Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Meha JJ moje blbost, čekala jsem jinou reakci.
@DaMaThe To určo zajdi i do CARu. Jinak já v CARu dostala Clostil. A to je hormon, který předepíše i OG.
Jinak já dnes pročítala diskuse s IVF a padla na mě neskutečná deprese. Číst, jak to někomu nevyšlo a ještě měl komplikace. Asi si to zakážu. Vlastně vůbec nevím, co mě to tak vzalo. Vždycky si přečtu všechno jen okrajově, ať nejsem vystresovaná a dneska jsem nad tím strávila blbec dopoledne a hned si malovala čerta
na zeď.
@Martina225 Marti, já včera pro změnu pročítala diskuze na téma biochemické a zamklé…naprosto mě to rozhodilo a ještě jsem doma dostala vynadáno co jsem tak pitomá a lezu ńa taková témata
Tak jsem si to už zakázala…
@slunce.v.duši No to nemůžeš
to ti zakazuju i já
Buď hezky v klidu, odpočívej a věnuj se příjemným nestresujícím aktivitám. Ale chápu tě ![]()
Já jsem někdy, tak statečná. Potřebovala bych si to dát někdy stranou do kapsy, abych si to pak, až zas budu v louži mohla vrátit.
Rozhodla jsem se, že až to budu podstupovat, nikomu už nic neřeknu. Okolí skutečně nechápe. Třeba o narozeninách jsem byla po prvním IUI a dostala jsem jako dárek dupačky
Prostě přítelovo maminka, brala za hotové, že už je ruka v rukávě. A nedávno mi říkala, že ve filmu, oplodnili Jenifer Lopezovou na první pokus!!! Trochu mě to, ale fakt rozesmálo
. Tak jsem se jí snažila vysvětlit, že to byl jen film…
@Martina225 Lidi co to neprožívají jsou fakt mimo tuhle realitu. My jsme o IUI neříkali nikomu, ale u IVF jsem si byla naprosto jistá že vyjde. A tak jsem to vyslepičila rodině a nejlepším kamarádkám. No a pak po dvou týdnech, kdy jsem věděla že z toho nic nebude, volali pěkně jeden po druhém. A když jsme oznámila že test je negativní, tak na druhé straně bylo dramatické ticho nebo komentáře že holt každý není borec jako ten a ten, kterým to vyšlo hned a bla bla bla…Takže jsem mohla sama sobě nadávat, že taky vykvákám všechno. Už bych to neudělala.
A ty dupačky? Nám se to začalo scházet hned po transferu. Najednou kamarádky a rodina posílala všechno, co doma našli pro mimino. Máme na půdě skoro komplet výbavu. A já tam pak chodila brečet mezi dupačky když to nevyšlo, ale kupodivu mě to vždycky nějak nakoplo a řekla jsem si že jedeme dál, že jednou to budu mít na koho navléknout ![]()
@slunce.v.duši A to si piš, že budeš!!
Já měla celou dobu za to, že jsi otěhotněla přes IUI. Mám v tom guláš. Takže druhý IVF pozitivní? Tfuj, tfuj, tfuj…
![]()
@Martina225 Snad nám to vyšlo při třetí IUI. IVF jsme měli v červnu a to nevyšlo, tak jsme plánovali druhé IVF na září a během té doby jsme zkusili právě třetí IUI.
Jsme ukázka toho, inseminace by se ani po neúspěchu při IVF, neměla zatracovat…jeden nikdy neví.
@Martina225 Ten film jsem viděla taky
.
Já to nikomu také říkat nebudu, pro jistotu.
Držte se holky a nepročítejte ty negativní diskuse, značka: positive thinking!
@slunce.v.duši Takže to jde, když nevyjde IVF, pustit se do IUI, že jo? Četla jsem, že se má pak dát pauza, kdyby to náhodou nevyšlo. Nechci myslet na nejhorší, ale člověk se má na to špatný trochu připravit. A známe to všechny, že by jsme se snažili a měsíce jsou dlouhé. Vrána a čáp nikde, tak bude aspoň IUI.
@Meha positive thinking!
![]()
@Martina225 Nám řekli po IVF že když nemáme mrazáčky, tak musíme dát dvě menstruace a u třetí MS už můžeme začít zase stimulovat. Ale IUI nám můžou udělat hned ten cyklus po IVF, že v tom nevidí problém a že tělo má v sobě ještě zmatek z těch hornonů a bývá to celkem úspěšné. Stejně jako tady na diskuzích hodně holek píše, že jim nevyšlo IVF, ale pak otěhotněly i přirozeně. MUDr. říkal že ty hormony ze stimulace drží v těle až 3 měsíce, proto ta pauza mezi IVFky, než se tělo očistí. Takže pokud není nějaký zásadní problém, kdy by IUI nemělo vůbec smysl - jako totálně tragické spermio, tak bych to určitě vyzkoušela ![]()
Ahoj, jsem před svým prvním IUI. Nevadí, když se k vám přidám a něco se dozvím? ![]()
@Busy Ahooj
jsem na tom stejně, na začátku září jdu na první IUI ![]()
@Martina225 Děkujuuu!
Dneska jsem se dozvěděla, že mi na konci roku neprodlouží smlouvu v práci kvůli reorganizaci, tak by se to hodilo… Snažíme se rok ![]()