IUI 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Meha
13.8.14 09:00

@DaMaThe My se snažíme rok. Po vyšetřeních, co máme za sebou, víme vlastně o dvou problémech - já mám menší ložisko endometriozy (ale mimo vejcovody, takže by to dle doktorky mělo být víceméně ok) a manžel má sníženou pohyblivost spermií.
A taky nejsme nejmladší ;).
Jinak všechna ostatní vyšetření dopadla dobře - genetika, AMH, akrozom, průchodnost atd.
A co u vás?

• Citovat
  • Upravit
DaMaThe
13.8.14 09:06

@Meha U nás se na problém zatím nepřišlo, průchodnost, ovulace, spermio ok. Jsem rok po UPT na konci druhého trimestru a už půl roku snažení nic. Předtím to bylo na první pokus. Taky mi bude už 29 :( A kdy startujete svou první inseminaci?

• Citovat
  • Upravit
13.8.14 09:08

Ahoj holky! Tak co je tu nového? Kdo se chystá na IUI? Budu držet palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
13.8.14 09:17

@DaMaThe Jdeme na inseminaci v září, tak snad se zadaří.
Nerada bych se dostala do té nekonečné spirály opakovaných IUI a IVF, to musí být na psychiku hrozný záhul.

• Citovat
  • Upravit
DaMaThe
13.8.14 09:20

@Meha Tak to budu držet palce! My chceme dítě zkoušet do mých 30 let, takže si říkám, maximálně rok toho kolotoče a myslím, že mi to taky bude stačit. Je to důležité, ale člověk by na to neměl obětovat psychické a fyzické zdraví…

• Citovat
  • Upravit
Meha
13.8.14 09:34

@DaMaThe Děkuji! Oproti nám jste mladí (my už 35 - potkali jsme se pozdě).
Absolutně souhlasím s tím, co jsi napsala:

@DaMaThe píše:
"Je to důležité, ale člověk by na to neměl obětovat psychické a fyzické zdraví…
  • Citovat
  • Upravit
4574
13.8.14 11:33

@sonulicka Já jsem spíš naštvaná sama na sebe. Mudr byl prostě jen upřímnej a po výsledcích spg usoudil, že při IUI máme při takovým výsledku šanci 5%. To mi ale, mohli říct, už předchozí doktoři a nemusela jsem chodit na laparku. Přítel byl 2× na operaci variokely, takže jsme rádi, že nakonec je vůbec plodnej. Jednou máme úžasný spermo se skoro 24 mil a pak zas děs běs 5 mil. Já bych dál zkoušela v klidu IUI a že se to prostě jednou povede. Ostatně to chápou i doktoři. Ale velkou roli, hraje přítelovo nestálý počet a můj věk (34). Takže nám i vysvětlil, že ta moje endometrióza a přítelovo výsledky nejsou pro IUI to nejlepší… a na co čekat? Jasný po laparce jsem čekala, něco úplně jinýho, ale holt pravda bolí. Vlastně jsem i ráda, že to řekl, takhle na rovinu, že nemáme velkou naději. Koncem měsíce, nebo začátkem příštího měsíce IUI a pak žádost na IVF. Nevím, jak dlouho se bude čekat, než se schválí veškeré papíry, ale určitě i v tom „prázdným“ měsíci zajdu na IUI… i malá naděje je naděje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
13.8.14 13:19

@Martina225 taky si myslím ze i malá naděje je furt naděje. Budu držet pěsti ať vám to klapne. Se schválením IVF počítejme tri tydny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
13.8.14 13:54
@Martina225 píše:
@belina46 Tak jsem si dnes na tebe vzpoměla. Měla jsem dnes první návštěvu u mudr. Lojky. Byla jsem připravená na to, že dám ještě tak dvě tři IUI a jdu do IVF. Ale pan doktor se na IUI moc netvářil. Vymlouval nám ho, že tedy je všeobecně známo, že šance na otěhotnění inseminací je velmi nízká i v případě že je pár zdravý. Že teda jednou měl přítel menší výsledek spg a že si ho pozve na kontrolní. K mé laparce na které jsem se domluvila s mudr Spudichovou se vyjádřil, že byla zcela zbytečná a že kdybych měla tekutinu ve vejcovodu, že by jí viděl na utz. Přitom jsem šla na laparku i z důvodu tzv. profuku, kdy je větší možnost otěhotnění. Nemohla jsem si pomoct. Najednou jsem tam seděla, jak blbec, co se nechá jen tak řezat. K IVF nám řekl, že po třiceti letech se snižuje přežití embryjek. Takže mě krááááásně postrašil a jen jsem došla do auta začala jsem řvát :zed:. Neřekl mi nic, co jsem nevěděla a s IVF počítám, ale jako s tou nejnutnější variantou, které jsem čekala, že se štěstím vyhnu. Co na to říct? Uvidíme výsledek spg a pak už maximálně 2 IUI a pak se vrhneme do IVF. :nevim:

Marti, ten člověka dokáže potěšit, viď..já když od něj odcházela, tak jsem taky vždycky řvala :lol: :evil:..on všechno odsoudí dopředu, ostatní doktorky pro nás měly pochopení a podporovaly nás ve všech možnostech, než jít rovnou do IVF..on nám vlastně nechtěl dělat ani jedno IUI, ale zrovna jsme museli k těm doktorkám a ty nám ho spíš doporučily..laparka se dneska dělá automaticky, když se nedaří, proto se jí říká diagnostická..prdni na něj, uvidíte, jak dopadne další spermio, zkusíte ještě IUI a na IVF půjdete s vědomím, že jste pro to udělali už maximum..držím palečky :*..já čekám každým dnem MS, hned jak dorazí, nasadim antikoncepci (to je mi taky paradox :mrgreen: ) a po 18ti dnech braní mi píchnou Zoladex a já začnu se stimulací na IVF..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
13.8.14 15:15

Ahoj všechny. Tak jsem to dnes dostala, takže se opravdu 2. pokus IUI také nepovedl. Jdeme tedy do třetího pokusu. Ten by měl být koncem srpna..už jsem z toho unavená. Miminko ale moc cheme, takže nám nic jiného asi nezbude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
13.8.14 15:27

@Kakakamila Ahoj, nechceš si třeba měsíc oddechnout a jít na 3.pokus až v září?
Jak se říká, do třetice všeho dobrého, takže tentokrát to vyjde!

• Citovat
  • Upravit
Meha
13.8.14 15:29

@belina46 @Martina225 Holky, a proč k němu chodíte? Nemůžete k někomu jinému?
Doktor by snad měl být i trochu psycholog, zvlášt doktor, který se zabývá reprodukční medicínou.

• Citovat
  • Upravit
29
13.8.14 15:51

@Meha To nechci…protže po třetím pousu si budu muset odpočinout. Doktorka mi řekla, že ted 3 pokusy a pak bud IVF a nebo další IUI, ale až za delší čas. Takže ted to nechci posouvat o měsíc. Už se snažím 4 roky, tak by asi 1 měsíc pauzy nic neudělal, ale stejně…věřím tomu třetímu pokusu, tak snad máš pravdu a vyjde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
13.8.14 16:49
@Meha píše:
@belina46 @Martina225 Holky, a proč k němu chodíte? Nemůžete k někomu jinému?
Doktor by snad měl být i trochu psycholog, zvlášt doktor, který se zabývá reprodukční medicínou.

Taky jsem nad tím přemýšlela, ale ty naše výsledky jsou opravdu hrozné, tak mu dám šanci ještě s IVF..teď naposled byl v poho, byl milej a i jednání měl lidštější..uvidíme, jestli si to zase nepodělá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
13.8.14 16:52

@Kakakamila Kami to mě mrzí, hodně jsem Ti fandila :(..taky bych nečekala, kdybych musela dát 3 měsíce pauzu..uvidíš, že 3.IUI bude ta pravá ;).. já MS čekám každým dnem po 2.IUI,tak snad se nebude dlouho loudat, ať můžu začít s IVF..bude to ještě na dlouhé lokty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí