Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Diky holky jste hrozne hodny! rozhodla jsem se ze dnes uz nevezmu utrogestan.rano udelam test a kdyztak budu vyckavat jestli tetka dorazi! na iscare webu pisou ze menstruace se dostavi do deseti dnu po vysazeni utrogestanu. hlavne, ze jsem se doktora ptala
!!!ale nevzdavam to verim, ze se nam vsem drive ci pozdeji zadari a kazda se dockame vytouzeneho mimiska!
Ahojky tak rano taky bilo. cekam co se bude dit a doufam, ze mi to uplne nerozhazi menzes.neni lepsi podstoupit laparku nez marne zkouset iui kdyz nevi kde je u me problem?
@lulu1986 Dobré ránko lulu, tak já laparku za sebou mám. A každopádně je to lepší, že víš na čem si. U mě se jim samozřejmě potvrdilo Pco a ještě mi našli ložiska endometriózy, které mi odstranily, prý kdyby tam zůstali, tak nemám šanci dítko donosit.Ona se teda vytvoří znova, ale až tak do půl roku, ale co je nejdůležitější, tak zjistí, jestli máš průchozí vejcovody což důležité. Takže za mě bych ti ji doporučila.
@lulu1986 ahoj, to je mi líto, vlastně i proto já jsem dneska netestovala…
Já už mám laparku za sebou a chystáme se na IUI, ale musí nejprve dorazit MS
![]()
Co se týče laparky, tak jestli ti jí doporučují, tak bych do toho šla. Já nesnáším nemocnice, iněkce, atd. a taky jsem to zvládla ![]()
@lulu1986 Ahoj, já taky na laparce byla ještě před tím, než nás doktor poslal do CARu, můžu jen doporučit, jizvičky pidi a hlavně víš, na čem jsi…
@lulu1986 tak to mi mrzí…ale neboj, vyjde to příště!
No, já taky nebyla na laparce, hned zkusili IUI i bez stimulace.
Vidím to tak, že testit budu v sobotu (to bude 16tý den) ![]()
@bunnysek @lulu1986 mě na laparku taky poslala moje mudr. Takže v CAR nám řekli, že už zbývá jenom imunologie… tak jdeme v červenci, na výsledky se prý čeká cca 10 týdnů, tak bychom chtěli stihnou jedno IUI už před výsledky imunologie… jsem na to zvědavá, už aby dorazila… chodila pravidelně a teď tohle ![]()
@Muf86 já se na asistovanou reprodukci nedostala ani přes svou gyn, ale přes lékařku, která mně sleduje
já totiž musím těhu plánovat s doktory
To znám, mně naposledy taky tetka potrápila a courala se, naštěstí jen o 2 dny, ale tohle normálně nedělá ![]()
@bunnysek jj, MS dokáže být pěkná mrcha… ![]()
Musíš plánovat s doktory? jsi nemocná?
@bunnysek budu ti drzet pesti.at najdes dve poradny dalnice!!!
O imunologii mi nikdo nerikal ale o laparce rekl ze jeste dvakrat iui. a pak laparku.jsem dneska tak bez nalady verila sem ze ta inseminace zabere i kdyz je mala uspesnost. A koukat po xty milionty na bilej test je k vzteku ![]()
@lulu1986 to znám a úúúplně tě chápu. Neboj jednou se to povede, vím to!! a neuvažuješ o té laparce dřív? mě třeba řekli, že i když žádný srůst nenašli, tak že v mnoha případeš stačí, že se vejcovody propláchnou tou kontrastní tekutinou… moje kamarádka je ten případ…
Ahoj holky, můžu se přidat, dnes jsme podstoupili naše první IUI. Ale já byla tak nervozní že jsem se úplně zapomněla na vše zepta
Tak že byste mi daly rady ![]()
@sonulicka přidat se určitě můžeš ![]()
já ti ale asi moc neporadím, ještě jsem IUI nestihla, teď čekám na MS abych se mohla objednat na první IUI…
@sonulicka Na co se chceš zeptat? Třeba ti pomůžu… Mám za sebou druhou IUI ![]()
@Muf86 Ahoj no my byli včera na první návštěvě v CAR, zrovna mě vzal na prohlídku a zjistil, že tam mám jeden dominantní folikul, tak mi píchl pregnyl a dnes ráno šel muž na odběr, sice jeho spermio je špatné, má jen 4% progresivních, ale vytáhli celkem 20 mil. ok, tak mi to provedli s tím že mi doktor říkal, že teda spermiogram je nic moc, ale že jsou i mnohem horší, a že by nám doporučil IUI tak dvakrát až třikrát a pak případně podstoupit IVF. Teď je ale nejhorší to čekání a já blbec jsem se zapomněla zeptat, kdy vlastně můžeme testovat…