Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@slunce.v.duši s digi testy osobní zkušenost nemám, ale kamarádka mi říkala, že prý jsou citlivější
myslím, že se po neděli můžes objednat k mudr. ![]()
@lilia81 Děkuju moc, já se z toho na WC málem složila, brečela jsem jako hysterka. Tolik let snažení a všechny testy vždycky negativní, už to bylo vyčerpávající ![]()
@Muf86 Taky myslim že by mohli být celkem spolehlivé, je pravda že tam prostě bude ano nebo ne, žádného ducha tam člověk nevykouká. Manžel dneska přiveze i jiné testy, tak to o víkendu vyzkoušim a když i ty budou pozitivní, skočim si na krev jako samoplátce.
Holky aspoň jedno. Jedno jediné mimčo, kdybychom měli…byl by to ten nejhezčí dárek pro manžela k narozkám ![]()
@slunce.v.duši jak já ti rozumím… ![]()
Jak dlouho jste se snažili? a co na to manžel? jak kdyby? už ho máte, jenom musí vyrůst a uzrát
![]()
@slunce.v.duši nám až se to jednou povede… tak se asi opravdu zblázním ![]()
@Muf86 Snažíme se od 2009. Manžel je z toho hotový, vybral soukromou školku a už při IVF nakoupil rockový bodýna na mimino
Jen se samo bojí, tak jako já…čítávám tu spoustu příběhů, tak si uvědomuju že happyendem to vždycky nekončí.
@Martina225 píše:
@belina46 Jestli si pamatuju a vzpomínám dobře, tak měl tvůj manžel, něco mezi 6-7 mil spermií. Nevím, kolik jich bylo pohyblivých. Každopádně se chci zeptat, jaký počet ti řekli, že ti inseminují? Mě při mém posledním IUI ( bylo druhé) dávali 20 mil a pak jsem četla, že hranice je 15 mil. Že se tak pan doktor brání IUI. Jinak bych to udělala stejně, jak radí Lili. Než se schválí IVF, šla bych do IUI v naději, že stačí ta jedna. Možná lepší, než jen měsíc čekat…
Oni mi neřekli, kolik mi inseminují..ani při jednom..jen mi vždycky řekli, že laborantka napsala ke vzorku, že k IUI je nevhodný..dneska jsem si dělala test a byl negativní..přemýšlela jsem, že bych si před IVF vybojovala ještě další IUI, ale já už na to holky nemám..po Clostiku je mi hrozně blbě a už to brát nechci..dám si teď od hormonů pokoj a hned jak začne stimulace před IVF, půjdu na nemocenskou.Budu aspoň v klidu, v práci dělám i noční a to taky není nic dobrýho. Když už si tolik zaplatim, nebudu riskovat. Možná to bude znít hloupě, ale já to IUI už opravdu nechci, nedala bych to
..
@belina46 To je teda takový zvláštní, že chodíme na stejnou kliniku a máte úplně jiný informace (záleží na doktoru). Jdeme v úterý na konzultaci, tak jsem zvědavá, co řeknou na propouštěcí zprávu z nemocnice a jak to bude dál…
@slunce.v.duši Tak to je nádhera a držím palce, ať to dopadne jen dobře
![]()
@lilia81 Mrzí mě to a přeju hodně štěstí v dalším snažení…
@belina46 Chápu to, hlavně to chce klid…
Jinak moje bývalá kolegyně se snažila 5 let. Po třetím neúspěšném IVF to vzdala. Říkala mi, jak už nemůže, jak je to psychicky náročný. Smířila se s tím, že dítě nebude. Pořídila si pejska a chodila na procházky. Za pět měsíců mi povídá, že je v tom. Těhotenství proběhlo hladce a donosila krásnou zdravou holčičku. Tak to jen tak, jako happyend pro nás pro všechny…
@Martina225 Jednou mi dělala IUI Žáková a podruhé Lojka..a ani jednou jsem nevěděla, kolik mi vůbec dávají, jen mi pořád opakovali, že je to k IUI nevhodné..už jsem z těch let čekání hotová, co jsem komu udělala, fakt
..holky mějte se krásně a držte se, já se zase párkrát vybrečim a bude dobře..
@Martina225 píše:
@belina46 Chápu to, hlavně to chce klid…Jinak moje bývalá kolegyně se snažila 5 let. Po třetím neúspěšném IVF to vzdala. Říkala mi, jak už nemůže, jak je to psychicky náročný. Smířila se s tím, že dítě nebude. Pořídila si pejska a chodila na procházky. Za pět měsíců mi povídá, že je v tom. Těhotenství proběhlo hladce a donosila krásnou zdravou holčičku. Tak to jen tak, jako happyend pro nás pro všechny…
Tak ta měla teda štěstí, to muselo být překvápko
..já se bez 3leté pauzy snažím 6 let..4× operace,1× neúspěšný IVF,2× neúspěšně IUI..snad nám tohle srpnovo-zářijové IVF přinese taky štěstí, jinak to budu muset taky vzdát úplně..
@belina46 ja taky spatne snasim clostik a upozornovala jsem na to doktora v caru od zacatku. ptala jsem se na jine moznosti a jine hormony. Rekl ze nic jineho neni a ze to musim vydrzet.po třech mesicich konecne doslo i na iui ale nepodarilo se. Chteji v tom pokracovat al ja se uz rozhodla..zadnej clostik ani iui.chci ivf…uz vidim jak na me budou zase koukat a rikat ze jsem mlada a mam cas atd…ale proc to nedokazou pochopit…doufam ze mi to umozni a nebudou problemy treba s pojistovnou. nevim jake musi byt kritéria ke schvaleni ivf.. ![]()
@martula19 - a kolik ti je? Ja myslim, ze je tam I spodni hranice pro ivf…
@martula19 to je stejně, nám IVF pořád nutěj a Tobě ho vymlouvají?!?Nezajdeme tam spolu, aby se konečně shodli na kompromisu?!? ![]()
Co vím, tak IVF schvalují od 21.let ,ale mě ho dělali už v 19ti letech..měla jsem za sebou dvě laparky a přítel (bývalý) měl 9mil. spermií a hrozně pomalých, vyhnali nás hned na IVF s ICSI, že jiná možnost, ani metoda není..
Podle mě by Ti pojišťovna měla vyhovět, kor když nezabral ani Clostik a IUI..
@martula19 ja clostik blbe snasim a dali místo nej femaru ale holka ono je to celkem jedno me to přišlo úplně stejně. A to při stimulaci na IVF to byl ještě zahul, ze zacatku nádhera, jsem si říkala jak je to fajn ale ke konci uz jsem se těšila az si píchnu poslední. Ono holt jsou to všechno hormony, ale my zatneme a vydrží me a odměnou bude krásné miminko. Tak neboj. A pokud chceš ty sama IVF tak by te v caru měli podpořit. Ale většinou spis slyším ze nechcou dělat IUI a navrhují IVF takhle opačně ses první.