Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@bunnysek Já už myslela, že jsem jediná, kdo nemá vyšetření. Na to vyšetření se zeptám v pátek. Jsem zvědavá, co mi doporučí.
Ahoj holky zdravím ![]()
zítra jdu na naše první IUI, mám za sebou 2 IVF z druhého ročního syna, na podzim chceme jít do dalšího IVF ale chtěla jsem dřív zkusit IUI tak třeba se poštěstí.
všem držím palce ![]()
@Martina225 taky nemam vysetreni doktorka mi dnes rekla, ze s twkovym spermiem kdyz nevyjde druhy iui tak me poslou na laparku
Dnes jsem byla na dalším utz a mám takovou radost. KONEČNĚ mi vyrostl folik, dnes byl 22mm brzo ráno pregnyl a v pátek první pokus IUI. Už to že konečně vyrostl folik beru jako obrovský úspěch
po 3měsících hormonů už bylo načase.
injekce, doufejme že napořád, pá pá ![]()
@bunnysek taky jsem si na tebe vzpomněla ![]()
já nevím, nemám to s čím porovnat… včera mě bolel podbřišek, ale dneska už se cítím dobře.
Utrogestan mám prád ode dneška 0-0-2 a ty?
@lulu1986 no vidíš, tak IUI teď určitě výjde ![]()
@kattulda001 dnes folikul 22mm a IUI až v pátek??? tak v tom případě mi IUI udělali brzy
já měla v pondělí folikul 16mm a IUI mi dělali včera (takže za 2 dny jako tobě) ![]()
@bunnysek jak (od kdy do kdy) máš brát utrogestan? mě mudr. řekl, že od čtvrtka (zítra) a 10.7, že mám testovat, ale do kdy mám brát utrogestan
mám 60 tablet to je na 30 dní… takže všechny určitě nedoberu
nebo když výjde negativní test, tak je vysadím? nějak jsem se na to včera zapomněla zeptat
![]()
@Martina225 já to případně začnu řešit po třetím, jestli k němu dojde… ![]()
@Muf86 Ustroš sem začala brát už včera večer a mám dávku 2-0-2 (možná i kvůli věku, nevím). Mně tedy pobolívá pořád… Ustrogestan přestaň brát při negativním testu, holky tu psaly, že jim zpožďuje MS, mně se to tedy nestalo, přišla včas. Ale když bude pozitivní, tak zaváděj pořád ![]()
Já měla v PO folík 16,6mm a šla sem taky včera (dokonce o den dříve než při prvním), doktoři snad ví, co dělají, tak no stress ![]()
@bunnysek tak doufám, že to nedělám špatně, ale v papírech mám opravdu od čtvrtka… jako podbřišek taky cítím, ale včera mě píchalo u vaječníku
jak kdyby mi tam někdo zapichoval nůž
celé odpoledne jsem ležela a odpočívala, dokonce jsem i na chvíli usnula ![]()
Kdy budeš testovat? mě dr. napsal do zprávy, že testovat mám 10.7., MS čekám 11.7.
tak uvidím do kdy to vydržím ![]()
@evaprochy Ahojky
taky zkoušíme IUI úřed dalším IVF cyklem… ten první nevyšel..:( tak snad se zadaří a na ivf nebudem muset jít ![]()
@Sájoušek JJ - dle mého názoru jsem měla blbou dr, která do mě akurát rvala bez rozmyslu hormony…po 10 měs jsem si vydupala žádanku do CARu, 2 měsíce jsem čekala na konzultaci…teď u Štelcla - super, ale pokaždé, když je test sněhobílý je mi do breku…všichni kolem mají pupíky…občas si připadám jako úchyl, ptž na každej pupík, kt potkám závistivě čumim (doslova)
nějam se s tím nedokážu srovnat - pořád jsem si říkala, že jsme mladí, zdraví, tak přece nemůže být problém…a ono jo
Každopádně ted po odsátí cysty čekám na ms a pak další IUI a zároveň žádanka na ZP o IVF…
Femara je dle příbalovýho letáku: „Femara se používá k léčbě rakoviny prsu u žen po menopauze, tj. ukončení menstruace.“ Ale už jsem si na tyhle popisky zvykla…je to alternativa ke clostíku - doplácí se na ňu prý 800 (já nedoplácela překapivě nic), má jiné dávkování a dýl trvá správné nastavení dávek…ale je prý lepší…tak uvidíme…já i po koňských dávkách clostíku vždy max 1 folikulek ubohej většinou 1× za 2 měs…přitom mám všechny hodnoty v normě ![]()
Nabízel mi i laparku, ale že si myslí, že je to zbytečný…spermio máme jak na horské dráze - jednou ubohé, jednou „superman“…
@kuklisek já taky začala včera tématu brát a nic ne doplacena, ale v peněžence jsem měla na chystaných 800 a nic:-) u mě podobně koňské dávky clo štítku a vždy sotva jeden folikul, tak uvidíme. Minule IUI bylo bez stimulace zrovna se mi tam jeden vytvořil přirozeně, ale bez výsledku, teď se chystáme na druhé a pak se uvidí, doufám v to, nechce se mi na IVF, ale uz jsme požádali stelcla aby nám zažádat na pojišťovně, ze kdyby to náhodou vyšlo tak to zruší mě, vím ze naděje umírá poslední, ale bojím se ze jinak než přes IVF se nám to nepodaří…
@kuklisek Tak můj gyndař o tom rači pomlčím…
s ním nemělo ani cenu se do něčeho pouštět, všechno byl jenom hokus pokus a nic z toho
do CARu jsem šla sama a jemu jsem ani nic neřekla. No a právě kvůli těm sněhobílým testům jsem raději smířená s tím, že půjdeme na další IVF protože takovéto zkoušení inseminací, když se člověk snaží už třeba tři roky (jako my) je obrosvký zápřah na psychiku a ta v tomto případě má velké slovo…
ještě jsem ale nepřila na to, jak být psychicky v pohodě…nemyslet na to se snad ani nedá
Jsme na tom podobně, taky koukám jako šílenec na všechny pupky a kočárky. Kamarádka nedávno porodila a já jsem jí to tak záviděla, že jsem jí byla pogratulovat až za tři týdny… ![]()
@Sájoušek jo, to znám…moje nejlepší kámoška je těhu…je v 7 měs a za celou dobu jsem se s ní potkala 1×, ptž je to pro mě strašné utrpení - ptž si řekli, že to zkusej a šup na poprvé…závist je strašná věc, ale já se s ní prostě nedokážu bavit o výbavičce, nakupovat malý hadříky a tak no:-( Pochybuju, že se na mimčo půjdu vůbec podívat…totálně to nedávám i kvůli tomu, že kolem mě jsou všichni v tom a VŠICHNI přirozeně max do 3 měs! takže ani nikdo nechápe, čím si procházím… My se snažíme už 2,5 roku a skóre je akurát 1 cysta + 15kg - polovina vlasů ![]()
@sonulicka Já už v efekt IUI vůbec nedoufám a abych pravdu řekla, tak ani v efekt IVF…jsem teď fakt ve fázi, že jsem přesvědčená, že dítě nikdy mít nebudeme…Občas tady čtu diskuze, že se holky snažej třeba už 10, 15 let a NIC! Nechápu, jak to dělají, že to berou s takovým nadhledem…