IUI 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2190
30.3.23 12:05

@Babybabe díky za tip. Jinak dnes jsem ji udělala teda brokolici, a když jsem to mixovala tycakem, tak malá hrozně bulela. Se toho strašně bojí, ale brokolice ji chutnala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
30.3.23 14:55

Náušnice

Tak se musíme pochlubit, už máme náušnice :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
30.3.23 15:04

@Majdasss krása ;) my předevčírem měnili za svoje, které jsme dostali, ale jsou nepraktické. Už se nám podařilo je zatrhnout i za plinku3pri utírání slin. Tak jsme objednali jiné a uvidíme. Ty darované dáme později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
30.3.23 17:22

@Elkapelka no, je to nezvyk :D najednou mají něco v ousku :srdce:
Tyhle jsou ale taky krásný :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2211
31.3.23 07:10

@Elkapelka
Nebooooj, ona si na ruch zvykne :wink:. Mě dřív Sofí natahovala, třeba když jsem začala vysávat, teď si kolikrát klidně udělám kafe ze stroje a když náhodou spí, neprobudí se, nebo to už asi nevnímá…
Ale je fakt, že já kolem ní teda od první chvíle zrovna nenakračuji “po špičkách”, pouštím si hudbu: popík, nebo relax, lounge, bosanova, slow jazzik, a latino když uklizim a vařím a vše v pohodě, na latino se vrtí se mnou 😂. Ale neznámé zvuky je dokážou překvapit a polekat, to je normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2211
31.3.23 07:28

@Majdasss @Elkapelka
Krásný, hned jsou z miminek už princezny, viďte? ❤️
My budeme měnit také brzy za svoje, čekám jestli nám nastřelené vydrží třeba do svátku, co má Sofinka v květnu, aby to bylo “slavnostnější”, ale kamarádka mi říkala, že ji vydržely u holek max do 9/10m, tak uvidíme… Nicméně, my máme naušničky i na střídání… holt první vnoučatko u mě i u manžela rodičů, tak dostala od babiček a prababiček penízky a tak jsme ji koupili “na památku” vícero, máme jedny kroužky, jinak pecičky, aby mohla nosit klidně i dospělá a měla památku… Jinak naše zlatíčko už mělo před týdnem 9m… letí to… neleze, ale utíká po 4, stojí tak miliardakrat za den, chodí okolo všeho, čeho se dá a strašná zábava posledních dní je se pustit a zkoušet to bez držení, a ještě se ji líbí, že gecne na zadek 😂… Pusinku ráno rozlepí a otevře snad dřív, než oči a povídá a povídá až do večera, než ji opět zavře :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
31.3.23 08:15

@Lucinta no my před ní taky nechodíme po špičkách, dokonce jsme i vrtali do zdi, což jí ale taky vadí. Na vysavač si klidně i sáhne, když je zapnutý. To samé na ruční šlehač.

Nicméně nám dnes začalo jedno ouško hnisat, nejspíš po tom zatrzeni. Takže budu volat doktorce o mastičku a budu doufat že to zabere. Měnili jsme po 2 měsících jak nám bylo doporučeno, náušnice 2 dny v lihu a stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
31.3.23 08:16

@Lucinta jinak to už je krásná velká a šikovná holčička :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2211
31.3.23 09:34

@Elkapelka
Ahaaa, no tak ono to je podle mě strašně brzy na výměnu… Nám pani, co má tady v Praze dlouholetou praxi, přes 20 let se věnuje jen vyměřování a nastřelování náušnic, tak říkala, že nejdříve za 12tt, ale čím déle, tím lépe, aby se hezky zahojilo… dobře se mi to s 12tt pamatovalo, protože těhu jsem se taky modlila, ať už je 12tt za námi. My jsme byly nastřelit koncem listopadu a určitě, pokud se nerozpadnou dřív, tak vyměníme až v půlce května. Dostali jsme tehdy do ruky “manuál” a kromě jiných upozornění, tak také to, co ale je roky všeobecně známé všem zdravotníkům = líh není dezinfekce, nemá tudíž dezinfekční účinek a náušnice ani kůži nedezinfikuje, ale jen vysušuje…, protože obsahuje alkohol, jinak nic…
Navíc líh se nedoporučuje používat ani těhotným, a ani dětem do 3 let. Předpokládám, že paní doktorka je staršího data narození… Dříve se totiž plošně používalo, ale líh by měl sloužit pouze k nouzové přípravě dezinfekčního prostředku, tozn. jako jedna složka, ale je to takové “neublíží/nepomůže” + brzká výměna naušnic, takže se zavlekla infekce jedna radost… Víc než Framykoin mast, co předpokládám, že Ti předepíše doktorka 🤦🏼‍♀️, soudě podle doporučené velmi brzké výměny a lihu, bych koupila v lékárně Betadinu mast, to není antibiotikum, ale dezinfekční mastička, bude super i na odřená kolena, neštípe, případně je fajn i do budoucna pro malou betadine dezinfekce, taky bez pláče, můžeš ji klidně zředit fyz. roztokem a štětičkou nanášet. Udržovat ouško suché, ale určitě umývat a pak pořádně usušit, dezinfikovat ruce sobě i malé, pokud ji bolí, tak si bude asi za ouško tahat… Držím palce, kdyby něco, rada poradím, pomůžu, :kytka: přeci jen od 19 intenzivní medicína :andel:.

Příspěvek upraven 31.03.23 v 09:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
31.3.23 09:50

@Lucinta také plánujeme nechat tyto provizorní co nejdéle, jinak máme doma zlaté od babičky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
31.3.23 09:54

@Lucinta děkuji za radu, no o tom lihu jsem pak taky četla no :zed: jinak sestřička i tu betadine doporučila plus teda ten framykoin. Já měla doma pouze betadine roztok, tak jsem dala aspoň ten zatím. Chlap vyzvedne framykoin i betadine mast. No my byli na nastřelení u doporučované ORL sestry :zed: a ta taky mluvila jen o lihu a že protáčet a to se taky nemělo :zed:

U nás byl problém že má uši blízko u hlavy a ty nastrelene ji občas pichali do hlavičky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2211
31.3.23 10:11

@Majdasss
Určitě tím nic nepokazíš, my jsme byli s malou v Praze na doporučení právě u paní, co se věnuje jen tomu, zdravotnice Mgr. Šperlová (BANY) a naprosto úžasný přístup, s miminky to umí 🙏🏻, malá měla lehce před 5.m a fňukla jen když to střelilo, jinak byla úplně v klidu a vysmátá a pak, když jsme ji v zrcadle ukázali, že už je velká slečna, tak se usmívala taky ❤️. Hned ten den jsem malou koupala, ouška umyla… Ale cíleně nesahala, neprotáčela, nezkoumala a… máme je 5tým měsícem a ťuk ťuk, žádný problém… Jen čekám, že už se nám asi brzy holt rozpadnou, povolí. Ale na ty krásné od babiček se samozřejmě těšíme… ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2211
31.3.23 10:26

@Elkapelka
Jejda, tak ono kolikrát se člověk dotazuje a pátrá, aby to pro ty naše drobečky bylo to nejlepší a nakonec to někdy nedopadne dle našich představ 🥺 … ono ORL je prostě klasika, jako jiný obvod, nebo poliklinika = jak na běžícím páse a sestra je rada, že dorazí domů, moc se zajímat o moderní přístupy a postupy nebude… Framykoin bych asi zkusila ještě odložit a den/dva nepoužít, a pak už nepoužit vůbec… pokud není znatelný otok, velké zarudnutí, a vidíš, že to malou bolí, přeci jen, je to antibiotikum, prostupuje samozřejmě přes kůži do celého oběhu, tak ať malé hned necpeš… a nesnižuješ vlastní imunitu… Neboj se, dle dlouholetých zkušeností, si s tím Betadine pěkně poradí a ranku vyčistí. Čím později se dítěti začnou cpát na každou blbost antibiotika v jakékoliv podobě, tím lépe 😇 🙏🏻, to mi věř! Velmi rychle vzniká rezistence a až bude ditko opravdu nemocné, tak tělo bude muset vynaložit mnohem více energie a úsilí = třeba vyšší horečky, nebo bude muset mít vyšší gramáž antibiotika, případně u některých fajnšmekrů praktiků, co to sekají jak Baťa cvičky, i 2-3je atb po sobě… Vím, že se to muže zdát jako banalita, ale věř mi, čím později a čím méně antibiotik do dítka narveš, tím pro jeho imunitu a zdraví lépe :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
31.3.23 12:44

@Lucinta jj děkuji nejdřív zkusím betadine a mezitím i mléko, to jí pomohlo na ocicko zanícené, od té doby už ani neteče a nemusela na proplach :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
31.3.23 20:07

@Lucinta děkuji :srdce:
Mně se i ty provizorní náušnice líbí :andel:. My jsme taky normálně umyli, vydezinfikovali lihem na pupicek a dáváme pozor při oblekani ;). U nás to jinak taky proběhlo v pořádku, lekla se toho nastřeleni a nelíbilo se jí, když jsme ji drželi, ať se necuka. Jinak na ouškach i spinkala a úplně v pohodě :srdce:
Jojo, ty náušnice od babiček budou top :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital