Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lilia81 myslím ze spodní hranice je 21 ale pokud jsou prokázané nějaké zdrav. Komplikace, které vlastne nedovolí žene otěhotnět přirozenou cestou tak je mozno i dřív.
@belina46 @sonulicka mate pravdu holky. nenecham se odradit a verim ze to nebude procházka růžovou zahradou. Ale stoji to za to.
@martula19 to si pis ze to za to stojí
hlavně se drz, bud v klidu a zbytečně se nestresuj. Brzy se všechny dočkáme vyloučeného miminka ![]()
@sonulicka píše:
@martula19 ja clostik blbe snasim a dali místo nej femaru ale holka ono je to celkem jedno me to přišlo úplně stejně. A to při stimulaci na IVF to byl ještě zahul, ze zacatku nádhera, jsem si říkala jak je to fajn ale ke konci uz jsem se těšila az si píchnu poslední. Ono holt jsou to všechno hormony, ale my zatneme a vydrží me a odměnou bude krásné miminko. Tak neboj. A pokud chceš ty sama IVF tak by te v caru měli podpořit. Ale většinou spis slyším ze nechcou dělat IUI a navrhují IVF takhle opačně ses první.
Mluvíš mi z duše, když jsem si píchala Gonal, málem jsem zešílela, jak mě bolel celej spodek..přitom z toho bylo jen 13 vajíček a 4 zralé..aspoň je tam ale větší pravděpodobnost..jdu do toho znova, Clostik už nechci ani vidět..
A Ty jsi na tom teď jak Soni?
@martula19 to Ti není zase tak málo, aby jsi mohla chtít IVF..když se na to cítíš, nevidím problém..mě na to poslali už v 19ti letech, nevidím problém, proč by Ti to neudělali v 26..mě je necelých 28,to zase není takový rozdíl..držím palečky ![]()
@belina46 no v pondělí jdu na transfer, mela jsem deset vajíček ale jen šest zralych a jen čtyři se podařilo oplodnit a to si teprve zítra budu volat jak to vypadá z kvalitou tak jsem z toho nervózní. Doufala jsem ze jich bude dost i na zamrazeni protože představa ze celou proceduru budu absolvovat znovu me děsí, ale chci byt optimista takže mi zítra určitě řeknou ze všechny čtyři jsou super kvality ![]()
@sonulicka to víš, že to dají
..mě taky nic nezmražovali, z těch mých 4 se podařilo oplodnit jen dvě..a ani ty to nedaly..podlě mě jsem na to ale nebyla absolutně připravená..bylo mi 19..měla jsem chodit pařit a ne si ve škole o hodinu píchat injekce, abych honem rychle otěhotněla..njn, teď už to nevrátim..promrhala jsem dva pokusy..díky neustálému naléhání doktorů..
Držím palce, aby jsi se zítra dozvěděla jen samé dobré zprávy ![]()
Ahojte holky prominte ze vam sem vztupuji, chtela jsem se vas zeptat jak probiha iui a jestli se musi jezdit casto na uz kdyz jsem byla na ivf a pichala si tak jsem musela jezdit obden
@marenkaF Ahojky,obden? Já jsem byla vždycky jen jednou a to cca 12DC, aby viděli, jestli je tam dominantní folikul..další ultrazvuk se dělá, až když je pozitivní test
..třeba jsi ale měla nějaké komplikace, proto Tě tak sledovali
..IUI je nenáročné, buď stimuluješ Clostikem, nebo bez..12DC - když je tam folík, píchnou Ti Pregnyl a cca 14DC jdeš na IUI..manžel/přítel dá vzorek, oni ho cca hoďku pročišťují a pak už jsi jen na koze a oni Ti tam sperma zavedou takovým katetrem..pak si pár minut poležíš a můžeš dělat, co chceš..samozřejmě nic nenámahavého, spíše klidový režim ten den..pak je dobré to ještě doma pojistit
..snad jsem na nic nezapomněla..jo a máš nárok na 6IUI za rok a je to zdarma, já platím vždy jen regulační poplatek 30,–..
@belina46 tak to je parada kdyz jsem stimulovala na ivf tak jsem jezdila obden do brna aby hlidaly jak rosrou folikuly bohuzel nam et a 2× ket nevysel a jelikoz jsme oba zdravi a nemame problem tak jsem si rikala ze bych zkusila iui, tet se budu vracet po neschopence do prace tak nechcu aby to zas bylo nejaky casty dojizdeni
@marenkaF na IUI jsem byl dvakrát 12dc a 14 dc pomalu mi folikuly mi nerostly. Před IVF jsem byla dvakrát na Utz sedmý den a desátý den. Dvanáctý byl odběr.
@martula19 - ty jo, tak to jsi v nejlepším věku, jako to nechápu, že by někdo měl kecy, že jsi mladá a že máš čas, ty jo!!! jsi mladá, ale čas je relativní pojem…
@lilia81 Taky si rikam ze mam cas tak akorát zacit. nikdo prece nemuze vedet jestli se to povede hned. Ale v caru mi rekli ze by mi nejradsi zkouseli iui a laparku a pak ivf. nevim co je lepsi cesta.my se s pritelem rozhodli dal se netrapit a zkusit to co ma největší sanci tedy si myslím ivf..tak snad to konecne pochopi a povoli mi to..ve stredu tam jdu a uvidime..diky za vase nazory ![]()
@martula19 - jo, chápu a souhlsím, my po 3 neúspěšných IUI šli taky do IVF rovnou a teď sice IUI vyšlo a nedopadlo a dr. se mne ptala, zda to chceme ještě zkoušet takto „přirozeně“ a nebo radši na transfer a já jednoznačně řekla, že na KET, protože na to nemám nervy… prostě nechci zase čekat několik cyklů, jestli se náhodou povede, když mám 15 embryjek v mrazáčku…