Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Souhlasim s tim, ze dat dite k adopci neni (pro normalni zenu) nic lehkeho. A pokud si soucasne tato zena mysli, ze embryo jeste neni clovek, potrat se logicky jevi jako daleko lepsi reseni.
Lizbeth píše:
Jedna věc mi není jasná.
Proč některé z vás svůj vlastní postoj ( at je pro či proti) vztahují na různé situace zakladatelky a nebo považují za jediné správné..
Třeba - když není na smrt nemocná, nebo znásilněná, tak si to může nechat, protože já bych to tak udělala.. atd.
Pro každého je přece složitá životní situace něco jiného - každý má jiné , jinak omezené možnosti svou situaci řešit a co je pro někoho jednoduché, je pro druhého nepřekonatelný problém.
Máme různé povahy, různou duševní sílu, různé zázemí a různá měřítka..
Nepřipadá vám divné odsuzovat nebo naopak obhajovat " imaginární" situaci zakladatelky ( o které víte prdlajs)????
A jak je vidno, maminky tolerující potraty nejsou vůbec zvědavé na maminky co je netolerují a naopak..
Ale to je starý jak Olympik, takže to balím. páá
Liz jeste jsem ti to nikdy nenapsala, ale uz dlouho te povazuji za jednu z nejrozumnejsich diskutujicich tady na emininu. Velmi tolerantni a osvicenou, snad i formovanou zkusenostmi, co nezije ve svem fantazijnim svete opajena svym dokonalym ja.
pripoustim pokorne, ze jsem mozna ovlivnena tim, ze se v nazorech casto shodneme ![]()
pudloslava, mne sa zas pacia Tvoje nazory ![]()
aj minewky a acka a giny.
a tiez mi to pride tak, ze presne tie, ktore tu na plnu hubu hlasia toleranciu a porozumenie (verenika, lovosice a im podobne) neznesu jednoducho nazor nikoho ineho. acko aj minewka len napisali svoj nazor a vy ste to proste nezniesli a museli hned zacat oponovat.
Pudloslava píše:šmarja panno, dík - 100% nápodobně..Lizbeth píše:Liz jeste jsem ti to nikdy nenapsala, ale uz dlouho te povazuji za jednu z nejrozumnejsich diskutujicich tady na emininu. Velmi tolerantni a osvicenou, snad i formovanou zkusenostmi, co nezije ve svem fantazijnim svete opajena svym dokonalym ja.
Jedna věc mi není jasná.
Proč některé z vás svůj vlastní postoj ( at je pro či proti) vztahují na různé situace zakladatelky a nebo považují za jediné správné..
Třeba - když není na smrt nemocná, nebo znásilněná, tak si to může nechat, protože já bych to tak udělala.. atd.
Pro každého je přece složitá životní situace něco jiného - každý má jiné , jinak omezené možnosti svou situaci řešit a co je pro někoho jednoduché, je pro druhého nepřekonatelný problém.
Máme různé povahy, různou duševní sílu, různé zázemí a různá měřítka..
Nepřipadá vám divné odsuzovat nebo naopak obhajovat " imaginární" situaci zakladatelky ( o které víte prdlajs)????
A jak je vidno, maminky tolerující potraty nejsou vůbec zvědavé na maminky co je netolerují a naopak..
Ale to je starý jak Olympik, takže to balím. páá
pripoustim pokorne, ze jsem mozna ovlivnena tim, ze se v nazorech casto shodneme
soldi a liz dik
tak medu jsme si namazaly, tedka na nas pujdou vosy ![]()
Hle Pudla! a já jsem si myslela, že jsi už fuč! Jen tak mimochodem názory Pudly a LIzbeth jsou tu opravdu nej
souhlasím všemi dvaceti ![]()
Pudloslava píše:
soldi a liz dik
tak medu jsme si namazaly, tedka na nas pujdou vosy
![]()
veru veru, som v ocakavani ![]()
lady sim tebe, abych se tu neventilovala
ale byla jsem pryc a taky mi nesel net
Pudloslava píše:
lady sim tebe, abych se tu neventilovalaale byla jsem pryc a taky mi nesel net
V pohodě, jen že jsem si říkala kdepak se nám touláš..Nebo jestli tě už taky štvalo to moje spílání
, musím dodat aby se Liz nenaštvala, že díky ní jsem si uvědomila, že se dívam na svět skrz černé brýle. Díky za to
Jsem si pak říkala, že se nedivím že nám to tam mizí když tam furt píšu ty svoje katastrofické scénáře
![]()
Ja jsem jeden cas zakladala na ruznejch webech dikuse „co je clovek“ v nadeji, ze me neci nazor nekam posune v definici, podle ktere bych mohla posoudit, zda embryo, komatozni jedinec, zvire, mimozemstan… maji uz statut osoby s pravy, nebo ne. A dozvedela jsem se same psychedelicke kecy… takze nic nevim.....
Ahoj Pudli ono asi hodně záleží na citlivosti člověka někomu se příčí jíst maso tak ho nejí, a tak bych tu mohla jmenovat tisic veci a vždy ti dá každý jinou odpověd ,proč to ano a to třeba ,ale tohle už ne.Já beru člověka člověkem v tu chvíli co mu začne bít srdce, protože je to pak i naopak když mu bít přestane umírá.Tak asi tak ![]()
Minewka píše:
Ale to že nejaká kočka ostala tehotná?? No boože,
nie je ani prvá, ani posledná.
Mně nejvíce asi dostalo tohle od Minewky.Přišlo mi necitlivé a možná,že zlehčování situace člověka o kterém nic nevíme,mohlo zakladatelce ublížit.Jinak nemám problém s jiným názorem,v podstatě konkrétně s Minewkou,Ackou můžu v mnohém souhlasit.Ale mnohem více by se mi líbilo,kdyby zakladetelce diskuze napsaly,rozmysli si to dobře,nechceš si třeba povídat o tom,jestli by se v tvé situaci nedalo něco dělat,nabídnou pomoc,pochopení.....Spíše než o názoru,mně mrzí,jak je podáván.
Příspěvek upraven 26.08.10 v 08:09
že vás to baví stále dokola, radeji budu svuj čas věnovat diskuzím kde si člověk normálně pokecá…
soldi prosím te
měla by sis toho medu namazat dost, aby to veru vubec bavilo, tvoje názory sou uplne nekde jinde.. pudl narozdíl od tebe svuj názor umí výstižne popsat,tak nebud vlez doprdelka ![]()
dámy, užívejte si klábosení tady o ničem..mě už vážne tato diskuze nebaví, zdar
soldi píše:
pudloslava, mne sa zas pacia Tvoje nazory
aj minewky a acka a giny.a tiez mi to pride tak, ze presne tie, ktore tu na plnu hubu hlasia toleranciu a porozumenie (verenika, lovosice a im podobne) neznesu jednoducho nazor nikoho ineho. acko aj minewka len napisali svoj nazor a vy ste to proste nezniesli a museli hned zacat oponovat.
Holka,fakt nevím o co ti furt jde.Už několikrát jsem napsala,, že dokážu vzít jiný názor (citlivý a vkusně podaný),ale na pravém místě a v té správné diskuzi.
Napsalo ti spousta lidí,že se sem váš názor nehodil.Nikdo ti nebere,že jsi proti potratům.Je mi to úplně jedno.Když nebereš ani od admina,že jste to přehnaly tak nevím o čem se chceš jěště bavit ![]()
Už je fakt trapné jak to tu furt omíláš dokola ![]()