Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Cau devcata, dnes druhy den po druhem IUI, tak zase čekačka. Kdo jste také?
@kuklisek ahoj já byla v pátek ráno u stelcla až modlil a se abych nechytla ty dvě doktorsy, měla jsem je ve středu a děs, nic mi neřekly velikosti folikulu proste nic, měla jsem mít výsledky hormonální ho profilu tak tam mi jen řekla ze mám hraniční hodnotu stitne žlázy a protože se léčim tak ze si mám zvýšit dávku léku. V pátek stelcl mi řekl vše, ukazoval mi to na Utz kde jsou folikulu kolik mají a i ten profil mi poradně vysvětlil. Proste pro mě je jednička a paní doktorka doufám uz nepotkám…
@exPražačka
já čekám-nečekám jsem 12 po IUI.
@Muf86
budeš dnes testovat?
ted jsem si všimla že jsme stejně staré a i můj přítel je stejně starý jako tvůj ![]()
@Muf86 ahojky, jak je ti, jak se cítíš? a už tě tu holky nahlodaly s testem? ![]()
Jupíííí - hlásím, že obavy o nízké dávce Femary jsou liché
Zítra Pregnyl 5000 a ve čtvrtek 2. IUI!!! Začínám se modlit ![]()
@sonulicka Jo, tak to chápu - já dneska měla Dr. Kozumplíka a tu mladou blondýnu - jak říkáš - nic mi neřekli, jen něco ve stylu - je tam, uvažujete nad IUI? (chtělo se mi říct - ne ty vole, chodim sem pro zábavu!) tak říkám ano, 2. pokus…ticho…ticho…zítra si píchněte pregnyl a ve čtvrtek v kolik můžete?
No, takže nevím jak je folík velkej, ale spokojila jsem se s tím, že vůbec je:-) a tak sem se zeptala kdo to jako bude dělat, tak NAŠTĚSTÍ štelclík:-)
Když čtu nějaký ty příspěvky, tak mě dostává, jak se občas ti doktoři a sestry chovaj jako totální idioti. Pokládají hloupý otázky, dělaj z člověka debila. Jsem ráda, že jsem se s tím ještě nesetkala, ale někdy je mi těch z vás, kteří se s tím potkaly, fakt líto!
Taky mi třeba přijde divný, když vám 11DC skouknout UTZ folíky a dva dny na to, když jdete na IUI, tak už se nepodívaj, už to tam jen stříknou. Neměli by to znovu zkontrolovat?
@exPražačka Souhlasím s tebou - mám v plánu se ve čtvrtek zeptat, jestli se koukne…ale po pregnylu se předpokládá, že folík dozraje a praskne a už je jen vajíčko…a když ještě neprasknul, tak počítaj s tím, že spermoše přežijou cca 3 dny(?) a tudíž se dožijou prasknutí folíku…
ale jak říkám - ve čtvrtek se zeptám, jestli nekoukne:-)
@exPražačka taky mě to překvapilo, když jsem byla na IUI, že vlastně nic nekontrolují a rovnou to tam zavedou.
Holky, to vám povím můj zážitek: byla jsem těhotná a v 8tt jsem potratila. Chodila jsem na ultrazvuky do Podolí, protože přímo na tom oddělení pracuje moje známá, tak mi to tam dohodla. Ke své gyndařce jsem se nestihla už dostat a tak jsem tam šla až po kyretáži, když jsem byla po šestinedělí.
Přišla jsem do čekárny a sestra vylezla a ptá se, co mě přivádí. Tak jí povídám, že jdu na kontrolu po šestinedělí. Zalezla do ordinace, po chvíli vylezla a říká: „paní Zemanová, vy jste nám porodila a my o tom nic nevíme???“ Tak jsem jí odsekla, že to jsem bohužel teda nestihla. Tak bylo vidět, že si asi uvědomila, že to přepískla a pak mi furt lezla do zadku s nějakýma letáčkama na pilulky na podporu početí. To byla poslední kapka a já pak změnila lékaře úplně.
@Martina1409
a to jsi byla těhule po IUI? pokud ano, na kolikátej pokus? ![]()
já čekám na výsledky ted a nemám žádný příznaky, tak si od toho moc neslibuju, ačkoli vím, že spousta ženských nemá vůbec žádný příznaky a těhule jsou ![]()
@exPražačka Ne ne, nebyla. To jsem byla přirozeně - v r.2012. Od té doby nám to nejde, tak jsem byla na 1. IUI 19.4. Neúspěšné.
@Martina1409 aha, ok a jdete do dalsich pokusu? mas jich 6 z rok zadáčo.
@kuklisek no hele já včera u stelcla folikulu přes víkend moc nepovyrostly, ale dal mi nějakou injekci, zítra píchal pregnyl a ve čtvrtek se také máme dostavit… Tak jsem zvědavá. Jako já jsem za nej strašně vděčná vždy mě rozesmeje a vse srozumitelné vysvětli. Tu doktorku jsem měla jednou a stačilo…