Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já už popravdě nevím co vše jsem psala tak začnu od začátku, první pokus IUI proběhl v březnu to jsem zaváděla 1 utrogestan ráno jeden večer, to bylo neúspěšné, druhý pokus jsem brala duphaston 2× denně a reagoval pouze pravý vaječník. U prvního pokusu byly 2 vajíčka teď 3. No a po 3 týdnech jsem byla na kontrole tam byl vidět gestační váček ale na levém vaječníku 6cm cysta, takže dnes jsem byla na kontrole a ta cysta na levo se zmenšila na 3,5cm ale přibyla na pravé straně další cysta ta má taky 3,5cm a v děloze byl vidět už maličkatý náznak embryjka a maličkatý náznak srdeční akce, dostala jsem neschopenku, utrogestan 2ráno a 2 večer zavádět a 12.5. Jdu na kontrolu znova 😊
Ahojky, Natálka má dnes 9 měsíců. Zatím se převážně plazime a na kolinkach jen perujeme a nebo se snaží přelézat nás. Zatím separační úzkost nemá, můžu ji svěřit komukoliv a jako bych nebyla. Stále kojím a to i přesto, že má zavedené příkrmy 5× denně. Už máme 3 zoubky a klube se druhá horní jednička. Tomu odpovídá i noční buzení co hodinu na mlíko. Chci kojit tak do toho 1 roku, pak bych to už chtěla omezit.
Už jsme museli přejít do sportovního kočárku, i když ještě nesedí, z korbičky mi začala vystupovat a taky si tam blbě sedat přitahováním. Ale ve sporťáku ji to v leze štve, tak ji to trochu zvednu.
@Elkapelka ahoj!!! Tak to je velká šikulka ![]()
Naší Natalce bylo 8 měsíců, váží 8 200 gramu a měří 69 cm. Konečně se pretaci na brisko, otáčí se do všech stran, ale ještě neleze… už taky hezky papa, většinou snídani, oběd a mezitím mlíčko plus sušenky.
Taky už máme sporťák ![]()
@Majdasss, ona to dožene, jinak my jsme se začali plazit 5 dní před 8 měsícem. Ale na tom jsme se zase seklo a ne a ne na kolínka lézt. Natálka měla kontrolu v 8 měsících a to také měřila 69 cm a vážila ale 7,9kg.
@Elkapelka jojo, většinou si na vše přijdou sami ![]()
Tak to maji skoro stejně
. My jsme tedy na UM…
Ahoj tetičky, tak se Vám po nějaké době hlásíme… v sobotu Sofinka oslavila už 1 rok, je to až k neuvěření, že to tak strašně rychle letí
… Dělá nám jen samou radost, krásně chodí za ruku, lítá okolo nábytku stylem, že se jednou rukou odráží a občas chytne/přidrží, už měsíc si kdekoliv sama stoupne a udělá 2 kroky, ale pak si uvědomí, že jde sama a chce ruku
, je holt ještě opatrná, ale obávám se, že to už nebude na dlouho. Od rána většinou nezavře pusinku a povídá a povídá, krásně chodí na nočníček, za den = 24h nám už dlouho stačí 1-2 plínky, po noci to také většinou hezky zvládne do nočníčku. Krásně povídá a znakuje, má z toho radost, že ji rozumím… chodí se sama tulit a kojit, dělá nám malá a dává pusinky… je to teď krásné období, když teda zrovna nerostou zuby, nebo holt nemá náladičku… Zoubků už máme skoro 8 a kojení bych ráda začala trochu omezovat, ale Sofča s tím zatím úplně nesouhlasí, asi skrz ty zuby. Kojí se i přes den, v noci jak kdy, někdy se budí častěji, někdy od 21 až v 5… Každopádně je to až nemožné, že z té hadrové panenky, co vykoukla na svět je už tak šikovná a velká slečna 🥹.
@Lucinta jeee, to opravdu leti, však si pamatuji, jak se narodila
. Je to šikovná princezna ![]()
@Lucinta ty jo, to je neskutečný jak to letí!
je to princezna ![]()
Ahoj holky
jdu vas pozdravit a informovat co u nas noveho
malej se rozhodl prijit predcasne na svet v nedeli, byli jsme teprve 33+6.. po celem dnu, co se snazili porod zastavit, nakonec rekli ze to nema cenu, porad sem se otvirala. Rozhodlo se, ze budu rodit, ale malemu se nelibily kontrakce a moje tlaceni. Takze nakonec akutni cisar
maly je v poradku, lezi na neonatologii a chteji si ho tu nechat asi 2 tydny zatim, aby mel ukonceny 36tt.. ja se dama do kupy a je to narocny ![]()
@Linusren přeji ať jste oba co nejdřív spolu a v pořádku
gratuluji
@Linusren jee, jsem ráda, že je vše v pořádku, ale věřím, že to musel být šok, nicméně gratuluji a přeji hodně síly ![]()
@Linusren
Gratuluji a přeji hlavně hodně zdraví malému i Tobě, ať jste brzy spolu a doma, a ať Vám dělá jen samou radost ❤️ 🙏🏻 🍀.
@Zuzca.K Jak to dopadlo v CARu? Mohu se zeptat čím jsi stimulovala, že jsi měla 3 folikuly? A jaké dávkování?