Interupce v 8tt - jak a co zařídit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
25.8.10 13:26
verenika píše:
Gina108 píše:
petra.lovosice píše:
gino si myslím žeje daleko horší po psychyce porodit a dát díte pryča už o nem nevedetješte me napadá otázka když je tolik lidí pro ne potrat..v težké situaci..proč sou tak plné kojenáky a detské domovi :nevim: proč,
Kdyby ty ženský byly pro potrat, tak asi logicky nejsou plný kojeňáky. Jj to mě taky štve, ale to bude spíš špatnou legislativou, jinak by zas nebylo tolik bezdětných párů čekajících léta letoucí na adopci.
Holky kdyť vy tady omíláte věci pořád dokola.Kojeňáky a adpoce už tu byly předevčírem…V kojeňáku jsou i děti za kterýma matka chodí a proto nemohou být adoptovány-matce bylo dítě odebráno pro nevyhovující prostředí,výchovu atd…Matka musí dát svolení s adopcí,pokavaĎ je znám otec tak asi i ten.Je to složitý…

Sorry, to jsem zaspala, už mlčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4563
25.8.10 13:37

a este k podstate tejto burlivej diskusie. xy stran dozadu som sa vyjadrila, ze potrat = vrazda. suhlasim, nebolo to uplne spravne. nie je to vrazda. ved ani zabitie v sebaobrane nie je vrazda. preto spresnujem, potrat = zabitie, nech uz su dovody akekolvek - v niektorych pripadoch su viac v inych menej ospravedlnitelne, ano, je to na svedomi dotycnej zeny ako sa s tym vysporiada.

nie som a priori proti interupciam. len si myslim, ze interupcia by nemala byt takto zneuzivana pre pripady nezodpovedneho spravania. dodam, ze nie som ani fanaticky veriaca, ani nic podobne.

mate pravdu, clovek sa musi k vsetkemu stavat s pokorou, nikdy nevie co ho zajtra caka. takze ja zeny, ktore si interupciu zvolili, nesudim a neodsudzujem. len jednoducho si myslim, ze v pripade ak nejde o extremny pripad - znasilnenie, tehotenstvo ktore preukazatelne ohrozuje zivot matky, ci priad, ze dieta sa narodi s menej ci viac zavaznym poskodenim (miera poskodenia, ktoru zena dokaze akceptovat je uz na jej svedomi), by zena mala dat dietatu sancu - ak to uz inak nejde, tak napriklad donosit ho a dat na adopciu. aspon to viac zvazit ako realnu alternativu. deti, ktore su urcene na adopciu uz po porode je totiz velmi malo. a velmi malo je deti, ktore je mozne adoptovat. vacsina detureniec v detskych domovoch je zial ten pripad, ze biologicki rodicia sa o ne nechcu starat, ale ani sa ich nechcu vzdat… raz za pol roka poslu pohladnicu, cim splnaju zakonnu poziadavku na to, aby im nezrusili rodicovstvo a tak tieto deti trcia v decakoch…

celkovo tato otazka potratov je tema, ktorou sa treba zaoberat, treba o nej diskutovat, pokial nechceme, aby ju nase dcery museli riesit na vlastnej kozi. takze ja by som kludne bola za to, aby sa tie krute videjka o porode a potrate povinne premietali dnesnym teenagerom, hoci aj kazdy mesiac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
25.8.10 13:58
Gina108 píše:
verenika píše:
KOčky,kdyť už toho bylo dost.Proč na sebe jěště útočit?Gino-jěště mě napadlo,jak by jsi se zachovala kdyby to dítě manžel nechtěl?Opustila by jsi ho?Pro cizý dítě?
Tak teoreticky - dítě bych donosila a dala k adopci a měla bych klidné svědomí, že jsem mu dala život a šanci na milující náhradní rodinu. V tomhle bych přítele i chápala, kdyby to dítě nechtěl, a netuším, jestli bych i já byla schopná to dítě přijmout - třeba jo, fakt nevím, tohle je už pro mě hodně sci-fi. Nevěřím ale, že by mi přítel nějak bránil v tom, abych ho porodila, sám má stejný názor na potraty jako já.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
25.8.10 14:06

Proč by se mělo toto téma zamykat :?: Admine nechapu vždyt je to diskuse a v te je vždy vic nazoru a docela mě mrzí že ti nekdo napíše hned to zamkni je to blabla a ty to kvuli 2 nespokojenym zamkneš a nemyslim si že to tu je o hadkach ale o nazorech, jinak te zdravim a snad jsem se te nejak nedotkla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.8.10 14:10
78mamina píše:
Proč by se mělo toto téma zamykat :?: Admine nechapu vždyt je to diskuse a v te je vždy vic nazoru a docela mě mrzí že ti nekdo napíše hned to zamkni je to blabla a ty to kvuli 2 nespokojenym zamkneš a nemyslim si že to tu je o hadkach ale o nazorech, jinak te zdravim a snad jsem se te nejak nedotkla

Nemyslím,že je to kvůli 2 nespokojeným :nevim: Ale je už to diskuze o ničem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rencin
25.8.10 14:20

Spis bych navrhovala zalozit novou diskuzi na tema potraty obecne. Nic proti diskuzi, debaty na tohle tema byvaji vzdycky dlouhe a bourlive a urcite mohou byt i prinosne, ale tohle byla zakladatelky diskuze a vsechny vime, o co v uvodnim prispevku slo. Proto mi nepripada zrovna dvakrat citlive v jejim tematu vzhledem k okolnostem takhle pokracovat. Takze jsem pro nove tema a novou diskuzi.

• Citovat
  • Upravit
2118
25.8.10 14:23

Vere nic proti tobe fakt nemam ,ale ba naopak oNECEM ta diskuse prece jen je a to o toleranci v nazorech nech nekdy nekomu svuj nazor a neutoc hned na nej hm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
25.8.10 14:23

Plně souhlasím. Proto jsem narvhla uzavřít diskuzi. Je to docela blbé, když se někdo na něco ptá, a nakonec z toho nje něco jiného a obzlášť tak citlivé téma.
Co brání .. založ si nové téma tam může bouřlivě debatovat, ale přišlo mně, že stejně tady na konci píšete asi jenom 4 maminky mezi sebou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.8.10 14:33
78mamina píše:
Vere nic proti tobe fakt nemam ,ale ba naopak oNECEM ta diskuse prece jen je a to o toleranci v nazorech nech nekdy nekomu svuj nazor a neutoc hned na nej hm

Já přeci proti tobě taky nic nemám :kytka: Ale jak píší holky,tohle není diskuze o Potratech všeobecně,byl tu konkrétní dotaz,zvrhlo se to na něco jiného.Já vám názor neberu,ale sem se nehodil.To je o co já se „peru“ celou dobu :wink:
Proto jsem o uzamčení,protože sem budu furt někdo něco připisovat a furt se to bude točit dokola :think: Myslím to jako,že někdo zapne emimi po 4dnech a hned se taky bude chtít přidat s názorem ať tím nebo tím a bude to znova.Nevadí mi diskutovat 8-) Ale musí to být k věci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
25.8.10 15:05

Taky si myslím, že nespokojených je tady víc :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
25.8.10 15:50

Jedna věc mi není jasná.
Proč některé z vás svůj vlastní postoj ( at je pro či proti) vztahují na různé situace zakladatelky a nebo považují za jediné správné..
Třeba - když není na smrt nemocná, nebo znásilněná, tak si to může nechat, protože já bych to tak udělala.. atd.
Pro každého je přece složitá životní situace něco jiného - každý má jiné , jinak omezené možnosti svou situaci řešit a co je pro někoho jednoduché, je pro druhého nepřekonatelný problém.
Máme různé povahy, různou duševní sílu, různé zázemí a různá měřítka..
Nepřipadá vám divné odsuzovat nebo naopak obhajovat " imaginární" situaci zakladatelky ( o které víte prdlajs)????
A jak je vidno, maminky tolerující potraty nejsou vůbec zvědavé na maminky co je netolerují a naopak..
Ale to je starý jak Olympik, takže to balím. páá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
25.8.10 17:24

Hele me se tezce nelibi filosofie: potrat je nekdy OK, jindy ne a my tady dokazeme posoudit, jaka zivotni situace k tomu opravnuje nebo ne…

potrat je bud vzdy OK nebo nikdy OK
embryo bud je nebo nejni clovekem

nelze prece tvrdit „jsi clovek, kdyz je tvoje matka zajistena, ale pokud byla znasilnena, nebo je ji 13, nebo je "v tezke situaci“, tak clovek nejsi a zabijeme te"

protoze otazka clovecenstvi nebo neclovecenstvi embrya neni nijak jasna a ani neni poradne definovana zakonem (zdrave dite od 12 TT a postizene az od 24 TT???? Co to je???), tak si to kazda z nas musi prebrat sama a udelat nejake rozhodnuti - treba prozatimni, nazor se muze menit…
A ten svuj nazor by mela kazda uplatnovat predevsim na sobe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
25.8.10 18:55
Pudloslava píše:
Hele me se tezce nelibi filosofie: potrat je nekdy OK, jindy ne a my tady dokazeme posoudit, jaka zivotni situace k tomu opravnuje nebo ne…

potrat je bud vzdy OK nebo nikdy OK
embryo bud je nebo nejni clovekem

nelze prece tvrdit „jsi clovek, kdyz je tvoje matka zajistena, ale pokud byla znasilnena, nebo je ji 13, nebo je "v tezke situaci“, tak clovek nejsi a zabijeme te"

protoze otazka clovecenstvi nebo neclovecenstvi embrya neni nijak jasna a ani neni poradne definovana zakonem (zdrave dite od 12 TT a postizene az od 24 TT???? Co to je???), tak si to kazda z nas musi prebrat sama a udelat nejake rozhodnuti - treba prozatimni, nazor se muze menit…
A ten svuj nazor by mela kazda uplatnovat predevsim na sobe

tohle je presne kamen urazu :potlesk:
ja jen ctu, nepisu protoze nemam povidaci naladu ale kdyz uz to nekdo napsal za me tak se pod to aspon podepisu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
25.8.10 19:27

Jeste honem, nez se to tu zamkne

ja chapu a zastavam se tech, ktere veri, ze embryo je clovek a haji jeho prava.
Pokud verim, ze je to clovek, byla bych hyena, pokud bych se nesnazila jeho prava branit treba i citovym vydiranim matky. Stejne tak, jako by se mnohe rozhorlili v diskusi (fiktivni) „chci se zbavit kojence, mam ho dat do popelnice zive, nebo mrtve?“
brutalni, ale ano, ne kteri lide stejne takto vnimaji potrat. Jako zavrazdeni ditete.

Ja sama az tak jasno nemam .....
A i pres svou neplodnost vedu stastny a pohodlny zivot (teda jestli manzel nesezene praci, tak asi prijdem o barak - nechcete nekdo stavet, rekonstruovat nebo neco namalovat ci alespon orazitkovat?)
Takze druhe opravdu soudit nehodlam.

Minewka podle me nepise nijak hrube, zbesile ani odsouzenihodne. Pise, ze nesoudi, ze to zakladatelky vec. Pise jen svuj nazor a zkusenosti. pise rozumne a vecne. mam pocit, ze ani vy (vy ktere pisete "lesino, hazis hrach svinim, ta to nepochopi) jste se ji nesnazili pochopit. jen umlcet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
25.8.10 19:27
Minewka píše:
Lucink_a píše:
Lucyus12 píše:
Lucink_a píše:
Já myslím, že tohle jako takové hádka není. Je to prostě výměna názorů a každý na ten svůj má právo. Jen se mi nelíbí hned napadat a urážet za to co si ten druhý myslí. Je normální, že každý na to kouká jinak a jinak to cítí.
Tak jsem to myslela - ne hádky jako takové, ale spíše dohady a to, že některé z nás hned odsuzují za názor nebo otázku. Špatně jsem to položila - nemám nic proti eMiminu ani proti maminám na něm… :kytka:

Neboj já jsem tě pochopila :wink:

Já nevím nebyla bych asi schopná dítě odnosit a pak ho dát k adopci, to je podle mě daleko těžší pro ženu než interupce. :nevim:
A prečo by bolo ťažké pre teba ho dať na adopciu?

Protože je rozdíl to dítě odnosit, celou dobu ho v sobě cítít, pohyby, porod atd. a pak ho dát pryč… to bych prostě nedokázala, a to říkam teď, když jsem to celé prožila :-? (myšleno porod atd.) Když bych se rozhodla ho mít, tak se vším všudy a nechala bych si ho. Ale to je zase o mých pocitech a názorech. Takhle to cítím, je to můj život a tak bych to „pravděpodobně“ udělala… Jsem ráda, že to nemusím řešit.
Neznám okolnosti zakladatelky, ale kdybych to dítě chtěla a můj přítel taky, což tady bylo psáno a on by si to pak rozmyslel, tak si ho nechám, ať jde k čertu :-P A třeba i on by změnil názor. I když zase, nejsem v té situaci a nevím, jak bych se zachovala.
Ale jednou tu byla diskuze, žena vdaná, ulítla a neví s kým to má, nedokázala bych s tím žít, že nevím kdo je otec a opustit kvůli tomu vše?
Každý ať si žije podle svého, stejně se nikdy neshodneme. :nevim: A o tom to je, nemůžou mít všichni lidi stejný názor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí