Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Elkapelka Ahaa, no my jsme se rozhodli opět pro iui, byla jsem v pondělí, tak teď čekám
tak uvidíš, třeba se vám opravdu povede přirozeně ![]()
@Teruli03
Ahojky, my už se chvíli snažíme, ale zatím jsem ještě kojila, nekojim týden, takže to tomu dost bránilo.
Byli jsme již na konzultaci v caru, kde mi právě dělali rozbor hormonů a štítku, kojila jsem jen na noc, ale i tak byl Prolaktin dost vysoko.
Tak uvidíme jak se to srovná a jestli se zadaří přirozeně, nebo si půjdeme pro sněhuláčka.
Z ivf, ze kterého je Sofinka máme ještě jedno zamrazené embryo.
Přeji hodně štěstí a brzy //.
@Teruli03 Ahojky, mužů se zeptat jak u vás dopadlo IUI? A jak dlouho jste se snažili o druhé a po jaké době jste sli do Caru? My se snažíme zatím tři měsíce, ale objednala jsem nas na konzultaci příští týden v pátek, uvidíme podle spermiogramu, ale rada bych šla taky do inseminace co nejdříve.. o první jsme se snažili 2 roky a nakonec inseminace vyšla napoprvé a nechci teď ´zbytečne” čekat dva roky a nakonec stejne skončit v caru
@18verca Ahojky, nám vyšlo teď 3.iui. První bylo bohužel biochemické a druhá inseminaci si myslím, že byla špatně načasovaná. Začali jsme se o druhé snažit cca v listopadu, ale téměř hned jsem to začala řešit s doktorkou, bylo zbytečné čekat, jestli se podaří doma. Měla jsem na 3 měsíce clostillbegyt, nepovedlo se, v posledním cyklu mi udělal cystu. Jakmile se vstřebala, šli jsme hned do iui. V pondělí jsem byla 14 dní od třetí iui, těhotenství potvrzené z krve, za týden jdu na další kontrolu, tak snad bude vše v pořádku ![]()
@Teruli03 tak to moc gratuluju a přeji ať je vše v pořádku
a ano, nemá cenu čekat, jestli se doma povede nebo ne, když už je tam nějaký problém, kvůli kterého se nedalo otěhotnět při prvním těhotenství.. u mě je, nebo bylo vše v pořádku, problém byl manželuv spermiogram, tak uvidíme jak to vyjde tentokrat a sli by jsme taky hned do IUI
Je tady ještě nekdo, kdo tohle řeší? Nám vyšla první inseminace před 4 lety po 2 letech snažení doma.. teď řešíme druhé dítě, zkusili jsme tři měsíce doma a pak sli znovu do reprofitu a hned na IUI.. první nevyšlo, dneska jsem dělala 12dpo test po druhem a taky nic
měli jsme velké očekávání, když minule nám to vyšlo hned napoprvé.. trosku se bojím jak dlouho to bude trvat, do umělého jit zatím určitě nechci, jsme mladí, vše je v pořádku, akorát manžel má jen 0.5% morfologii, před těmi 4 lety to bylo 1%.. nevíte, jestli by na to mohly pomoct nějaké vitaminy? S tou morfologii se totiž moc neda dělat jsem četla
@18verca
Ahojky, my jsme také byli/jsme oba zdraví, ale už tedy ne úplně mladí, co jsme asi nebyli ani ty 4 roky zpět, co jsme skončili v CARU, přesto nám iui také 2× ze 3 vyšlo, ale taky rychle odešlo, takže po 3 pokusech jsme šli rovnou do IVF, z kterého vzešla naše Sofinka. V červnu měla 2 roky a teď jsem zřejmě otěhotněla sice přirozeně, ale nedopadlo to a čeká nás tedy embryotransfer v nativním cyklu… Tak snad se sněhuláček taky hezky uchytí, jako jeho úžasná sestřička ❤️ 🙏🏼.
Manžel měl sice spermiogram ukázkový a doktorka ho vždy vychvalovala, že má hodnoty úplně ukázkové a byl by ideální dárce…
Ale když jsme se před lety začali snažit, chtěl to “podpořit” i on a měli jsme oba Macu černou a on tuším Folandrol, ale měl jen kůru asi měsíc, nebo 2, tak nevím, jestli to mělo extra vliv…
@Lucinta tak budu držet palce
já mám v pondělí ultrazvuk a myslím, ze ve středu to vyjde na IUI.. snad to vyjde už
nevím kolik pokusu tomu mám dat, než by jsme začali řešit něco víc.. po minulém úspěšném prvním pokusu jsem si naivně myslela, ze při druhem dítěti to půjde taky stejne
a Když má tvůj manžel super spermiogram, jakou má tu morfologii? Zajímalo by mě, kolik je, když je vše v pořádku
@18verca
Mockrát děkuji
, také držím palce 🍀. My máme za týden ve čtvrtek kontrolu/utz a myslím si, že týden na to, asi v pátek by mohl byt “den D” ❤️. Co bude hezké, v neděli mám narozeniny a Sofinka také vyšla ty 3r zpět okolo mých narozenin… to už jsem sice měla pozit test, na mé narozeniny, ale teď to bude rozdíl asi jen 14 dní…
Koukala jsem na to, manžel měl morfologii vždy 5%, nebo nad 5%. Norma je 4% a +.
Zázraky se dějí a pokud Vám to vyšlo s 1%, tak i v tom 0,5% se najde ten sprintér a vítěz…
, držím nám palce, ať se obě brzy dočkáme
.
@Lucinta já nevím proč jsem si myslela, ze norma jsou 2%, takže ještě hůř 4%
nějak to vyjít musí.. tak pak dej vědět jak to u vás dopadlo ![]()
@18verca nám vyšlo taky prvni iui, ted už budou dceři dva roky ![]()
A na další se teď nechystame, chceme větší věkový rozdíl, ale taky byl problém u manžela
@Majdasss zrovna jsem byla na ultrazvuku v reprofitu a Dr mi říkala, ze málo kdo otěhotní při IUI.. ze tam jsou male šance na úspěch.. nám vyšlo minule na poprvé, ty taky píšeš ze poprvé.. kamarádky taky buď poprvé nebo podruhé, tak ať mi neříká, ze se málo těhotnî při IUI
to je zase jejich tlaceni do umělého oplodnění za které mají více peněz. A když jsem ji rekla, ze znám několik páru, co jim to vyšlo, tak se tvarila, ze mi nevěří
![]()
@18verca nam vyslo prvni IUI ale skoncilo biochemickým. Dalsich 5 pokusu nevyslo
a nikdo nas do umeleho netlacil ![]()