IUI 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1220
11.7.14 08:38

@hankamisa No tak to fakt uvidíš, držim pěsti, aby šlo IUI :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4574
11.7.14 08:52

@sonulicka Děkuju za reakci. Zatím nad tím člověk jen přemýšlí. Uvidím po laparce. Doufám, že se IVF vyhnu, ale když nebude zbytí??? :nevim:… uvidíme, jak to dopadne…

Jinak jsem si tu přečetla, jak u vás ostatních probíhá IUI… jsem na tom stejně. Mám kratší cyklus, takže na UTZ folíků příjdu desátý DC… tam se dozvím, že mám folíky na pravý 18mm a na druhé 22mm (naposledy před IUI) Na IUI přijdu dva dny po té. Pregnyl si píchám den před, nebo ten den po vyšetření folíků večer. Četla jsem, že Pregnyl účinkuje až za 48 hodin. Což znamená, že začnu ovulovat den po IUI :nevim: (???) jsem z toho jelen, abych vám řekla, když jednou řeknou tohle a pak zas jinak. Dost možná, nám probíhá ovulace před a nebo po inseminaci, jak to sleduju. V den inseminace mi UTZ taky neprovádí, což nechápu. Co když, už je to zbytečné a oni se nepodívají? Co vás asi překvapí a možná to tak nemáte, tak můj přítel je u toho! První IUI jsem šla do ordinace sama a paní doktorka řekla, ať je u toho i přítel, že prý při normálním početí je to taky běžné, ať dojde k vzájemnému propojení. Docela jsme koukali. Po IUI mi řeknou, chvíli ležte… ležím maximálně 2 minuty a tjadá dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
11.7.14 09:06

@kuklisek - no já pořád doufám v přirozeno. :pankac: podle dr. to není vyloučené, že prý patříme stále mezi páry u kterých to možné je se stěstím. a vzhledem k tomu, že mi hydroška pomohla podle prvních příznaků od dlouho trvajících bolestí zad 8o :palec: tak věřím, že se tím štouráním tam dole povede i toto. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
11.7.14 09:08

@Martina225 Přítel u toho? 8o Tak to teda fakt v reprofitu nee - asi jedině na přání :)
Jsem teda raději, když u toho manžel není…ale každý to má jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4574
11.7.14 10:14

@kuklisek Mě je to tak nějak jedno. Že bych si to vyloženě přála a nebo, že bych to nechtěla se říct nedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5632
11.7.14 11:02
@Martina225 píše:
@sonulicka Děkuju za reakci. Zatím nad tím člověk jen přemýšlí. Uvidím po laparce. Doufám, že se IVF vyhnu, ale když nebude zbytí??? :nevim:… uvidíme, jak to dopadne…Jinak jsem si tu přečetla, jak u vás ostatních probíhá IUI… jsem na tom stejně. Mám kratší cyklus, takže na UTZ folíků příjdu desátý DC… tam se dozvím, že mám folíky na pravý 18mm a na druhé 22mm (naposledy před IUI) Na IUI přijdu dva dny po té. Pregnyl si píchám den před, nebo ten den po vyšetření folíků večer. Četla jsem, že Pregnyl účinkuje až za 48 hodin. Což znamená, že začnu ovulovat den po IUI :nevim: (???) jsem z toho jelen, abych vám řekla, když jednou řeknou tohle a pak zas jinak. Dost možná, nám probíhá ovulace před a nebo po inseminaci, jak to sleduju. V den inseminace mi UTZ taky neprovádí, což nechápu. Co když, už je to zbytečné a oni se nepodívají? Co vás asi překvapí a možná to tak nemáte, tak můj přítel je u toho! První IUI jsem šla do ordinace sama a paní doktorka řekla, ať je u toho i přítel, že prý při normálním početí je to taky běžné, ať dojde k vzájemnému propojení. Docela jsme koukali. Po IUI mi řeknou, chvíli ležte… ležím maximálně 2 minuty a tjadá dolů.

Ahojky, pregnyl ti sice zajistí ovulaci, ale nedokáže zabránit přirozené ovulaci, takže si myslím, že když má dominantní folikul 22mm tak jít na IUI až za 48 hodin je pozdě. Tohle mi udělali v CARu při první inseminaci, nevyšla! Měla jsem folikul 24mm a 48h tam fakt na spermie nepočkal. U druhé IUI jsem měla folikul odpoledne 22mm, píchli mi pregnyl obratem, manžel musel přijet z ciziny, hned druhý den ráno IUI a když jsem žádala o prověření folikulu (dominantní už praskl)… no ale díky tomu, že jsme šli druhý den ráno a ne za 2 dny, což obvykle dělají, máme v bříšku mimíska :pankac:… I můj gynekolog mi teď potvrdil, že jejich postup při prvním IUI nebyl správný! Nevím, zda je to kvůli penězům, nebo nahlas nechtěli přiznat, že se něco děje, pro mě smutná zkušenost z první IUI :cert: i když nakonec při druhém pokusu s dobrým koncem :dance:

Holky nedejte se, máte právo na UTZ, máte právo to všechno vědět, z vašeho zdravotka CARu plynou nemalé peníze a to nemluvím o doplatcích, co platíte cash! HODNĚ ŠTĚSTÍ VŠEM!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2719
11.7.14 12:37

@Smíšek78

No to je des. tak to zírám.
me dali po utz kde byl folík 22mm na doma ovetrille injekci, kterou jsem si píchla v 8 vecer a na IUI jsem šla v sobotu dopoledne 11,30
tak ted nevim, zda to nebylo cely spatne.
ale tyhle informace by nam k tomu preci meli davat! me to tak rozciluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
11.7.14 13:02

Ja si myslim, ze kazda to ma jinak… me treba folikuly praskaji az maji tak 25-27 mm… tohle je hodne individualni… takhle tabulkove se to brat nemuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5632
11.7.14 13:50

@Ukume11 Samozřemě, nejsme nidko tabulkový :-)… ale jedno je jisté, vajičko má největší šanci se nechat oplodnit v prvních 12ti hodinách (max 24), zatímco spermije jsou toho schopné do 48h a ty lepší i déle. Takže za mě volba jasná, raději IUI 24h dřív, než 24h později :pankac: Já pokud ještě někdy půjdu na IUI tak určitě budu trvat na UTZ, ať vím, zda folíci počkali!

@exPražačka Nejsem z textu schopná posoudit, kolik jsi měla dní mezi píchnutím injekce a IUI… Takže můžu jen dát tabulkový příklad: folikul 18mm, pak večer injekce a do 48h inseminace (navíc folikul roste opět tabulkově asi 2mm denně)… Neříkám, že to musí nutně platit, mě se ale nastudování tohodle všeho vyplatilo, protože v CARu jsem to tam vyklopila a oni už věděli, že informace mám a také se mnou začali mluvit jinak…

A navíc holky IUI CARu přinese pár tisíc korun - za IVF mají desítky tisíc (lehce pod sto), jsem přesvědčená, že tohle byl důvod, proč mě do IVF neustále vrtali. Nevěřte tomu, že je tam všechno sněhobílé… není! :cert: I když CARu vděčím za hodně, jen je otázkou, zda bych na tom byla stejně, kdybych po prvním neúspěchu a navíc neadekvátní reakci na pregnyl nečetla první poslední a nedala jim najevo, co si o prvním pokusu myslím! A tím nechci říct, že všem doktorům jde jen o peníze! To určitě ne, i já tam narazila na :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4289
11.7.14 14:44

Je to prstě hnusný a nespravedlivý :cert: :cert: jak tady píšete, člověk doktorům věří, co mu také jiného zvývá, že??? a oni takhle, prostě peníze hýbou světem ať chceme nebo nechceme :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5632
11.7.14 14:49
@Muf86 píše:
Je to prstě hnusný a nespravedlivý :cert: :cert: jak tady píšete, člověk doktorům věří, co mu také jiného zvývá, že??? a oni takhle, prostě peníze hýbou světem ať chceme nebo nechceme :cert: :cert: :cert:

Mně na to řekla jedna pragmatická kamarádka, když si jdeš koupit novou pračku, také si nejříve přečteš, co je nejlepší… je to smutné, ale je to tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4668
11.7.14 15:08

HOlky, ale zase co je třeba zajímavé: právě poslední dobou hodně apelují na to, aby páry, u kterých se dá využít metoda IUI, šli na tuto a ne na IVF. Začla jsem to pozorovat tak rok zpět. I v televizi o tom více mluvili a tak různě na webu k tomu navádí, aby páry hned nevolili IVF, když to není nutné. A pak přijdete k lékaři a hned vám nabízí tuhle metodu. TO je dost zvláštní, ne? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
11.7.14 15:26

@Martina1409 hele me rekli ze pregnyl zpusobi prasknuti za 24-36 hodin a popravde presne vim kdy se to stalo pichala jsem pregnyl ve stredu v sest, ve ctvrtek jsem sla 9:30 na inseminaci a ve dvanact jsem mela silene bolesti na pravem vajecniku kde jsem mela ty dva folikuly, musel jsem se i na chvilku dat do klubicka a citila jsem to az do vecere. Pri iui do tebe vkladaji spermie v roztoku ktery je pry udrzi tam kde maji byt a navic preziji pry v tomto roztoku az tri dny. Nevim jak jine holky ale ja to prasknuti mivam hodne bolestive aspon tohle bylo. A celjem to i sedi s tema hodinama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
11.7.14 15:42

@Martina1409 plne souhlasim… i muj CAR se takto chova a dokonce i pred tremi lety u prvniho ditete… razi nazor.. cim min invazivnejsi metoda, tim lip… nedam na ne dopustit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1750
11.7.14 15:47
@Martina1409 píše:
HOlky, ale zase co je třeba zajímavé: právě poslední dobou hodně apelují na to, aby páry, u kterých se dá využít metoda IUI, šli na tuto a ne na IVF. Začla jsem to pozorovat tak rok zpět. I v televizi o tom více mluvili a tak různě na webu k tomu navádí, aby páry hned nevolili IVF, když to není nutné. A pak přijdete k lékaři a hned vám nabízí tuhle metodu. TO je dost zvláštní, ne? 8o

souhlasím, u nás, nám doporučily začít IUI, když jsme v pořádku. A to jsem hned uvažovala o IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí