IUI 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
115
29.7.14 20:19

@lilia81 utrogestan nemam. Ale pokzsim se to jeste chvili vydrzet a budu doufat..diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
29.7.14 21:05

@martula19 - tak bych do 13 dpo čekala a pak bych asi zkusila večer pokud možno míň pít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
30.7.14 07:46

Ahojinda holky..včera jsme tedy byli na 2.IUI..chtěla jsem, aby můj počkal venku (je mi to nepříjemné, když jsem na koze, nahá a on tam má v klidu sedět a koukat se, co se mnou dělají)..ale pan doktor si ho vyžádal a spustil, že další inseminaci nám prostě dělat nebudou, už ne..že prý nesplňujeme tu jejich normu, při který se dělá a tak..že máme nějaký 3% úspěšnosti, že nám prostě pomůže jen IVF, tak ať už tam docházíme jen s tímhle účelem, že jinak nám pomoci nemůže..tak asi tak..byli jsme zaskočení, mysleli jsme, že si můžeme vybrat, když na to máme nárok..ale tohle jednání..ještě před samotným IUI – ani jsem se pak nemohla pořádně uvolnit, jak jsem byla rozhozená..no a venku jsem se samozřejmě rozbrečela..manžel byl vzteky bez sebe..
Tak-že jestli tohle nevyjde, jdeme na IVF, když nám další nechtějí dělat a jsme tak ztracený..ještě říkal, že manžel má rapidně hrozný spermiogram, přitom při prvním měl 6,6 mil a teď měl 7,3 mil – a to jsme dodrželi abstinenci s odřenýma ušima..ach jo, jsem na to zvědavá.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
30.7.14 08:07

@belina46
Pri spmg nejde ani tak o mnozstvi (i kdyz dolni hranice je 15 mil./ml)…ale hlavne o kvalitu, jestli se spermie pohybuji jak maji (nebo pomaleji, vubec, dozadu, dokruhu), jaky maji tvar (zdravy ci deformovany atd.), proste strasne hodne faktoru…
Ale to hlavni ci jsem chtela napsat je, ze i ty nejstracenejsi pripady dokazi otehotnet prirozene…
Kazdopadne pristup dr. mi moc korektni neprijde.. zvlast poskytnuti informaci pred iui…
Mozna bych zvazila vymenu dr. nebo car

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
30.7.14 08:28

@Ukume11 jj..první IUI mi dělala Mudr. Rešlová a ta mi řekla, že jsme sice spíš na IVF, ale že je to naše rozhodnutí a plně ho chápe - že můžeme využít pokusů, kolik jen chceme..ale Mudr. Lojka nám nechtěl povolit ani první IUI..ale měl dovolenou a pani doktorka nám ho spíš doporučila, než nějaké domácí snažení a unáhlené IVF..jak se k nám ale zachoval on..on je milej, všechno - ale někdy se chová až moc, jako doktor, a ne jako člověk..
No měli jsme z toho smíšené pocity..přitom jsme se tam tak těšili..manžela mi bylo až líto, protože doktor mluvil hlavně k němu a zvyšoval hlas..PROSTĚ NEBUDEME DĚLAT DALŠÍ, NEBUDEME..a já za plentou, připravená k IUI a slzy na krajíčku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
30.7.14 08:45

Tak to bych bud striktne rekla dr. ze je to vase vec.. nebo bych si vyzadala tu doktorku nebo uplne zmenila car. Ja chdim do GESTu a nedam na nej dopustit… hlavne jdou vzdy tou min invazivni cestou a pak se teprve uchylujou k IVF. Ale hlavne rikaji ze je to na paru a ze se vzdy zaridi podle nich (pokud je to je trosku mozne)… Ja mam ted za sebou sestou IUI… tak uvidim… prvni dite jsem mela po 5.IUI… ale ted asi budem muset do IVF… ale az tak v rijnu, chci mit ted od hormonu pauzu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
30.7.14 08:53

@belina46 u spermiogramu je hlavní progresivní pohyb kolik je jich progresivních a taky morfologii. Muze jich mit manžel klidně 100 mil. Ale pokud je 0% progresivních tak je to blbe. Nám v Caru rekli ze je nějaká minimalni hodnota(bohužel nevím kolik to bylo) co je nutná k tomu aby se IUI mohlo provést, znám lidi kteří došli ten den na IUI ale spermiogram byl mizerný a nebyli schopni mit tu minimalni hodnotu a neudělali jim to, protože by to proste bylo zbytečně. Takže otázka je kolik bylo těch ok. Ale samozřejmě přístup by měl doktor v caru vždy zvolit mily a šetrný. To rozhodne. Nám třeba řekl ze se klidně můžeme dal pokoušet o IUI ale ze naše šance je minimalni a tak když nám to dvakrát nevyšlo jdeme na IVF, ale bylo to čisté naše rozhodnuti ja uz se nechtěla dal trápit a nervovát pokusy o IUI je to pro me celkové hodne psychicky náročné a vždy když jsem to po IUI dostala tak jsem to obrecela a byla ještě víc psychicky na dne. Nicméně MUDr. Nám jasné řekl, chcete- li dal zkoušet IUI není problém ale chci vám říct ze s tímto spermiogramem ta šance na úspěch je opravdu minimalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
30.7.14 08:56

@belina46 - zvazila bych výměnu car, jedna věc je, jake je spermio, ale do ivf vas nesmí nutit!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
30.7.14 08:59

@sonulicka
Uplne souhlasim… dr. maji dat info, ale konecnn rozhodnuti je stejne na vas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
30.7.14 09:06

@belina46 a hele ty mas a musíš byt hlavně v totální pohodě a když te takhle vynervuje pred tím tak je to špatně. Osobně teď to bude znít trochu divné ale MY jsme prakticky jejich zákaznici, díky nám maji peníze na provoz a na vse a ikdyz něco platí pojišťovny tak my tam nenecháváme malou částku a doktor se k tobě musí chovat slušne, ma te uklidňovat, a vzbudit v tobě pocit pohody a porozumění a pokud to nedělá tak na klinice nemá co dělat a ja bych k takovému nechodila.. Ano odbornost je jedna věc ale v caru se musí zkloubit odbornost s lidským přístupem. Uz tak tam spousta z nás jde v době kdy máme za sebou nekonečné mnoho pokusu, jsme vystresovane proč zrovna nám to nejde. Zvažuje bud změnu doktora nebo caru a byt tebou a tvým mužem tak se i ozvu na patřičných místech. Každá klinika ma vedeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
30.7.14 09:18

@Ukume11 @sonulicka @lilia81 díky moc za podporu holky..vím, že to naše spermio není žádná sláva..ale právě mě mrzel ten přístup..nelidský..stála jsem nahá za plentou a čekala na IUI a on tam huboval manželovi..pak mi nešlo se vůbec uvolnit :(..celkový výsledek ze spermia ale nemám, manžel tam zahlédl akorát to zlepšení z 6,6 na 7,3,zbytek nezkoumal..
Pořád tak nad tím přemýšlím a asi se tedy pustíme do IVF..když tento 2.pokus IUI nevyjde..po tom stresu si teda myslím, že rozhodně nevyjde..nebudu ale ještě házet flintu do žita..
Kdyby to přece jen nevyšlo, máme si holky dát měsíc pauzu, nebo se do toho pustit hned po příchodu periody..
Ach jo, je to na nic, fakt :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
30.7.14 09:23

@belina46 my se pustili hned b :pankac: nechtěla jsem ďalsi měsíc čekat ale to je asi na tobě. Ja mela první IUI bez jakékoliv stimulace druhe jsem brala femaru. Taky jsem premyslela ze si dam od toho všeho pauzu ale pak jak jsem to dostala a manžel videl jak brečí tak zavolal doktorovi a jeli jsme vyzvednout léky na IVF. Ale ma uz to měli od pojišťovny schváleno ono se ceka cca tri týdny. Takže taky otázka jak jste na tom vy, jestli mate zazadano na pojišťovně ajax uz při druhem IUI řekla doktorovi ze pokud to nevyjde tak jak by to pak probíhalo při IVF co by se volilo u me za protokol apod. Tak nějak uz jsme to spolu pomalu rozebírali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
30.7.14 10:34

@belina46 tak to teda cumim 8o tady v Nemecku pojistovna plati jenom 3 IUI a hodlam je plne vyuzit. manzel ma trcoku blbejsi morfologiia progresivne pohybl. cca 10%, pri prvnim IUI 3,6mil./ml; vcera pri druhym 6,7 mil/ml
a to nam Doktor rikal ze to je ne idealni spermio ale celkem v pohode, pry spatnou morfologii ma kazdy druhy OTEC ( a zduraznil ze ne kazdy druhy chlap ale kazdy druhy otec)
vubec se nettvaril ze by sme meli nejake male sance pri IUI, rikal proste ze to muze klapnout a nemusi, ja to mam taky aj takhle rada, proste zadny predikce, skusi se to a hotovo.
Ja jsem pripravena jit do IVF poku neklapne treti IUI, tak jsme se bavili aj s doktorem, nabidl mi dokonce ze muzu jeste pokracovat v IUI jako samoplatce(no to urcite hehe)
ja plne chapu ze z IVF jsou prachy atd ale pokud se na to necitite s manzelem tak to musi Doktor chapat a v klidu to probrat no ne???!!!
fakt je mi to lito urco bych zmenila doktora, je to samozrejme na vas, jsme jinak skoro stejne na Tom s druhym IUI takze…to musi klapnout!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
30.7.14 10:54
@Muf86 píše:
@dygyna a zkoušela jsi test? nebo byla OVU později?

Zkoušela v pátek a nic, negativní a před tím jsem jich zkoušela ještě několik a se stejným výsledkem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
30.7.14 11:22

@sonulicka já měla 2 cykly Clostilbegyt, pak Pregnyl a následně Utrogestan..teď už mi napsal jenom Utrogestan, ani se neptal, jestli chci Clostik a tak..prostě nás odepsal..
Rozhodla jsem se pro IVF, už jsem napsala do Pronatalu, co pro to musím udělat, jestli musím osobně vyplnit a podepsat nějaké formuláře, nebo tak..jednou už jsem před lety na IVF byla, ale už si ten postup nepamatuji..jsem rozhodnutá, jestli toto IUI nevyjde, jdu do IVF po hlavě..
@Baterinka Ty jsi vlastně byla na IUI den přede mnou, viď..já právě měla v úmyslu minimálně tři pokusy, když je to zdarma a můžeme si vybrat..ale zřejmě si vybírat moc nemůžeme..ty výsledky nevím, jen to, co zahlédl manžel, že se mu to zlepšilo z 6,6 na 7,3,ale zbytek nezkoumal..hlavně byl i tak vytočenej, že neměl slov se na něco zeptat..venku si hned zapálil a málem se mi tam sesypal, jak mu vylítnul tlak vzteky..
To jsou teda v Německu pěkně vyčůraný, to se nedivim, že je v Pronatalu věčně tolika němců, když se jim to doma nevyplatí..hrůza - vydělávat na lidském neštěstí.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí