IUI 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4278
30.7.14 12:26

@belina46 hele a ještě jen tak mimochodem my při každém iui dostali od doktora papír, kde bylo napsané že bylo provedeno iui, kdy provést Těhot. test a že bylo provedeno vyšetření spermiogram- a všechny hodnoty. Nevím jestli mají povinnost to dávat nebo ne, ale i za tohle jsem vděčná, mám vše ve složce a prostě i vidím jak na tom jsme a navíc jsme to s manželem mohli porovnat. Máme za sebou tři spermiogramy, manžel bere půl roku léky a mohli jsme sami vidět, že sice léky trošičku zabrali ale za půl roku žádná sláva.. Jako přijde mi jejich postup celkem zvláštní nechceš změnit car?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
30.7.14 12:29

@sonulicka nn,já vždycky dostanu papír, kolikátý jsem DC, kolik měly folikuly na předchozím ultrazvuku a pak už jen kdy testovat a jak pokračovat, když test vyjde neg. a poz..nic jiného..taky jsem myslela, že to budeme moci porovnávat, ale bohužel..asi by jsme si to museli nechat dodatečně vyjet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1997
30.7.14 18:30

spermiogram

Ahoj všichni, prosím mám dotaz, na spermigramu manželovy napsali v poznámce „hodně drobných vakuol v hlavičkách“
Víte někdo co to znamená?
Děkuji všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.14 21:35

@Štěpánka88 Mrkni na spodní obr. Spermijek… http://www.ivf.at/…lanzung.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1997
31.7.14 06:37

@Jankarica86 děkuji za odkaz. :-) Moc jsem ale nepochopila co to znamená a co to ovlivňuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4289
31.7.14 09:27

@Štěpánka88 tomu bohužel nerozumím… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4289
31.7.14 09:29

Pro info. všem: http://zpravy.aktualne.cz/…025900fea04/?…
Jestli jsem to dobře pochopila mluví se tam o IVF. To že „3× hradí IVF pojišťovna“ tedy znamená, že hradí cca polovinu :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
31.7.14 15:48

@Muf86 to by bylo dobrý, kdyby schválili i pátý pokus..my už máme domluvenou konzultaci na IVF, tak jsem zvědavá, jakou cifru na nás vytáhnou..už mám jen dva pokusy..teď jsem krátce po 2.IUI,ale asi to nevyšlo, si myslim :?..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.14 14:48

Ahoj holky :kytka: Tak co je tu nového? Nějaký nový pozitivní test po IUI? Já bych měla testovat 8mého, ale MS čekam už 5tého. Pak hupky na 4IUI a pak konečně na 2IVFko :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
1.8.14 15:05

@Muf86 - jen pro info, článek ma velke množství faktických chyb! Zmrazena embrya NELZE darovat, pouze mrazene sperma nebo vajíčko, embryo nikoliv. Za předpokladu, ze splní te podmínku zavedení 1 embrya ve 2 pokusech ivf, hradí se 4 pokusy. Musí byt exaktně zavedeno 1 embryo, v případe žádného nemáte na 4 hrazené pokusy nárok. U KET je počet embryo jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
1.8.14 22:48

@slunce.v.duši ahojky,já jsem po 2.IUI a doktor nás odepsal, tak jsme se rozhodli pro IVF+ICSI, další čekání už nedáme..11.8 bych měla testovat a v ten samý den máme konzultaci v CARu skrz pojišťovnu na IVF..už aby to bylo :roll:..
@lilia81 to už je na mě moc složitý :mrgreen:..jsem zvědavá, na kolik to vyjde nám..přemýšlím, jestli si máme nechat i zmrazit, aby se to nemuselo podstupovat znovu, ta stimulace..
Lili budu Ti strašně moc držet palečky na pondělí, aby jsi jela na dovču s klidem a s dobrými zprávami.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.14 19:51

@belina46 Tak to budu držet palce…my si IUI jen vyplňujeme čekání na další IVFko. Takže nic od toho ani nečekam, už aby bylo září a snad se konečně zadaří. Jinak už mi asi prasknou nervy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4574
2.8.14 19:59

Všechny zdravím po delší odmlce, kdy jsem čekala na laparku. Mám dnes čtvrtý den po operaci a cítím se fajn. Vyšetření prokázalo, že jsou oba vejcovody průchozí :dance:. Mám minimální nález endometriózy v děloze. Doktor říkal, že nevylučuje otěhotnění do tří měsíců po chromopertubaci. Každopádně v pondělí volám do CARu na objednání konzultace a tam si dohodneme další postup, jak by to viděli oni s tou endometriozou. Určitě bych to podpořila IUI. Do konce roku mi zbývají 4 pokusy a to je akorát. A teď jdu rychle přečíst, co jste mezi tím napsali. naposledy, když jsem nakukovala, viděla jsem pozitivní test expražačky, tak doufám v dobré zprávy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4574
2.8.14 20:52

@belina46 Já taky chodím do Pronatalu, ale s mudr. Lojkou jsem se ještě nesetkala. Jinak nám dávají k prohlédnutí papír, kde jsou vypsány hodnoty spermiogramu. Nejlépe se nám komunikovalo s mudr Žákovou. Odcházela jsem s papírem, kde jsem měla vše podrobně vypsáno a taky IUI u ní byla bez problémů. Tak pak dám vědět, jak jsem dopadla na další konzultaci. Mrzí mi a chápu čím si prošla.

Ono se to druhýmu řekne, když neví čím denně procházíme. Mě například sousedka řekla, že už teda nemám nic tajit, že už je to těhotenství na mě vidět. V den kdy dostanete MS vás to samozřejmě „potěší“. A pak jsem se dostala do takový situace, kdy mi prostě nervy nechtěně povolily, až jsem se sama za sebe styděla. Když jsem se probudila po laparce byla jsem na pooperačním se dvěma po císaři. Za nedlouho přijela miminka na kojení a sestřička se ptá na jméno v domnění, že to budu třeba já a jedno to miminko bude moje. A pak už jen slyšíte za plentou, jak se kojí a jak mrňousek poplakává. A já tam ležela, ještě neinformovaná, jak mi dopadla laparka. Přiblblá z narkózy a začala jsem brečet. Byl to teda vážně hroznej pocit :( :zed:. Uklidnila jsem se samotným studem, že by mě někdo viděl a že jsem vlastně i trapná, že tam vyvádím, jako by mi někdo rozdával moje děti. Já si na to svoje musím počkat… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
2.8.14 21:59

@Martina225 Jj,já jsem byla s Mudr. Žákovou a s Mudr. Rešlovou maximálně spokojená..a i manžel se k nim hned chtěl nechat převést :)..on Lojka taky není špatnej, ale říkat mi 2 minuty před samotným IUI, že to nemá smysl - jak se pak člověk asi cítí :,(..on doktor ukazuje vždycky výsledky manželovi, když já se připravuji za plentou..on se ho prý i ptal, jestli chce kopii, ale manžel byl tak rozhozenej, že neměl slov..
To mě mrzí s tim probuzením po laparce, to bylo od nich dost nevhodný :(..snad Tě uklidní, že já brečela po všech 4 laparkách :lol:..člověk je po tý narkoze takovej oblbnutej, bolavej a přecitlivělej..myslim si, že jsou na to zvyklí a vůbec si o Tobě nemysleli, že jsi trapná ;)..
S tou sousedkou to taky chápu, mě se lidi taky pořád snažej uklidnit a tak..ale to už máme všechno v hlavě a koukáme na to jinak, než zdravá žena, co jí jde těhu raz dva..to už je holt taková ta naše deformace :)..
Držím palečky, ať se na konzultaci dozvíte jen samé dobré zprávy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí