IUI 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
739
12.12.23 20:18

@Linusren ahojky! To je smudlik :srdce:
Nám už bude 14 měsíců, Natalka ještě nechodí, ale obchazi nabytek, občas si stoupne v prostoru, hezky papá a je ukecana :D. Spánek je teď horší a přes den přecházíme pomalu na jeden :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4349
12.12.23 21:04

@Elkapelka jejej, no tak hlavne ze Natalka to zvladla :palec: a ty snad budes brzo fit taky :*
To je dobry :lol: takovej dablicek :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4349
12.12.23 21:04

@Majdasss tak ma cas na to chozeni :lol: staci ze obchazi nabytek :lol: jeee tak snad se ten spanek brzo srovna :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
4.1.24 23:21

Ahoj holky, moc vás se Sofinkou zdravíme, čtu vás dál, ale s naší tryskomyškou a aktivním způsobem života tak nějak víc žijeme ten život reálný. Vidím, že dětičky nám všechny krásně rostou a dělají neskutečné pokroky. Sofinka je moc učenlivá, šikovná, mazlivá, laskavá a upovídaná holčička, dělá nám jen samou radost. Neustále nás s manželem i pejskem pusinkuje a objímá, povídá nám, nebo znakuje co vše vidí a umí, když čteme knížku, nebo prohlížime obrázky, nebo koukáme na pohádky.
Už si hraje na maminku, dostala kočárek, tak vozí miminka a plyšaky, miminku čte pohádky, ukazuje hračky a knížky a zpívá, no je to láska a radost ji pozorovat ❤️.
Vánoce byly krásný, ale řekla bych, že to všechno strašně utíká…
Pomalinku zahajujeme snahu, aby Sofulka měla brášku, nebo sestřičku, tak nám držte palce, ať je to snadnější cesta, než byla k Sofince 🙏🏻 ❤️ 🍀. Ještě ale kojim, i když už více méně jen na noc, teď si tedy skrz špičaky i sem tam vzpomene přes den (4ky máme už všechny venku a pomalinku se přidávají právě 3ky, už vylezly za poslední měsíc 2 a další 2 už citim fest 🤦🏼‍♀️), tak se obavám, jestli se to třeba trošku nebrzdí i to kojení, snad už bude se zoubkama klid a podaří se opět trošku omezit, ráda bych pomalinku začala odstavovat, už nám to 2× trosku pokazily zoubky, ale nechci ji odstavovat když má už tak trápení…

Holčičky, přeji nám všem do nového roku hlavně pevné zdraví, kopu radosti, jen malé starosti a hlavně moře lásky a porozumění do každé rodinky. ❤️ 🍀 🕊️
A kdo se opět pouští do miminka, tak ať si tu brzy posíláme krásné //. :andel: 🙏🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
5.1.24 08:33

@Lucinta děkuji a také přeji šťastný nový rok i vám. My se snažíme o druhé už od dubna. Taky kojím víceméně už jen 1 přes den a pak přes noc. Tak jestli to brzdí to. :nevim:

Natálka má teď pro změnu rýmu, asi byla oslabená po kovidu. Je to naše první rýma vůbec, ale jen slabá. Sofinka je šikovná. U nás teď začíná hodně opakovat a napodobovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
5.1.24 18:18

@Elkapelka
Také děkujeme ❤️. Ono je pak u nich dost znát každý měsíc… Jde to strašně rychle dopředu, jak pohybově, tak smyslově (chápání, řeč, motorika), Sofinka už dlouho taky sama papá, lžičkou a vidličkou, chodí si sednout na nočníček a taky třeba už ráda kreslí/čmárá, nejraději teda tatínkovi do poznámek a knížek, asi mu tam píše, jak moc ho má ráda :lol:
Posíláme i aktuální pozdrav 🙋🏼‍♀️ 👸🏼 🙋🏻‍♂️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
5.1.24 19:52

@Lucinta moc děkujeme a s Natalkou také přejeme vše nejlepší do nového roku :srdce:.
Natalce je 14m a už má zoubky všechny, byl to ale boj :lol:. Ještě nechodí, ale stoupá si a obchazi nabytek, tak jsem zvědavá, kdy to nastane.
My druhé miminko chceme, ale až budou malé tak 4 až 5 let, chceme děti dal od sebe, takže mezitím půjdu určitě do práce :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
5.1.24 21:42

@Majdasss
Sofinka měla na Štědrý den už rok a půl, a ono těhotná budu 9m, tak počítám, že budou mít od sebe, když by se nám zadařilo brzy třeba 2,5-3,5r, doporučují to i dětští psychologové, takovýto věkový rozdíl, starší dítko už hezky chápe a vnímá příchod mladšího sourozence, zároveň ale to ještě nevnímá negativně…, ono potom čím delší věkový rozdíl, tím je vyšší pravděpodobnost, že můžou nastat problémy u staršího dítka, je zvyklé být dlouho samo, mít rodiče a celou rodinu jen pro sebe a najednou mu chybí pozornost, jedinečnost, atd, zkrátka, už si moc dobře uvědomuje, že mu někdo “krade” privilegium a pozornost…

My jsme takto všichni 4 sourozenci 2-3r od sebe a myslím si, že jsme si byli blízcí a rozuměli jsme si moc hezky.
Ale samozřejmě, druhá věc je, že nás k tomu kratšímu rozestupu tlačí také i náš věk (letos 39), dříve jsem si pravda taky říkala, že ideál asi 5 let, ale to jsem si budovala kariéru a tak nějak bych se asi musela vracet i celkem brzy do práce, ale to už je pryč a teď spíš přemýšlím jak pracovat sama na sebe… a být potom více s dětmi, utíká to strašně rychle a nějak se zatím nechci smířit s tím, že by mi toho tolik kvůli práci a zaměstnaneckému poměru utíkalo…
Každopádně ať už takový, nebo makový věkový rozdíl, hlavně ať jsme všichni zdraví a spokojení 🙏🏻 ❤️ 🍀.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
6.1.24 19:59

@Lucinta jojo, máš pravdu, ty 3 roky jsou asi ideál :andel:, ale my jsme si to tak nějak řekli, že chceme, aby to bylo více v klidu, protože mě zase trochu desi, že by mala nastoupila do školky a zároveň by se jí narodil sourozenec…No a taky se bojím, že bych si to kvůli tomu třeba tolik neužívala, že bych se spíš honila…já jsem se sestrou o 6 let a je to v pohodě :srdce:. Ale přesně, ať si to každý udělá podle svého a ať jsou hlavně všechny dětičky zdravé :srdce:
P. S.neumim si moc představit, že budu znova rodit :lol: ale to se časem určitě zmeni :lol: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
7.1.24 12:14

@Majdasss
S porodem Ti naprosto rozumím :hug: a je to něco z čeho mám upřímně taky trošku vítr, vzhledem k tomu jak to u mě/nás nakonec bylo, porod se mi rozjížděl od pondělí, kdy začali vyvolávat a rodila jsem v pátek ráno i tak císařem, unavená, vyčerpaná, bolavá a protože mi nikdo nezměřil pánev a neřekl, že ejhle, to možná přirozeně nepůjde…
No a taky tak jediná věc, co mě paradoxně uklidňuje je, že mě opět čeká císař a kdyby se opakovalo krvácení, tak budu doufat, že na to opět přijdou a vyřeší jako minule…
Jen je mi jasné, že byt to o par dní dříve, tak nemusela být Sofinka přidušená, nalokaná půl litrem vody a krve, ale to se můžeme dohadovat, já jsem ji vděčná, že se ji nechtělo, ani po tom všem možném a že se rozhodla, že si maminku prostě tou svou tvrdou hlavičkou zachrání ❤️ 🙏🏻.
Takže ano, obzvlášť asi my, co jsme zažily komplikace a pomalu jsme nemusely byt na světě, například já, kdybych rodila přirozeně, tak se na závěr zřejmě moc netěšime, ale zase se snažím uvažovat pozitivně a říkat si, že tentokrát to bude naopak pohoda, protože budu mít naplánovaný termín a budu vědět co mě čeká a že za pár dní na to už budeme kompletní :andel:.
Ale asi neznám žádnou ženskou, co by se na porod vyloženě těšila, i když ruku na srdce, ke konci, když uz jsem se valila jako koule, tak jsem ho vyhlizela celkem s nadějí :lol: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
7.1.24 18:56

@Lucinta no jo, vy jste to měly holčičky hrozný…samozřejmě i tatínek… vždy když se vyskytnou komplikace, tak je to hrozný…ale naštěstí byla a je Sofinka silná a cestu si probojovala, to je dobrý start do života :srdce:
Já jsem měla porod v pohodě, ráno jsem byla na kontrole a už mi dali i termín vyvolání, tak jsem doma ten den uklidila, snědla celou čokoládu a večer se to rozjelo a od příjezdu do porodnice byla malá za 2 hodiny venku :D, ale i tak je to fuška…fakt všechny ženy by za to, ze rodi další clovicky měly být nošený na rukou :D :srdce:
Ale jo, taky už jsem se ke konci těšila, až se te zátěže zbavím, pak mi to samozřejmě chybělo a chybí, když má Natálka horší období, to bych ji do bříška vrátila hned :lol: :* :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
8.1.24 21:11

@Majdasss
No, to máš pravdu, tatínek byl chudák asi na tom nejhůř… :,( psychicky,.. ten den už ho k nám nepustili, já na jipce, kde mě dávali dokupy, Sofinka na kyslíkové podpoře, od rána mi ji donesli až večer, taky jsem měla o ni šílený strach a pořád jsem se na ni ptala… Ale byla jsem teda slabá jako moucha, prospala jsem celý den i celou noc, byla jsem šťastná, že mi ji sestřičky nosily, bylo to nádherný ji držet, hladit, vnímat a je to krásný každý den, je to prostě zázrak ❤️ :smiling_face_with3_hearts:.

Ty jsi měla krásný porod, takto bych si to taky moc přála… no uvidíme příště 😇.
Tedaaa, to tedy Natálka asi musí občas pořádně zazlobit :lol:. No umí to s námi 😂.
My jsme dnes měli kontrolu (1,5r), Sofí už je kus ženské :lol: 9,6 kg a bez cm 80cm. Test na autismus nám vyšel negat, tak je vše v pořádku 🙏🏻 🍀 ❤️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
10.1.24 21:55

@Lucinta to jste měli fakt náročný start, ale zvládli jste to skvěle :srdce: bohužel ne vždy zrovna porod, vyjde podle představ…

Jojo :andel: naštěstí, ale fakt je to neuvěřitelné, co to naše tělo zvládne :srdce:
Tak super :srdce: Já jsem zvědavá, kolik bude Naty na roce a půl mit :D je to kus ženský
Jinak už mě dokáže někdy i pořádně vytočit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
15.5.24 12:50

Ahojky holky, snažíte se tady některá momentálně o druhé mimčo? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
16.5.24 08:40

@Teruli03 my už se snažíme o 2 asi rok, ale teprve 3 měsíce od doby, kdy jsem přestala kojit. Tak uvidíme, chlap teď p centru už nechce ani slyšet, když se Natálka nakonec povedla přirozeně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí