Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Babybabe jeee, super, moc děkuji
a nepotřebuji k tomu identitu občana nebo tak? To mě právě odrazuje ![]()
A tu žádost si objevila kde?
Mně tedy konci 6.3. ![]()
@Majdasss ta identita je potreba
nebo pres jine moznosti, vse tam krasne popisují. Posilam
https://www.uradprace.cz/…a-komunikace
@Majdasss jeee mně končí už 12.2. a ještě jsem to pořádně neřešila
já tam půjdu osobně, protože chci čerpat co nejvyšší částku a vybrat to co nejrychleji, ať mi to leží na sporicim účtu a něco málo to ještě přinese. A nevím na jak velkou částku mám nárok, tak to dovyplnim tam. Jinak cerpate někdo ještě mezi mateřskou a rodičovskou dovolenou, normální dovolenou? Tápu jak to mám zařídit, asi mám čerpat příspěvek až po dovolené, ať když mi začne rodičovská dovolená? Takže to datum čerpání příspěvku posunu o týdny dovolené?
@Elkapelka A jsi si jista, ze za tebe bude stat platit socialni a zdravotni, kdyz to vycerpes tak rychle? 😯 prosim te, resim to same! Byla jsem pred vanoci v praci se zeptat, kolik tam mam dovolene a pani mi rekla, ze to doresime az v unoru, ze to neni potreba ted resit. Takze doufam, ze tim neprijdu o nejaky penize z cerpani rodičovské, kdyz se ma cerpat mezi materskou a rodičovskou. Jw to proste bordel! Vyse je pro kazdeho s jednim ditetem stejna =300tisic
@Babybabe prý je to jedno, kdy se vyčerpá rodičovský příspěvek, důležité je si zvolit tu rodičovskou dovolenou na 3 roky a stát prý normální platí do těch 3 let, případně po vyčerpání dojít na pojišťovnu a nahlásit, že se stále staráš o dítě do 3 let.. znám právě lidí co to takhle praktikovali ![]()
No já budu psát do práce zítra, ale chlap dělá na personální a říkal, že se to musí vybrat mezi nebo, že je to ještě jako bych byla v práci a pak nejspíš nastoupit na rodičovskou, ale nevím jak je to v praxi no. Jestli to třeba u tebe nemyslela, že stačí až v únoru, že ti mateřská konci až v březnu ![]()
@Elkapelka to s tim soupnutim na sporak je mazány, pokud patříš mezi lidi, co umi spravne hospodařit
no, uz jsem to tam podala a dovolenou vyresenou nemam, tak snad se to nejak spatne nepotká. Tohle papirovani je pro me hrozny opruz
kazdopadne v tom formuláři psali, ze vyrizeni rodicaku trva 30-60deti, tak nehodlam byt bez prijmu 😥
@Babybabe jasný, já to tak dám 30 dní dopředu a uvidíme, já mám ještě úspory, takže mi to tak nevadí. A jestli to budu mít posunuté o tu dovolenou tak mám měsíc navíc. Neboj nějak se to vyřeší, někde jsem třeba četla, že to lze ten příspěvek čerpat i při dovolené ![]()
@Elkapelka hlady urcite neumru, taky mam dostatek penizku bokem na obdobi cele “materske”, ale mam rada, kdyz maji veci řád. Tak at z toho nedela urad prace holubnik
to by bylo Prima, kdyby to slo cerpat soucasne. Nase ucetni v praci v tom neni vubec zaskolena, cely zivot pry pracovala ve firme jen s chlapama ![]()
@Elkapelka však stačí, když rám zajdes v lednu ![]()
Jinak já budu čerpat dovolenou z práce a o rodičovský prispevek si normálně zažádam, ten můžeš pobírat, i když čerpat dovolenou v práci
To spolu nesouvisi ![]()
Ahoj holky, jdu vas vsechny pozdravit
vzdycky vas docitam, ale tak nejak jsem nemela co napsat a spis jsem cekala, jak vse dopadne 😅 ted v lednu nas melo cekat ivf, ale nedojde na nej snad uz
Dneska jsem byla na gynde a mame potvrzeno, ze se zadarilo prirozene
ani nevite, jakou mam radost ![]()
@Linusren huraaa, je to tam!!! Boze to je uzasny, mam za tebe takovou ohromnou radost!!! 😍 z celeho srdce ti gratuluji maminko
v kolikatem tydnu jsi? Uz jsi videla srdicko? A mas obrazek?:)
@Linusren ahojky, gratuluji, tak to nakonec dopadlo jako u nás
držím palečky ať jde vše jako po másle a krásně roste ![]()
@Babybabe mooc dekuju
jsem 6+6 a melo by to odpovidat podle dnesni kontroly, srdicko bilo jako o zavod
Obrazek bohuzel nemam, snad za 3 tydny
jsem si zapomela rict no ![]()
@Linusren tak to je vse, jak ma byt
ted se hodne setri, nestresuj se a tes se. Tehotenstvi je krasna vec, ikdyz ti je semtam na blink, tak ten pocit, ze nosis miminko je nenahraditelny😍