Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Gina108 píše:Lesina píše:Aha, takže už minimálně jedno dítě má. No tak to potom nechápu ještě víc jak vůbec může o něčem takovém uvažovat, když už rodila a cítila dítě v sobě růst… Sakra, i kdybych byla úplně nemocná, bez domova, peněz a přátel, tak se to řešit dá. Mohla se taky zeptat jak - existují azylové domy, co já vím co ještě, v tomhle by jí jistě tady poradily ženy líp jak s potratemGina108 píše:A to víš jak? Admin tu snad psal jasně, že není v jednoduché situaci. Co kdybys tomu věřila?Lesina píše:Už jsem psala, že jít na jiný web bych jí poradila naprosto vážně. A tahle ženská snad není máma, když jde na potrat a jiné dítě nemá, ne?Gina108 píše:lleennttiillkkaa píše:Měla spíš jít na tem server nokidding, nebo jak se to jmenuje, tam jak jsou ty sterilizovaný feministky. Tam by jí jistě dobře poradily a zároveň glorifikovaly, že hodlá provést tak záslužný čin
Taková aktivní diskuze a já jí zaspala
Já jsem se jen chtěla zeptat všech, které se tu rozčilovaly, že zakladatelka se ptá na cenu potratu na emiminu, kde jinde se měla zeptat? Na serveru o zahradnictví? Leteckém modelářství?
Dále si myslím, že to jestli žena jde na potrat je její rozhodnutí a ona s tím musí žít do konce života.
Taky si myslím, že zakladatelka nejspíš byla natolik šokovaná s reakce svého přítele, že prostě chudák vidí aktuálně tohle jako jediný možný řešení, třeba se jí to rozleží v hlavě a rozhodne se jinak a třeba taky ne.![]()
![]()
To byl, doufám, nepovedený vtip?
Nebo jsi to myslela vážně? Protože jestli ano, umím si představit jen málo hnusnějších věcí, které je možné říct mámě v hodně těžké situaci.. .
Máš domov, máš muže, pravděpodobně netrpíš nemocemi, máš nějaké příjmy, máš širší rodinné zázemí. Jo, to se to dobře soudí.
verenika píše:to tu přece nepadlo.Tak jestli by jsi přivedla dítě v takovém stavu jak ty píšeš tak uvažuji nad tvým zdravým rozumemA to víš jak? Admin tu snad psal jasně, že není v jednoduché situaci. Co kdybys tomu věřila?Aha, takže už minimálně jedno dítě má. No tak to potom nechápu ještě víc jak vůbec může o něčem takovém uvažovat, když už rodila a cítila dítě v sobě růst… Sakra, i kdybych byla úplně nemocná, bez domova, peněz a přátel, tak se to řešit dá. Mohla se taky zeptat jak - existují azylové domy, co já vím co ještě, v tomhle by jí jistě tady poradily ženy líp jak s potratem
Radši přivést na svět a dát ho třeba k adopci než zabít. Moje těhotenství vždycky stály za prd a pokud budu mít další děti, nebude tomu jinak, první trimestr je mi blbě, poslední se nemůžu hnout, ale nikdy bych dítě v sobě nezabila, i kdybych se ho pak musela vzdát.
Lesina píše:Minewka píše:
Lesina,nikde nepíšem, že je „rozežrané mláde“
Pokiaľ má zdravé ruky, nohy a hlavu, VŽDY sa dá so životom popasovať!!!!A starala som sa už o dosť ťažko zdravotne postihnutých, aby som vedela, o čom vravím!
Mám v svojom okolí dve baby, ktoré sa dokázali postarať o seba, aj svoje dieťa.
Neodsudzujem ju, nech si robí čo chce, je to jej telo, jej plod, jej život.
Len sa snažím povedať, že si myslím, že veľa vecí sa v živote DÁ.
A je len málo vecí, ktoré sa skutočne nedajú ovplyvniť!Ty mě neposloucháš? Co když má už dvě děti, odešla od násilnického manžela a současný přítel jí oznámil, že buď potrat nebo ji vyhodí. Mladší dítě má třeba rok a ona nemá kam jít… Dívala by ses na to jinak?
Nebo má 40 a silný diabetes, přítel jí přesvědčil, že si pořídí dítě, teď couvl a ona se s touto nemocí o dítě sama nepostará.
Nebo má z prvního manželství postižené dítě, sama by další nezvládla.
Nebo ti najdu deset dalších scénářů přesně podle Danielly Steel… Zkusíš přemýšlet i o tom, že život nemusí být peříčko?
Hmmm…útočíš na mňa, a myslím, že úplne zbytočne.
Veľmi dobre viem, že život nie je vždy „peříčko“
Mám 2 nevlastných bratov, otec sa ako vdovec s dvoma deťmi oženil s mojou mamou. Môj brat mal vtedy len 3 týždne, keĎ jeho prvá manželka zomrela na rakovinu.
Moja mama mala 24 a 4 decká (2 nevlastné a 2 vlastné)
Medzi rodičmi je 13 ročný rozdiel.
Prežili sme aj dobré aj zlé chvíle.Rodina nám vždy oporou nebola, kedže boli presvedčený, že mama si zničila život.
Ja som mala príklad, že keĎ sa chce, tak sa dá.
Ak si kočka, ktorá má silný diabetes a 40 rokov zváži, že bejby riskne (sorry, ale na splodenie decka sú potrební vždy dvaja), tak teraz čo?? Si to rozmyslela? A doteraz myslela na čo? 40 ročná žena by mala mať rozum!
POkiaľ mala dve decká a ušla od násilnického muža a aj tak si trúfla na tretie dieťa (písala, že miminko veľmi chceli) - tak čo? Muž ju donúti k potratu a ona u neho bude bývať??Kde zas nechala rozum?
Tieto príklady sú fakt á la Steelová…Ale dobre.
Všetko sú to nezvratné a jediné dôvody, aby na potrat išla.Nič iné sa nedá robiť. Nijak ináč sa to nedá riešiť.
A ona je chudák ženská, ktorá zas a zas doplatila na sviňu muža.
![]()
Lesina píše:Minewka píše:
Pokiaľ má zdravé ruky, nohy a hlavu, VŽDY sa dá so životom popasovať!!!!A starala som sa už o dosť ťažko zdravotne postihnutých, aby som vedela, o čom vravím!
A je len málo vecí, ktoré sa skutočne nedajú ovplyvniť!Ty mě neposloucháš? Co když má už dvě děti, odešla od násilnického manžela a současný přítel jí oznámil, že buď potrat nebo ji vyhodí. Mladší dítě má třeba rok a ona nemá kam jít… Dívala by ses na to jinak?
Nebo má 40 a silný diabetes, přítel jí přesvědčil, že si pořídí dítě, teď couvl a ona se s touto nemocí o dítě sama nepostará.
Nebo ti najdu deset dalších scénářů přesně podle Danielly Steel… Zkusíš přemýšlet i o tom, že život nemusí být peříčko?
Lesino - myslím, že některým to nevysvětlíš ani kdyby ses stavěla na hlavu, že prostě NIC o té dotyčné neví a tak nemohou, a podle mě ani nemají právo, soudit
Gina108 píše:Radši přivést na svět a dát ho třeba k adopci než zabít. Moje těhotenství vždycky stály za prd a pokud budu mít další děti, nebude tomu jinak, první trimestr je mi blbě, poslední se nemůžu hnout, ale nikdy bych dítě v sobě nezabila, i kdybych se ho pak musela vzdát.verenika píše:to tu přece nepadlo.Tak jestli by jsi přivedla dítě v takovém stavu jak ty píšeš tak uvažuji nad tvým zdravým rozumemA to víš jak? Admin tu snad psal jasně, že není v jednoduché situaci. Co kdybys tomu věřila?Aha, takže už minimálně jedno dítě má. No tak to potom nechápu ještě víc jak vůbec může o něčem takovém uvažovat, když už rodila a cítila dítě v sobě růst… Sakra, i kdybych byla úplně nemocná, bez domova, peněz a přátel, tak se to řešit dá. Mohla se taky zeptat jak - existují azylové domy, co já vím co ještě, v tomhle by jí jistě tady poradily ženy líp jak s potratem
Nerozumím,jak by jsi se dokázala rozloučit s miminkem které porodíš?Jak by jsi se dokázala koukat jak novorozenec umírá,protože má VVV neslučitelné se životem.Není tohle horší?Daleko bolestnější?Nepochopím tohle,jsem zdravotník,odsuzuji takové lidi-promiň ![]()
Lesina píše:Gina108 píše:Máš domov, máš muže, pravděpodobně netrpíš nemocemi, máš nějaké příjmy, máš širší rodinné zázemí. Jo, to se to dobře soudí.Lesina píše:Aha, takže už minimálně jedno dítě má. No tak to potom nechápu ještě víc jak vůbec může o něčem takovém uvažovat, když už rodila a cítila dítě v sobě růst… Sakra, i kdybych byla úplně nemocná, bez domova, peněz a přátel, tak se to řešit dá. Mohla se taky zeptat jak - existují azylové domy, co já vím co ještě, v tomhle by jí jistě tady poradily ženy líp jak s potratemGina108 píše:A to víš jak? Admin tu snad psal jasně, že není v jednoduché situaci. Co kdybys tomu věřila?Lesina píše:Už jsem psala, že jít na jiný web bych jí poradila naprosto vážně. A tahle ženská snad není máma, když jde na potrat a jiné dítě nemá, ne?Gina108 píše:lleennttiillkkaa píše:Měla spíš jít na tem server nokidding, nebo jak se to jmenuje, tam jak jsou ty sterilizovaný feministky. Tam by jí jistě dobře poradily a zároveň glorifikovaly, že hodlá provést tak záslužný čin
Taková aktivní diskuze a já jí zaspala
Já jsem se jen chtěla zeptat všech, které se tu rozčilovaly, že zakladatelka se ptá na cenu potratu na emiminu, kde jinde se měla zeptat? Na serveru o zahradnictví? Leteckém modelářství?
Dále si myslím, že to jestli žena jde na potrat je její rozhodnutí a ona s tím musí žít do konce života.
Taky si myslím, že zakladatelka nejspíš byla natolik šokovaná s reakce svého přítele, že prostě chudák vidí aktuálně tohle jako jediný možný řešení, třeba se jí to rozleží v hlavě a rozhodne se jinak a třeba taky ne.![]()
![]()
To byl, doufám, nepovedený vtip?
Nebo jsi to myslela vážně? Protože jestli ano, umím si představit jen málo hnusnějších věcí, které je možné říct mámě v hodně těžké situaci.. .
Jo teď je to tak, ale nebylo to vždycky, ale to je jiná věc.
Když jsi nastínila ty scénáře, je mi zakladatelky vlastně líto, ale myslím si, že se potratem (tzn vlastním přičiněním) dostane jen ještě do většího srabu než je, alespoň psychicky určitě jo. ![]()
Nejsme tu od toho, aby jsme soudili ostatní… Zamyslete se nad tím, maminy…
Každá normální ženská by si miminko nechala, pokud by mohla - tomu pevně věřím… Podle mně to nedělá zakladatelka proto, že by ho nechtěla, ale že jí k tomu něco nutí… Nikdo nemůžeme vědět do jaké situace se v životě dostaneme - proto nesuďme!!!
eMimino je o radách a porozumnění, proto sem těhulky a maminy (někdy i muži, že…) chodí - ne proto, aby se do nich někdo pouštěl… Názory jsou vždy 2 - fajn, ale pitvat se v tom a mít nemístné poznámky??? Nechápu proč… Tohle zakladatel tohohle webu určitě nechtěl!
Kdo to nechápe, tak tu podle mně nemá co dělat…
No nevím, ale možná byste měly tuhle diskuzi už uzavřít, protože se mi zdá, že některé pisatelky už strácí určitou taktnost.
Už je ta dikuze opravdu teda síla. Kdyby si to zakladatelka dočetla do konce, tak myslím, jak byla na dně, tak bude ještě víc.
Já napsat, že chci na potrat, z jakékoliv důvodu, že nevím co dělat, tak by mně podpořilo, kdyby někdo napsal proč, neblbni, vyřeší se to, co partner, proč, ale toto mi přijde docela hnusné.Jenom se tu spekuluje co ona zažívá a vlastně nikdo neví nic.Podpora žádná - nemyslím v potratu, ale spíš mezi námi maminkami ![]()
Minewka píše:Lesina píše:Minewka píše:
Nebo ti najdu deset dalších scénářů přesně podle Danielly Steel… Zkusíš přemýšlet i o tom, že život nemusí být peříčko?Hmmm…útočíš na mňa, a myslím, že úplne zbytočne.
Veľmi dobre viem, že život nie je vždy „peříčko“Mám 2 nevlastných bratov, otec sa ako vdovec s dvoma deťmi oženil s mojou mamou. Môj brat mal vtedy len 3 týždne, keĎ jeho prvá manželka zomrela na rakovinu.
Moja mama mala 24 a 4 decká (2 nevlastné a 2 vlastné)
Medzi rodičmi je 13 ročný rozdiel.Prežili sme aj dobré aj zlé chvíle.Rodina nám vždy oporou nebola, kedže boli presvedčený, že mama si zničila život.
Ja som mala príklad, že keĎ sa chce, tak sa dá.
Ak si kočka, ktorá má silný diabetes a 40 rokov zváži, že bejby riskne (sorry, ale na splodenie decka sú potrební vždy dvaja), tak teraz čo?? Si to rozmyslela? A doteraz myslela na čo? 40 ročná žena by mala mať rozum!
POkiaľ mala dve decká a ušla od násilnického muža a aj tak si trúfla na tretie dieťa (písala, že miminko veľmi chceli) - tak čo? Muž ju donúti k potratu a ona u neho bude bývať??Kde zas nechala rozum?
Tieto príklady sú fakt á la Steelová…Ale dobre.
Všetko sú to nezvratné a jediné dôvody, aby na potrat išla.Nič iné sa nedá robiť. Nijak ináč sa to nedá riešiť.
A ona je chudák ženská, ktorá zas a zas doplatila na sviňu muža.![]()
Pořád mi nerozumíš - já jí ponechávám právo výběru, právo volby. Nebudu jí psát, že je vrah ani ji nebudu deptat popisem potratu. Nebudu jí psát, že já bych nikdy…
Podpořím její rozhodnutí, maximálně upozorním, že je to na celý život a poradím s technickou stránkou věci. Ne, nebudu s ní manipulovat ani si o ní nebudu domýšlet příběhy.
A hlavně, nebudu ji odsuzovat ani když si dítě nechá ani když podstoupí ukončení těhotenství.
To, jak bych se zachovala já je vedlejší (také jsem to nidky nikde nepsala) a nebudu jí to cpát jako jediné správné. Protože ona je svobodný člověk - a zda se rozhodně dobře nebo špatně je jen na ní.
Myslím, že kdyby svobodnou volbu a z ní vyplývající osobní odpovědnost ctil každý, bylo by na našem světě líp.
verenika píše:Gina108 píše:Nerozumím,jak by jsi se dokázala rozloučit s miminkem které porodíš?Jak by jsi se dokázala koukat jak novorozenec umírá,protože má VVV neslučitelné se životem.Není tohle horší?Daleko bolestnější?Nepochopím tohle,jsem zdravotník,odsuzuji takové lidi-promiňRadši přivést na svět a dát ho třeba k adopci než zabít. Moje těhotenství vždycky stály za prd a pokud budu mít další děti, nebude tomu jinak, první trimestr je mi blbě, poslední se nemůžu hnout, ale nikdy bych dítě v sobě nezabila, i kdybych se ho pak musela vzdát.verenika píše:to tu přece nepadlo.Tak jestli by jsi přivedla dítě v takovém stavu jak ty píšeš tak uvažuji nad tvým zdravým rozumemA to víš jak? Admin tu snad psal jasně, že není v jednoduché situaci. Co kdybys tomu věřila?Aha, takže už minimálně jedno dítě má. No tak to potom nechápu ještě víc jak vůbec může o něčem takovém uvažovat, když už rodila a cítila dítě v sobě růst… Sakra, i kdybych byla úplně nemocná, bez domova, peněz a přátel, tak se to řešit dá. Mohla se taky zeptat jak - existují azylové domy, co já vím co ještě, v tomhle by jí jistě tady poradily ženy líp jak s potratem
A je snad lepší zabít a nevidět to, pěkně někde v ordinaci, sterilně odnést a zabalit abychom TO neviděli… To už tu psala Pudloslava.
Možná bych viděla, jak novorozenec s VVV umírá, ale pár měsíců před porodem a pár chvil púak bych se mohla těšit z toho, že žije. Žádná z nás si nemůže být jistá, že neuvidí své děti umírat, stát se může všechno, ale to, že se vůbec narodily, to přece stojí za to.
Jsem také pro zamknutí diskuse, ale nemohu to teď udělat, bo jsem se zapojila do hádky - takže nechám pokračovat, nebudu přispívat a později zamknu.
Sandrik - no, tuším ty vieš o zakladateľke všetko ![]()
Ja nechápem prečo tak útočíte na tie, ktoré Váš názor nezdieľajú? Píšete tu o pochopení a tolerancii, kde je Vaše pochopenie?
Nemyslím si, že by som sa vyjadrila neúctivo voči zakladateľke.
Jej životnú situáciu, tak ako vy, nepoznám.
A každý máme iný pohľad na to, čo je ťažká životná situácia.
Ak by som mala napísať za seba - pre mňa je ťažká životná situácia jedine vážna zdravotná choroba, typu rakovina, a podobne.
Lebo to je jediná vec, ktorá ma naozaj stopne a voči ktorej som bezmocná.
Súhlasím a rešpektujem, že pre niekoho to môže byť niečo iné.
Nehrám sa na hrdinku - ak by mi dr povedal, že buď vy, alebo dieťa, vyberiem si interupciu. ![]()
Ako som písala, pred určitým časom by som aj ja bola zástancom interupcií…
Len dlhá neplodnosť, vážnosť situácie, zmierenie sa s adopciou a myšlienkou, že nikdy vlastné deti mať nebudem, to, že som plakávala doma do vankúša a vravela si, že mám všetko, byt, auto manžela, prácu a dieťa nie, ma naučilo sa na to pozerať ináč.
Po dlhej dobe som tehu, so samými problémami a hospitalizáciou a ak nakoniec potratím, fakt neviem, ako sa s tým zmierim.
Neodsudzujem zakladateľku…ale zas ma premkne taký smútok, že miesto toho, aby si vážila a bola rada, že je tehu, sa rozhodne si dať bábo vziať…
Niekto o svoje dieťa bojuje, z hrôzou chodí na wcko, či zas neuvidí krv, vypočuje si na pohotovosti, že keď potratíte, tak potratíte…dúfa a prosí, aby konečne, keDˇzázrakom otehotnie o to dieťa neprišla…
A niekto otehu raz dva, a ide na interupciu len pre to, že si to priateľ rozmyslel??
život nie je spravodlivý. ![]()
čo už.
Tak, hurá do mňa!!
![]()
Lesina píše:
Jsem také pro zamknutí diskuse, ale nemohu to teď udělat, bo jsem se zapojila do hádky - takže nechám pokračovat, nebudu přispívat a později zamknu.
Lesi, prosím, už to zamkni, nebo ať to udělá jiný admin… Tohle je fakt šílený… poslední dobou je tu takových nesmyslných hádek víc než dost ![]()
A je snad lepší zabít a nevidět to, pěkně někde v ordinaci, sterilně odnést a zabalit abychom TO neviděli… To už tu psala Pudloslava.
Možná bych viděla, jak novorozenec s VVV umírá, ale pár měsíců před porodem a pár chvil púak bych se mohla těšit z toho, že žije. Žádná z nás si nemůže být jistá, že neuvidí své děti umírat, stát se může všechno, ale to, že se vůbec narodily, to přece stojí za to.
**Je to horší,pro mě osobně by bylo.Celou dobu cítit jak roste a stejně vědět,že zemře
Nn,úplně zbytečné trápení.Jak mě tak miminka
Při potratu nikdy nebudeš vědět jak vypadalo,při narození budeš vědět jak vypadalo,bude mít jméno…
Tohle sem neptaří.Moc to prožíváš a vztahuješ to na sebe**