Interupce v 8tt - jak a co zařídit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2118
24.8.10 12:02
kattkka píše:
admin píše:
Mohu potvrdit, že zakladatelka si legraci nedělá a velmi pravděpodobně je v situaci, kterou by mnohá zde diskutující vyhodnotila jako neřešitelný problém.

Proto prosím o úctu a slušnou diskusi.

Zakladatelko, přeji hodně sil a ať je tvé rozhodnutí tím nejméně špatným.

L.
Administrator Vam neco napsala.A vubec se toho nedrzite.Potrat = vrazda apodobne.Toto zrovna ucta neni.Zakladatelka se ptala na neco jineho!!
mrzi me ze se zakladatelka neozvala uz.
soldi píše:
kattka, lizbeth,
my tu ale neriesime potrat ako taky.
ale potrat z dovodu, chcela som dieta, aj priatel, som v 8tt, on si to rozmyslel, tak ja idem teda na potrat.
toto je nevyspele a nezodpovedne uvazovanie.a uz som to tu raz pisala, ked si pozriete diskusiu od zaciatku, nikto sa do zakladatelky nenavazal, ale ona napisala, ze vedela ze ju odsudime, verenika ju v tom podporila a az potom sa to zacalo viezt.
dovtedy to bola uplne normalna diskusia, kde bolo odpovedi na jej otazku niekolko.
soldi píše:
kattka, lizbeth,
my tu ale neriesime potrat ako taky.
ale potrat z dovodu, chcela som dieta, aj priatel, som v 8tt, on si to rozmyslel, tak ja idem teda na potrat.
toto je nevyspele a nezodpovedne uvazovanie.a uz som to tu raz pisala, ked si pozriete diskusiu od zaciatku, nikto sa do zakladatelky nenavazal, ale ona napisala, ze vedela ze ju odsudime, verenika ju v tom podporila a az potom sa to zacalo viezt.
dovtedy to bola uplne normalna diskusia, kde bolo odpovedi na jej otazku niekolko.
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rencin
24.8.10 12:11

soldi a ostatni: doufam, ze az budete mit deti ve veku, ve kterem je zakladatelka, tak se dokazete chovat trochu jinak. Kdyby za vami totiz dcera prisla s tim, ze ma takovy a takovy problem a vy byste ji udelaly kazani tak jako tady a v podstate ji vice ci mene otevrene rekly, jake je „spravne“ reseni, asi by vas ani nenechala domluvit a utekla s placem. Copak nedokazete projevit aspon trochu pochopeni? Nemate vubec zadny cit? Pak teda nerozumim tomu, co VY delate na webu pro maminky a deti.
A moc vam preju, abyste se nikdy nedostaly do nejake kontroverzni situace, ve ktere budete potrebovat radu a misto rady se dockate techto absolutne necitlivych prednasek.

• Citovat
  • Upravit
4957
24.8.10 12:25
rencin píše:
soldi a ostatni: doufam, ze az budete mit deti ve veku, ve kterem je zakladatelka, tak se dokazete chovat trochu jinak. Kdyby za vami totiz dcera prisla s tim, ze ma takovy a takovy problem a vy byste ji udelaly kazani tak jako tady a v podstate ji vice ci mene otevrene rekly, jake je „spravne“ reseni, asi by vas ani nenechala domluvit a utekla s placem. Copak nedokazete projevit aspon trochu pochopeni? Nemate vubec zadny cit? Pak teda nerozumim tomu, co VY delate na webu pro maminky a deti.
A moc vam preju, abyste se nikdy nedostaly do nejake kontroverzni situace, ve ktere budete potrebovat radu a misto rady se dockate techto absolutne necitlivych prednasek.
:pankac: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
24.8.10 12:28

no a pak se člověk dočítá, jak opět někdo zabil nechtěné dítě. Před chvilku jsem zrovna četla v novinách, jak 20 letá mamina porodila nechtěné dítě. Otcem byl 30letý recidivista a dítě si nakonec nechali, ale v necelých 2 měsících , když holčička hodně plakala, tak vzal polštář a začal ji dusit, aby přestala plakat. Pak ji pěstmi bil do obličeje a matka jenom přihlížela. Když viděl, že je zle, tak popadl holčičku a letěli do nemocnice, kde oba tvrdili, že holčička spadla na hranu. Zjistilo se, ale že to bylo jinak. Tak a co je pak lepší, co myslíte. Nechat takové lidi vychovávat nechtěné dítě nebo raději , když to dítě od začátku nechtějí, tak at jdou raději na potrat, páč je opravdu málo žen, které jsou ochotné svoje nechtěné dítě donosit a pak ho dát k adopci. Většinou to dělají takové, u kterých už nejde udělat potrat a i těch moc není, páč z nějakého šíleného důvodů, než by to dítě odnesly do babyboxu, tak ho raději někde odhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
24.8.10 12:35

Ahoj nevím proč kdykoli se rozjede diskuse o čemkoliv najdou se tu lidi kteří stále dokola omývají větou, co na to zakladatelka co chudera si ted počne vy tu na ní utočíte a pod. Ale tak to vúbec přece není. Prostě každá máme na věc jiný názor a ona at si vybere ,ale fakt je to jen na ní.Ona jsem tu diskusy vložila tak prostě musí počítat i s negativní odpovědí¨¨ A nebo s radou co je ji vhod :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
24.8.10 12:36
78mamina píše:
Ahoj nevím proč kdykoli se rozjede diskuse o čemkoliv najdou se tu lidi kteří stále dokola omývají větou, co na to zakladatelka co chudera si ted počne vy tu na ní utočíte a pod. Ale tak to vúbec přece není. Prostě každá máme na věc jiný názor a ona at si vybere ,ale fakt je to jen na ní.Ona jsem tu diskusi vložila tak prostě musí počítat i s negativní odpovědí¨¨ A nebo s radou co je ji vhod :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
24.8.10 12:47
78mamina píše:
Ahoj nevím proč kdykoli se rozjede diskuse o čemkoliv najdou se tu lidi kteří stále dokola omývají větou, co na to zakladatelka co chudera si ted počne vy tu na ní utočíte a pod. Ale tak to vúbec přece není. Prostě každá máme na věc jiný názor a ona at si vybere ,ale fakt je to jen na ní.Ona jsem tu diskusy vložila tak prostě musí počítat i s negativní odpovědí¨¨ A nebo s radou co je ji vhod :wink:

Jenomže ona se nikoho neprosila o naše názory, víš. Chtěla jenom odpověď na svoji otázku a jenom pár holek, ji na ni odpověděly. Většina, včetně mě, ji odpovídaly na něco, na co se vůbec neptala.Ona totiž nepoložila otázku, co si myslíme o tom, že se rozhodla jít na interupci. Takže asi ta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rencin
24.8.10 12:49

78mamina: I negativni nazor a odlisna odpoved se da podat slusnou neutocnou formou.

• Citovat
  • Upravit
17310
24.8.10 12:49
78mamina píše:
Ahoj nevím proč kdykoli se rozjede diskuse o čemkoliv najdou se tu lidi kteří stále dokola omývají větou, co na to zakladatelka co chudera si ted počne vy tu na ní utočíte a pod. Ale tak to vúbec přece není. Prostě každá máme na věc jiný názor a ona at si vybere ,ale fakt je to jen na ní.Ona jsem tu diskusy vložila tak prostě musí počítat i s negativní odpovědí¨¨ A nebo s radou co je ji vhod :wink:

Ano,to máme každá jiný názor.Nebudem jak stádo ne?Ale myslím,že se sem nehodilo ho nspat.Otázka zněla jasně a jednoduše.Neptala se co mám dělat?Takže myslím,že to bylo zbytečné :-? Podle mě to bylo hodně necitelné,popisovat průběh potratu a nebo ho dokonce přirovnávat k vraždě :pocitac: :pocitac:

Já když uvidím diskuzi-Zdravá výživa,tak tam taky nepolezu abych tam hlásala,že jíst se má všechno :nevim: Kde odpovím si vybírám s rozumem a s pochopením pro ostatní,že oni dokáží žít a myslet jinak.

O tom myslím to je,vybrat si diskuzi podle svého a ne cpát své názory tam kde o ně nikdo nestojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
24.8.10 12:50
78mamina píše:

Ano, ale otázka byla o něčem jiném. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
24.8.10 12:54

Chtěla jsem napsat svůj názor na to, kam se dostala diskuze, ale radši jsem to smazala, protože by to nemělo žádný efekt. Zakladatelce přeji, aby se s některými z vás nikdy naživo nepotkala…i když mám pocit, že při konfrontaci tváří v tvář by jste projevili větší dávku empatie než na tomto fóru. Nebo v to alespoň doufám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
24.8.10 13:02

Ona se ptala cca na 3 otazky kolik stojí, pak jak to že tolik a kde na to vezme a pak psala že to mimi chtěli oba ale pak že zas ne. Jasně hlavní téma bylo kolik stojí int. A tak pár holek ji odpovědělo a pár holek ji dalo jinou odpověd třeba at si to ještě rozmyslí apod .Ale jelikož je to veřejná diskuse tak tu nebudem kamenovat názor který se nám nelíbí nebo říkat na to se neptala a pod. To je pak na Zakladatelce co si tu vybere a co ne.A to že se tu k vůli ní pak hádáme čí názor byl ten nej nej je jak v Kocourkově :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6219
24.8.10 13:12
rencin píše:
Taky bych chtela reagovat:

1. Vsechny, co se tady dohadujete, co je a neni koser - zakladatelka polozila jednoduchou otazku, chtela slyset odpoved. Pokud byste se tady do sebe nepustily a nezacaly se tu dohadovat, spolkly poznamky o tom, ze tohle je web maminek a miminek a radeji vecne a bez emoci (maximalne se soucitem) odpovedely a treba se zeptaly na podrobnosti, mozna by se stalo, ze by vam zakladatelka rada a ochotne vysvetlila podrobnosti a okolnosti a je taky mozny, ze byste ji spolecne pomohly jeji situaci vyresit a to treba tak, ze by nakonec na potrat nesla. Tohle vase hadani, i kdyz naprosto chapu oba nazory, vede akorat k tomu, ze se muze stat nejake nestesti, tak se holky proberte.

2. Pripada mi velice neslusny v tematu, ktere si sama zakladatelka zalozila, resit neco o ni bez ni, to je opravdu az nechutny (ona rekla, ona nerekla, ona je takova, ona je makova). Predstavte si, ze jste v jeji situaci, jste bezradne, snazite se najit radu kde to jen jde a pak sedite a ctete si tohle o sobe. Jste citlivy mamy od deti, tak se tak chovejte.

3. Uz vubec se mi nelibi, jak se tu resi, co to muze byt za holku a podobne. Odsoudit nekoho je velice snadne. Kazdy clovek ma pravo na chyby, kazdy clovek ma pravo milovat nekoho tak moc, ze dela spatna zivotni rozhodnuti, kazdy ma pravo zamilovat se do spatneho cloveka. Jsou lide ruzni, existuji i lide naivni, prehnane plni idealu, stejne jako lidi maximalne rozumni, sebevedomi, ale bez emoci nebo bez schopnosti empatie. A kazdy takovy clovek si zaslouzi pomoc, pokud o ni pozada. Bez odsuzovani a utoku. Tim zakladatelce nepomuzeme.

4. Pro zakladatelku:

Pokud mas jeste silu toto cist
pokud se opravdu rozhodnes pro potrat, zajdi si k lekari, ktery by potrat mel provest a ten ti cenu rekne (nejdriv asi ke gynekologovi/gynekolozce).
nejdriv bych ti ale doporucovala za tvym doktorem zajit a vysvetlit mu situaci, pokud neni ten typ na vypovidani, tak mas mozna ve svem okoli nekoho, kdo by te vyslechl a pokusil se ti pomoci, muzes zavolat i na linku duvery, urcite te neodsoudi a muzes se jim sverit
pokud jsi sama v sobe rozhodnuta, ze miminko nechces, je to jasne a nikdo te nemuze odsoudit, ze se k tomu rozhodnes, je to tvoje dite a roste v tobe
pokud si jista nejsi, tak si zkus sednout a promyslet, kdo by ti mohl pomoci, pokud by ses rozhodla dite si nechat (otazka bydleni, financi apod.)
je jen a jen na tobe, jestli budes chtit s pritelem zustat nebo ne, pokud bys citila, ze nevis, jak dal, ze ti ublizil, najdes na internetu bezplatne psychology a poradny, muzes klidne zajit a sverit se
Moc ti preju, aby ses rozhodla spravne, to znamena tak, jak to ty opravdu uvnitr sebe citis. At uz se jedna o potrat nebo o pritele. Vsechno si poradne promysli, protoze tohle jsou rozhodnuti, ktera nejdou vzit zpatky. Kdybys chtela, napis kdykoliv soukromou zpravu.
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
24.8.10 13:13
78mamina píše:
Ona se ptala cca na 3 otazky kolik stojí, pak jak to že tolik a kde na to vezme a pak psala že to mimi chtěli oba ale pak že zas ne. Jasně hlavní téma bylo kolik stojí int. A tak pár holek ji odpovědělo a pár holek ji dalo jinou odpověd třeba at si to ještě rozmyslí apod .Ale jelikož je to veřejná diskuse tak tu nebudem kamenovat názor který se nám nelíbí nebo říkat na to se neptala a pod. To je pak na Zakladatelce co si tu vybere a co ne.A to že se tu k vůli ní pak hádáme čí názor byl ten nej nej je jak v Kocourkově :think:

Myslím,že toto bylo citlivé téma a negativní postoj se sem moc nehodil-můj názor.Holčina sem přišla pro radu a myslím i trochu pochopení…Kdyby to bylo jiné téma tak to vyústí jako většinou v hůmorný konec..viz. chodítka.Ale tady bohužel ne,je mi líto na svém si budu trvat.Chovaly jste se necitelně :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
24.8.10 13:16
78mamina píše:
Ona se ptala cca na 3 otazky kolik stojí, pak jak to že tolik a kde na to vezme a pak psala že to mimi chtěli oba ale pak že zas ne. Jasně hlavní téma bylo kolik stojí int. A tak pár holek ji odpovědělo a pár holek ji dalo jinou odpověd třeba at si to ještě rozmyslí apod .Ale jelikož je to veřejná diskuse tak tu nebudem kamenovat názor který se nám nelíbí nebo říkat na to se neptala a pod. To je pak na Zakladatelce co si tu vybere a co ne.A to že se tu k vůli ní pak hádáme čí názor byl ten nej nej je jak v Kocourkově :think:

Jenže kamenují se tu oba tábory, tzn. mravokárci, co považují potraty za chladnokrevnou vraždu a co by NIKDY něco takového neudělaly a ten zbytek, který už tolik nesoudí a říká si, NIKDY NEŘÍKEJ NIKDY!!! Takže oba tábory si nemají co vyčítat. Tzn. i včetně tebe. Jinak fanatismus v jakékoliv podobě je velmi nebezpečný, ať už se jedná o cokoliv. Fascinuje mě samotný papež, který nekompromisně odsuzuje potraty z jakéhokoliv důvodu, ale když má svoje kázání, tak už se nezmíní o aktuální problému v církvi, tj. zneužívání dětí círk. představiteli, na které všichni , při jeho posledním výstupu v Římě čekali. Já se přiznám, že jsem ráda, že nejsou u nás potraty zakázané a že žena se může rozhodnout, jestli na potrat půjde nebo ne. To, co byste udělaly vy, ještě neznamená, že by to udělala každá z nás. Je to vážně tak těžké pochopit? KAŽDÁ JSME JINÁ!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí