Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
J @Martina225 ja mam funkcni a cinne oba dva ale jen jeden pruchodoy vejcovod.
@Martina225 to se ti nedivím… já jse si nechala udělat tohle všechno už u své gynekoložky a teď nás čeká ta imunologie… nebo třeba taky ne… ![]()
@Muf86 @dygyna Já byla na laparce v 18 letech se slepákem a prý se při operaci dívají i na vaječníky. O čemž dost pochybuju. A krom toho, už je to pořádnejch let a za takovej čas, mohlo dojít ke změně. Je mi 34… Chci to vyšetření
![]()
Holky, já jsem tedy za IUI neplatila vůbec nic. Jen těch 30Kč regulační poplatek. Úprava spermatu byla též už v tom…Nějak nechápu, jak se to může takhle lišit ![]()
@Martina1409 Taky to nechápu. Prý to hradí pojišťovna. Máš za sebou první IUI?
@Martina225 Ano, bylo to první IUI a doktorka mi říkala, že mám 6 pokusů na rok. Vyšetření jsem bohužel nepodstoupila a chtěla bych též vědět, zda mám průchozí vejcovody. Byla jsem právě v r.2012 těhotná, takže z toho dr. vydedukovala, že bych je průchozí mít měla (nebo tedy min. jeden). Nevím, zda se to může za dva roky změnit. Ale co mi nabízela, tak právě nějaké vyšetření za 1500, že prý do mě vpustí nějaký gel a bude sledovat ultrazvukem, jak prostupuje. Ale prý to není 100%, srůsty se tím nepoznají.
@Martina225 me na hsg poslalí uz jen prave proto ze mi v 11ti braly slepak a casto pry se po operaci udela srus na pravo.Ja mam ale nalevo ![]()
@Martina1409 tak kdyz tim nepoznaji srusty tak je to k nicemu ne.Je to prave divne ze se ty ceny tak lisi nechapu podle ceho to delaji ty doplatky, asi" podle ksic
htu" jak se rika
@dygyna já jsem také po slepáku - v 9ti letech. No ono můžeš mít neprůchozí vejcovody i kvůli něčemu jinému než jen kvůli srůstům, nebo ne? No to je taky zajímavý, že máš srůst na druhé straně:-D
@Martina1409 jo to urcite pricin k nepruchodnosti je vic, jen me udivuje ze delaji iui kdyz nevi jestli jsou vejcovody o. k.