Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kakakamila ahá
..jde vidět, že se opravdu snažím nepočítat
..je mi pořád stejně, dělám, jako že se nic neděje - akorát se teda nenamáhám a netahám nic těžkého..sklenku jsem měla naposled před 3 měsíci a 4 roky jsem nevzala do „huby“ cigaretu
..držím palce, aby se ty potvory // ukázaly!!! ![]()
@lilia81 to pak nevíš, co dřív dohnat, když spinkaj, co
..jsou to zlatíčka ![]()
@belina46 No děkuju! To já tobě samozřejmě taky. Já jsem právě měla 6 a 7 DPO takový píchání u pupíku, tak jsem si hned začala řikat, že se snad něco děje
Teď ale už nic, tak nevím. Docela mě zaměstnává práce, takže to nemusim řešit každých 5 minut. Budeme prostě doufat:)
Ahoj všem, zrovna sedíme s manželem v čekarně před poslední 6 IUI… Jestli to teď nevyjde, tak už jen IVF, z něj mam ale docela strach, všechna ta rizika… A taky finance… Holky, jak to zvládate?
Holky po KET jsem neměla žádné příznaky, bylo mi fajn a jako bych tam ani nebyla… nic mi nebylo, po dlouhý době prostě paráda… no a byl z toho Sebík…
teď jsem si dělala test 9 dpo proto, že mě od 6 dpo bylo zle jak psovi a málem jsem zvracela… ale ted už mi taky nic není, občas když sundám podprdu, tka mám pocit těžkých prsou nebo že mě bolí a cítím se nafouklá, občas bodne v podbřišku jako na MS… no tak si vyberte ![]()
1 osoba a totálně odlišné příznaky ![]()
takže i žádné příznaky jsou dobré příznaky ![]()
@Štěpánka88 - držím palce a IVF se neboj… já se na něj těšila, protože jsem věřila, že pak už to musí vyjít a vyšlo, takže neboj… finančně nás IVF vyšlo na 15000 včetně všech léků, takže taky pohodka… prostě půlka dovči… ale držím palce na IUI
@Štěpánka88 držím palce ať to výjde
hlavně se uvolni a udělej si pohodičku (já si na IUI vzala MP3
)
Z IVF mám taky strach, ale zvládli to jiní, zvládla bys to taky ![]()
@lilia81 tak to ráda slyším, že bylo IVF v pohodě, taky se ho bojím
a 15.000,– to mě překvapuje… počítala jsem s 30.000,–… každopádně já taky ještě doufám, že nám bude stačit IUI ![]()
Ahoj holky tak jsem dnes byla na krvi mam si jeste zavolat na vysledek a pak podle toho pichnou Ovitrelle..a to jsem 9.den po IUI..no a CAR ma dovolenou takze mi sdelila ze test si muzu udelat AZ ZA 10 DNI ODE DNESKA!! nebo jit na krev ke sve gyn. za 8 dni ode dneska..jak to jako mam vydrzet??? a beru jeste Progestan, to je jak Utros, to mi muze MS pekne oddalit a ja si budu akorat delat nadeje..achjo :/
@Muf86 - měla jsem na stimulaci fostimon, který je levnější než gonal, gonal má tu výhodu, že je v peru a nemusíš nic míchat, fostimon si musíš sama doma vždy namíchat, ale tak já měla chemii vždycky ráda, tak prostě natáhnout z lahvišky do stříkačky vodičku a vstříknout ji do druhé lahvičky a protřepat a natáhnout a píchnout nebyl zas takový problém a na tom se dost ušetřilo… no a pak jsme díky skvělému spermiu a tomu, že mi odebrali 30 vajíček odmítli ISCI - prostě jsme si říkali, že když jsme měla biochemické těhu, že není možné, aby se spermouši do toho vajíčka na tý misce nedostaly… a že když je jich 30, tka není možné, že by to nevyšlo… (vajíčka se nechávají přirozeně v tom obalu a hodí se na misku k spermoušům, až druhý en se zbavují obalů a ví se, kolik se jich oplodnilo), no takže jsme měli 24 oplodněných vajuch, 9 nám jich zamrazili rovnou a zbytek nechali na 5ti denní kultivaci a zbylo jich 9, které nám zamrazili, protože jsem skončila v nemocnici s hyperstimulákem, takže pak jsme měli KET zdarma, protože transfer máš v rámci IVF zdarma, ať už normální nebo mrazáčků, no a je z toho náš lump, takže nás to fakt vyšlo jen za prachy za zmrazení, katetr a prodlouženou kultivaci…
@Baterinka - kam chodíš do CAR, mě to přijde jako zvláštní postup, ale asi umělým hcg chtějí dát šanci embryjku, aby se vyvíjelo a podpořit to, nicméně mi to fakt přijde zvláštní… ale už jsemo tom slyšela, ale 5 dní po IUI
@lilia81 no ja jsem v Nemecku a tohle je jediny CAR kde jsem zatim byla a pry to ma podporit neco no..nevim teda prijde mi to trochu smesny
ale jako proc ne kdyz to neuskodi..rekni radsi jak se dari Tobe, odjelas na tu dovolenou?
@Muf86 BRZY? nestvi me holka
dyt to budu 19 dni po IUI..tohle je jiz druhe Ovitrelle co picham a to jsem dnes 9.den po IUI…
jak se tobe dari? ![]()
Ahoj holky
jsem tu nová, tak doufám, že nevadí, že se připojím.
S partnerem chceme mimi, ale mám diagnostikovanou PCO a svojí gynekoložkou jsem byla odeslána do Prahy do Pronatalu. Vzal si mě na starost doc. Mardešič. Partner má spermio ok.
Abych to upřesnila, jsem pacientka bez sleziny, s anomálií cév, po trombóze, masivní plicní embolii a k tomu jsem trvale na warfarinu
![]()
Od příštího týdne si budu píchat Gonal, chtěla jsem se zeptat, jestli je tu někdo, kdo si zároveň píchá clexane, fraxiparine? A jestli léčba PCO byla úspěšná? Nějak si nepamatuji, jestli mi vůbec v Pronatalu řekli, co se bude dít…
Na clostík jsem nereagovala… Myslíte, že hned po stimulaci půjdu na IUI? Co to obnáší? ![]()
@Baterinka promiň
, já to pochopila tak, že testovat budeš 9. den po IUI…
Já čemám MS v neděli, a čekáme na výsledky z imunologie. Takže taková okurková sezóna ![]()