Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nikca7 mate nadherne fotky
a maly teda pekne roste!
V Liberci je snehu jak blazen ![]()
@Elkapelka máme to stejně ![]()
Hele, my jsme včera zkusili dát na noc do postýlky, jen jsem ji chvíli hladila a spala 8 hodin, právě to chceme pomalu zkoušet, až z košíku vyroste, ať nemá sok ![]()
Jinak košík je zeď top
kolikrat ji vozím a u toho koukám na telku a nemusím čekat v ložnici až usne ![]()
@Lucinta no, tak to věřím, že byla zbytečná investice
, ale my máme taky pár věcí, které nevyuzijeme, hold to člověk nemohl dopředu vědět no ![]()
To je super
aspoň je Sofinka naučená už od mala
. Je to lepší, než když se děťátka naučí usínat třeba v posteli rodičů nebo na mamince…to jsem třeba nechtěla…
Jinak Natalka spinkala dnes celou noc v postýlce
zkusili jsme a vyšlo to, ufff. Chceme ji postupně zvykat ![]()
Jinak pres den se jí taky spinkat nechce, jak spí hezky v noci
což už je někdy s 2mesicnim miminkem dlouhe ![]()
Ahojda vespolek! ![]()
My mame dnes za sebou výpravu ve snehu na 3mesicni kontrolu a prvni hexa vakcinu. O tom, jak bylo tezke se rozhodovat o ockovani ani mluvit nebudu, rozhodli jsme se prozatim jen pro povinnou a s ostatnimi pockame nebo zcela vynecháme, jeste nevim. Na prvni rok zivota mi toho prijde na to male telicko az az… jinak jsme kus chlapa, vážíme uz 6.105g a měříme 59cm
Sebicek je zdravy a hravý, krasne se smeje a pase koníčky o 106
pres den si hraje na dece s hrazdickou, je se mnou na gauci nebo spinka v obyvaku v kosicku. V noci potom ve velke postylce v pokojicku a ja vedle nej, aby mel tatinek silu na náročnou praci. Hodne ridi a spanek je dulezity. Malicky uz je v noci skvely, spinkal uz 9,5h vkuse a ublinkavani je temer pryc. nemusela bych se bat, ale dela mi dobre, kdyz slysim, jak spokojene spinka. Po kojeni v 5.30 si ho nekdy beru k sobe do postele a jeste dospavame v objeti. Tuhle malou mysicku jsem si tak moc prala, ze si nenecham ujít ani chvilicku :smiling_face_with3_hearts: nekdy mame narocnejsi plačící dny, ale vzdy to prejde. Ted jsem dobita na dlouho, hlidala mamka i manzel, tak jsem byla na synovcove koncerte, v bazenu, wellnessu a na obede v supr restauraci. Zkratka perfektni kulturni tyden bez kojici podprsenky 😂 jinak musim rict, ze se citim paradne, maly ze me vycucal kila navic a jsem na 56 🥳 jeste najit cas na nabarveni vlasu, upeceni cukrovi a budu zcela spokojena ![]()
@Babybabe @Majdasss já vám tak závidím, že spí mimca tak v kuse, u nás je nejdelší spánek v kuse 5 hodin, jednou 6, jinak pak se ještě budí po 3 hodinách, ale aspoň, když se vzbudí na kojení tak pak hned usne…u nás to nejspíš furt bude bříškem. Posledních pár dní, ani nemuze pořádně zabrat, takže usne až v 11 večer. Trápí ji prdíky, ne že by nesly ven, ale kroutí se u nich jak paragraf
i když malou uspavam v košíku tak je u ní v pokoji a já spím vedle ní v posteli, právě taky, aby se manžel vyspal do práce.
S tím očkováním, já vůbec neváham, sice je to zažil, ale lepší než pak chytit ty nemoce. Kdyby nikdo neockoval tak se sem ty potvory vrátí… Viz třeba nedávny výskyt spalniček. A nepovinná chceme taky jak prevenar tak bexero.
@Nikca7
Tak ono není co závidět, jen nutné řešení situace malé ložnice, kdy bychom asi do postele skákali přes dětskou postýlku, nakonec nevidím extra rozdíl, jestli spi vedle mě, v postýlce, nebo “vedle” mě přes stěnu. I tak je tma (žaluzie, zatemňovací závěsy, jinak bych se nevyspala, příliš světla z ulice) a já spím i Sofinka v noci spí. Máme monitor dechu i chůvičku, xkrát za noc se jdu kouknout při každém zakňourání, já slyším i vidím na chůvičce a monitoru ji jak spinká, senzor monitoru dechu mám u sebe přes dlouhý kabel, nevisí mi na postýlce, ale vedle mě a tak vidím i každý její dech, když otevřu oko, ona slyší nás, ani my, ani Sofí nemáme zavřené dveře, takže jsme skutečně jako v 1 velkém pokoji a když má špatnou noc = po očkování, kyčlích, když ji trápí zoubky, cokoliv, tak si ji beru k sobě a spi mi de facto v náruči, než ji položím vedle sebe do hnízdečka. To samé ráno po kojení, to už po té 5/6 spinká u nás v posteli. Ale noc cca 21/22-5/6 spinká ve svém pokojíčku hned vedle nás, mám to k ni opravdu ani ne 5 kroků. Lidi, co mají větší ložnice, tak mají děti daleko dal od sebe, než ji máme my… Takto je 1m od postele, ale dělí nás zeď a naše skříň 😂. Tím že jsme to takto nastavili od začátku, tak si myslím, že jsme všichni spokojeni. Obávám se, že by to odvykání potom bylo horší hlavně pro mě, než pro malou… Byl pro mě těžký ten začátek, to jsem nad ni seděla a stala co chvilku a koukala na ni… Vim, že je tam spokojená s že má svůj pokojíček rada, přes den jsme tam co chvilku na přebalení, prevliknout atd. Má krásný pokojíček, má rada svůj kolotoč nad postylkou i nebesa a ráno když vstane, tak si s kolotocem hraje, “zdraví” hračky na kolotoci i koalky na mantinelu, je tam rada, kdyby ne, nevydržela by si tam přes den občas hrát a ráno by místo hry a povídání plakala. Tak Sofinka má do půl roku ještě téměř 14 dni a určitě už má přes 65cm taky… co je na holčičku akorát, má nohy dlouhatansky takže nosime 68 a věci 3-6m, ale občas je to komické, je prostě víc dlouhá jak široká, ale manžel je vysoký, dlouhý a štíhlý a já jsem na ženskou asi tak nějak průměr 168/170 podle toho jak se narovnam a zda jsem těhule 😂.
No já malou cíleně neposazuji, ona se už určitě téměř 2m přitahuje do sedu sama, nechce ležet 😂, hodí sklapovačku a zvedne hlavu, bradu, švih a nazdar… sedne. V kočárku ještě leží, ale už ji dávám polstarek, aby víc viděla. Byla bych rada, kdyby ještě “vydržela”, máme velkou korbu, tak by na zimu určitě bylo lepší, než sporťak, ale uvidíme no… zatím je s tím v pohodě 🙏🏻 a docela si pospí, alespoň chvilku.
Jinak u nás vše v pohodě, nachystano na Vánoce máme vždy hezky od Mikuláše, chalupu od adventu, už tam budeme až na Vánoce, tak by se nestihlo…, dárky kupuji od léta, takže teď postupně balim, zdobim, něco málo upeču a už se jen těšit na Ježíška ❤️️. Byli jsme první advent na chalupě, teď víkend na Vysočině a od čtvrtka kolečko po mé rodině na Moravě, tak už se celkem těším na Vánoce
a klid… U nás je taky kopa sněhu, takto by to bylo krásné na Vánoce 🙏🏻.
Ahoj holky!
Dnes má Natalka 2 měsíce a váží 4 970 gramu a měří 56 cm 😍 😍. Budeme po Novém roce chodit na rehabilitaci kvůli predilekci hlavičky no… holka ji nechce moc nechávat na druhé straně
Jinak je vše v pořádku ![]()
Přejeme všem krásné Vánoce ![]()
@Majdasss Ahojda dvoumesicnacci! Krasne rostete, jste sikovne holcicky
My se mame se Sebickem famfarove a uz se moc tesime na Jeziska. Porad ted neco dokupuji, nemuzu si pomoct, ikdyz vim, ze balit darky pro mimco je zbytecne😂 Sobik Sebik mava ![]()
Ahojky, tak Natálka dnes má už 3 měsíce a byli jsme na prohlídce. Váží 5,5 kg a měří 59 cm. Takže asi takový standard. Koníčky se naštěstí snažila past i u doktorky a ta byla spokojená, jen se jí nelíbilo, že má stále ručičky v pěst, ale to ona má jen na prebalovaku a hlavně u doktorky. Jinak dostala hexavakcinu a zatím je akorát spavejsi. Já jsem byla teď 14 dní nachlazená a malá to naštěstí nechytla.
@Majdasss paráda, krásně roste. Také přeji krásné Vánoce ![]()
@Babybabe taky už si užíváme Vánoční náladu, mám upečeno 5 druhů cukroví a dárky jen zabalit. Sebikovi to sluší. Taky máme sobikovi obleček, ale fotit budeme až na Štědrý den. Ty máš ty fotky vždy tak krásně vystajlovane, jak z katalogu. Já na to úplně nejsem. Jako mám hromadu vánočních oblečku, ale jsem líná, ji do toho oblíkat ![]()
@Elkapelka 😂 diiiiik
nemuzu si pomoct, umazlila bych ho, kdyz je nacancany
nekdy se povede fotka na potreti, jindy na podvacate no😂 jsi dobra! Taky mam malinko napeceno, ale od kazdeho druhu jen trosku (asi 4druhy), beztak se nechceme prezirat. Jsem ted stastna jak blecha, ze jsem zazrakem spadla az na 55,2 a nechci si to pokazit
z jeziska uz mam trosku nervy, protoze mezi 17-21h to u nas byva dost uknourane. Predstava, ze se jeste strojim, sminkuju a smazim me zatim desi😂 jak je to u vas?
@Babybabe to si dobrá s tou váhou, já jsem sice o pár kil lehčí než před těhotenstvím, ale stále mám nadváhu, ale jak kojím tak mám furt hlad a chuť na sladké. U nás je kňourani nějak stejně jako u vás. Já se naštěstí nějak moc nelicim, tak to o to mám snazší. A smažit bude chlap ![]()
@Elkapelka nemam na tom zadnou zásluhu, proste klika, ze to ze me mrnous vycuca
Joo, to je napad. Varit bude chlap a my se budeme se Sebim cancat
taky to neprehanim, jen oboci, řasenka. Make-up, co to je? neumim s tim a manzel to stejne nema rad tyhle patlanice 😅 taky ti prijde, ze se ty tri mesice rychle prekulily?
@Babybabe hrozně moc, letí to strašně, a mění se před očima jak vzhledem tak chováním.
Já nemám ráda ani řasenku
jediný kam jsem chodila nalíčena byly plesy a svatba
u nás to naštěstí chlapa baví, vaření.
Ještě mu zůstalo z dob těhotenství mytí koupelny a praní a věšení prádla ![]()
@Babybabe jeeee, fesak ![]()
My taky něco pořád kupujeme a balíme
. Máme pro princeznu pejska od Fisher price, cernobilou knizku, bábovky do vody, manasky a polštářek s datem narození
Je to fajn kupovat pro ty prcky ![]()