Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@belina46 na imunologii jedeme do HK, řekli mi, že tam není možnost (místo) kde by šel „odebrat“ vzorek, že je tam jenom jeden záchod pro cca 100 lidí, že to musíme přivést z domů a když jsem se jí ptala do jakého časového limitu, tak mi řekla, že mi ho říkat nebude aby nás nestresovala… tak chápeš to???!!! ty jsi byla na imunologii v Ústí?
@Muf86 No prosim Tebe
..to je teda přístup..a jaký vzorek Vám teda budou brát? Já myslela, že odebírají jenom krev - to si ji máte odebrat sami, či co?
Nebo se to dělá pomocí spermií?!?Já tam ještě právě nebyla, tak nemůžu posoudit
..
@LuciKosi nádhera,fakt
..čoveče klidový režim ani nijak ne, je teda lepší, když ten den nic neděláš - pro jistotu (nic netahat, nezvedat, namáhat se)..u mě zatím nic,2.7 jsme byli na 1.IUI - testy negativní a dneska jsem začala špinit, tak-že jdeme do druhého kola s Clostikem a Pregnylem.
@Jankarica86 Ty bláho, to jsem taky neslyšela..třeba to je pozůstatek periody, oni ty hormony rozhoděj celý tělo..nebo Ti praskla nějaká žilka..kdyby jsi hodně krvácela, tak raději zajdi k doktorovi, jinak bych to asi více neřešila a soustředila se na další IUI..uvidíš, že to bude jen nějaká prkotinka, kor když to začalo světlat..
držím palce ![]()
@belina46 Díky, jsi zlatá:-) dnes jsem vzala poslední clostík, tak se to snad stopne a v pátek to klapne:-) A jak jsi na tom ty? Dočítám se, že taky lítáte po IUI, už máš jistotu, že 2. nevyšlo? Nebo je ještě šance? Držím palce ať je to jakkoliv:-)
@Jankarica86 Určitě to budou ty hormony
.. a v pátek to 100% klapne
..
Díky za palečky, já jsem dnes 1.DC po 1.IUI,tak-že to nevyšlo a jdeme do druhého kola, tak-že cca za 16 dní bude 2.IUI
..už aby to bylo, to čekání je fakt strašný..i když - čekání po IUI je snad ještě 3× horší
..drž se ![]()
Můžu se připojit do diskuze? Mám po týden IUI, beru dufaston. Měli jste některá úspěch, ačkoli vám vůbec nic nebylo? Díky za odpověď
ahoj, jsem 11 dní po a beru utroš. nic mi není ![]()
moje kamaradka mela uspech u prvniho IUI a vubec zadny priznaky nemela, dokonce ji vysel negativni test 3× po sobe od 14 do 17 dne po IUI!! az teprv treti tyden PO, jí vysel pozitivní TT.
@exPražačka píše:
@kalypsooooahoj, jsem 11 dní po a beru utroš. nic mi není
moje kamaradka mela uspech u prvniho IUI a vubec zadny priznaky nemela, dokonce ji vysel negativni test 3× po sobe od 14 do 17 dne po IUI!! az teprv treti tyden PO, jí vysel pozitivní TT.
no, já už mám po jednom IUI, a měla jsem taky utrogestan, a bolely mě prsa, teď mě nebolí ani ty.
Dík za optimismus.
Já už včera s kamoškou oplakala neúspěch, a večer jsem zapila žal…ale v hloubi duše ještě doufám.
Tak to ti budu zdržet moc palce.
@kalypsoooo píše:
no, já už mám po jednom IUI, a měla jsem taky utrogestan, a bolely mě prsa, teď mě nebolí ani ty.Dík za optimismus.
Já už včera s kamoškou oplakala neúspěch, a večer jsem zapila žal…ale v hloubi duše ještě doufám.
Tak to ti budu zdržet moc palce.
a kam chodíš, že ti dali utrogestan. Mě ho nechtěli dát, že se prý přestává vyrábět, nebo cosi. Ale do minulého měsíce jsem ho brala snad víc jak rok. A hlavně mu tak nějak víc věřím, a zase bych ho chtěla. ![]()
Já docházím do Pronatalu v Praze. Vůbec nic o konci výroby mi neřekli a sestra mi rovnou vrazila do ruky krabičku.
Co mi na něm vadí je to, že zdržuje ms, takže člověk mylně žije v domění, že to klaplo, neví zda ho má vysadit nebo ne…
když ho vysadí, tak to nakonec přijde… ale je to s ním takový všelijaký.
Někde jsem četla názor lékaře, že by ho žena neměla vysadit minimálně do 20 dne PO IUI, že by vysazení mohlo uškodit v případě, že těhule opravdu je.
Nejradši bych ho nebrala, ale co naděláme
když ti doktoři vědí vše „nejlíp“ ![]()
@exPražačka píše:
@kalypsooooJá docházím do Pronatalu v Praze. Vůbec nic o konci výroby mi neřekli a sestra mi rovnou vrazila do ruky krabičku.
Co mi na něm vadí je to, že zdržuje ms, takže člověk mylně žije v domění, že to klaplo, neví zda ho má vysadit nebo ne…
když ho vysadí, tak to nakonec přijde… ale je to s ním takový všelijaký.Někde jsem četla názor lékaře, že by ho žena neměla vysadit minimálně do 20 dne PO IUI, že by vysazení mohlo uškodit v případě, že těhule opravdu je.
Nejradši bych ho nebrala, ale co nadělámekdyž ti doktoři vědí vše „nejlíp“
já si o něj příště řeknu. Já ho brala protože jsem měla nepravidelný cyklus, lékařka mi ho předepsala, v podstatě proto aby menstruace vůbec došla. Jinak mému tělu je všechno jedno, mám po jedno IVF, kdy mi to dorazilo 28. DC, po 1.IUI jsem to dostala 31. DC, s utrogestanem. ![]()
@vally píše:
tak to nás po IUI nechávají ležet cca hodinku a ještě nám postýlku přivezou na sál a tam jen z kozy přehupsnem do postele a pak nám zvednou nohy
Ale stejně pak ze mě nějaká tekutina vyteče
No snad je to jenom ta voda ve který spermouši jsou
omlouvám, že se míchám do diskuze, ale měla jsem potřebu přispět
mě řekli, že to, co ze mě poteče je jen dezinfekce, že spermošky jsou v děloze, tak se nemusíš obávat
Ale ležet mě nechali 20 minut, po IVF hodinu. Tak hodně štěstí
no to mě hodně štve, že mě po IUI nenechaj vůbec ležet.
příště si o to požádám anebo budu drzá a lehnu si v čekárně na jejich koženou sedačku s nohama na opěrku, aby si uvědomili co jsem asi chtěla.
@exPražačka píše:
@kalypsoooono to mě hodně štve, že mě po IUI nenechaj vůbec ležet.
příště si o to požádám anebo budu drzá a lehnu si v čekárně na jejich koženou sedačku s nohama na opěrku, aby si uvědomili co jsem asi chtěla.
to je škoda, na druhou stranu je otázka jestli to má nějaký význam. Mě řekli, že jestli se spojí a uhnízdí je pouze na vajíčku a spermošce. Na druhou stranu, vajíčko přežívá 48 hodin a spermie téměř tři dny, takže 20 minut ležení po zákroku, když ke splynutí může dojít třeba až v noci…ale upřímně, budu ležet třeba hodinu, když mi řeknou, že se to podaří
noo asi je to stejne jako s normo sexem. doktori rikaji, ze je dobry potom lezet, ale rozhodne uz neni nutny strkat si nohy az za krk:-)
mozna je pravda, ze to neni treba a zensky ktery otehotnely po zakroku po nemz lezely si mylne mysli, ze to je proto, ze mely ty nohy par minut nahoru. kdo vi?
to se asi nikdy nedozvime.
![]()
@exPražačka píše:
@kalypsoooonoo asi je to stejne jako s normo sexem. doktori rikaji, ze je dobry potom lezet, ale rozhodne uz neni nutny strkat si nohy az za krk:-)
mozna je pravda, ze to neni treba a zensky ktery otehotnely po zakroku po nemz lezely si mylne mysli, ze to je proto, ze mely ty nohy par minut nahoru. kdo vi?to se asi nikdy nedozvime.
![]()
no, asi tak nějak to bude. Stejně jako s vitaminovýma preparátama.
A ty pozoruješ nějaké příznaky na sobě? Kdy se vůbec objevují první příznaky, když se ženská nepozoruje? Ačkoli já už jsem asi postižená ![]()