Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
Jdu si pro radu, holky…
6.3.mi konci mateřská a já si hned po ni budu vybírat řádnou dovolenou z práce, zamestnavatel mi řekl, ať mu žádost i čerpání napíšu do emailu…můžu vědět, jak jste žádost formulovaly vy? Moc nevím, jak na to
děkuji ![]()
@Majdasss
Mně to napsala účetní:
1 / 1
Zaměstnavatel…
Věc: Žádost
Dne x. x.2022 jsem z důvodu narození dítěte:
Jméno:… Rodné číslo:…
nastoupila na mateřskou dovolenou v délce 28 týdnů.
Vzhledem k uplynutí mateřské dovolené k x. x.2023 žádám tímto o: · Poskytnutí dovolené dle § 217 odst. 5 zákoníku práce tak, aby její čerpání bezprostředně navazovalo na skončení mateřské dovolené · Poskytnutí rodičovské dovolené dle § 196 zákoníku práce do 3 let věku dítěte, tj. do x. x.2025
„Jméno a adresa“
Datum a místo: 12.01.2023, Praha
Podpis: ………………………………………………………
Za „název firmy“
Převzal: ………………………………… Dne: ………………………………………
Ahojky tak jsem včera a dnes zkusila dát mrkvičku a malá mi ji plive, tak hold ještě týden počkáme a zase zkusíme. Zkoušela jsem od HiPP.
Jinak už máme náušnice a zvolila jsem nakonec modrý. Stálo nás to 1200, ale bylo to rychlý a malá jen trochu po každém uchu pobrekla ![]()
@Elkapelka Ahojda, to je ale fesanda
to plivani je bezny, je to pro ne neco noveho. My s prikrmem jeste tak mesic pockame, neni kam spechat. Mlicko mu chutna, prospiva pekne a je cas do 6.mesice podle zdroju. Staci mi varit pro manzela
..u nas se opet marodi, manzel v patek odpadl s covidem. 40ky horecky, tak se separoval v loznici a vyliza jen s respiratorem na wc, abychom to nechytli my dva :/
@Babybabe děkuji
právě proto, že je čas tak to nehrotim a nechám ji ještě čas, ale budu zkoušet co týden, právě jsem začala sklenickami, abych nemusela hned vařit, ale vařit budu až to bude pěkně jíst.
Jeje tak ať je mu brzo lépe a Vy to nechytite.
@Elkapelka jeee, já už se taky těším na náušnice
Moc ji to sluší ![]()
Na příkrmy jsem taky zvědavá… vzhledem k tomu, že jsme na UM, tak ji do něj od 4.mesice zkusím dát na noc kasicku, tak uvidíme ![]()
Ahojky tak jsem dnes byla na pracáku skrz ten rodicak, no ještě že jsem nepodávala online. Jelikož mi chyběl papír od OSSZ, protože mám 2 zaměstnavatele. Tak jsem musela na OSSZ, který bylo 15 minut od pracáku a zase zpátky. Nicméně mi dali dávky ve výši mateřské a budu ji tudíž pobírat do 3/2024. K tomu už jsem nic nepotřebovala
a při podání na místě je potřeba rodný list, což jsem asi někde četla, ale zapomněla ho. To naštěstí se dalo poslat vyfocené přes email ![]()
@Elkapelka tak super, ze mas vyrizeno! Ja mam podáno online a doposud se mi nikdo neozval!
Mam ale novinku…mame 4,5mesice a po dnesni pekelný probdely noci mame prorezany krasny prvni zoubecek!!! 🥳 😍
@Elkapelka ahoj, já jdu v pondělí, tak snad tam nebudu dlouho čekat
. Žádost mám vyplněnou, rodný list připravený, tak snad vše ok ![]()
Jsou s tím starosti, ale mas klid!
@Babybabe gratuluji k prvnímu zoubku, mi zatím nic. Jen m furt ruce v puse a slinta.
@Majdasss já se naštěstí objednala, tak jsem nečekala vůbec ani jednou ![]()
@Elkapelka já jsem se chtěla objednat, ale už nemaji volná místa no…tak si to tam odsedim ![]()
Jinak ta naše má taky pořád prstíky v puse a slinta ![]()
Ahojky kočky, jak se máte??
My už máme první zoubek
. Za týden 4 měsíce a už tam je, a ani jsme růst nezaznamenali, jen byla trochu neklidna, je po mně, taky jsem měla zuby brzy ![]()
Jinak za týden jsem konečně na první očkování.
V pondělí jsem si zažádala o rodicak a konečně i o těch 5 tisíc na dite, tak jsem ráda ![]()
@Majdasss gratuluji k prvnímu zoubku, my stále nic a to nám kvůli dásním brečí celkem často
rukami furt zmoula dásně, slinta jak bernardýn a nic ![]()