Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
já jsem 81 a pouštěli nám to v 7 třídě
myslím, že to bylo nebo 8 třída..
petra.lovosice píše:
tak my sme to ve škole nemely..a to sem 80 ročník..a nevím o nikom z okolí že by neco takového ve škole mel…
a lepšíé interupce než mrtvé díte v igelitce…
a už dost…jdu si psát nekam jinam..protože tady to bude stále dokola......
Já jsem ročník 84, ale mám pocit, že to tenkrát bylo dobrovolné a já koukala jen na porod, ten mi nevadil. Potrat jsem nezvládla, přeci jen se ti příčí.
tak nám to pustili a kdo se díval ten. Ale doufám ,že nikoho neurazím, ale některé tady řeší, jak se to koho dotklo, jestli je to vhodné či nevhodné, ale když to vidí děti kolem 12,13 let, tak je to teda daleko větší šok, než že tady někdo něco napíše, tak to vidím..Přijde mi to někdy tady trochu zdramatizované.
78mamina píše:Anonymní píše:TADY TO MATE
Přítel miminko hrooozně chtěl a teď se najednou rozhodl že miminko nechce a musim napotrat jinak mi udělá ze života peklo atd4-5 tisíc???Já myslela že to stojí okolo 3 tisíc
To vůbec nevim kde na to vezmu ach jo
Proto ti prislo hodit ten odkaz no to se ti povedlo ale asi jsi na to cekala.Hele nechces se pridat ke knezovi co stava u porodnice Obilni trh v Brne.
Já už tedy nic komentovat nebudu, ale zrovna z prvního zakládajícího příspěvku mi vůbec nepřijde patrné, že by zakladatelka přesto po dítěti toužila.
Ale může to být jen můj dojem ![]()
no tak mi nic takového nemely, nám přišla gynekoložka..ukázala nám na obrázku vagínu, popsala jak o ní pečovat, popsala nám jak se chránit, jak muže přijít díte, rozdaly balení kondomu a náky brožurky o tehu, a menstruační kalendář a to bylo vše
tak mně osobně to už i štvalo, že že bych byla nějaká puritánka, ale dokonce se to probíralo i v náboženství, pak v biologii a dokonce jsme měli i rodinou výchovu, kde byl ukázaný pohlavní styk, porod i potrat,pořád dokola
Jsem ročník 76 a dokument jsem viděla na střední - povinně. ![]()
Jsem měla pocit, že už tu diskuse skončila ........... no ale i já opět píšu. ![]()
petra.lovosice píše:
no tak mi nic takového nemely, nám přišla gynekoložka..ukázala nám na obrázku vagínu, popsala jak o ní pečovat, popsala nám jak se chránit, jak muže přijít díte, rozdaly balení kondomu a náky brožurky o tehu, a menstruační kalendář a to bylo vše
Přednášku o děloze a vagině si také pamatuji.K těm potratum
V 9 třídě nás dokonce učitelé vzali do nějakého ustavu kde byli ve skleničkách mrtvé plody v ruzném stadiu těhotenství
.Také ruzně rozřezané tělo,hlavy,ruzné mutace atd..Doufám že ve škole už se tohle nepraktikuje.Dodnes s toho mám noční mury ![]()
nevím, ale asi bych nechtěla, aby toto pouštěli na základce
Ten pohlavní styk dobře, je to naučné, musí vědět co a jak, jak se chránit, ale to ostatní ne, jako sama bych se na porod ani teď nedívalanatož na potrat
HOLKY TAK JSEM TO ASI SPATNE POCHOPILA ONA PSALA BOHUZEL MUSIM ME TO PRISLO JAKO ZE NECHCE JIT ALE ASI MATE PRAVDU JAKO TO ZE SAMA CHTELA TAK AHOJ
Jinak na škole si nepamatuji jakýkoli naučný film, žádnou názornou výuku, žádné brožury, žádné exkurze..
Ročník 79 ![]()
Kamča.dalmatinka píše:petra.lovosice píše:Přednášku o děloze a vagině si také pamatuji.K těm potratum
V 9 třídě nás dokonce učitelé vzali do nějakého ustavu kde byli ve skleničkách mrtvé plody v ruzném stadiu těhotenství.Také ruzně rozřezané tělo,hlavy,ruzné mutace atd..Doufám že ve škole už se tohle nepraktikuje.Dodnes s toho mám noční mury
tak todle už je uplne hnusný..doufám že naše mláde za pár let nepujde na něco podobného..jak říkám naštestí nám nic takového nepouštely, a ve skleničkách neco podobného videt jako náctiletá..no poteš ![]()
kvaček píše:
nevím, ale asi bych nechtěla, aby toto pouštěli na základceTen pohlavní styk dobře, je to naučné, musí vědět co a jak, jak se chránit, ale to ostatní ne, jako sama bych se na porod ani teď nedívalanatož na potrat
Pro mě teda to video bylo tak šílené a smutné a strašné že jsem si při sexu fakt dávala 2násobnej pozor(tim nechci říct že mě by se to stát nemohlo)takže u mě to fakt učel splnilo takže pukud to někomu pomuže myslet na následky dřív než je pozdě tak to smysl má,ale hrozné to pro mě bylo to je fakt