Interupce v 8tt - jak a co zařídit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
25.8.10 10:13
petra.lovosice píše:
Lizbeth píše:
Jinak na škole si nepamatuji jakýkoli naučný film, žádnou názornou výuku, žádné brožury, žádné exkurze..
Ročník 79 :roll:
my to mely v náky ty občance nebo jak se to nazývalo, a tuším že 8 třída…vím že pak sem šla na povinou první kontrolu ke gynekoložce chodilo se v doprovodu s mámou..

No tady to právě petra píše - tak jsem se divila.. :nevim:
Ale možná je to nějaká krajová záležitost :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
25.8.10 10:17
Lizbeth píše:
petra.lovosice píše:
Lizbeth píše:
Jinak na škole si nepamatuji jakýkoli naučný film, žádnou názornou výuku, žádné brožury, žádné exkurze..
Ročník 79 :roll:
my to mely v náky ty občance nebo jak se to nazývalo, a tuším že 8 třída…vím že pak sem šla na povinou první kontrolu ke gynekoložce chodilo se v doprovodu s mámou..
No tady to právě petra píše - tak jsem se divila.. :nevim:
Ale možná je to nějaká krajová záležitost :oops:

U nás to bylo taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
25.8.10 10:20

U nás to nebylo a myslím, že to byla velká škoda..Maminka mi bohužel v tomhle vůbec nepomohla ( ač je jinak moc hodná) a tohle by se mi hodilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.8.10 10:30
lleennttiillkkaa píše:
Taková aktivní diskuze a já jí zaspala :D
Já jsem se jen chtěla zeptat všech, které se tu rozčilovaly, že zakladatelka se ptá na cenu potratu na emiminu, kde jinde se měla zeptat? Na serveru o zahradnictví? Leteckém modelářství?
Dále si myslím, že to jestli žena jde na potrat je její rozhodnutí a ona s tím musí žít do konce života.
Taky si myslím, že zakladatelka nejspíš byla natolik šokovaná s reakce svého přítele, že prostě chudák vidí aktuálně tohle jako jediný možný řešení, třeba se jí to rozleží v hlavě a rozhodne se jinak a třeba taky ne.

Měla spíš jít na tem server nokidding, nebo jak se to jmenuje, tam jak jsou ty sterilizovaný feministky. Tam by jí jistě dobře poradily a zároveň glorifikovaly, že hodlá provést tak záslužný čin :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
25.8.10 10:34
Gina108 píše:
Měla spíš jít na tem server nokidding, nebo jak se to jmenuje, tam jak jsou ty sterilizovaný feministky. Tam by jí jistě dobře poradily a zároveň glorifikovaly, že hodlá provést tak záslužný čin :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Myslím, že tenhle komentář sis mohla nechat od cesty :roll: :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
25.8.10 10:38
Gina108 píše:
lleennttiillkkaa píše:
Já jsem se jen chtěla zeptat všech, které se tu rozčilovaly, že zakladatelka se ptá na cenu potratu na emiminu, kde jinde se měla zeptat? Na serveru o zahradnictví? Leteckém modelářství?
Dále si myslím, že to jestli žena jde na potrat je její rozhodnutí a ona s tím musí žít do konce života.
Taky si myslím, že zakladatelka nejspíš byla natolik šokovaná s reakce svého přítele, že prostě chudák vidí aktuálně tohle jako jediný možný řešení, třeba se jí to rozleží v hlavě a rozhodne se jinak a třeba taky ne.
Měla spíš jít na tem server nokidding, nebo jak se to jmenuje, tam jak jsou ty sterilizovaný feministky. Tam by jí jistě dobře poradily a zároveň glorifikovaly, že hodlá provést tak záslužný čin :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:D:D:D:D No vida tak to mě nenapadlo :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.8.10 10:40

Nemohla, nešlo to :oops: když jsem zaspala tu diskuzi. Tu první část jsem myslela naprosto vážně. Taky si myslím, že dávat tenhle dotaz na maminkovský server je pitomost a jinde by se setkala s větším pochopením. Patřím k těm, u kterých takováhle nezodpovědná osoba pochopení rozhodně nenajde, ale to už tu zaznělo mockrát.

Příspěvek upraven 25.08.10 v 10:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.8.10 10:40

U nás to taky nebylo,ale máma se mnou poprví šla.Měla jsem to jako předoperační před slepákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.8.10 10:41
Gina108 píše:
Nemohla, nešlo to :oops: když jsem zaspala tu diskuzi. Tu první část jsem myslela naprosto vážně. Taky si myslím, že dávat tenhle dotaz na maminkovský server je pitomost a jinde by se setkala s větším pochopením. Patřím k těm, u kterých takováhle nezodpovědná osoba pochopení rozhodně nenajde, ale to už tu zaznělo mockrát.Příspěvek upraven 25.08.10 v 10:40

Proč rozdmýchavat starý ohně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
25.8.10 10:48
Gina108 píše:
lleennttiillkkaa píše:

To byl, doufám, nepovedený vtip?

Nebo jsi to myslela vážně? Protože jestli ano, umím si představit jen málo hnusnějších věcí, které je možné říct mámě v hodně těžké situaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
25.8.10 10:52

Včera som tu písala jeden príspevok, ale kôli nejakej chybe ho neodoslalo…

Vidím, že debata pokračuje.

Ja nie som zástancom zákazov potratov - myslím, že väčšie škody by priniesol ich zákaz.

Kočky, ktoré tu píšete, že sa má striktne odpovedať na otázku:

To keď tu niekto napíše, že ako má skočiť z mosta, tak mu proste sucho odpíšete, že postav sa na kraj, sprav krok a skoč????

A diskusia o tom, od kedy je v embryu život a od kedy nie, je dosť ťažká…

Ale, keĎ tie, čo ste tu tehu, ste videli na prvom ultrazvuku blikať srdiečko, v 10 týždni prcek robil kotrmelce a hmýril sa…no ja neviem…

Nežili tie Vaše deti???

Ja som sama v mladom veku uznávala potrat ako jediné riešenie nechceného tehu..
Bola som mladá, neskúsená a už určite som sa nevedela v tom veku zodpovedne rozhodnúť, resp. posúdiť závažnosť a dopad niektorých rozhodnutí.

Bola som silným zástancom toho, že embryo je len zhluk buniek.

Čas a neplodnosť ma naučila sa na to pozerať ináč…ako som písala, interupciu neodsudzujem, ani nezakazujem..ale o svojom tvrdení „zhluk buniek“ už nie som až tak presvedčená…

Myslím, že je väčšina ludí, priateľov a často aj rodina, ktorá miesto podpory a snahy pomôcť odporučí kočke potrat, pretože je to určite jednoduchšie a menej problémové.

Možno sú niekedy otázky zo strany zakladateľky aj volaním o pomoc a túžbou, aby jej niekto miesto katastrofických scenárov (sama, bez peňazí, nikto ťa nebude chcieť, azylový dom a podobne) povedal, že nech sa nebojí, všetko bude fajn, že jej pomôžu. :srdce:

(Nie som veriaca, ani vegetariánka, ani nič podobné.)

• Citovat
  • Upravit
17310
25.8.10 10:56
Lesina píše:
Gina108 píše:
lleennttiillkkaa píše:

Nebo jsi to myslela vážně? Protože jestli ano, umím si představit jen málo hnusnějších věcí, které je možné říct mámě v hodně těžké situaci…

Už je to vážně přitažený za vlasy,určitě to myslela jako vtip-doufám :think:

Gino-jěště k tématu.Myslíš,že se NIKDY do takové nebo podobné sitace nemůžeš dostat?Jak by ti pak bylo kdyby tě každý odsoudil :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
25.8.10 10:58

A ešte niečo…pod slovom „ťažká životná situácia“…si predstavujem ďaleko horšie veci ako to, že nejaká slobodná, zdravá kočka býva u rodičov a je momentálne bez peňazí.

Privyrábať sa dá rôzne, rodičia svoje vnúča tiež od hladu umrieť nenechajú.

Ťažká životná situácia je ťažký úraz, smrteľná choroba, smrť blízkej osoby a podobne.

Ale to že nejaká kočka ostala tehotná?? No boože,
nie je ani prvá, ani posledná.

• Citovat
  • Upravit
23847
25.8.10 10:58
Lesina píše:
Gina108 píše:
lleennttiillkkaa píše:

Už jsem psala, že jít na jiný web bych jí poradila naprosto vážně. A tahle ženská snad není máma, když jde na potrat a jiné dítě nemá, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
25.8.10 11:00

Verenika.

Podľa mňa (až na pár výnimiek) kočku nikto neodsudzuje.
Len sa jej tu pár ľudí snaží ukázať, že to, že si bejby nechá, ešte nemusí byť koniec sveta. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa