Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Meha U nás se na problém zatím nepřišlo, průchodnost, ovulace, spermio ok. Jsem rok po UPT na konci druhého trimestru a už půl roku snažení nic. Předtím to bylo na první pokus. Taky mi bude už 29
A kdy startujete svou první inseminaci?
Ahoj holky! Tak co je tu nového? Kdo se chystá na IUI? Budu držet palce ![]()
@DaMaThe Jdeme na inseminaci v září, tak snad se zadaří.
Nerada bych se dostala do té nekonečné spirály opakovaných IUI a IVF, to musí být na psychiku hrozný záhul.
@Meha Tak to budu držet palce! My chceme dítě zkoušet do mých 30 let, takže si říkám, maximálně rok toho kolotoče a myslím, že mi to taky bude stačit. Je to důležité, ale člověk by na to neměl obětovat psychické a fyzické zdraví…
@sonulicka Já jsem spíš naštvaná sama na sebe. Mudr byl prostě jen upřímnej a po výsledcích spg usoudil, že při IUI máme při takovým výsledku šanci 5%. To mi ale, mohli říct, už předchozí doktoři a nemusela jsem chodit na laparku. Přítel byl 2× na operaci variokely, takže jsme rádi, že nakonec je vůbec plodnej. Jednou máme úžasný spermo se skoro 24 mil a pak zas děs běs 5 mil. Já bych dál zkoušela v klidu IUI a že se to prostě jednou povede. Ostatně to chápou i doktoři. Ale velkou roli, hraje přítelovo nestálý počet a můj věk (34). Takže nám i vysvětlil, že ta moje endometrióza a přítelovo výsledky nejsou pro IUI to nejlepší… a na co čekat? Jasný po laparce jsem čekala, něco úplně jinýho, ale holt pravda bolí. Vlastně jsem i ráda, že to řekl, takhle na rovinu, že nemáme velkou naději. Koncem měsíce, nebo začátkem příštího měsíce IUI a pak žádost na IVF. Nevím, jak dlouho se bude čekat, než se schválí veškeré papíry, ale určitě i v tom „prázdným“ měsíci zajdu na IUI… i malá naděje je naděje ![]()
@Martina225 taky si myslím ze i malá naděje je furt naděje. Budu držet pěsti ať vám to klapne. Se schválením IVF počítejme tri tydny
@Martina225 píše:
@belina46 Tak jsem si dnes na tebe vzpoměla. Měla jsem dnes první návštěvu u mudr. Lojky. Byla jsem připravená na to, že dám ještě tak dvě tři IUI a jdu do IVF. Ale pan doktor se na IUI moc netvářil. Vymlouval nám ho, že tedy je všeobecně známo, že šance na otěhotnění inseminací je velmi nízká i v případě že je pár zdravý. Že teda jednou měl přítel menší výsledek spg a že si ho pozve na kontrolní. K mé laparce na které jsem se domluvila s mudr Spudichovou se vyjádřil, že byla zcela zbytečná a že kdybych měla tekutinu ve vejcovodu, že by jí viděl na utz. Přitom jsem šla na laparku i z důvodu tzv. profuku, kdy je větší možnost otěhotnění. Nemohla jsem si pomoct. Najednou jsem tam seděla, jak blbec, co se nechá jen tak řezat. K IVF nám řekl, že po třiceti letech se snižuje přežití embryjek. Takže mě krááááásně postrašil a jen jsem došla do auta začala jsem řvát. Neřekl mi nic, co jsem nevěděla a s IVF počítám, ale jako s tou nejnutnější variantou, které jsem čekala, že se štěstím vyhnu. Co na to říct? Uvidíme výsledek spg a pak už maximálně 2 IUI a pak se vrhneme do IVF.
Marti, ten člověka dokáže potěšit, viď..já když od něj odcházela, tak jsem taky vždycky řvala
..on všechno odsoudí dopředu, ostatní doktorky pro nás měly pochopení a podporovaly nás ve všech možnostech, než jít rovnou do IVF..on nám vlastně nechtěl dělat ani jedno IUI, ale zrovna jsme museli k těm doktorkám a ty nám ho spíš doporučily..laparka se dneska dělá automaticky, když se nedaří, proto se jí říká diagnostická..prdni na něj, uvidíte, jak dopadne další spermio, zkusíte ještě IUI a na IVF půjdete s vědomím, že jste pro to udělali už maximum..držím palečky
..já čekám každým dnem MS, hned jak dorazí, nasadim antikoncepci (to je mi taky paradox
) a po 18ti dnech braní mi píchnou Zoladex a já začnu se stimulací na IVF..
Ahoj všechny. Tak jsem to dnes dostala, takže se opravdu 2. pokus IUI také nepovedl. Jdeme tedy do třetího pokusu. Ten by měl být koncem srpna..už jsem z toho unavená. Miminko ale moc cheme, takže nám nic jiného asi nezbude.
@Kakakamila Ahoj, nechceš si třeba měsíc oddechnout a jít na 3.pokus až v září?
Jak se říká, do třetice všeho dobrého, takže tentokrát to vyjde!
@belina46 @Martina225 Holky, a proč k němu chodíte? Nemůžete k někomu jinému?
Doktor by snad měl být i trochu psycholog, zvlášt doktor, který se zabývá reprodukční medicínou.
@Meha To nechci…protže po třetím pousu si budu muset odpočinout. Doktorka mi řekla, že ted 3 pokusy a pak bud IVF a nebo další IUI, ale až za delší čas. Takže ted to nechci posouvat o měsíc. Už se snažím 4 roky, tak by asi 1 měsíc pauzy nic neudělal, ale stejně…věřím tomu třetímu pokusu, tak snad máš pravdu a vyjde!
@Meha píše:
@belina46 @Martina225 Holky, a proč k němu chodíte? Nemůžete k někomu jinému?
Doktor by snad měl být i trochu psycholog, zvlášt doktor, který se zabývá reprodukční medicínou.
Taky jsem nad tím přemýšlela, ale ty naše výsledky jsou opravdu hrozné, tak mu dám šanci ještě s IVF..teď naposled byl v poho, byl milej a i jednání měl lidštější..uvidíme, jestli si to zase nepodělá ![]()
@Kakakamila Kami to mě mrzí, hodně jsem Ti fandila
..taky bych nečekala, kdybych musela dát 3 měsíce pauzu..uvidíš, že 3.IUI bude ta pravá
.. já MS čekám každým dnem po 2.IUI,tak snad se nebude dlouho loudat, ať můžu začít s IVF..bude to ještě na dlouhé lokty..
@DaMaThe My se snažíme rok. Po vyšetřeních, co máme za sebou, víme vlastně o dvou problémech - já mám menší ložisko endometriozy (ale mimo vejcovody, takže by to dle doktorky mělo být víceméně ok) a manžel má sníženou pohyblivost spermií.
.
A taky nejsme nejmladší
Jinak všechna ostatní vyšetření dopadla dobře - genetika, AMH, akrozom, průchodnost atd.
A co u vás?