Interupce v 8tt - jak a co zařídit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
24.8.10 10:08

Mám dlouhé a spletité diskuze ráda, ale né ty, kdy do tématu ( který se tu už zvrtl jen do interupce jako takové) každý promítá jen sám SEBE.
Lze to přece vidět ze všech stran - život není černobílý..
Je to tu plné - já bych nikdy, já to zvládla i tak, já jsem chlapa okopla, je to vražda, to je pro mě nemyslitelné, já bych to vydržela atd..

Chápu, že převážně pro snažilky a ženy s komplikovaným těhotenství je to vražda..Dokážu je pochopit a vcítit se do nich.
Ale to samé by mohly udělat i ony..Pro každého není těhotenství jen o snažení a útrapách.

Někdo tup psal- že kolik asi žen dítě donosí a dá dítě k adopci.
Já odpovídám - Jen ty co bohužel nestihly potrat..¨Takže dle mě, převážná většina nechtěných těhotenství je ukončena a já se nedivím - nosit dítě, pak ho dát pryč a obstát ještě před okolím - to je opravdu jen pro vyjímečné bytosti.
toto je miminkovské forum, ale podle mě právě proto nemá nidko z vás představu kolik žen jde běžně na interupci - je jich hodně..
Dokazují to i anonymy, které přispěly a to je dle mě jen miminum , které se zde odvážilo odkopat a přiznat se..
Já se přiznám klidně pod svým nickem- potrat v 16 ( prasklý kondom)- vím na 100% , že jsem udělala to co bylo pro mě a ostatní nejlepší a je mi jedno, že někdo to považuje za vraždu..Je to jeho názor a já mu ho neberu, ale na sebe to vztahovat nebudu, at si to vztahuje na sebe..
Zakladatelka se již stejně rozhodla - doufám, že né na základě našich výlevů..To není směrodatné.
A že získala alespon trochu představu o sumě, kterou by musela vynaložit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
24.8.10 10:10
soldi píše:
cappy, mne zas nieco hovori, ze otehotnela poza chrbat svojho priatela, ze len ona sa snazila on nie.
aku to ma inak logiku?
ze nuti ju ist na potrat, ale peniaze nan jej dat nechce 8-o

Soldi jen reakce na tenhle tvůj příspěvěk, zřejmě jsi se nikdy nesetkala s nezodpovědným chlapem…ono totiž logický je to až moc, vždyť proč by jí měl dávat peníze na potrat když to vlastně není jeho problém :nevim: to dítě má v sobě ona a ona se ho nějak musí „zbavit“ = to není samozřejmě můj názor, nějak takto asi uvažuje ten její chlap nejspíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4563
24.8.10 10:10

anonymni o 9:47: tiez som nenapisala, ze a priori nesuhlasim s umelym potratom. nechcem ani rozmyslat nad tym, co by som robila v pripade tehotenstva po znasilneni… :nevim: len neuznavam umely potrat ako sposob riesenia nasledkov nezodpovedneho spravania.

ako som povedala, neosudzujem, ale dost vela som si nacitala zivotnych pribehov o zenach, ktore podstupili interupciu z posobnych dovodov ako zakladatelka a vo vacsine pripadov to neskor, hlavne po tom, ako porodili svoje chcene dieta/deti, si to velmi vycitali. ono asi to aky nazor clovek ma na interupciu suvisi aj s celkovym nazorom na zivot, a jeho podstatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
24.8.10 10:11
admin píše:
Mohu potvrdit, že zakladatelka si legraci nedělá a velmi pravděpodobně je v situaci, kterou by mnohá zde diskutující vyhodnotila jako neřešitelný problém.

Proto prosím o úctu a slušnou diskusi.

Zakladatelko, přeji hodně sil a ať je tvé rozhodnutí tím nejméně špatným.

L.

Administrator Vam neco napsala.A vubec se toho nedrzite.Potrat = vrazda apodobne.Toto zrovna ucta neni.Zakladatelka se ptala na neco jineho!!
mrzi me ze se zakladatelka neozvala uz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacina
24.8.10 10:14
Anonymní píše:
Ahoj holky jsem v 8 týdnu těhu a boužel musím na interupci.Chtěla jsem se zeptat kolik tento zákrok stojí a kolik se platí za žádanku atd

Pokud umim dobře číst tak se zakladatelka ptala na tyto věci .Takže tohle jsem nasla

Kolik stojí interupce : Ceny interupce se liší v závislosti na zdravotním zařízení a na délce těhotenství. Cena potratu se většinou pohybuje v rozmezí 2000 - 4500 Kč včetně poplatku za vyšetření před zákrokem.

Vhodné je provést interupci co nejdříve. Pokud se těhotenství zjistí do 6 týdne, jedná se o tzv. miniinterupci, která je šetrnější a méně finančně náročná.

Nacházíte se na stránce : Kolik stojí interupce

Umělé ukončení těhotenství je zákrok, kterým se zabraňuje dalšímu vývoji plodového vejce. Přestože patří mezi metody plánovaného rodičovství, jde o metodu, jejíž frekvence by se měla stále snižovat širokým používáním antikoncepčních metod.
V České republice řeší umělé ukončení těhotenství zákon č. 66 z roku 1986. Tímto zákonem se Česká republika řadí mezi země s liberální potratovou legislativou

• Citovat
  • Upravit
17359
24.8.10 10:16

kattka, lizbeth,
my tu ale neriesime potrat ako taky.
ale potrat z dovodu, chcela som dieta, aj priatel, som v 8tt, on si to rozmyslel, tak ja idem teda na potrat.
toto je nevyspele a nezodpovedne uvazovanie.

a uz som to tu raz pisala, ked si pozriete diskusiu od zaciatku, nikto sa do zakladatelky nenavazal, ale ona napisala, ze vedela ze ju odsudime, verenika ju v tom podporila a az potom sa to zacalo viezt.
dovtedy to bola uplne normalna diskusia, kde bolo odpovedi na jej otazku niekolko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4563
24.8.10 10:19

lizbeth, ved aj ty si premietla do svojho prispevku len SEBA. koho ineho by si mala premietnut?
klobuk dole za odvahu napisat svoju skusenost. neviem si predstavit co by som robila na tvojom mieste ako 16 rocna, ktohovie… ale jedno viem isto… dnes mam nazor aky mam, clovek sa ma zodpovedne postavit nasledkom svojho konania.
ked budem mat deti, tak budu vychovavane k tomu, ze aby sa v pripade, ze by sa im neplanovane tehotenstvo prihodilo, rozdhodli niest nasledky svojho konania a dali sancu zivotu a ja im pomozem ako len budem vediet. rozhodnutie co spravia, bude ale na nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.10 10:21
soldi píše:
kattka, lizbeth,
my tu ale neriesime potrat ako taky.
ale potrat z dovodu, chcela som dieta, aj priatel, som v 8tt, on si to rozmyslel, tak ja idem teda na potrat.
toto je nevyspele a nezodpovedne uvazovanie.a uz som to tu raz pisala, ked si pozriete diskusiu od zaciatku, nikto sa do zakladatelky nenavazal, ale ona napisala, ze vedela ze ju odsudime, verenika ju v tom podporila a az potom sa to zacalo viezt.
dovtedy to bola uplne normalna diskusia, kde bolo odpovedi na jej otazku niekolko.
:palec: :palec: Ale ještě chci dodat,pokud má zakladatelka opravdu problém,napiš-objasni :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
Kacina
24.8.10 10:23
Lizbeth píše:
Mám dlouhé a spletité diskuze ráda, ale né ty, kdy do tématu ( který se tu už zvrtl jen do interupce jako takové) každý promítá jen sám SEBE.
Lze to přece vidět ze všech stran - život není černobílý..
Je to tu plné - já bych nikdy, já to zvládla i tak, já jsem chlapa okopla, je to vražda, to je pro mě nemyslitelné, já bych to vydržel
Chápu, že převážně pro snažilky a ženy s komplikovaným těhotenství je to vražda..Dokážu je pochopit a vcítit se do nich.
Ale to samé by mohly udělat i ony..Pro každého není těhotenství jen o snažení a útrapách.Někdo tup psal- že kolik asi žen dítě donosí a dá dítě k adopci.
Já odpovídám - Jen ty co bohužel nestihly potrat..¨Takže dle mě, převážná většina nechtěných těhotenství je ukončena a já se nedivím - nosit dítě, pak ho dát pryč a obstát ještě před okolím - to je opravdu jen pro vyjímečné bytosti.
toto je miminkovské forum, ale podle mě právě proto nemá nidko z vás představu kolik žen jde běžně na interupci - je jich hodně..
Dokazují to i anonymy, které přispěly a to je dle mě jen miminum , které se zde odvážilo odkopat a přiznat se..
Já se přiznám klidně pod svým nickem- potrat v 16 ( prasklý kondom)- vím na 100% , že jsem udělala to co bylo pro mě a ostatní nejlepší a je mi jedno, že někdo to považuje za vraždu..Je to jeho názor a já mu ho neberu, ale na sebe to vztahovat nebudu, at si to vztahuje na sebe..
Zakladatelka se již stejně rozhodla - doufám, že né na základě našich výlevů..To není směrodatné.
A že získala alespon trochu představu o sumě, kterou by musela vynaložit..

souhlasím s tebou ,ja mam taky za sebou umele přerušení a taky za mlada ,a kupodivu taky praskly kondom,dnes jiz mam manzela a jsem tehotna avim že jsem udělala pro me spravně,zakladatelka mi nemela mít představu že sand nekoho vraždí ,to je snad trocha přehnané nejsme ve stredověku.Jak říkaš Ty k adopci daly děti jen ty které nestihly potrat.........kždy mame svuj názor!!!! je to legalní.Zakladatelko Pokud jsi se už rozmyslela tak to zvladni ,za chvlku to bude za tebou,partnera kopni do........ a najdi si nekoho zodpovědného s kym budeš štastná,pokud ale trchu pochybuješ tak popremyšlej pro a proti ,a řid se srdíčkem ale i rozumem!!

• Citovat
  • Upravit
12978
24.8.10 10:27
acko píše:
lizbeth, ved aj ty si premietla do svojho prispevku len SEBA. koho ineho by si mala premietnut?
klobuk dole za odvahu napisat svoju skusenost. neviem si predstavit co by som robila na tvojom mieste ako 16 rocna, ktohovie… ale jedno viem isto… dnes mam nazor aky mam, clovek sa ma zodpovedne postavit nasledkom svojho konania.
ked budem mat deti, tak budu vychovavane k tomu, ze aby sa v pripade, ze by sa im neplanovane tehotenstvo prihodilo, rozdhodli niest nasledky svojho konania a dali sancu zivotu a ja im pomozem ako len budem vediet. rozhodnutie co spravia, bude ale na nich.

Ale já jsem napsala, že vás co to považujete za vraždu a odsuzujete CHÁPU..Vím, proč si to myslíte..
A nejsem pro ani proti..
Jen nebudu vztahovat tvůj názor na svoje činy a vy se zase nemusíte ztotožnovat s tím, že je to v některých případěch pro někoho vpořádku..
Připadá mi, že je to pro vás nepřekonatelný problém, že si někdo myslí něco jiného..
Mě to nevadí, že máš jiný názor..

A sama jsi to psala - že dnes máš názor takový..protože jsi do něho dospěla..Ale jaký bys měla názor, kdyby tě dříve potkaly úplně jiné věci - jako kupříkladu těhotenství v 16 nebo jiné smutné věci..
je to o životních peripetiích nic víc.
Ještě jednou píšu - navadí mi, co si myslíš..

A že vztahuji také jen Sebe?? No myslela, že jsem když to vidím ze všech stran, že ne..
Nepíšu tu, že interupce je vražda ani , že je to super řešení..nepíšu co je správné a co špatné.
protože pro každého ( jak je vidět z této diskuze) je to úplně něco jiného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacina
24.8.10 10:32

myslim že se tato dizkuse vydala uplně jiným směrem a měla by se jmenovat nazory na interupci.takže ja ji opouším zakladatelka to již doufam udělala dávno!!!!!!!!

• Citovat
  • Upravit
8671
24.8.10 10:32

Soldi-máš opravdu štěstí,že si s takovým exemplářem chlapa nesetkala.Já tohle zažila na vlastní kůži.Chlap mně přemluvil do snažení se o miminko(dost jsem váhala měla jsem slibně rozjetou kariéru) a pak když jsem otěhotněla,tak mně poslal na potrat a pak v průběhu těhotenství i výhružky,když ho udám jako otce,že se postará,že mi dítě vezme.....Mám z toho krásnou dceru,ale bylo to opravdu těžké období,pila jsem vodu z kohoutku a jedla suchý pečivo,do práce a naštěstí jsem měla kam jít jsem šla,když bylo dceři půl roku…né,všichni by tohle všechno chtěli podstupovat a já je za to vůbec neodsuzuju,zvláště když vím,jaké to je.

Zakladatelkokolik stojí interupce teď nevím,když jsem jí před lety podstoupila já,nebyla to velká suma.Stojíš teď před velkým rozhodnutím,obě cesty nebudou snadné.Potrat jistě situaci vyřeší rychle,ale vyčítat si to budeš stejně pořád(já jsem plně přesvědčená,že jsem potrat podstoupila správně,ale přesto není dne,kdy bych si nevzpomněla, a přesto nezalitovala)Rozhodneš-li se být svobodnou maminkou a k tomu ještě s tahanicema s otcem dítětě,nebude to vůbec snadné,ale dá se.Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
24.8.10 10:47

Ceny interupce se liší v závislosti na zdravotním zařízení a na délce těhotenství. Cena potratu se většinou pohybuje v rozmezí 2000 - 4500 Kč včetně poplatku za vyšetření před zákrokem.
Vhodné je provést interupci co nejdříve. Pokud se těhotenství zjistí do 6 týdne, jedná se o tzv. miniinterupci, která je šetrnější a méně finančně náročná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
24.8.10 10:48
soldi píše:
verenika, Ty proste neznesies iny nazor okrem svojho. :poblion:

Ale to se pleteš,jen mi tohle přijde dost nesmyslné :nevim: Toť vše,nikdy jsem nenapsala,že interupce je skvělé řešení :zed:

acko-to se ti nemusí zastavovat :lol: :lol: Tím chceš říct,že když neodsuzuji potraty tak jsem špatná matka?Celé tohle nesmyslné hašteření je vyvoláno tím,že se sem nahrnuly odpůrkyně potratů

Já beru i jiný názor,jen jak vám napsal Admin je třeba dodržovat trošku ohleduplnosti a taktu,což jsem ve vašich příspěvkách nenašla…

Je mi líto,koukáte na zakaldatelku jako na vraha,víte co žen jde denně ně potrat?

Končím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
24.8.10 11:06

potrat stoji od 4000 vyse, podle tt tehotenstvi.
Do 8 tt je to miniinterupce zakrok cca 3400, sepsani zadosti cca 600, UZV pred potratem cca 200

Po 8 tydnu je cena vyssi cca 3700 a vic + zadost a UZV

Ze zdr. duvodu se dela taky, ale k tomu jsou kriteria- takze s tim nepocitej

Necetla jsem vsechno, jen uvod, ale at zakladatelka na UPT jde, kdyz je rozhodnuta dite nemit,nez zit cely zivot se zlobou na to dite- nevinne, nebo nez pak decko pohodit nekam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí