Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky! Napsala jsem obsáhlou zpravu a cela se mi smazala, talze podruhe strucne 🙈
Elkapelka - moc gratuluji a s tim sítím soucitim, ja si nesednu do ted, porad to boli. Ani stat nevydrzim…ale co bychom pro ty nase lasky nevydrzely. At je mala zdravoucka!!!
Majdas - opatruj se, mam radost, ze mas strepa v poradku. Ted uz se jen pripravit na prichod miminka ![]()
@Babybabe mockrát děkuji, chlapak je taky fešák
já Sednu jen s práškem, chlap mi dnes koupil poporodní kruh
@Elkapelka Jojo to znam, jednou v noci a na cestu domu 1,5h autem jsem taky zobla prasek
kruh mi nepomahal, sileny!
@Elkapelka
Zlatí, moc a moc gratuluji a přeji hlavně zdraví a nekonečno radosti a štěstí
. Naprosto Tě chápu… ono to málo kdy jde a vyjde podle našich představ 🥺… ale věř, že svou zkušenost s porodem bych za tu Tvou měnila z fleku a hned… 7,5 h porodu je nádhera a za odměnu 🙏🏻 ❤️️ i s šitim…
Já v porodnici trávila 74h strachu o malou… před porodem… přišla jsem do porodnice v úterý “jen” na odběry, monitor a kontrolu a už to litalo… ale až za 68 h vyvolávání porodu, jsem v pátek v 8 ráno šla na sál, a to už jsem radostí a vyčerpáním z únavy, bolesti a nevyspání jen plakala a plakala, že už to konečně bude 🙏🏻.
Ten finish byl koukám tedy pořádný nervák i u Tebe 🥺 a to mě moc mrzí, jinak by to bylo opravdu krásné a za odměnu 🍀.
Ale hlavní je, že jste obě v pořádku a zdravé, za to je třeba být vděčná…
O mě i malou se manžel strachoval ještě 24h, na jipku za mnou, ani na novorozeneckou za malinkou nemohl 🥺. Odcházel s informací, že mě zachránil císař a malá, že se ji nechtělo 🙏🏻… Když bych rodila přirozeně, nebo doma, tak jsem mohla “nebýt” a vykrvácet. No a malinkou ze mě vytáhli a chvilku beruška nedýchala. Museli ji trápit a poodsávat, aby zaplakala a nadechla se… mimochodem nejdelší minuta našeho života 🥺…
pak byla na podpoře ještě 2h a během toho ji trápili a pravidelně odsavali, když tedy neblinkala, co jsme obě svorně ten den po císaři prozvracely, co s tím kuchlým břichem byla fakt “chuťovka”.
Přeji Ti, ať jsi brzy fit a můžete domů ❤️️.
A neboj, ženský mozek je poměrně milosrdný, i když se to teď zdá nemožné… první týdny po tomhle zážitku jsem z toho byla dost špatná, a vyplašená byť při představě, že bych tohle měla podstupovat znova ????, ale v sobotu bude mít Sofinečka 3 měsíce a zrovna včera jsme s manželem plánovali první větší dovolenou s malinkou, když tedy pominu týden na Moravě hned po šestinedělí a týden na chalupě, před měsícem, a taky jsme se bavili kdy zahájíme “snahu” o sourozence… už si to trochu “umim” představit, ale první dny po porodu… zcela upřímně, s tím kuchlym bolavym břichem, s tím, že se mi pomalu spouštěla laktace, sotva jsem lezla… ptala se sebe sama, co jsem to udělala,
a co jsem si sakra myslela, že tohle už znova určitě nezvládnu… ![]()
Myslím na Vás a uvidíš, brzy bude dobře a vše zlé… rychle zapomeneš
❤️️.
@Babybabe
Zlatí, ještě jednou gratuluji i zde
. Je nádherný, bobišek malý, moc se Vám povedl
😍 😘. Už se těším, až Sebíčka se Sofinkou seznámíme, miláčky naše ❤️️❤️️.
@Lucinta užili jsme si obě, 7,5 hodiny jsem byla jen na operačním sále, ale celý porododni bolesti jsem měla už od 3 od rána, takže dobrých 14 hodin. S tím, že jsem spala jen 2 hodiny, takže jsem také byla vyčerpaná a usínala mezi kontrakcemi posledními. No jako u mě by se už císař nestihl, malé se sice chtělo, ale otvírala jsem se pomalu, od toho má malá šišku na hlavě. Jako když jsem slyšela jak vypadly ozvy, úplně jsem se hecla no. Také jsem skončila se silnou ztrátou krve, ale obešlo se to ještě bez infuze, jen jsem se trochu motala. Já si říkám, taky že tohle preboli a zapomeneme. Je fakt, že pro partnera to bylo stejně hrozné jako pro mě. Když viděl najednou tolik lidí na sále, por. Asistentka jak po mě leze. Já už křičím, že se bojím, bohužel ne porodu, ale o malou. Máš pravdu, že vše preboli a ty malé uzlicky za to stojí. ![]()
@Elkapelka
Tak se mi smazala odpověď u které mi až slzičky hrkly… každopádně, moc mě mrzí, že sis teda taky pěkně “užila” zrovna takovouhle zkušenost 🥺. Člověku je jasné, že to nebude a nemusí být úplná “legrace”, ale někdy to je takový frkot a traumatický zážitek pro maminku i tatínka, že se s tím musí postupně srovnávat… Já si myslím, že i malinká měla noční můry a vracel se ji zážitek z porodu a hlavně teda po, to si chudinka užila, jak ji trápili 🥺, budila se mi ze spánku křikem a slzičkami jako hrachy, beruška malinká. Hlavně, že jsme to zvládly, že jsou ty naše princezny zdravé 🙏🏻 🍀 ❤️️ šrámy a jizvy na těle i na duši se dřív, nebo později zahojí
. Hlavní je, být doma a v klidu, tam jde vše tak nějak lépe a postupně si to sedne, až to bude úplně super ❤️️.
Ahoj tetičky a kamarádi, tak včera už ta naše usměvavá a úžasná láska měla 3 měsíce…
Je moc hodná, věčně vysmátá a snad šťastná a spokojená, princeznička naše ❤️️. Otáčí se na boky i na bříško, bříško zvládla úplně sama den před 3m, tam se ale pravda ještě trošku vzteká, protože ji zatím nejde vytáhnout ručičku, na kterou se překulí
, to bude mít po tatínkovi 😂. Krásně povídá a žvatlá, směje se a řechtá, s tatínkem dělá blbinky, učí ji vyplazovat jazyk 😂. Jinak asi už chce papat co my s tatínkem, poslední 2 týdny už ji občas potrápí dolní zoubky, jak tlačí. Ale naštěstí mám funguje Saloos první zoubek a Calgel 🙏🏻, jinak to teda byla hysterie
, než mě po 24h křiku napadlo kouknout do pusinky… člověka to takto brzy celkem překvapí, ale jak to tak poslouchám okolo, tak je to častější, než jsem si myslela, že už miminku vyleze zoubek i ve 4. měsíci. Nám zatím prosvitaji dole 2 bílé flíčky, tak uvidíme, kdy se vyklubou. Moc Vás zdravime ❤️️😘.
Ahoj holčičky!!
Dnes jsem byla na check-in v porodnici a vše je v pořádku
. Malá je krásně hlavičkou dolů a vzhledem k tomu, že jsem 37+2, tak budu nadále chodit k mojí gyndarce a až po termínu do porodnice, což doufám, že do té doby porodim ![]()
Jak se máte vy???
A ještě dotazek, máte některá aplikaci mojeVZP?? Mně se tam totiž jako plátce pojistneho stále ukazuje muj zamestnavatel, přitom jsem na MD a on mě na pojišťovnu nahlásil prý začátkem září a tím pádem by už tam jako plátce měl být stát ne??
Děkuji ![]()
@Majdasss ahoj
moc gratluji k dobrym zpravam! ![]()
Jinak co se tyka mojevzp, pisou to tam dost se zpodenim. Takze se tam koukni treba za 14 dnu a uvidis, jestli uz zmenu provedli ![]()
@Majdasss Ahojda, to jsou super zpravy! Ja rodila v 38+1, tak kdo vi, treba to mas taky za par 😇 moje vzp mam, ale nekoumu to, co je tam napsano. Jediny duvod, proc jsem to zalozila bylo cerpani příspěvku. Po narozeni maleho mi prisel jeste kupon na 500kc, tak jsem objednala rucni odsavacku a ti chytráci mi napsali, ze neni pro dite, ale pro matku. Ehm Jasne, asi si budu delat mléčné koktejly pro sebe 😝 jinak my se mame krasne. Jeden den mi spinkal v noci 4hodiny a dneska pro zmenu od 3do 5ti vubec a rval jak tur. Ted si zase vesele chrni a usmívá se, tak se na nej ani nemuzu za ten spankovy deficit zlobit. Je tak krasnej kralicek muj ![]()
@Babybabe jeee, dnes byli asi erupce na Slunci, malá taky vydržela poslední své noci jsme už doma spát v noci krásně 4 hodiny a zrovna včera nechtěla zabrat a rvala, zachránil nás dudlík no. Jinak odsávačkou jsem brala právě za příspěvek pro matku no. Jsou to andílci, malá je taky zlata, dnes právě kontrola u pediatra a přibrala krásných 100g. Na to, že ty intervaly moc nedodržuji, tak přibírá prý pěkně. My dnes máme přesně týden, hrozne to letí ![]()
@Majdasss kdyby měla pojišťovna problém, tak se ozve neboj. Jinak já jsem doufala, taky že budu rodit dřív a nakonec jsem rodila jen 2 dny před termínem. A to mi v 37tt odešel kus té hlenové zátky. A malinká byla už sestoupla v pánvi celou dobu. Otevřená na prst.
@Linusren děkuji ![]()
Jo, ok, mne ne to jedno, moc do té aplikace nekoukam, stáhla jsem si ji spíš ze zajímavosti, tak uvidíme ![]()
@Babybabe jasný, moc děkuji, koukám aplikace na dvě věci
. Já jsem si ji stáhla spíš ze zajímavosti, moc do ní nekoukam, a na obchod play má 3 hvězdy, tak asi vím proč ![]()
To je krasavecek
. S tím spánkem to je vždycky asi nejtěžší no, jsem zvědavá na tu naši kočku
.
Klidně za týden porodim
.
Opatrujte se ![]()