Interupce v 8tt - jak a co zařídit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72
24.8.10 13:19
Lizbeth píše:
Mám dlouhé a spletité diskuze ráda, ale né ty, kdy do tématu ( který se tu už zvrtl jen do interupce jako takové) každý promítá jen sám SEBE.
Lze to přece vidět ze všech stran - život není černobílý..
Je to tu plné - já bych nikdy, já to zvládla i tak, já jsem chlapa okopla, je to vražda, to je pro mě nemyslitelné, já bych to vydržela atd..

Chápu, že převážně pro snažilky a ženy s komplikovaným těhotenství je to vražda..Dokážu je pochopit a vcítit se do nich.
Ale to samé by mohly udělat i ony..Pro každého není těhotenství jen o snažení a útrapách.

Někdo tup psal- že kolik asi žen dítě donosí a dá dítě k adopci.
Já odpovídám - Jen ty co bohužel nestihly potrat..¨Takže dle mě, převážná většina nechtěných těhotenství je ukončena a já se nedivím - nosit dítě, pak ho dát pryč a obstát ještě před okolím - to je opravdu jen pro vyjímečné bytosti.
toto je miminkovské forum, ale podle mě právě proto nemá nidko z vás představu kolik žen jde běžně na interupci - je jich hodně..
Dokazují to i anonymy, které přispěly a to je dle mě jen miminum , které se zde odvážilo odkopat a přiznat se..
Já se přiznám klidně pod svým nickem- potrat v 16 ( prasklý kondom)- vím na 100% , že jsem udělala to co bylo pro mě a ostatní nejlepší a je mi jedno, že někdo to považuje za vraždu..Je to jeho názor a já mu ho neberu, ale na sebe to vztahovat nebudu, at si to vztahuje na sebe..
Zakladatelka se již stejně rozhodla - doufám, že né na základě našich výlevů..To není směrodatné.
A že získala alespon trochu představu o sumě, kterou by musela vynaložit..
musim souhlasit život není peřičko a když ma žena pocit že to bez partnera nezvladne je jen na ní jestly pujde na potrat nebo né .Pro Mě neni potrat vražda ale vychodisko z težke životni situace ,kazde se to muze stat tak neodsuzujme nikoho .
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
24.8.10 13:30

Negativní postoj :?: :?: Hele asi je toto téma pro někoho citlivé a proto jsou tu i ta negativa, jinak já jsem jí jen řekla co si o tom myslím a buh ví jak se ona rozhodne.Tot vse tak zatím a jestli jsem někoho naštvala tak se omlouvám, ale také si za svým názorem stojím potrat je pro mě vražda.Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.10 13:34

Holky,já nevím,ale když se chce rozhodovat až v 8tt,tak to je nějaké divné.Tak do teď to dítě chtěli,a teď najednou musí na potrat?No já nevím :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3138
24.8.10 13:38

a nikomu z vás nevadí že se tady vlastně porad dohadujete sami,a zakladatelka uz tady dávno není,se ji ani nedivím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
24.8.10 13:40
Anonymní píše:
Holky,já nevím,ale když se chce rozhodovat až v 8tt,tak to je nějaké divné.Tak do teď to dítě chtěli,a teď najednou musí na potrat?No já nevím :nevim: :nevim:

A co je na tom jako divného? Někdo se o tom, že je těhotný , dozví třeba až v 5 měsíci. Jenom si pročti nějaké diskuze, kde o tom holky píšou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
24.8.10 13:45
kkattty píše:
a nikomu z vás nevadí že se tady vlastně porad dohadujete sami,a zakladatelka uz tady dávno není,se ji ani nedivím!

Už včera večer jsem holky prosila aby to nechaly být,že zakaladatelka stejně už nepřijde a výsledek vidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
24.8.10 14:37
rencin píše:
soldi a ostatni: doufam, ze az budete mit deti ve veku, ve kterem je zakladatelka, tak se dokazete chovat trochu jinak. Kdyby za vami totiz dcera prisla s tim, ze ma takovy a takovy problem a vy byste ji udelaly kazani tak jako tady a v podstate ji vice ci mene otevrene rekly, jake je „spravne“ reseni, asi by vas ani nenechala domluvit a utekla s placem. Copak nedokazete projevit aspon trochu pochopeni? Nemate vubec zadny cit? Pak teda nerozumim tomu, co VY delate na webu pro maminky a deti.
A moc vam preju, abyste se nikdy nedostaly do nejake kontroverzni situace, ve ktere budete potrebovat radu a misto rady se dockate techto absolutne necitlivych prednasek.

Prepáč a podľa teba nie je rada dieťa si nechať a popasovať sa s tým? Jediná správna rada je ísť na interupciu?

Nie som proti interupciám ako takým.Nech spraví každá žena to, čo uzná za vhodné.

Ale myslím si, že poukázať na to, že pre mnohých ľudí je bejby splnením dlhoročných túžob a snov a podporiť ju v tom, aby si bejby nechala, nie je „odvrhnutím“ zakladateľky.

Možno ju to utvrdí v jej rozhodnutí. A možno naopak, začne pochybovať a bejby si nechá… :srdce:

• Citovat
  • Upravit
rencin
24.8.10 14:42

Minewka: Jde o to, JAK byla ta rada podana. A ted uz je to fakt jedno, protoze jak napsaly holky nad nami, zakladatelka uz se tu neobjevila a vubec se ji nedivim. Uz se tu asi na dvanacti stranach dohadujeme jen my.

• Citovat
  • Upravit
2118
24.8.10 14:50

Třeba nás jen čte a přemýšlí nad tím co si z našich příspěvků má vzít ,třeba je pevně rozhodnutá pro potrat,ale třeba přemýšlí i o tom si mimi nechat co my víme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
24.8.10 15:17

vy, co tu pisete, ze ako zakladatelku deptame a podobne.

keby zalozila debatu na temu, priatel ma nuti ist na potrat, poradte, bolo by to diametralne odlisne, nez: kolko stoji interupcia.

rencin, Tvoje prispevky ani nestoja za precitanie, ides z extremu do extremu.

este raz opakujem: nikto tu neriesi potrat ako taky, ale potrat z takeho stupidneho dovodu ako nahla nevola frajera.

a tiez si myslim, ze do hocijakej diskusie mam pravo napisat svoj nazor. a ktore pisete opak: cize podla vas je idealny pristup schovat hlavu do piesku a ked sa mi nieco nepaci, drzat hubu a krok?
no dakujem pekne za taky pristup. :poblion:

na zakladatelku som napisala svoj nazor, a to:
1. ze sa mi nepaci, ze sa na potrat pyta na tomto fore, miesto aby sa opytala gyn.
2. ze ziadny chlap mi nestoji za vrazdu svojho dietata.

nevidim v tom ziadne odsudenie.

ten, kto zacal zo zakladatelky robit obetneho baranka, bola verenika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
24.8.10 15:38

Soldi,

díváš se na věc ze svého pohledu snažilky. Nenapadlo tě, že zakladatelka možná už přesně ví, co je hledat práci jako svobodná matka nebo se ocitnout s dítětem nebo dětmi bez střechy nad hlavou? (pozor, neříkám, že to tak je) Tak trochu ve smyslu přísloví, které říká, že sytý hladovému nevěří…

Chtěla bych napsat ještě jedno, teď všem diskutujícím, všimly jste si, že nikdo tu nikoho do interrupce nenutil? Zato je tu několik vševědoucích, které mluví o své jediné pravdě. Ač je můj názor na interrupce velmi jasný a stejný už nejméně dvacet let, myslím, že mnohým by trocha pokory neuškodila. Tak jak nikdo nikoho nenutí ukončit těhotenství proti vlastnímu přesvědčení, tak by nikdo neměl nutit nikoho rodit za každou cenu.

Naštěstí žijeme ve svobodné zemi, kde je možné žít v rámci zákonů podle svého nejlepšího svědomí a ne podle jednotného dogma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
24.8.10 15:48

Lesina, ale ja som predsa nikde nepisala, ze nema na potrat ist, len tolko, ze mne by za to ziadny chlap nestal.

nikde som zakladatelke nepisala, co ma a nema robit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rencin
24.8.10 15:54
soldi píše:

rencin, Tvoje prispevky ani nestoja za precitanie, ides z extremu do extremu.

Děkuju za názor. Nikdy bych si o někom nedovolila napsat, že jeho příspěvky nestojí ani za přečtení. Každopádně jsem se těšila, že se přidám mezi fajn holky, co mají něco společného, ale změnila jsem názor. Díky, žes mi otevřela oči.

• Citovat
  • Upravit
7584
24.8.10 15:56

Ja bych opravdu řekla, že se tady snažili lidi poradit a nikdo zakladatelku nekamenoval. Ač na otázku neodpovídal. Ale tak jsme v diskusi.

Absolutně souhlasím s tím, co napsala Soldi o Verenice. Ale to už je takový Vereničin sport, mám pocit. :mrgreen:
Vereniko- já mám u Tebe problém, že ty nikdy nepřečteš, co lidi píšou a vybereš si jen frázi. Jakoby se ti zatmí oči a jedeš. Absolutně nemíníš diskutovat s tím, kdo píše něco jiného. A rovnou se stavíš do opozice. Jasně, že je fajn, že se člověk snaží vidět věci i z druhé strany. Ale fakt mám pocit, že ty jsi proti vždycy. :mrgreen:

Zakladatelka ať se rozhodne, jak nejlépe umí. Snad jí pomůže, že si tu vše pročte. I když už nenapíše. Asi je něco pravdy na tom, že když člověk porodí nechtěné dítě, nemusí to pro to dítě být výhra? Já osobně si myslím, že bych na potrat nešla, ale nikdy bych neříkala nikdy.

Ještě jednou se omlouvám, že jsem napsala, že si dělá zakladatelka legraci. Já tu fakt sem tam nevím, co je pravda a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
24.8.10 15:57

Renčín - jen piš, já čtu všechno. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie