Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Motyna - je, taky chodíš do Iscare? a ke komu?
@Martina225 - a máš před prvním IVF nebo máš už mimi doma. ROzhodně bych šla při IVF do 1 embrya, ale já měla OHSS (hyperstimulák), takže se vše mrazilo a u KET je větší pravděpodobnost při zavedení 2 embryjek, proto jsem zaváděla 2, ale jednomu se nakonec nerozbušilo srdíčko… to je ten problém, když už člověk jedno dítě má a chce děti po 2 letech, tak si dvojčata nedovedu představit…
@Martina225 - IUI by se mělo časovat tak, aby proběhlo před ovulací, protože spermouši mají šanci tam doplavat a proto se po IUI doporučuje ještě sex, vajíčko je oplodněníschopné ještě 12 hodin po prasknutí folíku, takže i kdyby IUI (jako vždy u mně), proběhlo až po, tak je šance…
jinak k dotazu 2× IUI za jeden cyklus je právě to, že spermouši jsou tam ořed a pak hned po pregnylu, spermouši přežívají v pochvě až 24 hodin a v děloze a vejcovodech až 5 dní
@lilia81 nemam nikoho staleho. Vzdy se objednam a nevybiram si. Jsou tam ok vsichni. Co ty?
Ja chodim pokud mozno jen k Jarzemvovske, mam od ni syna ![]()
Holky, bylo nekomu zle pri zavadeni utrouse? Me nikdy, ale ted je mi uz 2 dny ma bliti, v noci furt chodim curat a nemuzu jist a jsem ko. Ale z podstaty vim, ze zle mi je az tak od hcg 20000, takze proto se ptam na utrous, ale nikdy predtim mi to nedelal, pouze poprvé, když jsem polykala, od te doby zavádím… A to jsem byla jen podrazdena..
Jinak jsem 6dpo, teoreticky od vcerejska muze byt embryo v děloze, 5ti denní se mi zavrtavali při transferu ještě týž den, tak nevim… Ale z toho mi přece nebude zle…
@Martina225 ahojky kalíšek s tampónem ti zavedou dovnitř a přikryjou s ním čípek, aby spermouši zůstali uvnitř, pak si ho sama vytáhneš…obrázek není můj, našla jsem ho v jiné diskuzi, svůj jsem už bohužel vyhodila, když jsem otěhotněla 2012 ![]()
Ahojda holky, můžu se přidat? ![]()
Jsem po první IUI, ale nevyšla, tak čekám na potvoru a pak další kolotoč s Clostikem, Pregnylem a Utrogestanem..ať se Vám daří
![]()
Ahoj holky, můžu se přidat za váma? Nás IUI teprve čeká zítra jdu na UTZ tak jsem zvědavá. Mám průchozí jen jeden vejcovod. A zrovna tento měsíc to jde z toho neprůchozího
, ale šnace tam prý je. Tak jsem na to zvědavá. ![]()
@belina46 ahoj, vítám tě
já jsem také po první IUI a v neděli přišla MS…
kdy se chystáte na další pokus?
@Muf86 Ahojinda
,zatím čekám, až přijde potvora, ale cítím v kostech, že dorazí možná už dnes..hned jak přijde, mám se objednat na ultrazvuk na 12-14 DC a taky mám už doma Clostik..to budeme testovat skoro stejně, jestli u mě mrcha dorazí včas, co
..už aby byl 15 den po IUI, co
..
@belina46 takže na druhé IUI jdete hnes další cyklus.
my tento cyklus musíme vynechat v našem CAR mají dovolenou… a navíc jsme se s chlapem domluvili, že počkáme na výsledky z imunologie… takže teďka je to na nás ![]()
@Muf86 jo ták..no my jsme se na tu imunologii ještě nebyli schopný objednat, ale také jí mám v plánu..kor jestli nevyjde ani třetí pokus IUI..všechno se tak vleče.. ![]()
@belina46 no už aby jsme tu imunologii měli za sebou… přítel musí 4 dny před imuno. sexuálně abstinovat, což by nebyl takový problém, ale ty další dny před tím mám já MS… takže si asi budeme muset poradit jinak, aby nedošlo k explozi
a sperma musíme přivést z domů v teplotě lidského těla… takže to jsem taky zvědavá, bude to asi zážitek ![]()
@belina46 jinak nás objednali až za 2 měsíce
mají šílené čekačky, takže jestli to máte v plánu, objednala bych se co nejdřív, ať se to tak nevleče, na výsledky se prý také dlouho čeká
![]()
@Muf86 nooo,tak to Vám držím palce, aby jste nevybouchli
..a proč si to vezete z domova?!?Můj to dává vždycky na místě a jde to rovnou do laborky
..
Jj, výsledky samy o sobě trvají prý měsíc..tak já se tam teda už konečně objednám, no
..jsi objednaná taky v Ústí? ![]()
Ahojky holky, dnes jsem byla na UTZ folík 1,8mm a sliznice 8/2mm a vajíčko jde z právého, takže úžasné (levý nemám)
. Teď jsem si píchla injekci a ve středu v 11:00 jdeme na 1IUI. Prosím, prosím kdo už byl jaké to bylo, museli jste dodržovat nějaký klidový režim?
A komu se zadařilo? Děkuji ![]()
Holky PROSÍM poraďte Minulé pondělí, po neúspěšném IUI, jsem to dostala, měla jsem to standartně 4-5 dnů, 5.-9.DC mám brát Clostilbegyt a dnes(8.DC) jsem začala špinit, ráno to byly jen tmavé sraženiny, ale teď to začíná světlat v pátek mám jít na IUI když jsem dnes do eurofertilu volala a ptala se sestry, jestli s tím nemají zkušenosti, tak mi řekla, že ne…Neměli jste někdo podobný problém?