Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lulu1986 Ahoj, myslím si, že hrozně záleží na tom, kolik měl folikul, když ti píchali pregnyl. Já měla 22mm a do druhé dne kdy byla IUI už tam tenhle nečekal (nechal jsem si udělat ultrazvuk, vyloženě jsem si o něj řekla), takže se mi ovulace spustila sama, ne pregnylem
…
V pondeli mel ten nejvetsi 12mm, ve stredu jsem mela 16mm, v sobotu se pichl ovitrell v pondeli se slo na vec ale utz mi nedela ![]()
@lulu1986 Hmmm, no já nevím, ale optimální velikost folikulu při injekci je 18mm (protože mezi 22-24mm praska)… Navíc roste asi 2mm denně, což odpovídá tvému vývoji mezi pondělkem a středou. Jako čistě uprímně - podobnou zkušenost jsem měla při prvním IUI, folikul jsem měla 24mm ten den mi píchli pregnyl a za dva dny IUI (dle mého názoru už bylo vajičko dávno v prachu). Nechci nikomu křivdit, ale myslím si, že z hlediska ziskovosti CARu nejde o to, aby se to povedlo napoprvé, aspoň já to tak cítím.
Čistě ze zvědavosti můžeš tohle zadat jako dotaz na stránky Helios, kde odpovídají doktoři a uvidíš, co ti na to odepíšu! No ale nejsem doktorka, takže se klidně můžu mýlit.
Asi byli liny me objednat na sobotu
ja nechapu ze nedelaji ultrazvuk, aby zjistili jestli to ma vyznam.to jsme si mohli vrznout doma a nemuseli jsme mit tridenni pust kvuli kvalitnimu vzorku.ach jo tak cekam, kdy to dostsnu ![]()
@lulu1986 Já kdybych si doktory v CAR neohlídala, nedopadlo by mi ani druhé IUI - vem si, že vajičko je oplodnitelné do 12 max do 24 hodin od ovulace… Přičemž největší pravděpodobnost oplodnění je, když už tam spermie čekají, když se vajičko uvolní z folikulu… Já když jsem si spojila 2 a 2 byla jsem na doktory naštvaná a hodně… A navíc ti menší mohli do pondělka dorůst!
@Smíšek78 ty jo to je desny tak priste si na ne doslapnu a na podruhe jste teda nedodrzovali ten tridenni pust a nechala sis udelat kontrolni ultrazvuk?
@lulu1986 Půst jsme dodržovali, manžel tu přes týden není a já mu ve čtvrtek zavolala, že folikul praskne neboť má 22mm a že musí přijet a druhý den ráno jdeme na IUI
Tak sedl do auta, v jedenáct večer tu byl a ráno jsme šli na IUI. Ultrazvuk automaticky nedělají, já si ho vyptala, řekla jsem jim, že prostě chci vědět, jestli tam ten dominantní folikul ještě je a nebo není. Doktorka se ani moc necukala…
Ahoj snazilky
Muzu se ka vam pridat?
Jsem tu nova, a ted stimuluji na prvni IUI.
Mam dotaz, mnely jste v den IUI volno, musi se lezet?
Diky
@hvezdicko Ahoj, můžeš mít úplně normální režim… Já jsem si volno vzala, ale abychom celý den mohli běhat po obchodech
… Hodně štěstí! ![]()
@Smíšek78 to je mazec, ještě aby si to člověk hlídal sám… od čeho ty doktory teda máme??? ![]()
Běhala jsi po obchodech?… my právě přemýšlíme nad tím, jestli na IUI nejet vlakem… máme malé auto a je to docela daleko… a vlekem je to i rychlejší… myslela jsem si, že bych po IUI měla ležet… tak myslíš, že je to blbost?
Me doktor rekl ze treba nemam cvicit ten den a mit trosku klidnejsi rezim ale ze nemusim lezet ja mela jeste pracovni schuzku, s kolem jsem jela do servisu takze lezet nemusis
@Muf86 prachy jsou prachy, taky jsem byla naštvaná a hodně
… No já fakt měla úplně normální režim a povedlo se - ty spermie, které na to maj se k vajičku dostanout tak jako tak, když už jim ti doktoři tolik krátí cestu ![]()
@lulu1986 @Smíšek78 ok, tak my asi opravdu pojedeme vlakem
už se nemůžu dočkat, doufám, že MS dorazí v sobotu podle plánu ![]()
@hvezdicko ahojky vítám tě tady. Já jsem po IUI šla do práce. Jen jsem si odskočila při polední pauze a pak se vrátila do práce. Nemusíš mít žádné omezení po IUI a můžeš dělat vše jako předtím.
@lulu1986 trvám vždy na UZ před IUI, aby věděla, zda folikul už praskl nebo tam ještě je. Je to naše 5×IUI a vždy folikl už praskl než jsem šla na IUI, podle mě už bylo pozdě ale dr. řekl, že je to nejlepší když praskl. Otázka je kdy, když vajíčko má malou životnost. Tento pokus jsme udělali IUI dříve předtím než praskl, tak uvidíme až se o víkendu budu testovat… Doktoři to moc neodhadnou kdy přesně dojde k ovulaci proto je úspěšnost IUI dost nízká.
Ahoj holky no jeste nez pojedu na tu dovolenou tak jsem vam musela napsat..dneska jsem byla teda na Tom odberu (Tyden po IUI) a tam me rekli ze si mam v 11 zavolat jestli jsou tam zu hormony ze zlut. teliska(jestli se teda vytvorilo) a pokud ano tak pichnout Ovitrelle na jeho podporu…
![]()
no ja su jak Alenka v risi divu..ze pry pokud se vytvorilo tak je to na dobre ceste..ale neznamena to ze to klaplo..pozn. ziju v zahranici..
JA JESTE NIC NECHCU VEDET
![]()