IUI 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15290
6.8.14 12:38

@Baterinka - jedem az příští středu a ano, odjedu, není to mimoděložní a na dovče si víc odpočinu, nebudu lítat jak doma a malý bude taky občas s tátou v bazénu nebo moři… uvidíme, co zítra UTZ, zda dutinka porostla, možná ještě půjdu před odjezdem kvůli srdíčku, ale nevím, snad jo… jojo, v Německu amjí jiné metody a spousta kleintů jezdí sem do čech, protože s IVF je to v německu na štíru, alespoň tak jsem se bavila s jednema nemcema v ordinaci, kde v německu bydlíš???

@Marťaa88 - já jsem píchala až po př hyperstimuláku a jen do transferu, nicméně kamarádka píchá celé těhu, takže úplně v pohodě… akorát ti asi budou muset dát nižší léky, aby nehrozil hyperstimulák, protože to pak nevím, já si píchala fraxiparine právě po hyperstimuláku… nicméně věř doktorům, s touto diagnozou a ivf nejsi první, kterou na diskuzích potkávám a bylo to v poho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
6.8.14 12:52

@lilia81 děkuju za odpoveď, já si píchám už 7 měsíců, jen nevím, jestli to budou muset na hema kontrolovat častěji, když si budu zároveň píchat hormony… a co když nebudou zabírat ty nižší dávky léků?
doktorovi věřím, Mardešič je prý kapacita… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
6.8.14 14:17

@lilia81 no ono je to Cechach urcite cenove vyhodnejsi tady preplaci dycky pojistovna jen 3× do roka nejaky typ zakroku, IUI nebo i IVF..a sama si hradis tak jako tak polovinu…cimz te takove IUI s hormonalni stimulaci vyjde na 1× tak cca 400-450 Eur :roll: no a jedno IVF pocitam tak kolem 2000 Eur..ja zuji na severu Nemecka a prestehovala jsem se Sem samozrejme kvuli mnohem lepsimu platu takze pro me ani takoveto castky zas tak problematicke nejsou..ale umim si predstavit ze pro bezneho Nemce s ne tak dobre placenou praci asi docela jo ;) no ja byla kratce i v Heliosu v Brne kde se na nas tzv. kapacita dost vyprdla dali mi Euthyrox a Prednison a pry do 3 mesicu jsem tehotna..takze ja si peci v Nemecku jen a jen chvalim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4574
6.8.14 15:29

@Štěpánka88 Tak tfuj, tfuj, tfuj a držím palce :kytka:

@lilia81 Kolikáté IUI se povedlo? Jinak gratuluju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
6.8.14 19:58

@lilia81 Lil a ty léky na IVF, to Ti dali na výběr? Já co si pamatuji, tak mi napsali recept a víc se se mnou nebavili..ale je to už 8 let, tak si toho moc nepamatuju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
6.8.14 20:40

Holky kdyz se rozhodnete pro ivf jaky je postup. cetla jsem neco o pojistovne a cekani 14 dnu na vyhadreni. nevim o co se jedna. Prosim o info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
6.8.14 21:56

@martula19 ahoj, pokud nejsi samoplatce, tak o prispevek ZP se zada pred IVF - trva to 2-4 tydny, dle pojistovny… Zada za tebe CAR… Je to spise formalita (pokud se nepohybujes hranicne vekem)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
6.8.14 22:25

@kuklisek takze se ceka na pojistovnu nez budu moct zacit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
6.8.14 22:39

@Martina225 - no ještě bychnegratulovala. mimi je mladší a uvidí se, jak to dopadne, ale přesto díky… bylo to druhé IUI, ale už mám doma syna z KET

@martula19 - ano, čeká se 2-4 týdny na schválení léků

@belina46 - no konzultovali jsme to, některé léky jako fostimon a gonal jsou čisté FSH, jiné jsou ještě v kombinaci s něčím, to rozhoduje lékař, já jsem se ptala i na cenové varianty léků, prostě jsem se zeptala, co existuje a jaké jsou rozdíly a kolik co stojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
6.8.14 22:41

@martula19 jj,čeká se, než přijde vyjádření..mě řekli 2-3 týdny, ale prý jsou to snad i necelé dva týdny..pak Ti hned nasadí hormony a může se začít..chystáš se už teď? Já budu v pondělí testovat, jestli vyšlo 2.IUI a v ten samý den jedeme na konzultaci ohledně IVF a poslání žádosti na pojišťovnu..už nebudeme čekat..drž se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
6.8.14 22:44

@belina46 - držím palce, abyste na IVF nemuseli a než to schválí, půjdeš ještě na 3. IUI???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
6.8.14 22:47

@lilia81 aha :think:..tak určitě chtějí na všem „rejžovat“,co si budeme povídat ;)..ale určitě se na varianty také zeptám..
Ach jo..no kéžby tohle slavné IUI vyšlo a nemusela bych ten kolotoč podstupovat znovu :(..dneska mi celý den občas projede křeč v podbřišku, ale mám i bolavý kříž z toho neustálého sezení v práci, tak nevím, jestli to není od toho :roll:..holky držte se a Tobě lil, ať dopadne zítřejší vyšetření na výbornou! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
6.8.14 22:51
@lilia81 píše:
@belina46 - držím palce, abyste na IVF nemuseli a než to schválí, půjdeš ještě na 3. IUI???

Nám už 3.IUI dělat nechtějí :(..cituji: „třetí inseminaci už prostě dělat nebudeme, nemá to smysl a říká nám to i laborantka, která připravuje vzorek, nesplňujete normy, na který jsme tady normálně zvyklí“..a to mi řekl minutu před IUI :,(..DEBIL! Promiňte holky, ale tohle fakt nemusel..tak-že jestli to nevyšlo, počkáme na schválení IVF a jdeme do toho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
6.8.14 22:53

@belina46 - jo promiň, jsem zapomněla, nicméně já bych mu řekla, že než pojišťovna schválí ivf, pokud ti nehodlá dávat dlouhý protokol, že pojišťovna hradí 6 IUI ročně, tudíž jim peníze od pojišťovny přijdou, tudíž nevidíš důvod, že b ti ho nemohli udělat, když ho dostanou zaplaceno… tečka… prostě bych se mu postavila, že pokud mají teda problém, zažádáš si o IVF v jiném CAR… a basta.. bych se na něj vysrala d.bila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
6.8.14 23:38

@lilia81 hezky jsi to napsala :potlesk: :palec:..taky mě to napadlo, že bych úplně nepromeškala měsíc, protože od pondělka to teprve bude schvalovat pojišťovna a do té doby to dávno dostanu (kéžby teda nedostala, ale jsem s tim taknějak smířená a i docela přesvědčená, že to nevyšlo)..už si nepamatuju, co to vůbec znamenalo, ten krátký a dlouhý protokol, musím najít ty papíry z CARu, co mi vůbec dělali a jak jsem reagovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí