Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
petra.lovosice píše:Lizbeth píše:my to mely v náky ty občance nebo jak se to nazývalo, a tuším že 8 třída…vím že pak sem šla na povinou první kontrolu ke gynekoložce chodilo se v doprovodu s mámou..
Jinak na škole si nepamatuji jakýkoli naučný film, žádnou názornou výuku, žádné brožury, žádné exkurze..
Ročník 79
No tady to právě petra píše - tak jsem se divila.. ![]()
Ale možná je to nějaká krajová záležitost ![]()
Lizbeth píše:petra.lovosice píše:No tady to právě petra píše - tak jsem se divila..Lizbeth píše:my to mely v náky ty občance nebo jak se to nazývalo, a tuším že 8 třída…vím že pak sem šla na povinou první kontrolu ke gynekoložce chodilo se v doprovodu s mámou..
Jinak na škole si nepamatuji jakýkoli naučný film, žádnou názornou výuku, žádné brožury, žádné exkurze..
Ročník 79
Ale možná je to nějaká krajová záležitost
U nás to bylo taky tak.
U nás to nebylo a myslím, že to byla velká škoda..Maminka mi bohužel v tomhle vůbec nepomohla ( ač je jinak moc hodná) a tohle by se mi hodilo..
lleennttiillkkaa píše:
Taková aktivní diskuze a já jí zaspala
Já jsem se jen chtěla zeptat všech, které se tu rozčilovaly, že zakladatelka se ptá na cenu potratu na emiminu, kde jinde se měla zeptat? Na serveru o zahradnictví? Leteckém modelářství?
Dále si myslím, že to jestli žena jde na potrat je její rozhodnutí a ona s tím musí žít do konce života.
Taky si myslím, že zakladatelka nejspíš byla natolik šokovaná s reakce svého přítele, že prostě chudák vidí aktuálně tohle jako jediný možný řešení, třeba se jí to rozleží v hlavě a rozhodne se jinak a třeba taky ne.
Měla spíš jít na tem server nokidding, nebo jak se to jmenuje, tam jak jsou ty sterilizovaný feministky. Tam by jí jistě dobře poradily a zároveň glorifikovaly, že hodlá provést tak záslužný čin
![]()
Gina108 píše:
Měla spíš jít na tem server nokidding, nebo jak se to jmenuje, tam jak jsou ty sterilizovaný feministky. Tam by jí jistě dobře poradily a zároveň glorifikovaly, že hodlá provést tak záslužný čin![]()
![]()
Myslím, že tenhle komentář sis mohla nechat od cesty
![]()
Gina108 píše:lleennttiillkkaa píše:Měla spíš jít na tem server nokidding, nebo jak se to jmenuje, tam jak jsou ty sterilizovaný feministky. Tam by jí jistě dobře poradily a zároveň glorifikovaly, že hodlá provést tak záslužný čin
Já jsem se jen chtěla zeptat všech, které se tu rozčilovaly, že zakladatelka se ptá na cenu potratu na emiminu, kde jinde se měla zeptat? Na serveru o zahradnictví? Leteckém modelářství?
Dále si myslím, že to jestli žena jde na potrat je její rozhodnutí a ona s tím musí žít do konce života.
Taky si myslím, že zakladatelka nejspíš byla natolik šokovaná s reakce svého přítele, že prostě chudák vidí aktuálně tohle jako jediný možný řešení, třeba se jí to rozleží v hlavě a rozhodne se jinak a třeba taky ne.![]()
![]()
Nemohla, nešlo to
když jsem zaspala tu diskuzi. Tu první část jsem myslela naprosto vážně. Taky si myslím, že dávat tenhle dotaz na maminkovský server je pitomost a jinde by se setkala s větším pochopením. Patřím k těm, u kterých takováhle nezodpovědná osoba pochopení rozhodně nenajde, ale to už tu zaznělo mockrát.
Příspěvek upraven 25.08.10 v 10:40
U nás to taky nebylo,ale máma se mnou poprví šla.Měla jsem to jako předoperační před slepákem.
Gina108 píše:
Nemohla, nešlo tokdyž jsem zaspala tu diskuzi. Tu první část jsem myslela naprosto vážně. Taky si myslím, že dávat tenhle dotaz na maminkovský server je pitomost a jinde by se setkala s větším pochopením. Patřím k těm, u kterých takováhle nezodpovědná osoba pochopení rozhodně nenajde, ale to už tu zaznělo mockrát.Příspěvek upraven 25.08.10 v 10:40
Proč rozdmýchavat starý ohně ![]()
Gina108 píše:lleennttiillkkaa píše:Měla spíš jít na tem server nokidding, nebo jak se to jmenuje, tam jak jsou ty sterilizovaný feministky. Tam by jí jistě dobře poradily a zároveň glorifikovaly, že hodlá provést tak záslužný čin
Taky si myslím, že zakladatelka nejspíš byla natolik šokovaná s reakce svého přítele, že prostě chudák vidí aktuálně tohle jako jediný možný řešení, třeba se jí to rozleží v hlavě a rozhodne se jinak a třeba taky ne.![]()
![]()
To byl, doufám, nepovedený vtip?
Nebo jsi to myslela vážně? Protože jestli ano, umím si představit jen málo hnusnějších věcí, které je možné říct mámě v hodně těžké situaci…
Včera som tu písala jeden príspevok, ale kôli nejakej chybe ho neodoslalo…
Vidím, že debata pokračuje.
Ja nie som zástancom zákazov potratov - myslím, že väčšie škody by priniesol ich zákaz.
Kočky, ktoré tu píšete, že sa má striktne odpovedať na otázku:
To keď tu niekto napíše, že ako má skočiť z mosta, tak mu proste sucho odpíšete, že postav sa na kraj, sprav krok a skoč????
A diskusia o tom, od kedy je v embryu život a od kedy nie, je dosť ťažká…
Ale, keĎ tie, čo ste tu tehu, ste videli na prvom ultrazvuku blikať srdiečko, v 10 týždni prcek robil kotrmelce a hmýril sa…no ja neviem…
Nežili tie Vaše deti???
Ja som sama v mladom veku uznávala potrat ako jediné riešenie nechceného tehu..
Bola som mladá, neskúsená a už určite som sa nevedela v tom veku zodpovedne rozhodnúť, resp. posúdiť závažnosť a dopad niektorých rozhodnutí.
Bola som silným zástancom toho, že embryo je len zhluk buniek.
Čas a neplodnosť ma naučila sa na to pozerať ináč…ako som písala, interupciu neodsudzujem, ani nezakazujem..ale o svojom tvrdení „zhluk buniek“ už nie som až tak presvedčená…
Myslím, že je väčšina ludí, priateľov a často aj rodina, ktorá miesto podpory a snahy pomôcť odporučí kočke potrat, pretože je to určite jednoduchšie a menej problémové.
Možno sú niekedy otázky zo strany zakladateľky aj volaním o pomoc a túžbou, aby jej niekto miesto katastrofických scenárov (sama, bez peňazí, nikto ťa nebude chcieť, azylový dom a podobne) povedal, že nech sa nebojí, všetko bude fajn, že jej pomôžu. ![]()
(Nie som veriaca, ani vegetariánka, ani nič podobné.)
Lesina píše:Gina108 píše:lleennttiillkkaa píše:Měla spíš jít na tem server nokidding, nebo jak se to jmenuje, tam jak jsou ty sterilizovaný feministky. Tam by jí jistě dobře poradily a zároveň glorifikovaly, že hodlá provést tak záslužný čin
![]()
Nebo jsi to myslela vážně? Protože jestli ano, umím si představit jen málo hnusnějších věcí, které je možné říct mámě v hodně těžké situaci…
Už je to vážně přitažený za vlasy,určitě to myslela jako vtip-doufám ![]()
Gino-jěště k tématu.Myslíš,že se NIKDY do takové nebo podobné sitace nemůžeš dostat?Jak by ti pak bylo kdyby tě každý odsoudil ![]()
A ešte niečo…pod slovom „ťažká životná situácia“…si predstavujem ďaleko horšie veci ako to, že nejaká slobodná, zdravá kočka býva u rodičov a je momentálne bez peňazí.
Privyrábať sa dá rôzne, rodičia svoje vnúča tiež od hladu umrieť nenechajú.
Ťažká životná situácia je ťažký úraz, smrteľná choroba, smrť blízkej osoby a podobne.
Ale to že nejaká kočka ostala tehotná?? No boože,
nie je ani prvá, ani posledná.
Lesina píše:Gina108 píše:lleennttiillkkaa píše:Měla spíš jít na tem server nokidding, nebo jak se to jmenuje, tam jak jsou ty sterilizovaný feministky. Tam by jí jistě dobře poradily a zároveň glorifikovaly, že hodlá provést tak záslužný čin
![]()
Už jsem psala, že jít na jiný web bych jí poradila naprosto vážně. A tahle ženská snad není máma, když jde na potrat a jiné dítě nemá, ne?
Verenika.
Podľa mňa (až na pár výnimiek) kočku nikto neodsudzuje.
Len sa jej tu pár ľudí snaží ukázať, že to, že si bejby nechá, ešte nemusí byť koniec sveta. ![]()