Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@petinka4 Hele holky a co přesně IVF je a tak… to už se platí, že?
@Salazaret no IVF už je celkem solidní hormonální masáž… napřed stimulace hormonama, pak odebrani vajicek v narkoze, nasledne oplodneni a kultivace v petriho misce a když se zadaří tak ti vajíčko vloží do dělohy ( to uz je bez narkozy, neco podobnyho jako IUI )mám za to že transfér čerstvého embria hradí pojišťovna. Ale muze se stat ze i když ti odeberou hodně vajíček tak kvalitních pro transfér zbude třeba i jen jedno a ty pak nebudeš mít co zamrazovat. A nebo se oplodní a vyvinou všechny a ty je můžeš zamrazit… ale nejvtipnější je, že pojišťovna ti sice hradí IVF, ale to jen tu proceduru. Na léky ti přidává nějakou směšnou částku, a ty si musíš zaplatit zamražení embrii, když je potřeba prodloužená kultivace tak to taky platíš ty a pak i to vložení zamraženýho embria si platíš a může se stát, že ve finále doplácíš třeba minimálně 20 tisíc
někde jsem četla, že je to snad vyšlo i na 50 tisíc… no jako masakr
@Salazaret finance je jedna věc, ale potom ten psychický tlak
absolvuješ to třeba jednou a neoplodní se ani jedno vajíčko… a ty to vše musíš absolvovat znuva…no holky držím nám palce abychom to nemusely podstupovat
![]()
@Salazaret
Ano, lépe bych IVF nepopsala…:) Mám z toho obavy…zkusíme příští měsíc ještě IUI a pak plánujeme na podzim IVF s PGD, ale chtěla bych se tomu vyhnout jako čert kříži ![]()
@if666
Jako u nás v Olomouci i s nadstandartníma službama (metoda ISCI, prodloužená kultivace, léky, protokol) zhruba 20tis.
Je to tlak, ale zároveň asi větší šance jak IUI no…
@petinka4 Tak to je urcite vetsi sance nez IUI, ale nadruhou stranu narocnejsi jak pro telo tak pro dusi
je jasny, ze kazda chceme jit tou mene invazivni cestou a kdyz uz to jinak nejde tak potom to IVF. Kdyz by bylo nejhur tak to vsechny podstoupime stuj co stuj protoze touha po miminku a kompletni rodine je silnejsi nez strach z hormonu nebo anestezie
ale ja nejenom nam tady preju aby jsme to nemusely podstupovat
![]()
@if666
To je jasný, přeju si to stejné. Snad nám to všem vyjde.
![]()
@petinka4 ja si zitra koupim testik at jsem na patek pripravena
zvazuju ze si koupim krevni tt a prubnu ho uz zitra, ale zase v tom pak nechci v patek nechat @Lucylooo samotnou ![]()
@if666
Já mám vždycky taky problém vydržet. Já testuju pokaždé dřív jak za 14 dní.
Kolik už jsem za celou dobu snažení utratila za testy, bych asi ani nechtěla vědět.
![]()
@petinka4 pisou ze ano. Preci jen v krvi mas hcg driv zjistitelne nez z moci. A mel by ukazat vysledek uz 8-9den po oplodneni ![]()
Příspěvek upraven 30.05.18 v 23:38
@petinka4 pokud nevyjde tohle iui, tak uz asi judeme chtit ivf, sice je to narocnejsi jak fyzicky, psychicky tak financne, ale myslim, ze uz je cas ![]()