Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Linusren moc děkuji ![]()
Ano, mam par strhu zvenku, takže to jde, jen se děsím ať půjdu poprvé na velkou ![]()
@Majdasss z vlastni zkusenosti ti muzu doporucit toto - svestkovy nápoj z dm, vlhcene kapesnicky (misto toaletaku)s dubovou kurou a obklady na pipi z rapikoveho caje. Za me top ![]()
Ahoj holky, mavame vam se Sebickem. Mame za sebou pomerne narocny tyden, kdy mi pres den dost place a ja jsem na nervy, ze nic neudelam, kdyz neustale chovam. Dnes se konecne tvari trosicku spaveji, tak se modlim, aby si to pro zmenu nevybral v noci. K tomu uz podruhe problem s bolavym prsem chjo :/ …Inu, cokolada a odsavacka jsou ted moji nejlepsi pratele ….a jak vy novopecene maminky?
@Babybabe ahojky!! To máte náročnější obdobi koukám, ale určitě to je jen přechodné a zlepší se to ![]()
My se máme dobře, už nám bude 14 dnu
letí to. Natalka je naštěstí klidné miminko a hezky spinká, ale dnes jsme byli u doktora a za týden vyrostla 2 cm, ale málo přibrala, tak tam jdeme ještě v pátek a mozna budeme muset dokrmovat UM, no a jeste dostala vitamin K, protože měla krev u pupicku… ale jinak se máme dobře ![]()
@Babybabe ahojky, no nás trápí prdíky, takže když nespí tak se vzteká kvůli bříšku, ale poslední dva dny už i lépe spala v noci a ve dne už taky tak nevzteka, omezila jsem teda nadymave věci. Jinak my dnes byli na 6 týdenní prohlídce a už máme 4444g a 55 cm, takže nabirame krásně. Kojime co dvě až tři hodiny, přes noc třeba 5 hodin jako první a pak po 3 hodinách. Nás zase trápí ocicko, tak kapeme už druhé kapky.
@Majdasss držím palce ať se to kojení rozjede
každá máme koukám trápení s něčím jiným
a klidné miminko závidím, ale naše vzteklinka má být po kom vzteklá, tak prostě geny ![]()
@Elkapelka @Majdasss jeee krasna miminecka
Chich, taky jsem si prvni mesic rikala, ze mam nejhodnejsi mimco na svete, ale pak prisly prdiky a tri dny trapeni. Pak zase klid a ted uz tyden masakr. Nevim, jak u vas, ale pro me je kojeni zatim to jedine, co opravdu nesnasim
sice přibírá, na 6ti tydenni mel cca 4.775g, ale je to boj
na rovinu priznavam, ze jsem si zoufala, ze bych byla s UM šťastnější, ma to ale zase jina ale :/
@Babybabe tak trochu ke vadí, že plno věcí si musím odpustit, aby Natalka netrpěla víc než teď. Je fakt, že ať jim cokoliv, malá furt řve s prdíky. Ale jinak mi kojení nějak nevadí a malá pije krásně. Furt je to nejlevnější způsob krmení a i na umělém mléku jsou trable, ne každé sedne, prdíky také můžou být… Sterilace lahviček, kupování kojenecké vody… Příprava jídla…prostě i přes ty trable je kojení nejjednodušší způsob, když mimco prospívá… ![]()
Holcicky, nevim kolik z vas co mate ted miminka mate i druhe, ale z mych poznatku a snad to nebude znit jako nevyzadane rady se vyjadrim a treba pravidelne budu, kazde miminecko je ale jine ♥️
@Babybabe je to naprosto v poradku a normalni, nejcasteji prichazeji poradne prdiky popripade koliky po 1m. U nas to tak bylo a byl to teda masakr. Chci Vam vsem psat narovinu ale zaroven i uklidnit! To, ze ted nic nestihas a maly se chce jen chovat a ty to ted vidis, ze nic nestihas,. Kasli na to! Nejaky zaklad jako obetrit nejhorsi prach, semtam vysat apod, to zvladnes. Pokud jsi uklizela kazdy den, tyden a najendou je prodleva mnohem horsi je to v poradku a vse se vrati jaks taks do normalu. Bordel uz bdue ale dokud nebudou asi v puberte nebo nevim:D, minimalne z hracek apod po podlaze, zvyknes si
U nas to zacalo chovanim od zacatku, stupnovalo se to a stupnovalo, az nemohl byt na rukach u nikoho nez u me. Na zadech byt nechtel, kdyz uz pretacel na bricho tak tam taky ne jen chvili, u plazeni taky rev a stale plazil zamnou, u lezeni donedavna totez. Teprve 2tydny zpet povolila separacni uzkost a maly si leze do jinych pokoju a nerve u toho mama! Ale!!! Vis jak mi chybi, ze se chtel stale jen chovat a nosit??? Tak strasne to uteklo! Ale! Zaroven bylo to obdobi uplne na palici. Protoze ty se ridis pouze situaci kterou ted mas, tzn vycerpanim z neustaleho kontaktu a z odcizeni se sebe sama. Jak nekdo rekne pockej potom, tak to uplne nesnasim, protoze ty nevis, jake budes mit dite potom, nevis, jak budes reagovat apod, a proto to, ze jsi vycerpana nyni neni nic spatneho. Ty naopak muzes snaset obodbi lezeni, chozeni atd mnohem lepe nez nekdo, kdo snasel mnohem lepe prvni pulrok. Zlepsi se to! Kdy, to ti nereknu, ja uz vazne nedoufala ale dockala jsem se. Aspon zase na nejake obdobi, protoze vse je jen kratke obdobi. Spanky, jidlo, vyvoj, vse se tak strasne rychle meni. Co se tyce kojeni, s tim bojuje vetsina z nas. Zkus to nevzdat. Deti maji strasne moc bojkotu, obzvlast, kdyz se neco deje. Rustove spurty, hlad, bolesti, kontakt s maminkou..Kamaradka kojila co 20min. Byla vycerpana ale pak se to srovnalo. Rekla bych, ze ta otocka na bricho je takova klicova co e tyce kojeni a prdiku. Pokud ale citis, ze uz kojit nechces a vic ti to bere nez dava, tak to skonci. Nic spatneho na tom neni. At se rozhodnes jakkoliv, stale budes skvela mama. ♥️
@Elkapelka Take byl maly stale vztekly aje doted no
Vkuse mrci a vzteka se, takze s prdikama to nepreslo
A jak rikas, s UM u nas nastalo peklo v podobne zacpy, nekonecne rourkovani a modleni se, kdy se konecne vykaka sam, ktere mleko sedne… Porad vse steriliozobvat, prihrivat.. Vse ma sve pro a proti.
Posilam pozdrav a hlavne silu maminky, vsechny mate krasne lasky a bude vzdy lip. Ja kdyz si sahnu na uplne dno a uz fakt bemuzu dal a brecim, tak zase prijdou lepsi dny. ♥️Alw reknu Vam, ze jak rostou zuby a cele dny jen knamci, tak mam myslenky, keter taky radeji ani nebudu psat ![]()