Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@slunce.v.duši píše:
@Martina225 Snad nám to vyšlo při třetí IUI. IVF jsme měli v červnu a to nevyšlo, tak jsme plánovali druhé IVF na září a během té doby jsme zkusili právě třetí IUI.Jsme ukázka toho, inseminace by se ani po neúspěchu při IVF, neměla zatracovat…jeden nikdy neví.
ahoj chtěla jsem se zeptat bolí IUI a jak dlouho trvá a jestli pak po ní jak dlouho je třeba ležet děkuji snažíme se rok a půl a první IUI budu mít v LEDNU ![]()
@nikinka 123 Ahoj, IUI nebolí, trvá pár minut a já neležela nikdy, hned jsem se oblékla a odešla.
@nikinka 123 ahoj, mě to bolelo jen trošku, když mi zavedla Dr. katetr, ale je to stejné, jako když jdeš třeba na stěry na cytologii. Ležela jsem asi jen minutku.
@nikinka 123 Jak píšou holky, nebolí to, jen cítíš malou bolest na čípku, jako při cytolce. Mě nechali ležet tak minutu, dvě…
Ahoj dámy, nikdy jsem nechtěla psát do žádné diskuze, cizím lidem, které vůbec neznám..Ale čeká nás začátkem září ( pokud to časově vyjde) první IUI. Tak se chci zeptat, vyšlo to nějaké z Vás hned na poprvé?? A kdy se provádí ten kontrolní ultrazvuk před onou „akcí“??
@karol.k Ahoj, mě to hned nevyšlo, ale mam několik kamarádek kterým ano. A dvě z nich dokonce čekají po první IUI dvojčata ![]()
Nevim jak to mají ostatní, ale mě dělali UTZ kolem 12dne cyklu a před samotnou IUI mi UTZ už nedělali nikdy. Držím palce ![]()
@slunce.v.duši Dvojčata? Nechci se rouhat, ale dvojčata je nářez, raději bych jedno
.
@Meha Mě hlavně vůbec nenapadlo, že by po tom byli dvojky. Ono se to dá eventuálně i zredukovat. Píšu si tu na emiminu s holčinou, co taky čekala po první IUI dvojky a kvůly zdravotnímu stavu, musela jedno dát pryč. Bylo by riziko že by je nezvládla donosit obě. Já bych brala už cokoliv a v jakémkoliv počtu, jen aby to už konečně bylo ![]()
Děkuju..a ten ultrazvuk udělají si ho, aby věděli, kdy budu mít ovulaci a pak teda přijedu na zákrok..?
@Meha Holka, myslim že tomu uvěřim, až přelezu ty tři příšerné měsíce
Do té doby si to radši připouštět moc nebudu, ať pak nejsem v šoku, kdyby náhodou…
Kdy ti v září vychází IUI? Už někdy ze začátku měsíce? Doporučuju decku červeného před a po IUI, pěkně prokrví děložní sliznici a kyselina listová je základ, to je jasný. Pokud by tě bolelo břicho, tak vodu s citronem
To mi radily holky na IVF a já to praktikovala i při tom třetím IUI. ![]()
@karol.k Ono tím UTZ zjistí, zda je nějaký dominantní folikul a jeho velikost, jaká je sliznice a tím si odpočítají kdy bude IUI vhodná. Ovulaci si budou řídit sami injekcí. Tu si přesně ve stanovený čas píchneš a cca dva dny na to je IUI.
Ráno přijede partner odevzdat vzorek a tobě ho zavedou za pár hodin po té. Musí ho předtím zpracovat v laboratoři.
Dr. mi neřekl o žádných injekcích
mám instrukce, první až druhý den menses zavolat na kliniku, ti mě objednají na ten UTZ a pak už vím, že podruhé se mnou přijede přítel…ale o injekcích řeč nebyla
no tak to se mám na co těšit, ale jistota, kdy bude ovulace je tedy jistá ![]()
už se nemůžu dočkat, to čekání na to „až se něco bude dít“ je strašný, hlavně vlna těhotných kamarádek a známých kolem mě neustává ![]()