Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Gina108 píše:Lesina píše:Už jsem psala, že jít na jiný web bych jí poradila naprosto vážně. A tahle ženská snad není máma, když jde na potrat a jiné dítě nemá, ne?Gina108 píše:lleennttiillkkaa píše:Měla spíš jít na tem server nokidding, nebo jak se to jmenuje, tam jak jsou ty sterilizovaný feministky. Tam by jí jistě dobře poradily a zároveň glorifikovaly, že hodlá provést tak záslužný čin
Taková aktivní diskuze a já jí zaspala
Já jsem se jen chtěla zeptat všech, které se tu rozčilovaly, že zakladatelka se ptá na cenu potratu na emiminu, kde jinde se měla zeptat? Na serveru o zahradnictví? Leteckém modelářství?
Dále si myslím, že to jestli žena jde na potrat je její rozhodnutí a ona s tím musí žít do konce života.
Taky si myslím, že zakladatelka nejspíš byla natolik šokovaná s reakce svého přítele, že prostě chudák vidí aktuálně tohle jako jediný možný řešení, třeba se jí to rozleží v hlavě a rozhodne se jinak a třeba taky ne.![]()
![]()
To byl, doufám, nepovedený vtip?
Nebo jsi to myslela vážně? Protože jestli ano, umím si představit jen málo hnusnějších věcí, které je možné říct mámě v hodně těžké situaci.. .
A to víš jak? Admin tu snad psal jasně, že není v jednoduché situaci. Co kdybys tomu věřila?
Minewka píše:
A ešte niečo…pod slovom „ťažká životná situácia“…si predstavujem ďaleko horšie veci ako to, že nejaká slobodná, zdravá kočka býva u rodičov a je momentálne bez peňazí.Privyrábať sa dá rôzne, rodičia svoje vnúča tiež od hladu umrieť nenechajú.
Ťažká životná situácia je ťažký úraz, smrteľná choroba, smrť blízkej osoby a podobne.
Ale to že nejaká kočka ostala tehotná?? No boože,
nie je ani prvá, ani posledná.
To, že je mladá, zdravá, svobodná a bydlí u rodičů jsi vzala kde? Admin tu snad psal jasně, že zakladatelka není v lehké situaci - těžko ti napíše podrobnosti, ale rozhodně to znamená, že to není rozežrané mládě, které neví, o čem je život.
Minewka píše:
Verenika.Podľa mňa (až na pár výnimiek) kočku nikto neodsudzuje.
Len sa jej tu pár ľudí snaží ukázať, že to, že si bejby nechá, ešte nemusí byť koniec sveta.
Ale o to tu nešlo
Tady šlo o úplně jiné komentáře,které jí hned odsoudily do pozice vražedkyně atd.Přeju jí aby se přítel jen zalekl a mimi si nechali.Prostě aby to vyřešila ke své max. spokojenosti.Ale určitě jí netlačím(jako některé zde) do těhotenství za každou cenu.Byla jsem těhotná (pro mě to teda bylo příšerné),ale malého miluji nade vše na světě.Jenže mám kde bydlet,mám manžela,oba máme práci…atd.Tohle jsou v dnešní době taky dost podstatná kritéria když chceš mít dítě ![]()
Kočky-vy které tak bez respektu k něčí těžké životní situaci,važte slova,vám se třeba už nic takového nepřihodí,ale třeba vašim dcerám…jsem zvědavá,jak jí budete říkat no bóže,tak jsi zůstala na všechno sama těhotná… ![]()
Lesina,
nikde nepíšem, že je „rozežrané mláde“
Pokiaľ má zdravé ruky, nohy a hlavu, VŽDY sa dá so životom popasovať!!!!
A starala som sa už o dosť ťažko zdravotne postihnutých, aby som vedela, o čom vravím!
Mám v svojom okolí dve baby, ktoré sa dokázali postarať o seba, aj svoje dieťa.
Neodsudzujem ju, nech si robí čo chce, je to jej telo, jej plod, jej život.
Len sa snažím povedať, že si myslím, že veľa vecí sa v živote DÁ.
A je len málo vecí, ktoré sa skutočne nedajú ovplyvniť!
verenika píše:Lesina píše:Gina108 píše:lleennttiillkkaa píše:Měla spíš jít na tem server nokidding, nebo jak se to jmenuje, tam jak jsou ty sterilizovaný feministky. Tam by jí jistě dobře poradily a zároveň glorifikovaly, že hodlá provést tak záslužný čin
Já jsem se jen chtěla zeptat všech, které se tu rozčilovaly, že zakladatelka se ptá na cenu potratu na emiminu, kde jinde se měla zeptat? Na serveru o zahradnictví? Leteckém modelářství?
Dále si myslím, že to jestli žena jde na potrat je její rozhodnutí a ona s tím musí žít do konce života.
Taky si myslím, že zakladatelka nejspíš byla natolik šokovaná s reakce svého přítele, že prostě chudák vidí aktuálně tohle jako jediný možný řešení, třeba se jí to rozleží v hlavě a rozhodne se jinak a třeba taky ne.![]()
![]()
Nebo jsi to myslela vážně? Protože jestli ano, umím si představit jen málo hnusnějších věcí, které je možné říct mámě v hodně těžké situaci…Už je to vážně přitažený za vlasy,určitě to myslela jako vtip-doufám
Gino-jěště k tématu.Myslíš,že se NIKDY do takové nebo podobné sitace nemůžeš dostat?Jak by ti pak bylo kdyby tě každý odsoudil
Ano, jsem si jistá, že nikdy, aspoň v tomto životě už ne. Možná bych o potratu uvažovala, kdyby mě někdo znásilnil v šestnácti, ale šestnáct mi už jaksi znovu nebude.
A jiný případ (kromě vážného ohrožení mého zdraví), kdy bych měla jít na potrat mě nenapadá (dítě bych donosila, i kdyby mělo VVV, ale to je jiné téma)a jsem snad i dost zralá na to dítě „po znásilnění“ ten tvoreček přece za to nemůže.
Stanuška, keĎ tvoja dcéra príde domov tehotná, tak čo?? Vykopneš ju z domu??
Ja svojej dcére poviem, nech spraví to, čo uzná za vhodné a v každom rozhodnutí ju podporím.
Mne môj otec, keď som mala problém s cyklom a mala 18rokov a ma podozrievali, že som tehu povedal, že vychovali 4 deti, poradia si aj s 5tym.
A keĎ som sa starala o 23 kočku, na vozíku, ktorá mala postihnuté všetky štyri končatiny a nevedela si s prepáčením sama ani utrieť zadok, a keď som jej na pokeci vypisovala profil, kde písala, ako priateľa by chcela a aj deti, a obom nám bolo jasné, že sa to nikdy nestane, pochopila som, v svojich naivných 19stich, že sú na svete ďaleko horšie veci, ako to, že by som nechcene otehu!
Gina108 píše:verenika píše:Ano, jsem si jistá, že nikdy, aspoň v tomto životě už ne. Možná bych o potratu uvažovala, kdyby mě někdo znásilnil v šestnácti, ale šestnáct mi už jaksi znovu nebude.Lesina píše:Gina108 píše:lleennttiillkkaa píše:Měla spíš jít na tem server nokidding, nebo jak se to jmenuje, tam jak jsou ty sterilizovaný feministky. Tam by jí jistě dobře poradily a zároveň glorifikovaly, že hodlá provést tak záslužný čin
![]()
Nebo jsi to myslela vážně? Protože jestli ano, umím si představit jen málo hnusnějších věcí, které je možné říct mámě v hodně těžké situaci…Už je to vážně přitažený za vlasy,určitě to myslela jako vtip-doufám
Gino-jěště k tématu.Myslíš,že se NIKDY do takové nebo podobné sitace nemůžeš dostat?Jak by ti pak bylo kdyby tě každý odsoudilA jiný případ (kromě vážného ohrožení mého zdraví), kdy bych měla jít na potrat mě nenapadá (dítě bych donosila, i kdyby mělo VVV, ale to je jiné téma)a jsem snad i dost zralá na to dítě „po znásilnění“ ten tvoreček přece za to nemůže.
Já ti přeji spokojený život,nemám k tomu co napsat.Jsem úplný opak tebe ![]()
Minewka píše:
Lesina,nikde nepíšem, že je „rozežrané mláde“
Pokiaľ má zdravé ruky, nohy a hlavu, VŽDY sa dá so životom popasovať!!!!A starala som sa už o dosť ťažko zdravotne postihnutých, aby som vedela, o čom vravím!
Mám v svojom okolí dve baby, ktoré sa dokázali postarať o seba, aj svoje dieťa.
Neodsudzujem ju, nech si robí čo chce, je to jej telo, jej plod, jej život.
Len sa snažím povedať, že si myslím, že veľa vecí sa v živote DÁ.
A je len málo vecí, ktoré sa skutočne nedajú ovplyvniť!
Ty mě neposloucháš? Co když má už dvě děti, odešla od násilnického manžela a současný přítel jí oznámil, že buď potrat nebo ji vyhodí. Mladší dítě má třeba rok a ona nemá kam jít… Dívala by ses na to jinak?
Nebo má 40 a silný diabetes, přítel jí přesvědčil, že si pořídí dítě, teď couvl a ona se s touto nemocí o dítě sama nepostará.
Nebo má z prvního manželství postižené dítě, sama by další nezvládla.
Nebo ti najdu deset dalších scénářů přesně podle Danielly Steel… Zkusíš přemýšlet i o tom, že život nemusí být peříčko?
Minewka píše:
Stanuška, keĎ tvoja dcéra príde domov tehotná, tak čo?? Vykopneš ju z domu??Ja svojej dcére poviem, nech spraví to, čo uzná za vhodné a v každom rozhodnutí ju podporím.
Přesně tak. v každém jejím rozhodnutí bych se jí snažila podpořit,kybych zvolila tvůj ton v takové diskuzi,mohla bych si být jistá,že se dcera sebere a odejde.
Lesina píše:Gina108 píše:A to víš jak? Admin tu snad psal jasně, že není v jednoduché situaci. Co kdybys tomu věřila?Lesina píše:Už jsem psala, že jít na jiný web bych jí poradila naprosto vážně. A tahle ženská snad není máma, když jde na potrat a jiné dítě nemá, ne?Gina108 píše:lleennttiillkkaa píše:Měla spíš jít na tem server nokidding, nebo jak se to jmenuje, tam jak jsou ty sterilizovaný feministky. Tam by jí jistě dobře poradily a zároveň glorifikovaly, že hodlá provést tak záslužný čin
![]()
Nebo jsi to myslela vážně? Protože jestli ano, umím si představit jen málo hnusnějších věcí, které je možné říct mámě v hodně těžké situaci.. .
Aha, takže už minimálně jedno dítě má. No tak to potom nechápu ještě víc jak vůbec může o něčem takovém uvažovat, když už rodila a cítila dítě v sobě růst… Sakra, i kdybych byla úplně nemocná, bez domova, peněz a přátel, tak se to řešit dá. Mohla se taky zeptat jak - existují azylové domy, co já vím co ještě, v tomhle by jí jistě tady poradily ženy líp jak s potratem ![]()
Stanuška a ja si myslím, že keby som zvolila tvoj tón, tak odíde.
Myslím, že sa vyjadrujem slušne a slušne prezentujem svoj názor a tiež som jasne dala najavo, že aj pre mňa bola určitý čas interupcia riešením. ![]()
A to víš jak? Admin tu snad psal jasně, že není v jednoduché situaci. Co kdybys tomu věřila?Aha, takže už minimálně jedno dítě má. No tak to potom nechápu ještě víc jak vůbec může o něčem takovém uvažovat, když už rodila a cítila dítě v sobě růst… Sakra, i kdybych byla úplně nemocná, bez domova, peněz a přátel, tak se to řešit dá. Mohla se taky zeptat jak - existují azylové domy, co já vím co ještě, v tomhle by jí jistě tady poradily ženy líp jak s potratem
to tu přece nepadlo.Tak jestli by jsi přivedla dítě v takovém stavu jak ty píšeš tak uvažuji nad tvým zdravým rozumem ![]()
minewko-třeba si jednou na tuhle diskuzi vzpomeneš,přesvědčovat tě rozhodně nebudu k většímu soucitu a toleranci… ![]()