:51
vrony píše:
Karinko, co ti na mém příspěvku připadá neslušného?Erian, takže člověk preventivně nemá číst diskuse, u nichž pouhý název vyvolává negativní konotace?

Ježíšku na křížku, a kde jsem o tobě psala, že jsi neslušná nebo něco podobného? Jmenovala jsem konkrétně tebe? Já nevím, ale tady se vážně rádo odpovídá především na to, na co se nikdo neptá, ale na skutečný dotaz odpovídá většinou jenom pár lidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
23.8.10 20:52
soldi píše:

a co sa tyka otazky, kolko stoji interupcia, aj to som pisala, staci napisat do gyn ambulancie, alebo zavolat. nemusi sa zakladat diskusia.

pokial viem, aj tu na emimine je poradna.

Soldi, v tom případě se nemusí zakládat žádná diskuze, protože stačí vzít telefon a zavolat někam, kde to budou vědět… Od toho tady ten server je, ne? Aby jsme zakládaly diskuze a diskutovaly! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
23505
23.8.10 20:53

Dobře, budu reagovat jen na to, na co se ptala zakladatelka. Nevím, kolik to stojí a pokud dítě nechceš, dej ho k adopci. Konec. Ne pro to, kolik let se já a další snažíme a bezúspěšně, ale pro to, abys věděla, že tvůj život má šanci na další pokračování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
23.8.10 20:55

Zakladatelko- promiň. Poslední dobou se tu vyskytují zvláštní diskuse, tak proto jsem psala, že si někdo dělá legraci. Ani bych se nedivila , mohlo by to být například součástí na přípravu pro studium psychologie. Fakt jsem nedůvěřivá. Ale pokud jsi v situaci, v jaké jsi, vůbec ti nezávidím a snad vše dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
23.8.10 20:55

Tak to promin Erian ,ale fakt mě tohle dokáže na…t jsme v době kdy je antikoncepce v každé lékárně a trvzení že je drahá mi přijde jako výmluva vždyt jsou i jine metody jak se chránit kondom apod a to že dnes jsme si řekli že dítě jo a po měsíci že ho nechcem je síla :-( Je mi z toho smutn :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
23.8.10 20:56
janine24 píše:
Dobře, budu reagovat jen na to, na co se ptala zakladatelka. Nevím, kolik to stojí a pokud dítě nechceš, dej ho k adopci. Konec. Ne pro to, kolik let se já a další snažíme a bezúspěšně, ale pro to, abys věděla, že tvůj život má šanci na další pokračování.

já se omlouvám, že zase odbočuju :oops: :oops: Ale holky kolik si myslíte že žen, které nechtějí miminko ho odnosí a dají k adopci? Kolik žen chce to dítko 9 měsíců nosit, mít bolesti, rodit a pak nic.. Nejsem zastáncem potratů vůbec, sama se na malého strašně těším, jen mě tak napadá, kolik žen když ho nechce, tak ho odnosí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
23.8.10 20:57
karinka píše:
vrony píše:
Soldi, chci tě podpořit, zcela s tebou souhlasím.

Vereniko, už jsem si všimla dřív,že ti výrazně konvenují jen příspěvky souhlasné s tvými.

Nechápu, proč by někdo bez urážek nemohl projevit názor.Zvlášť se to nelíbí těm, které tak hlasitě volají po svobodě :nevim:
Bez urážek? No tak si prosím přečti celou diskuzi, ano? Názor, pokud o to někdo stojí, ale v této diskuzi se na něj zakladatelka neptala, můžeš napsat, ale dá se to taky podat slušnější formou, nemyslíš?

Karinko., tak proč cituješ můj příspěvek a děláš do něj vpisek?

To, co popsala Mamina 78 je pouhopouhý popis toho, co jste tady mnohé bojovně odkývaly. Najednou už to zní jinak, že? To už je najednou „fuj“, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
23.8.10 20:57
PetaP píše:
janine24 píše:
já se omlouvám, že zase odbočuju :oops: :oops: Ale holky kolik si myslíte že žen, které nechtějí miminko ho odnosí a dají k adopci? Kolik žen chce to dítko 9 měsíců nosit, mít bolesti, rodit a pak nic.. Nejsem zastáncem potratů vůbec, sama se na malého strašně těším, jen mě tak napadá, kolik žen když ho nechce, tak ho odnosí :nevim:

Peťo,myslím,že jich moc nebude.Jako s cílem dát dítě k adopci rovnou po narození.Jak pak vysvětlí okolí,že nemají dítě?Nebo se někde skrývají?No nevím,taky už mě to napadlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rencin
23.8.10 20:58

Taky bych chtela reagovat:

1. Vsechny, co se tady dohadujete, co je a neni koser - zakladatelka polozila jednoduchou otazku, chtela slyset odpoved. Pokud byste se tady do sebe nepustily a nezacaly se tu dohadovat, spolkly poznamky o tom, ze tohle je web maminek a miminek a radeji vecne a bez emoci (maximalne se soucitem) odpovedely a treba se zeptaly na podrobnosti, mozna by se stalo, ze by vam zakladatelka rada a ochotne vysvetlila podrobnosti a okolnosti a je taky mozny, ze byste ji spolecne pomohly jeji situaci vyresit a to treba tak, ze by nakonec na potrat nesla. Tohle vase hadani, i kdyz naprosto chapu oba nazory, vede akorat k tomu, ze se muze stat nejake nestesti, tak se holky proberte.

2. Pripada mi velice neslusny v tematu, ktere si sama zakladatelka zalozila, resit neco o ni bez ni, to je opravdu az nechutny (ona rekla, ona nerekla, ona je takova, ona je makova). Predstavte si, ze jste v jeji situaci, jste bezradne, snazite se najit radu kde to jen jde a pak sedite a ctete si tohle o sobe. Jste citlivy mamy od deti, tak se tak chovejte.

3. Uz vubec se mi nelibi, jak se tu resi, co to muze byt za holku a podobne. Odsoudit nekoho je velice snadne. Kazdy clovek ma pravo na chyby, kazdy clovek ma pravo milovat nekoho tak moc, ze dela spatna zivotni rozhodnuti, kazdy ma pravo zamilovat se do spatneho cloveka. Jsou lide ruzni, existuji i lide naivni, prehnane plni idealu, stejne jako lidi maximalne rozumni, sebevedomi, ale bez emoci nebo bez schopnosti empatie. A kazdy takovy clovek si zaslouzi pomoc, pokud o ni pozada. Bez odsuzovani a utoku. Tim zakladatelce nepomuzeme.

4. Pro zakladatelku:

Pokud mas jeste silu toto cist
pokud se opravdu rozhodnes pro potrat, zajdi si k lekari, ktery by potrat mel provest a ten ti cenu rekne (nejdriv asi ke gynekologovi/gynekolozce).
nejdriv bych ti ale doporucovala za tvym doktorem zajit a vysvetlit mu situaci, pokud neni ten typ na vypovidani, tak mas mozna ve svem okoli nekoho, kdo by te vyslechl a pokusil se ti pomoci, muzes zavolat i na linku duvery, urcite te neodsoudi a muzes se jim sverit
pokud jsi sama v sobe rozhodnuta, ze miminko nechces, je to jasne a nikdo te nemuze odsoudit, ze se k tomu rozhodnes, je to tvoje dite a roste v tobe
pokud si jista nejsi, tak si zkus sednout a promyslet, kdo by ti mohl pomoci, pokud by ses rozhodla dite si nechat (otazka bydleni, financi apod.)
je jen a jen na tobe, jestli budes chtit s pritelem zustat nebo ne, pokud bys citila, ze nevis, jak dal, ze ti ublizil, najdes na internetu bezplatne psychology a poradny, muzes klidne zajit a sverit se

Moc ti preju, aby ses rozhodla spravne, to znamena tak, jak to ty opravdu uvnitr sebe citis. At uz se jedna o potrat nebo o pritele. Vsechno si poradne promysli, protoze tohle jsou rozhodnuti, ktera nejdou vzit zpatky. Kdybys chtela, napis kdykoliv soukromou zpravu.

• Citovat
  • Upravit
4957
23.8.10 21:00

Pro mě adopce není dobrý způsob…asi jste se nesetkali s lidmi/dětmi, které prošli ÚSP(ústavy soc.péče) :-( :roll: Jsou plné a ty děti o životě nic neví, protože dětí v ÚSP je tolik, že je to nereálné a pak je v 18-19letech propouštějí do života se kterým si neví rady. :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
23.8.10 21:00
verenika píše:
PetaP píše:
78mamina píše:
Vereniko jestli ti přijde normální že 12tt miminko je roztrháno a poté vcucnuto a odsáto z těla matky,hlavička rozdrcena nebot je větší než tělíčko a poté odsána, pak nemá smysl se s tebou bavit Je to vražda a to celé natáčeli přes ultrazvuk,miminko tam bojuje dokud mu neutrhnou nožky,tělo a ručky, aby matky které se tak rozhodnou se zamysleli a dětátko které si nepřejí nezabíjeli a raději dali do adopce.
Jsem to vůbec nepobrala.. cože?

Víš,že já taky ne?

78mamina-jediný kdo mi tu přijde nenormální jsi ty :zed: .Když sem píšeš průbeh potratu.je tu spoustra těhulek :think:

No nevadí,já už jsem v životě viděla hodně,co spousty lidí jiných nevidí a nikdy neuvidí.takže nějaké virtuální hašteření mě fakt nerozhodí.Jen jsem napsala názor a tohle POTRATY NE!! mi už dost leze krkem,myslíš si,že se nikdy neocitneš v její kůži?Nebo podobné sitaci?

ženský ženský :nevim:

O tom je ten FILM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
23.8.10 21:01
verenika píše:
PetaP píše:
janine24 píše:
já se omlouvám, že zase odbočuju :oops: :oops: Ale holky kolik si myslíte že žen, které nechtějí miminko ho odnosí a dají k adopci? Kolik žen chce to dítko 9 měsíců nosit, mít bolesti, rodit a pak nic.. Nejsem zastáncem potratů vůbec, sama se na malého strašně těším, jen mě tak napadá, kolik žen když ho nechce, tak ho odnosí :nevim:

No právě, teď to vyzní asi hnusně, ale když ho nechci - vím, že se o něj nechci/nedokážu/neumím postarat, tak je jednodušší ho dát pryč hned než se pak 9 měsíců trápit.. Myslím, že moc matek právě k adopci děti nedá, že půjdou radši na ten potrat :think:

Peťo,myslím,že jich moc nebude.Jako s cílem dát dítě k adopci rovnou po narození.Jak pak vysvětlí okolí,že nemají dítě?Nebo se někde skrývají?No nevím,taky už mě to napadlo :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
23.8.10 21:01
vrony píše:
karinka píše:
vrony píše:
Soldi, chci tě podpořit, zcela s tebou souhlasím.

Vereniko, už jsem si všimla dřív,že ti výrazně konvenují jen příspěvky souhlasné s tvými.

Nechápu, proč by někdo bez urážek nemohl projevit názor.Zvlášť se to nelíbí těm, které tak hlasitě volají po svobodě :nevim:
Bez urážek? No tak si prosím přečti celou diskuzi, ano? Názor, pokud o to někdo stojí, ale v této diskuzi se na něj zakladatelka neptala, můžeš napsat, ale dá se to taky podat slušnější formou, nemyslíš?

Karinko., tak proč cituješ můj příspěvek a děláš do něj vpisek?

To, co popsala Mamina 78 je pouhopouhý popis toho, co jste tady mnohé bojovně odkývaly. Najednou už to zní jinak, že? To už je najednou „fuj“, že?

ak já už fakt nevím, ty jsi psala, že nechápeš, proč by někdo nemohl bez uražek projevit svůj názor a já ti odepsala, že jsi nečetla celou diskuzi, páč bez urážek to tady vždy nebylo. Nikde jsme konkrétně nepsala, že ty to děláš s urážkami. Už chápeš? Zkrátka jsem jenom reagovala na jednu větu, nic víc v tom nehledej, páč nic nenajdeš. Jinak, nevím, jestli se ti to taky někdy stalo, ale mě se docela často stává, že chci reagovat na něčí příspěvek a moje reakce skončí jako vpisek

Příspěvek upraven 23.08.10 v 21:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria