Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
můžu se přidat?
v pondělí jsem byla na IUI? je to poslední pokus před transferem a já moc moc doufám, že to klapne, protože když ne, tak se strašně bojím toho dilematu a rozhodování, jestli zavést 2 nebo 1 embryjko, když je máme zamražené po 3, nechceme dvojčátka, 3 děti bychom fakt nezvládli, jelikož nemáme babičky v dosahu.
@lilia81
tak přesně to ted taky řeším, v říjnu jdeme na IVF a kvůli tomu že se bojím dvojčátek tak dáme jedno, ale vím že dvě bych byla klidnější a je i větší šance na úspěch ![]()
syna mám z 2IVF a pokaždé jsme dávaly 2 embrya, u druhého pokusu se chytly obě ale druhé hned na začátku zaniklo, proto se bojím když ted dáme jen jedno.
tak držím palce ať to do třetice klapne ![]()
@sonulicka my jdem takyyyyyyyyyyyyyyyyy - tak to pak asi budem i testovat spolu:-) I když já jedu příští týden na dovču a nevím, jak bude net…
Sonulicka, dekuji moc.
Preji stesticka k IUI, mysli pozitivne a vsichno se povede ![]()
Ahoj holky…
už dlouho se s manželem snažíme o druhé mimčo a to pořád nikde…mudr na spermiogramu nám říkal, že když se nám nezadaří do Října, že by nám asi doporučil IUI…chtěla jsem se zeptat, je do teda ještě „daleko“ ale na kolik Vás to přišlo?
@evaprochy - no přesně, syn je z KET a taky byli 2, chytli se oba, ale srdíčko bylo jen jedno… taky se toho bojím no…
Evaprochy,
Dekuji, tobe to vyjde musis verit.
Ja testovala 16den a byl tam slaby duch, dalsi test byl za 2dny a porad jen dusik ale 20den uz hezky viditelna druha cara.
Rozhodne neblazni 10-12 den je to brzo, muze tam byt jeste prehnyl, pokud si pichala.
Drzim palce
![]()
Muf86
Ahojky, ja mnela prvni IUI po dlouhych letech snazeni jsem se dockala //.
Testovala jsem 16den a byl tam jen dusik, ale ja testovala a testovala
18den porad jen dusik, 20den uz hezka druha cara.
Mne doporucovala doktorka testovat az 21den a skoro jsem to dodrzela ![]()
Drzim palce a nestracej nadeje, 13den je brzo
@hvezdicko
no u mě to bohužel nevyšlo dopoledne mi dorazila ms, ale stím jsem počítala i dr. mi to řekla, v říjnu jdeme na ivf. ![]()
@lilia81
no nedá se nic dělat a věřit tomu jednomu, bohužel nemám žádné mrazáčky tak musím vše projít od znova, zítra jedu na odběry na hormonální profil.
škoda že nemáme lepší spermio jinak bych ještě zkusila IUI.
@Funnynka Ahoj, v Reprofitu v Brně 1.500Kč/jeden pokus…Hrazeno ZP je 6 pokusů za rok, pak stojí myslím 2.600 Kč/jeden pokus
@Funnynka my jezdíme do SANUSu Pardubile, IUI - 1.000,– + 30,– poplatek a necelá 100,– za léky
@Funnynka mas to různé, my taky reprofit a 1500, ale kamarádka chodí na obilnak v Brně a mám pocit ze říkala ze platí jen 30,– ( ale nejsem si tím jista), ale zase taky je to o přístupu… Ja si na reprofit nemůžu stěžovat na obilnak moc chválí ne slyším, je to státní zařízení… Holt soukroma klinika= větší peníze, ale taky jiný přístup. A my uz jsme si s manželem řekli, ze i po tak psychické náročnosti chceme místo kde se oba budeme cítit dobře.
@sonulicka ja chodim do iscare v praze a platila jsem jen 30,– a je to soukroma klinika. Ono asi jak kde ![]()
@sonulicka Ahoj, tak jak jste dnes dopadli? My nijak:-( manža měl ubohý spermio - z 15 mil jen 1 mil dobrejch (prvně 162 mil celkem, 134 mil dobrejch, podruhé 112 mil celkem, 90 mil dobrejch), což ani na IUI nestačí…
Ani Štelc nechápal, jak je takový rozdíl možný…
Asi jsem fakt vypadala děsně zklamaně, ptž se mě rovnou zeptal, jestli chci napsat žádost na IVF…takže na přelomu srpna/září jdem na 1. IVF…chjo ![]()