Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@belina46 Děkuju. Snad to vyjde. Ty jdeš tedy do druhého IVF, jo? Můžu se tě zaptat, jak probíhá IVF? Jak dlouho to trvá a co všechno bereš? Předem děkuji za odpověď. Pokud nebude to další IUI úspěšné, tak mě IVF nemine…
@Meha to teda, divim se, že po tom všem, všechny nekončíme na psychárně
..děkuji Ti ![]()
@Kakakamila jj,na tom prvním jsem byla asi před osmi lety s bývalým..probíhá to následovně:
Nejdřív si domluvíte konzultaci v CARu, že jste se rozhodli pro IVF.Tam obdržíte smlouvy, doktor požádá o schválení na pojišťovně a objedná léky. Taky dostanete papír, na kterém Vám zakroužkuje zákroky, které by doporučoval více a které méně (ICSI, PICSI, KRYO, Prodl. kultivace atd).Já mám dlouhý protokol, proto čekám na MS a hned jak dorazí, nasadim Marvelon (antikoncepce na 21 dní).Objednám se na 18-19 DC s manželem na kontrolu, tam nám vezmou krev, píchnou mi Zoladex a pak by měl začít kolotoč s Gonal. injekcemi. Nevím, jestli si je budu píchat hned, nebo až to zase dostanu..při prvním IVF jsem si je píchala od 1-9.DC, 10DC mi píchli Pregnyl a 12 DC mi odebrali vajíčka. ET 2 embryjek proběhl 14DC. Kdyby jsi se ještě na něco chtěla zeptat, ptej se ![]()
Ahojky snažilky, můžu se také k vám přidat? já byla teď v pondělí na 1. IUI v Iscaru. Trochu jsme s přítelem byli z toho vykulený. Nevíte, jestli se výsledek spermiogramu mohl ovlivnit extrémní sportovní zátěží(horská výzva v Krkonoších, 67km za 12hodin) dva dny před IUI? přítel má spermiogram v normálně v pořádku a teď pod hranicí normálu. Zase byl ten superúplněk, kdy je velká plodnost žen. Co myslíte?
Ahojte holky
dneska jsme navštivili doktora do prosince pauza a pak mi udělá IUI
… sám doktor se nabídnul no mám prostě radost a dobrého doktora žádna klinika nikde mě prej posílat nebude tak je ještě čas ale těším se teda
i když mi řekl že to je bezbolestné tak obavy tam jsou
no tak sama sobě držím palce je ještě čas ale to uteče no máte nějaká s IUI zkušenosti děkuji jinak hezký den
![]()
@xantule Ahoj, my jezdíme taky Iscaru. Kdo vám dělal IUI? Mě mudrcové v CAru řekli, že stačí trocha stresu, únava, blbá strava…nám se spermio dost mění, takže možné to je.
@Meha píše:
@nikinka 123 Jakože Ti IUI bude dělat normálně gynekolog?
@Meha píše:
@nikinka 123 Jakože Ti IUI bude dělat normálně gynekolog?
@nikinka 123 píše:
No to ano můj doktor mám to ale štěstí
To jsem vůbec nevěděla, že to jde
.
@Meha píše:
To jsem vůbec nevěděla, že to jde.
no jo pravý důkaz ale já jsem nic neříkala sám pan doktor se nabídnul jsem moc ráda
![]()
@slunce.v.duši Ani nevím, jak se jmenoval ten doktor, bych se musela podívat do zprávy. První co mi řekl, že spermiogram nic moc, ale že je to normální, že pokaždé jsou výsledky jiné. Přítel ten je od soboty pořád unavený, tak špatné výsledky spermií přičítáme extrémní zátěži, ale mohla mi doktorka říct, co ovlivňuje spermie, jinak by přítel na Horskou výzvu nešel.
@nikinka 123 Po absolvování 1.IUI jsem si taky říkala, že by to mohl gynekolog dělat v ordinaci, ženská by přišla se vzorkem, doktor by to natáhl do stříkačky a jako při prohlídce by to zasunul do dělohy a stříknul ![]()
Tak snad ano, samo o sobě je vše kolem toho celkem stresující (alespoň pro mě) a ještě, aby Ti přidával doktor.
Přeju Ti, ať to vyjde!