Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Omluva za OT..
pudlo ,nemohl by manžel poskytnout nějaké stavařské nebo projektové firmě své razítko či službu ( jen na oko do smlouvy ) za paušální poplatek - měsíčně nebo ročně???
některé firmy potřebují " garanta" ( kterého třeba ani nevyužívají), kterého platí.. ![]()
Ještě jednou omluva za Ot.. ![]()
Liz a ty víš o někom?
Verenika: jo, baví mě to. Téma potratů a lidských práv mě asi neomrzí nikdy. respektive dokud si v tom neudělám jasno a budu se moci zaslepeně vztekat na jedné nebo druhé straně ![]()
acko píše:verenika, ak sa bojis otehotnenia a vies na 100% ze uz nechces dalsie dieta, tak odporucam Ti sterilizaciu (bud Tvoju, alebo manzelovu) a mas po probleme, mozes si uzivat s pokojom intimne chvilky s manzelom bez obav ze budes musiet celit tazkemu rozhodnutiu. to by bolo zodpodne beruc do uvahy tvoje odhodlanie ze dalsie babo nechces. pripadne otehotnenie a nasledne zbavenie sa plodu - vyvijajuceho malickeho cloviecika, je velka nezodpovednost.
Co takhle si nejdřív zjistit fakta, než začneš udělovat podobné chytré rady a ohánět se něčí nezodpovědností? Sterilizace se nekupuje v lékárně jako antikoncepce, víme? Sterilizace bohužel není na svobodném rozhodnutí ženy a je dost přísně omezena zákonem.
(V ČR může dle zákona sterilizaci podstoupit pouze žena, která má čtyři děti
nebo tři, ale pak musí být starší 35 let. Může ji také podstoupit, pokud má některý z těchto zdravotních problémů: onemocnění
srdce a plic, které vylučují těhotenství, v minulosti prodělané dva a více císařských řezů nebo dědičná genetická porucha. Pokud se chcete nechat sterilizovat, musíte podat žádost, kterou posoudí odborná
komise.)
Pudli konkrétně bohužel nevím..
Jediné co vím, že to tak některé firmy dělají a člověka kterého osloví, má tak trochu penízky zadarmo..
Mažel by mohl jedině zapátrat od kolegů..
Ale on už asi předpokládám udělal maximum, vid??
Sterilizace - mám kamarádku, která má neplánovaně 3 děti ( je to dobrá maminka a děti chtěla, ale vždy přišly i přes antiko a nebyly na pořadu dne) - už je z toho zoufalá, protože hrozí, že bude rodit až do smrti..Také je moc mladá na sterilizaci, přitom je to pro ni velice žádoucí.
Tak jednoduché to opravdu není. ![]()
stanuska píše:Minewka píše:
Ale to že nejaká kočka ostala tehotná?? No boože,
nie je ani prvá, ani posledná.Mně nejvíce asi dostalo tohle od Minewky.Přišlo mi necitlivé a možná,že zlehčování situace člověka o kterém nic nevíme,mohlo zakladatelce ublížit.Jinak nemám problém s jiným názorem,v podstatě konkrétně s Minewkou,Ackou můžu v mnohém souhlasit.Ale mnohem více by se mi líbilo,kdyby zakladetelce diskuze napsaly,rozmysli si to dobře,nechceš si třeba povídat o tom,jestli by se v tvé situaci nedalo něco dělat,nabídnou pomoc,pochopení.....Spíše než o názoru,mně mrzí,jak je podáván.
Příspěvek upraven 26.08.10 v 08:09
Vytrhla si túto vetu z konceptu celého môjho príspevku.Buď kopíruj text ako celok, alebo ho nekopíruj vôbec.
Ukameňujte ma tu všetky, ale keď som si rad za radom prečítala všetky svoje príspevky, trvám na tom, že boli slušné, nikoho neurážali a pokiaľ sa čo len jedna baba rozhodne si po ich prečítaní svoje bejby nechať, budem rada!
A Stanuška..mňa najviac dostalo tohle:
,no,tak bože,nemůžeš mít děti,jsou mnohem větší tragedie
Tiež mi to prišlo necitlivé. ![]()
Ale porovnala si hrušky s jablkami.Jediné, čo majú spoločné je, že ide o ovocie.
Keď vytiahnem len jednu vetu, znie to akosi ináč, že?
Končím s touto debatu.
Áno, všetky, čo sme jej radili na potrat neísť, sme ju odsúdili, ponížili, nepochopili, ublížili, sme netolerantné, nevieme, o čo v živote ide a náš názor je úplne scestný a už vôôôbec ho nevieme podať.
Som za to, aby tu ostali len ostatné baby, sú stelesnením pochopenia a ich umenie diskutovať je skutočne fenomenálne.
Ak je tento príspevok emotívny - áno je, už ma to naštvalo.
Prajem všetkým všetko dobré:
Minewko-nic jsem nevytrhla z kontextu,před tím píšeš,co je pro tebo opravdová tragedie a poslední odstavec jsem nechala tak jak je.Omlouvám se,příště okopíruju celé,ale na tom,jak jsi to napsala se nic nezmění.A myslíš,že nečí bolest je menší,když se do tíživé situace dostane vlastním přičiněním?To je přeci nesmysl,lidská bolest je pořád stejná.A nebo máš na mysli,že soucit si zaslouží jen lidé,kteří za to co prožívají nemohou?Vidíš věci jen ze svého bolu,tvůj problém a bolest je opodstatněný,zatím co ostatní ne a proto se můžeš chovat necitlivě?Hmmm,tak nevim,mně to pořád připadá stejně citlivé,jako kdybych já,co nemá s početím žádný problém,tvůj problém zlehčovala,protože o něm nic nevím a řešim jiné problémy.
stan, zase si vsetko prekrutila.
minew, kasli na nich, nestoja Ti za to. nikam to nevedie, chcu sa proste hadat
![]()
(se omlouvám trošku odbíhám popracovat na domácnosti a k dětem) …jo a k tomu doporučení,aby zde zůstaly jen ženy s pochopením…Třeba já vím,jak je psané slovo nebezpečné,kolikráte jsem měla problém pochopit,jak to pisatelka myslela a kolikrát nejsem pochopená já.Jen se po pár ponaučení snažim,aby moje psaná slova nikomu neubližovala.Toť vše.
Soldi-nechápu,co jsem překroutila?A najednou to není snaha si to vyříkat,diskutovat,ale hádka?Tak to fakt teda už nevim.
Jestli to tak vyznělo,tak se omlouvám,hádat jsem se rozhodně nechtěla. ![]()
Minewka píše:stanuska píše:Minewka píše:
Ale to že nejaká kočka ostala tehotná?? No boože,
nie je ani prvá, ani posledná.Mně nejvíce asi dostalo tohle od Minewky.Přišlo mi necitlivé a možná,že zlehčování situace člověka o kterém nic nevíme,mohlo zakladatelce ublížit.Jinak nemám problém s jiným názorem,v podstatě konkrétně s Minewkou,Ackou můžu v mnohém souhlasit.Ale mnohem více by se mi líbilo,kdyby zakladetelce diskuze napsaly,rozmysli si to dobře,nechceš si třeba povídat o tom,jestli by se v tvé situaci nedalo něco dělat,nabídnou pomoc,pochopení.....Spíše než o názoru,mně mrzí,jak je podáván.
Příspěvek upraven 26.08.10 v 08:09Vytrhla si túto vetu z konceptu celého môjho príspevku.Buď kopíruj text ako celok, alebo ho nekopíruj vôbec.
Ukameňujte ma tu všetky, ale keď som si rad za radom prečítala všetky svoje príspevky, trvám na tom, že boli slušné, nikoho neurážali a pokiaľ sa čo len jedna baba rozhodne si po ich prečítaní svoje bejby nechať, budem rada!
A Stanuška..mňa najviac dostalo tohle:
,no,tak bože,nemůžeš mít děti,jsou mnohem větší tragedie
Tiež mi to prišlo necitlivé.
Ale porovnala si hrušky s jablkami.Jediné, čo majú spoločné je, že ide o ovocie.
Keď vytiahnem len jednu vetu, znie to akosi ináč, že?Končím s touto debatu.
Áno, všetky, čo sme jej radili na potrat neísť, sme ju odsúdili, ponížili, nepochopili, ublížili, sme netolerantné, nevieme, o čo v živote ide a náš názor je úplne scestný a už vôôôbec ho nevieme podať.
Som za to, aby tu ostali len ostatné baby, sú stelesnením pochopenia a ich umenie diskutovať je skutočne fenomenálne.
Ak je tento príspevok emotívny - áno je, už ma
- tie, čo už nechcú otehotnieť a ich tehotenstvá a pôrody boli príšerné a nočná mora- nech už nikdy tehu nebudú, keď to nechcú alebo nech svoj zážitok prekonajú a raz naberú odvahu na druhé bejby
- tie, čo deti nemôžu mať, nech aspoň raz v živote tehu budú, nech aspoň raz v živote pocítia, aké to je, keĎ sa bábo v brušku hýbe, nech aspoň raz v živote pocítia tehu nevoľnosti, nech ich všetko bolí, pichá-lebo to je všetko neklamným znakom, že tehu sú.
- tým, ktoré sa pre interupciu rozhodnú - nech to v zdraví prežijú a nech sa im darí a nech sa nikdy nedostanú do tak komplikovanej životnej situácie a nech všetko dobre dopadne
- a nakoniec tým, ktoré v komplikovanej situácii tehu ostali a dieťa si nechali, želám, aby to tiež nakoniec všetko dobre dopadlo
Minew krasne jsi to tu napsala , já se o to pokoušela taky,ale nemám na psaní talent.
A nic si z toho nedelej jak si psala i kdyby to pomohlo aspon jedne osubce tak za to ta diskuse stala.
- tie, čo už nechcú otehotnieť a ich tehotenstvá a pôrody boli príšerné a nočná mora- nech už nikdy tehu nebudú, keď to nechcú alebo nech svoj zážitok prekonajú a raz naberú odvahu na druhé bejby
- tie, čo deti nemôžu mať, nech aspoň raz v živote tehu budú, nech aspoň raz v živote pocítia, aké to je, keĎ sa bábo v brušku hýbe, nech aspoň raz v živote pocítia tehu nevoľnosti, nech ich všetko bolí, pichá-lebo to je všetko neklamným znakom, že tehu sú.
- tým, ktoré sa pre interupciu rozhodnú - nech to v zdraví prežijú a nech sa im darí a nech sa nikdy nedostanú do tak komplikovanej životnej situácie a nech všetko dobre dopadne
- a nakoniec tým, ktoré v komplikovanej situácii tehu ostali a dieťa si nechali, želám, aby to tiež nakoniec všetko dobre dopadlo
Hezké zakončení
![]()
Ahoj sem v 7 tt chci jít na potrat čekáme druhé mimi ale bojím se starat o 2 děti nedokážu si to představit
@Anonymní píše:
Ahoj sem v 7 tt chci jít na potrat čekáme druhé mimi ale bojím se starat o 2 děti nedokážu si to představit
Záleží na tobě.
Zvládnout se to dá. Měla jsem 13 měsíční dvojčata, když jsem rodila dalšího.
Jinak pokud jsi přesvědčená, tak si zajdi na gynekologii pro zadanku, cena je 5-6 tis, pak klasicky 6 neděli
Jestliže chceš potrat, tak neváhej, abys stihla miniinterrupci. Ta se provádí do 8. týdne a je šetrnější, než klasická kyretáž - výškrab.
Dojděte si pro zadanku na gynekologii - cca 1000,–+ vyšetření.
Pak samotná miniinterupce cca 5000-6000,–.
Pak následuje klasické sestinedeli.
Všechno si to ještě poradně rozmyslete.