Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Babybabe si taky myslím, já zkoušela dřív fenyklový čaj po lžičkách a tocelkem pila ![]()
@Elkapelka jeeee, tak to jsem zvědavá
už teď je protivna ze zubu
Ahoj holky,
Tak Natálka má na 4.mesici 6,5 kg a 62 cm a 2 zoubky
. Máme už i hexavakcinu za sebou a zatím spinká, tak snad nebude mít teplotu… příští týden začínáme s příkrmy ![]()
S jakými příkrmy jste začínali vy? A kolik toho dětičky pro začátek snedly?
@Majdasss krásné míry
my dnes 5. Měsíců a už spapa půl 125g skleničky naráz. Jinak začínala jsem s mrkví a když už něco snědla tak to byli tak tři lžičky, postupně jsme se dostali na půl skleničky. Zatím jsme ochutnali dýni a mrkev. Dávej vždy jeden druh 3 dny aspoň ![]()
@Elkapelka děkujeme ![]()
Jo, super, děkuji za radu
a ovoce ještě nemáte?
@Majdasss ovoce ještě ne, až ochutná víc zeleniny a i brambor. Jak je to sladké, tak aby pak neodmítala zeleninu
možná dám i dřív maso
@Elkapelka jasný, rozumím, děkuji
. A jak spí Natalka v noci?
@Majdasss no usíná někdy v půl deváté, někdy v půl desáté, jedenácté v kočárku a vzbudí se tak za 3 hodiny a to ji beru do postele a tam pak spí až do rána, těch 8 hodin spánku dá s tím, že když zafnuka tak vrznu prso a spíme dál. Pro nás nejlepší řešení na vyspani se, i když jsem ze začátku byla proti posteli. Takže zatím je postýlka se super matrací nevyužitá
a Tobě?
@Elkapelka tak to je pekny ![]()
Naty usíná kolem 19.a 20.hodiny v postýlce a vzbudí se většinou v 5 ráno, dáme mlicko a spíme do 8, ale někdy se budi už ve 2 a když ji rostly zuby minulý týden, tak dvě hodiny probrecela… ale jinak to máme takhle teď, snad se to nezhorsi ![]()
@Majdasss to máte lepší než my. U nás je to tím, že je líná tahat víc mlíka najednou, tak má brzo hlad ![]()
@Elkapelka no jasný no… ale neboj, do 15 to tak nebude
tím se vždy uklidnuju ![]()
Ahoj holky, nějakou dobu jsem se neozvala, byl a je to pěkný frkot zajišťovali a teď u nás probíhá rekonstrukce koupelna/wc/satna/chotba… naštěstí jsme u švagra na bytě, ale s malinkou to bylo a teď ještě po rekonstrukci i bude náročný.
U Sofinky od Vánoc opět neskutečný pokroky
… na Vánoce 6m a malá seděla s dopomocí a plazila se, pak zkoušela lozit, od 7m lezla krásně, ale pozadu, dopředu se plazila, sama si sedala a přitahovala se do stoje, teď už stojí v ohrádce a postýlce krásně, peruje, zkouší krůčky do stran, za ručičky udělá i pár dopředu. Lozí jako tryskomyš, sama na wc, v kuchyni, nebo v koupelně už jsem nebyla pěkně dlouho
.
Dva dny před 8m, to bylo 22.2. řekla první slovo táta :smiling_face_with3_hearts: a ďáďa (děda), par dni na to baba a už říká krásně papapa a mává, už říká i Bubu, nebo Bubi, co je náš pejsek, máma pořad prd, občas tak nějak spíš omylem 😂…
den před 8m, 23.2. vylezl konečně první dolní zoubek, trápilo nás to už od 4m 😱 a vylezl až teď, za dva dny se prořízl hned i ten vedle a momentálně se klubou horní, už to tam řeže. Jinak my zkoušíme znakovat a různě se dorozumívat, od nového roku mi krásně hlásí aaa a nechce si už kakat do plínky, začíná to zkoušet i na čurání, prostě čistotná princezna
, už se těším domů na nočník, už to snad bude lepší, když jsme šli ke švagrovi, tak mi v něm propadla pomalu dolů. Papáme už všechno, většinou už ji dávám stejné, co máme my, nám jen dokořením a osolim. A ji nakrajim maso na pidi kousky a jinak třeba trochu vidličkou zmáčknu přílohu a zeleninu. Jedeme více méně BLW, hned od začátku, co jsme začali s příkrmy, měsíček jablka, hrušky, nebo mango zpracuje pěkně, teď už vše pěkně ohryzává, pečivo si drobí jako pro ptáčka a pak papá ty kousky, chytrá holčička 😂. Lžičku si bere z mé ruky a zkouší papat sama, už je většina opravdu v pusince, takže velký úspěch 🙏🏻. Bumbá z hrničku s pítkem, nebo se slámkou. Chutná ji vše. V 8m měřila 68cm a měla 7,4kg. Spánek byl měsíc a půl celkem náročná disciplína, protože jsme byli zvyklí, že spinká cca od 21 do 5/6 a pak po kojení ještě klidně do 8/9. No od nového roku se budila celkem často, v nejhorším období i ā hodinu. Teď už to celkem jde, usíná okolo 20/20:30, probudí se na kojení 23/24 a spi do 6/6:30., max 7:30 a pak už nekonečný kolotoč… Chce si hrát, blbnout, povídat, lozit, stoupat, na ní je úplně vidět, jak by už chtěla povídat a sama stát/chodit, trochu se vzteká, že všechno hned nejde, ale je to prostě naše madam úžasňáková, jsme neskutečně pyšní rodičové ❤️ 😇.
@Lucinta Ahojky, jsem moc ráda, že si se ozvala
Už jsem si říkala, jestli si zde ještě napíšeme ![]()
Sofinka je krásná šikulka a hrozně to letí… vždyť se nedávno narodila ![]()
Natalka už má za sebou 1.hexu, dva zuby a bohužel i první nemoc, bronchitidu, byli jsme i na pohotovosti…ale snad už máme vše za sebou ![]()
Jinak na 4.mesici měla 6 600 gramu a 62 cm, velká holka
![]()
Od příštího týdne nas čekají příkrmy, pak druhá hexa a v dubnu náušnice ![]()
Jinak spánek je u nás dost proměnlivý
někdy spinká krásně a jindy se vzbudí a dvě hodiny kouka
. Už se obrací na boky a žvatlá
. No a mně už začal rodicak ![]()
Dnes jsem vzpomínala, že je to rok, co mi bylo hodně zle a k MDZ jsem dostala ovoce ![]()
Přeji hodně pevné nervy při rekonstrukci, osobně tyto věci úplně nesnasim a celkově jsem s malou ráda, že zvládám domácnost
dnes jsem luxovala a malou jsem si u toho tahala v košíku za zády ![]()
Ahojda holky, tak ted jsem pekne dopalena. Napsala jsem vam dlouhou zpravu o tom, jak přispíváme a spadl internet, cele se to smazalo. Do prrrrr, to bych do toho kopla!!! 😂 tak ve zkratce - Sebi dnes slavi pul roku a za posledni tyden udelal neskutecne pokroky. Krome pretaceni na brisko se uz umi pomalicku plazit, toci se dokola jak hodiny a dokonce zacal krasne perovat na kolinkach. Nepotrva dlouho a bude litat po ctyrech 🙈 jinak mame stale dva zoubky a se spinkanim je to za posledni tyden bida. V noci se mi budi nejmene 3× a je hodne vztekly kvuli tomu, ze se okuli na brisko a nemuze zpet. Spinka ted nejčastěji na boku. Dnes jsme zkusili prvni tri lžičky mrkvicky a dal to paradne-bez blinkoseni
doma uz jsme udelali spoustu zmen kvuli bezpecnosti - kosicek uz je fuc, protoze z nej vylezal a nove ma udelany koutek 2×2m, kam brzy přistane i ohradka. Je to neskutecny, jak ten pul rok rychle utekl 🙈
Ahojky, teda tady jsou jen sama krásná a šikovná miminka ![]()
Natalce je 5 a půl měsíce a ještě se teda nepretaci na bříško, ale zase ji jde bravurně přetočit z bříška na záda
takže u nás zásek na břiše nehrozí. Myslím, že je jen líná, protože se jí na bříšku úplně nelíbí ať se jí snažím motivovat jakkoliv. Jinak žvatlání nám jde o sto šest. Spánek se zase zlepšil, máme lepší a horší noci, ale už se aspoň všichni vyspime. Zatím stále v košíku vydrží a neutíká
a zoubky ještě nemáme ani jeden..už papame mrkvičku, patizon, dýni, brokolici, kuřecí a brambory a zítra najedeme na lepek ve formě kuskusu. Mám celiakii a chce to začít ještě před ukončeným 6. Měsícem, kdy je prý nejlepší imunologické okénko. Blbé je, že to nemůžu ochutnat, zda to nepálí, jedině na hřbet ruky a doufat ![]()