IUI 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15290
6.8.14 23:46

@belina46 - no co, dyt je to pravda! Zaplacene to dostanou, tak at nekecaj a delaj a ja pokud se nepletu, tak porad k oplodneni staci jedna spermie, ktera v tom ejakulatu bezpochyby je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
7.8.14 00:11

@lilia81 stačí, no, ale má oblíbená věta: „nesplňujeme jejich normy, na který jsou normálně zvyklí“..CAR se mi zatím měnit nechce, protože tam jsou všichni suprový, až na našeho hlavního doktora :?..jiný CAR by chtěl určitě zase všechno od začátku..no nevím..uvidíme, co se dozvíme v pondělí, ale jestli to nevyjde, určitě zabojuju o třetí pokus IUI, když mám na něj kurňa nárok..docela mě i zaráží, že on nám nechtěl udělat ani jedno IUI a když musel na školení a my jsme šli k té druhé doktorce, tak ta nám řekla, že spíš by to doporučila, než nějaké domácí snažení, a že plně chápe, že chceme udělat maximum, než se půjde eventuelně na IVF..byla fakt úžasná, LIDSKÁ, plná pochopení..ale on..jen doktorské řeči, bez jakýchkoliv citů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4289
7.8.14 07:41

@belina46 tak neměňte CAR ale jenom doktora  :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
7.8.14 08:08

@belina46 - tak bych fakt vyměnila jeho, i když myslím, že v momentě, kdy řeknete, že chcete IVF, ale než se to schválí tak do počtu IUI, tak si myslím, že necekne… a nebo jiného doktora nebo prostě si trvat na svém a že tento přístup se vám nelíbí… normálně asertivně drsně do něj… oni někdy doktoři potřebujou odeslat do určitých mezí a pak jsou jak miliusi… mě dětská doktorka asi v 10m malýho řekla, že je na hranicích obezity, no bodejť, když měl 79cm a 11kg, tak jsem ji zprdla, že se má podívat na percentilové tabulky a poměr výška váha je přesně na průměru, takže nechápu o čem mluví… hele od tý doby slyším jenom, jak je to velkej chlap a krásně roste :D prostě si už tohle nedovolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4574
7.8.14 09:05

@belina46 Jestli si pamatuju a vzpomínám dobře, tak měl tvůj manžel, něco mezi 6-7 mil spermií. Nevím, kolik jich bylo pohyblivých. Každopádně se chci zeptat, jaký počet ti řekli, že ti inseminují? Mě při mém posledním IUI ( bylo druhé) dávali 20 mil a pak jsem četla, že hranice je 15 mil. Že se tak pan doktor brání IUI. Jinak bych to udělala stejně, jak radí Lili. Než se schválí IVF, šla bych do IUI v naději, že stačí ta jedna. Možná lepší, než jen měsíc čekat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.14 09:25

@belina46 Ahoj, my nemáme nic moc spermio. V podstatě se plácáme kolem té jejich spodní hranice, kdy se dá IUI ještě použít. Prvním nám v CAru udělali 2×IUI a ani ťuk, pak jsme řekli že jdeme do IVF. To nevyšlo. Embryo se nechytlo a na zamražení jsme nic neměli. Takže další IVF za tři měsíce(resp. dva cykly a při třetím stimulka) A i tak nám řekli že proč mezi tím nezkusit IUI, náhoda je blbec. Takže to tak děláme. Když už nic jiného, tak mě to pomáhá psychicky, mam pocit že se aspoň něco děje. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4289
7.8.14 09:37

@slunce.v.duši taky jsem teď váhala… jestli zkusíme další IUI ještě před výsledky imunologie :think: ale jestli teď MS dorazí v termínu, tak v době IUI budeme s přítelovou dcerou opět na dovolené (stejně jako minulý cyklus, takže ani snažení nepřipadá v úvahu :,( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.14 10:04

@Muf86 No to je pech :cert: My tedy imuno ani genetiku ještě nemáme. V našem CAru se k tomu nemají. Takže jsme řekli že zkusíme letos ještě jedno IVFko a vyčerpáme IUI u nich a příští rok jdeme jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
7.8.14 10:09

@slunce.v.duši - ne že bych ti do toho chtěla kecat, ale po prvním neúspěšním ivf bych bez genetiky a imunologie od dalšího pokusu nešla, můžeš mít protilátky proti embryjku atd. a pokud vám nezbylo na zamražení, tak sice nevím, kolik vajíček bylo a jaký odpad, ale rozhodně bych to taky prověřila!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4289
7.8.14 10:11

@slunce.v.duši já bych teda do IVF bez imunologie nešla :think: ale asi to je tím, že jsem atopik… A v CAR jste se ptali na vyšetření imunologie? nám to tady doktor navrhnul sám, ale bez přemýšlení jsme odkývali. Imunologické vyšetření nebolí, je to pohoda (když se u braní krve někdo neskládá jako já :mrgreen: ) aproti IVF… tak si říkám, že než „zbytečné“ IVF tak nejprve všechna vyšetření, která jsou dostupná a u mě má mudr. podezření, že se tou iminologií odhalí problém :) ale říkal, že na další IUI máme přijet v srpnu (v červenci měli dovolenou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4289
7.8.14 10:13

@lilia81 souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.14 10:27

@lilia81 @Muf86 HOlky my jsme se na to právě ptali po IUI co nevyšli. Ale oni řekli že se to dělá až po 3tím neúspěšném IVF, že podle nich je u nás stejně problém ve spermiích. A mě to tehdy divné nepřišlo, nehádala jsem se. Pak jsem tu četla od holek že oni to měly už hned co vlezly do CAru. Tak jsem se zase ptala a to už mi přišlo že je tím se. u. Při prvním IVF jsem měla 17 folikul, z toho 14 zralých vajíček oplodněných ICSI. 7 se vůbec nechytlo, 7 ano. 4 byli od začátku nějaké pomalejší, 3 ok. A při ET mi řekli že mam jednu morulu jedničkovou a dvě jsou nějaké všelijaké, když jsem si volala za dva dny jestli je zamrazili, řekli že je zlikvidovali, že se jim nelíbili. MUDr. mi na to řekl že je to normální, že prostě blbý cyklus a že byl stejně takový jako zkušební a že bychom to eventuelně řešili po tom druhém neúspěšném :nevim:

Na genetiku a imuno se prý dlouho čeká, tak jsem chtěla využít momentální ochoty manžela ještě to zvesela zasponzorovat. On je bere jako šarlatány :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
7.8.14 10:49

@slunce.v.duši - v tomto případě mením CAR a o IVF žádám jinde až po testech a konzultaci postupu při IVF prvního CAR, aby z 14ti oplodněných vajíček nezbylo nic na zamražení je divné, problém může být opravdu ve spermiích, takže bych ještě chtěla konzultaci s andrologem! prostě takto ne… a pokud máš pocit že je s otázkami s. reš, tak opravdu změna CAR nebo lékaře je na místě. Já jsem se vždycky ptala na cokoliv, s dr. už si notujeme, protože ví, že mám načteno a mám mnohdy pocit, že ona konzultuje se mnou, jestli jí ten postup schválím :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.14 11:05

@lilia81 Teď si mi tedy dala brouka do hlavy :palec: Jak sis vybírala CAR? Nám prostě gyndařka napsala žádanku do jednoho, já měla za to že postupy jsou všude stejné, ale jak to tu čtu, tak nejsou. To si se objednala do několika na konzultaci a pak sis vybrala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
7.8.14 11:59

@slunce.v.duši ty si můžeš car vybrat sama jaky chceš. My šli bez zadanky a nebyl to problém. Ale taky vim ze kazdy car se k vyšetření staví jinak nám MUDr řekl ze imunologie a genetika se u nich řeší az pokud nevyjde první IVF. Jinde to dělají rovnou a jinde az pred třetím pokusem co vim asi to záleží na caru a jeho postupu nicméně přijde mi hodne zvláštní ze ze 14 vajíček oplodnenych icsi metodou vám nezbylo ani jedno, pochopila bych kdyby jste tuhle metodu neměli ale u téhle metody se pravé vybírají ty kvalitni spermie aby byla co největší pravděpodobnost úspěchu. To mi osobně přijde teda divné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí