Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@sonulicka Ahoj,testovat bys měla 14 dnu po iui, dřív to nemá cenu, přeji hodně štěstí ![]()
@sladkare Děkuji
, a jak dlouho se v těle drží pregnyl? Někde jsem četla že může právě zkreslit výsledek testu. 14 dní, to bude horor…
@sonulicka Jestli ti píchl pregnyl, pak do dvou dnů přichází ovulace. Ale taky jsem si píchla pregnyl jeden den před IUI a dva dny jsme měli mít opakovaně styk. Těhotenskej test, tak po 2,5 až po 3 týdnech. Tak to mám napsaný v papírech já. Jinak náš první spermiogram byl prej tak bídnej 14 mil., že jsme byli doporučený do CARu. Tam zase zjistili, že máme spermio výborný 23,7 mil. A náš poslední spermiogram byl tragickej! Jen 5,7 mil! Prej je to dost pohyblivý… Přeju, ať ti to vyjde hned na poprvé
. Někomu stačí jen Pregnyl…
@sonulicka Prý je to individuální, někomu dýl, jak 10 dnů… Já si test dělala po 10 dnech ( nevím, co jsem čekala
)a ani památka po Pregnylu. Bohužel jsem zůstala u jedné čárky nadále…
![]()
@Martina225 no nám provedli IUI dnes a máme to i podpořit přirozeně dnes a zítra. Tak uvidíme, zatím se na to moc neupínám, nechci být pak zklamána.
@Martina225 a vy už jste teda byli třikrát? nebo jen spermio dělali třikrát?
@Muf86 bohužel mám zdravotní problémy, autoimunní onemocnění.
@lulu1986 děkuji, ale… ![]()
@sonulicka ahojky a vítej
já mám ve zprávě napsáno, že mám testovat 18 dní po…
@sonulicka Spermio bylo čtyřikrát. Jednou jen vyšetření. Potom v CARu zjistili, že jsme v pořádku, tak myslely, že pomůže jen Pregnyl. A teď dvakrát stimulace s Clostilbegytem a Pregnylem. Proč vám řekli, že jen třikrát IUI? Jestli to teď nevyjde, tak se taky zeptám, jak by to viděli dál… Nejhorší je to čekání… ![]()
@Muf86 prave ze uvazuju. protoze co kdyz je to ten duvod proc to nejde. segriny kamosce se mesic od laparky zadarilo prirozene taky
Jo a nemela jsem teprve druhou davku utrogestanu a uz spinim, chudak menzes byl utlacovanej hormonama ![]()
@Martina225 No u mě je bohužel problém, že nemám moc ovulaci, zkoušel mě můj doktor stimulovat clostíkem, a nic, včera jsme byli na první konzultaci a on mě právě vzal i na UTZ a objevil tam jeden dominantní folikul přirozenou cestou což je u mě prakticky zázrak, a řekl, že když nám příroda takhle pomohla tak toho hned využijem. Ještě neznali manželovi výsledky, u něj dens zjistili že je jen 4% progresivita, ale na IUI dokázali připravit 20mil. což mi řekl že je hraniční hodnota, tak že to zkusíme, no a pka mi říkal, že vzhledem k mým problémům a dohromady s tím i manželův spermiogram tak řekl, že by doporučoval 2-3 a pak ivf, ale že samozřejmě je to na nás
No to čekání bude děsné, toho se děsím nejvíc.
@sonulicka Aha, tak teď už to chápu. Mě naštěstí vaječníky pracují ( ale kde to štěstí je, že?) Teď jsem měla po clostíku i pravej v činnosti, tak doufám, že se povedlo. Taky mi zavedli jen 20 mil. Ale musím doufat, že to zachrání ty moje vaječníky. Stačí jen jedna, tak ať je mrštná
Budeme testovat přibližně společně
, tak ať se zadaří ![]()
@bunnysek aha, to je mi líto, ale podle toho co jsi psala, tak když na to doktoři dohlídnou, tak by to nemusel být problém, takže držím pěsti ![]()
@lulu1986 moje kamarádka otěhotnela 3 měsíce po laparce, ale povedlo se
doporučuju ti to, mě sice na nic nepřišli a ani jsem ještě neotěhotněla, ale dá se to vydržet, není to nic strašného a zjití kde je „chyba“
@Martina225 tak to je fajn, no já si taky furt říkám, že stačí jen jedna
, tak uvidíme, snažím se myslet pozitivně, ale nejvíc se bojím toho čekání…
@Muf86 ono je to složitější, protože když se jednou zadaří, tak to hlavně taky nemusí dopadnout…ale budu myslet pozitivně, že ![]()
@sonulicka nemysli na to, a uteče to rychle!