Interupce v 8tt - jak a co zařídit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8671
25.8.10 11:48

Lesino-krásně jsi to napsala.A jsem taky pro uzamčení,co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.8.10 11:49

Ano prosím,zamkněte to někdo už.Kdyť je to už nesmysl vedle nesmyslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
25.8.10 11:50
Minewka píše:
Len dlhá neplodnosť, vážnosť situácie, zmierenie sa s adopciou a myšlienkou, že nikdy vlastné deti mať nebudem, to, že som plakávala doma do vankúša a vravela si, že mám všetko, byt, auto manžela, prácu a dieťa nie, ma naučilo sa na to pozerať ináč.

Po dlhej dobe som tehu, so samými problémami a hospitalizáciou a ak nakoniec potratím, fakt neviem, ako sa s tým zmierim.

Neodsudzujem zakladateľku…ale zas ma premkne taký smútok, že miesto toho, aby si vážila a bola rada, že je tehu, sa rozhodne si dať bábo vziať…

Dvče, moc ti držím palce aby to vyšlo, doufám, že problémy ustoupí a ty porodíš zdravé miminko - opravdu v to doufám.

Pokud jsi dlouholetá snažilka, je jasné, že se na věc díváš z jiného pohledu a proto je eMimino tak bohaté - jsou tu lidé, kteří vidí problém z mnoha úhlů a kdyby se tyhle úhly pohledu dokázaly sejít bez hádek, byl by tu skoro ráj :)

Tak ještě jednou, držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.8.10 11:50
Minewka píše:
Sandrik - no, tuším ty vieš o zakladateľke všetko :palec:

Ja nechápem prečo tak útočíte na tie, ktoré Váš názor nezdieľajú? Píšete tu o pochopení a tolerancii, kde je Vaše pochopenie?

Nemyslím si, že by som sa vyjadrila neúctivo voči zakladateľke.
Jej životnú situáciu, tak ako vy, nepoznám.

A každý máme iný pohľad na to, čo je ťažká životná situácia.

Ak by som mala napísať za seba - pre mňa je ťažká životná situácia jedine vážna zdravotná choroba, typu rakovina, a podobne.
Lebo to je jediná vec, ktorá ma naozaj stopne a voči ktorej som bezmocná.

Súhlasím a rešpektujem, že pre niekoho to môže byť niečo iné.

Nehrám sa na hrdinku - ak by mi dr povedal, že buď vy, alebo dieťa, vyberiem si interupciu. :nevim:

Ako som písala, pred určitým časom by som aj ja bola zástancom interupcií…

Len dlhá neplodnosť, vážnosť situácie, zmierenie sa s adopciou a myšlienkou, že nikdy vlastné deti mať nebudem, to, že som plakávala doma do vankúša a vravela si, že mám všetko, byt, auto manžela, prácu a dieťa nie, ma naučilo sa na to pozerať ináč.

Po dlhej dobe som tehu, so samými problémami a hospitalizáciou a ak nakoniec potratím, fakt neviem, ako sa s tým zmierim.

Neodsudzujem zakladateľku…ale zas ma premkne taký smútok, že miesto toho, aby si vážila a bola rada, že je tehu, sa rozhodne si dať bábo vziať…

Niekto o svoje dieťa bojuje, z hrôzou chodí na wcko, či zas neuvidí krv, vypočuje si na pohotovosti, že keď potratíte, tak potratíte…dúfa a prosí, aby konečne, keDˇzázrakom otehotnie o to dieťa neprišla…

A niekto otehu raz dva, a ide na interupciu len pre to, že si to priateľ rozmyslel??

život nie je spravodlivý. :nevim:

čo už.

Tak, hurá do mňa!! :dance: :dance:

Také ti držím palce aby vše dopadlo pro tebe dobřa a ty jsi měla brzy své mimi.Jen bych do takový diskuzí příště nochodila viz můj první příspěvek v této diskuzi.

Příspěvek upraven 25.08.10 v 11:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.8.10 11:51
verenika píše:
A je snad lepší zabít a nevidět to, pěkně někde v ordinaci, sterilně odnést a zabalit abychom TO neviděli… To už tu psala Pudloslava.
Možná bych viděla, jak novorozenec s VVV umírá, ale pár měsíců před porodem a pár chvil púak bych se mohla těšit z toho, že žije. Žádná z nás si nemůže být jistá, že neuvidí své děti umírat, stát se může všechno, ale to, že se vůbec narodily, to přece stojí za to.

**Je to horší,pro mě osobně by bylo.Celou dobu cítit jak roste a stejně vědět,že zemře :nevim: :cry: Nn,úplně zbytečné trápení.Jak mě tak miminka :cry: Při potratu nikdy nebudeš vědět jak vypadalo,při narození budeš vědět jak vypadalo,bude mít jméno…

Tohle sem neptaří.Moc to prožíváš a vztahuješ to na sebe**

Tak v tomhle jsem jiné. To je fakt, že to moc vztahuju na sebe. Prostě podle sebe soudím tebe, asi to jinak neumím :nevim:
Jestli tu diskuzi chcete zamknout, pak za mě OK, já už jsem se vyjádřila :oops: ale tohle téma a se tu bude asi bohužel objevovat furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
25.8.10 11:52
Lesina píše:
Minewka píše:
Lesina píše:
Minewka píše:
Lesina,

nikde nepíšem, že je „rozežrané mláde“
Pokiaľ má zdravé ruky, nohy a hlavu, VŽDY sa dá so životom popasovať!!!!

A starala som sa už o dosť ťažko zdravotne postihnutých, aby som vedela, o čom vravím!

Mám v svojom okolí dve baby, ktoré sa dokázali postarať o seba, aj svoje dieťa.

Neodsudzujem ju, nech si robí čo chce, je to jej telo, jej plod, jej život.

Len sa snažím povedať, že si myslím, že veľa vecí sa v živote DÁ.

A je len málo vecí, ktoré sa skutočne nedajú ovplyvniť!

Ty mě neposloucháš? Co když má už dvě děti, odešla od násilnického manžela a současný přítel jí oznámil, že buď potrat nebo ji vyhodí. Mladší dítě má třeba rok a ona nemá kam jít… Dívala by ses na to jinak?

Nebo má 40 a silný diabetes, přítel jí přesvědčil, že si pořídí dítě, teď couvl a ona se s touto nemocí o dítě sama nepostará.

Nebo má z prvního manželství postižené dítě, sama by další nezvládla.

Nebo ti najdu deset dalších scénářů přesně podle Danielly Steel… Zkusíš přemýšlet i o tom, že život nemusí být peříčko?

Hmmm…útočíš na mňa, a myslím, že úplne zbytočne.
Veľmi dobre viem, že život nie je vždy „peříčko“

Mám 2 nevlastných bratov, otec sa ako vdovec s dvoma deťmi oženil s mojou mamou. Môj brat mal vtedy len 3 týždne, keĎ jeho prvá manželka zomrela na rakovinu.

Moja mama mala 24 a 4 decká (2 nevlastné a 2 vlastné)
Medzi rodičmi je 13 ročný rozdiel.

Prežili sme aj dobré aj zlé chvíle.Rodina nám vždy oporou nebola, kedže boli presvedčený, že mama si zničila život.

Ja som mala príklad, že keĎ sa chce, tak sa dá.

Ak si kočka, ktorá má silný diabetes a 40 rokov zváži, že bejby riskne (sorry, ale na splodenie decka sú potrební vždy dvaja), tak teraz čo?? Si to rozmyslela? A doteraz myslela na čo? 40 ročná žena by mala mať rozum!

POkiaľ mala dve decká a ušla od násilnického muža a aj tak si trúfla na tretie dieťa (písala, že miminko veľmi chceli) - tak čo? Muž ju donúti k potratu a ona u neho bude bývať??Kde zas nechala rozum?

Tieto príklady sú fakt á la Steelová…Ale dobre.

Všetko sú to nezvratné a jediné dôvody, aby na potrat išla.Nič iné sa nedá robiť. Nijak ináč sa to nedá riešiť.

A ona je chudák ženská, ktorá zas a zas doplatila na sviňu muža. :nevim: :nevim:

Pořád mi nerozumíš - já jí ponechávám právo výběru, právo volby. Nebudu jí psát, že je vrah ani ji nebudu deptat popisem potratu. Nebudu jí psát, že já bych nikdy…

Podpořím její rozhodnutí, maximálně upozorním, že je to na celý život a poradím s technickou stránkou věci. Ne, nebudu s ní manipulovat ani si o ní nebudu domýšlet příběhy.

A hlavně, nebudu ji odsuzovat ani když si dítě nechá ani když podstoupí ukončení těhotenství.

To, jak bych se zachovala já je vedlejší (také jsem to nidky nikde nepsala) a nebudu jí to cpát jako jediné správné. Protože ona je svobodný člověk - a zda se rozhodně dobře nebo špatně je jen na ní.

Myslím, že kdyby svobodnou volbu a z ní vyplývající osobní odpovědnost ctil každý, bylo by na našem světě líp.

A kde jej beriem právo voľby? Čím?

Pokiaľ sa rozhodla, svoje rozhodnutie nezmení.
Pokiaľ váha…možno…ale len možno si nakoniec povie, že to predsa len skúsi…

Pohár môže byť poloprázdny, alebo poloplný, je to len uhol pohľadu.

Možno, ak si prečíta príbeh ženy, ktorá otehu nevie a chcela by, možno si povie, že to nemusí byť taká pohroma (samozrejme v prípade, že ide o kočku, ktorú manipuluje jej priateľ, doposiaľ bezdetnú)

Možno, ak má už dve decká, si povie, že doteraz som to zvládla, zvládnem aj teraz.

A možno si povie, boože, už mám dosť, som na pokraji svojich síl..
Prídem po ňu, nasadím ju do auta a na interupciu ju sama odveziem, aj prachy jej požičiam.

Ale byť alibisticky niekde v strede to neviem, väčšinou sa väčšmi prikláňam k jednému názoru.

To však neznamená, že dotyčnú osobu pre jej opačný názor odsúdim. :wink:

Pochopiť ju neviem, jej pohľad na vec nezdieľam, ale rešpektujem ho :palec:

• Citovat
  • Upravit
17310
25.8.10 11:55
Gina108 píše:
verenika píše:
A je snad lepší zabít a nevidět to, pěkně někde v ordinaci, sterilně odnést a zabalit abychom TO neviděli… To už tu psala Pudloslava.
Možná bych viděla, jak novorozenec s VVV umírá, ale pár měsíců před porodem a pár chvil púak bych se mohla těšit z toho, že žije. Žádná z nás si nemůže být jistá, že neuvidí své děti umírat, stát se může všechno, ale to, že se vůbec narodily, to přece stojí za to.

**Je to horší,pro mě osobně by bylo.Celou dobu cítit jak roste a stejně vědět,že zemře :nevim: :cry: Nn,úplně zbytečné trápení.Jak mě tak miminka :cry: Při potratu nikdy nebudeš vědět jak vypadalo,při narození budeš vědět jak vypadalo,bude mít jméno…

Tak v tomhle jsem jiné. To je fakt, že to moc vztahuju na sebe. Prostě podle sebe soudím tebe, asi to jinak neumím :nevim:
Jestli tu diskuzi chcete zamknout, pak za mě OK, já už jsem se vyjádřila :oops: ale tohle téma a se tu bude asi bohužel objevovat furt.

Jak už jsem psala,tak když máš takový názor na věc,neměla by jsi se těakové diskuze účastnit.Akorát to vyvolává hádky.Holky si sem chodí pro radu a snad i trochu pochopení a čeho se dočkají?!

N

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
25.8.10 11:58

Minewka - promiň, ale já nikde nepsala, jestli souhlasím nebo nesouhlasím s tím, aby šla na potrat
o mém názoru na potrat se tu taky nebudu rozepisovat, protože to sem prostě nepatří (pokud někdo o mé vyjádření tak stojí ať založí diskusi Potrat: ano či ne? ráda se zapojím do debaty tam)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.8.10 11:58
verenika píše:
Gina108 píše:
verenika píše:

Jestli tu diskuzi chcete zamknout, pak za mě OK, já už jsem se vyjádřila :oops: ale tohle téma a se tu bude asi bohužel objevovat furt.

Jak už jsem psala,tak když máš takový názor na věc,neměla by jsi se těakové diskuze účastnit.Akorát to vyvolává hádky.Holky si sem chodí pro radu a snad i trochu pochopení a čeho se dočkají?!

N

Tak možná doufám, že to někoho trkne a že si řekne, sakra, nemá ta Gina108 tak trochu pravdu? A kdybych zachránila jednu jedinou popletenou ženskou před vlastní zkázou, hřálo by mě to na duši. To jsem ale naivní, co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
25.8.10 11:59
sandrik píše:
(pokud někdo o mé vyjádření tak stojí ať založí diskusi Potrat: ano či ne? ráda se zapojím do debaty tam)

Já bych to radši nezkoušela… Všichni víme, jak to tu poslední dobou vypadá… :roll: Skoro všechno se tu zvrtne v hádku jako hrom :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
25.8.10 12:01

ďakujem za milé priania.

Verenika

Ja nemám pocit, že sa tu rozvinula nejaká hádka, je to pekná debata a mne sa páči.

Len tie debaty sú plodné a o niečom ak sa stretnú 2 opačné názory…

Niektoré príspevky sú viac emotívne, niektoré na hrane, niekto to prešvihol, ale tak to už chodí.Sme ľudia a nie roboti, každý dáva do debaty kus seba a svojho pohľadu.

Myslím, že vcelku sa to tu držalo na úrovni a pre mňa bolo zaujímavé čítať dva tak odlišné postoje…

A keďže som predstaviteľ nejakého postoja, myslím, že mám čo povedať k tejto téme…

želám všetkým všetko dobré a teším sa na ďalšiu zaujímavú diskusiu… :huban: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
10279

:palec: naprostý souhlas!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
78mamina píše:
petra.lovosice píše:
a mimochodem bych ješte teda ráda vedela zda je tu náká mamina, co má díte ve škole a pouší jim tam běžne film o potratu......tady v okolí ..vím že se nic takového nepouští jako budoucím maminám…
mYSLENO V UCILISTI KDY JE VAM 15LET

Pardon, ale neznám v okolí nikoho, kdo by kdy viděl na škole nebo jinde toto video. Myslím, že je to z toho důvodu, že je to pro výuku nevhodné, tak jako to někomu tady cpát!!! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10279
25.8.10 12:02
pmysacek píše: :palec: naprostý souhlas!!!!

Ups…souhlas s Minewkou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
25.8.10 12:03
Lucyus12 píše:
sandrik píše:
(pokud někdo o mé vyjádření tak stojí ať založí diskusi Potrat: ano či ne? ráda se zapojím do debaty tam)
Já bych to radši nezkoušela… Všichni víme, jak to tu poslední dobou vypadá… :roll: Skoro všechno se tu zvrtne v hádku jako hrom :evil:

Nepřehánej, eMimino je jeden z nejotevřenějších a nejtolerantnějších velkých serverů - pokud chceš opravdu výživné hádky, musíš jinam.
Takovéto výkřiky pouze vytvářejí dojem, že se tu uživatelky pouze hádají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí