Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Zwetta Ne, chřipku opravdu neměla. Alergická si buď na co chceš, ale stojím si za tím, že zakladatelka chřipku neměla.
@eva valoi píše:
@Zwetta Ne, chřipku opravdu neměla. Alergická si buď na co chceš, ale stojím si za tím, že zakladatelka chřipku neměla.
Chřipku jsem měla, Covid to nebyl a byla to chřipka. Asi jsi lepší doktor než můj.
@eva valoi píše:
Chřipku jsi mít nemohla, letos nebyl případ chřipky. Na to, jestli medikace, kterou užíváš může poškodit zárodek, se můžeš zeptat. To samé rtg. nemyslím si, že potrat je z těchto důvodů bezpodmínečně nutný.Tak ty máš fakt dost…
@Anonymní píše:
Chřipku jsem měla, Covid to nebyl a byla to chřipka. Asi jsi lepší doktor než můj.
V tom případě jsi byla jediná v republice. Gratuluji.
@nototo po konzultaci! To klidně může být uznáno. To že tý si myslíš opak, je jedna věc, rozhodnutí lékaře druhá.
@Anonymní píše:
letos se v ČR chřipka vůbec neobjevila, a chřipka v červnu-červenci je nesmysl - lékař řekl chřipka, ale myslel tím virózu - kdybys měla teď v létě chřipku, psali by o tobě na Seznamu na titulní straně
@alena1995 píše:
@eva valoi Jak to můžeš vědět?
letos nebyl v ČR žádný případ chřipky, a chřipkové období je leden - březen, s max nějakými přesahy
@stinga To je předpokládám podle nějakých statistik od lékařů, že? Takže ti co chřipku měli a k lékaři nešli, tak to znamená teda jakou nemoc? No jo, když teď se každej kašel a rýma házel na Covid..
@alena1995 Čteš, co píše @stinga?? Chřipka se vyskytuje sezónně a je to onemocnění, jehož výskyt je pečlivě sledován.
Je to vážné virové onemocnění, mezi jehož symptomy např. vůbec nepatří rýma.
Bohužel léta letouci lidé tento termín používají kdykoli, kdy mají jakoukoli virózu. A zaměňuji to i sestry a lékaři.
Když někteří jedinci mluvili o covidu jako o chřipečce, tak nevědí, co je chřipka. Protože většina případů covidu bylo mnohem lehčích než je chřipka.
@eva valoi píše:
@alena1995 Čteš, co píše @stinga?? Chřipka se vyskytuje sezónně a je to onemocnění, jehož výskyt je pečlivě sledován.
Bohužel léta letouci lidé tento termín používají kdykoli, kdy mají jakoukoli virózu. A zaměňuji to i sestry a lékaři.
Když někteří jedinci mluvili o covidu jako o chřipečce, tak nevědí, co je chřipka. Protože většina případů covidu bylo mnohem lehčích než je chřipka.
Chřipka je fakt blbost
Ani jsem to nechtěla komentovat, ale nedá se jinak ![]()
@Zwetta píše:
teda, na tyhle výroky typu: „Chřipku jsi mít nemohla, letos nebyl případ chřipky“, jsem fakt alergická
To jsme jako kde, abys určovala co kdo mít mohl a nemohl? Plno lidí k lékaři nejde, tudíž si s nějakými záznamy klidně vytapetuj
Chřipka nevymizela ze světa, a to, že NENÍ ZÁZNAM, neznamená, že ji někdo nemůže mít v reálu..
Jasně a Národní refernční laboratoř pro chřipku je tady pro srandu králíkům…
@alena1995 píše:
@stinga To je předpokládám podle nějakých statistik od lékařů, že? Takže ti co chřipku měli a k lékaři nešli, tak to znamená teda jakou nemoc? No jo, když teď se každej kašel a rýma házel na Covid..
NRL pochopitelně dělala surveillanci jako každý rok. Takže co mít pravděpodobně mohla, je zřejmé z toho panelu. Vydávají ho v sezóně každý týden.
@eva valoi píše:
Tohle bohužel většina lidí nechápe. Neví, že na SZÚ je celý tým řešící jen chřipku, neví, že se dělá velmi podrobná surveillance, která se celoevropsky koordinuje.
A pak ti napíšou, že „to jsou jako ňáký statistiky vod doktorů, ne?“ ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.