IUI 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2230
3.9.22 19:56

@Elkapelka
Ahojky, no v Praze je to naprosto normální… bohužel :roll:, taky se mi to 2× stalo, ze jsem v porodnici trávila cele dopoledne, jednou mě ještě od 7:30 poslali v 11 na odběry přes cely areal, v 37.tt, kdy už to nebylo uuuplne pohodlne, cca 20 min chůze je to z porodnice do labiny i bez těhotenství 🙈. Taky od snídaně, co byla okolo 6:30 bez jídla, bez pití.. opravdu zkušenost, že jsem se tam rozbrečela a vzala pak po cestě automat na pití útokem, někdy se to holt stane. Jinak já byla na prst otevřená od první kontroly v porodnici a od posledniho screeningu jsem měla malou narvanou úplně dole a jak u gyn, tak za týden v porodnici mi tvrdili, jak už se to chystá :mrgreen: :lol: a určitě nebudu rodit později, v termínu, spíš, ať počítám okolo 38tt, tak moc se to “chystalo”, že i s kontrakcema a odtíkající plodovkou a otevřením na 2 prsty při příjmu, mi porod vyvolavali ve 40tt, protože se mi rozjížděla preeklampsie, od úterý a mala přišla na svět v pátek ráno a císařem 🙈… takto k těm jejich strašením, jak už se to “blíží”. Jinak Sofinka se narodila podle termínu poslední MS 24.6., a ne podle utz v prvním trimestru 22.6., proste holčička věděla, kdy chce ven. Při potvrzení a do prvního screeningu holt měla zafixováno 24.6. a tehdy taky vykoukla :lol:. Každopádně holčičky, všem kterým se doba nachyluje, moc a moc držím palce a přeji co nejhladší průběh porodu :kytka: ❤️️🍀. Myslím na Vás :hug: 😘

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
3.9.22 20:20

@Lucinta jo Praha je na to unikát. No já si sama myslím, že to ještě vydržím, protože malá furt se posouvá nahoru a dolů, někdy tlačí, že sotva chodím a někdy ji ani necítím a zase tlačí do žaludku. Je fakt, že otevření ani odešla zátka nic neznamená. Uvidíme jak se jí bude chtít. U Tebe si pamatuji, že Ti dala zabrat a byla jsi v porodnici dlouho před samotným porodem. No já mám rozdíl 4 dnů podle ms a podle utz a to 26.9. a 22.9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
4.9.22 08:15

@Elkapelka
No… Praha je rozhodně ve většině věcí unikat :lol: 🤦🏼‍♀️. Začínám se těšit čím dál víc, až začneme řešit domeček s vypadneme pryč. Věřím, že malinká, Natálka, jestli si dobře pamatuji, ví přesně kdy vykouknout a jak bude dočančaná a nachystaná, tak vykoukne. ❤️️ Určitě to bude někde okolo jednoho/druhého termínu :wink:.
A potrápila/nepotrápila… kdyby to tak nebylo, tak už tady třeba dneska nejsem… tak ji “minimálně” vděčím za život, holčička moje milovaná, prostě nechtěla být bez maminky a tak mě “potrápila”, aby mě zachránila, jinak by se při přirozeném porodu jen těžko přišlo na to, že mám velké krevní ztráty do dutiny břišní a že mi praskl nějaký vřed nad dělohou, na to by se možná přišlo, až podle výsledků odběrů, když bych jim upadla do šoku/bezvědomí… A krevní ztráty by určitě byly daleko vyšší, než by to někdo začal řešit… hlavně, než by si toho vůbec někdo všiml na klasickém šestinedělí, že jsem v bezvědomí… tak už by to taky nemuselo dopadnout, co teprve, když bych byla přírodní žena a rodila bych doma, tak bych se prostě po odpočinku už neprobrala… Věřím, že se všechno děje z nějakého důvodu a jak má 🙏🏻 🍀 ❤️️. Hlavní je, že jsme obě v pořádku a zdravé, to je nejvíc 🍀.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
4.9.22 09:27

@Lucinta ty jo, tak to s tou krevní ztrátou jsem nějak přehlédla. Ještě, že teda tak a šla jsi tím císařem… dnešní medicína je naštěstí už na dobré úrovni a dá se tohle rychle řešit, ale je fakt, že při přirozeném by to bylo více rizikové, i když věřím, že i tak by si rychle poradili. Jak píšeš, vše dopadlo tak jak mělo a naštěstí jen dobře :hug:

Ano Natálka si sama vybere, na vyvolání jít nechci, to až v krajním případě. Občas se, ale tak protahuje a Macka mě do čípku, že si říkám, že už by ráda ven a já ji ne a ne pustit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
4.9.22 18:46

@Elkapelka věřím..... říkám, tohle není příjemný :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
7.9.22 08:00

Kontrola

Ahoj kočky!
Tak včera jsem byla na klasické pořádně ve 34tt a zjistilo se, že mám trochu méně železa, tak ho musím ještě před porodem trochu doplnit :lol:
Nicméně Natalka je v pořádku a zrovna skytala, takže skákal celý ultrazvuk :D :srdce:
Nicméně mám na vás zkušenější dotaz… vím, že každá jsme odjinud, ale měly by mi přijít peníze za mateřskou od 23.8.do 31.8…účetní to na socku dala až 1.zari…myslíte, že to ještě v září dojde?? Jsem Liberecký kraj…A druhá otázka-je to tak, že na pojišťovnu hlasi nastup na MD zamestnavatel?? Já mám totiž aplikaci mojeVZP a tam je, že pojistné za mě stále platí moje práce, tak nevím :D a nikam jinam nastup na MD hlasit jako zaměstnanec nemusím, že?
Děkuji za odpovědi :srdce: jak de daří vám???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
7.9.22 08:54

@Majdasss Ahojda, predne gratuluji k uspesne kontrole. Mam radost, ze je Natalka v poradku a hezky se dopeka!:) odhad vahy nemate? :lol: se zelezem je to naprosto bezne, co tak slychavam, bere ho kazda tehotna okolo me. Jen pozor na kombinaci s jinými vitaminy, dej si mezi tim nejaky casovy odstup, jinak nebude vse účinkovat jak ma.

A ted ta materska…obavam se, ze ti nikdo nerekne, kdy ti to vyplati, protoze zde plati “jiny kraj, jiny mrav”, a je to bohuzel z 99procent i o tom, na jakou úředníci narazis. Vcera jsem o tom zrovna mluvila s kamaradkou, ktera přechází z rodicaku na materskou pri 3.diteti a uz je bez prijmu asi dva mesice, protoze si to ty dve úřednice nedokazi mezi s sebou radne vykomunikovat. Proto radim - byt trpeliva, cekat, vic v tuto chvili udelat nemuzes. Formular jsi predala vyplneny zaměstnavateli, ten jej odevzdá na příslušný urad a dale jen cekat a cekat, nikam jinam nic nehlásis ;)

Jinak my se mame prima, jen ty noci jsou uz des, tvrdy spanek nehrozi. Holt uz nacvik na mrnouse :))) zitra nas ceka ta prvni kontrola v poradne v nemocnici, tak uz jsem zvedava. Asi se stale nic nechysta, mam brisko pomerne dost nahore…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
7.9.22 09:54

@Babybabe jo, taky jsem to s tím železem slyšela no… děkuji za radu :srdce:
Odhad váhy byl v 31tt a to měla malá cca 1608 gramu :srdce: jaký odhad máte vy?

Jasný… ono člověk udělá, co může a je už nezajímá, že je člověk delší dobu bez peněz, tak uvidíme :D Jinak včera jsem vzala kalendář a spočítala jsem, že mám MD do 7.3. 2023 :lol:
Každopádně děkuji, formulář jsem dala a nic víc jsem neřešila, tak je to správně v tom případě :srdce:

No to ráda slyším :srdce: Jsem zvědavá, co ti řeknou v porodnici, já tam půjdu za dva týdny :D. Nicméně s tím spánkem ti moc dobře rozumím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
8.9.22 09:35

@Majdasss Ahojda, tak jsi mi tu materskou privolala. Jsem na ni od 20.8.2022 a prave mi prisla na ucet ze socky. Tak ti urcite taky dorazi co by dup :) jinak mavam z otrávne poradny, kde uz cekam 2h! Ted me vzali akorat na sepsání karty a zase me vyhodili do čekárny, kde je dalsich 12maminek 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
8.9.22 09:51

@Babybabe ahojky :D No paráda :andel: Mně dojde příští týden, psala mi to paní ze socialky, když jsem se jí na to ptala :D museli ještě něco dořešit s doktorkou ohledně razítka či co a tím se to trochu zdrzelo…
Takže na MD budeš taky cca do začátku března, vid?
Jo, ty doktori jsou opruz… dejte si pak doma s prckem neco dobrého :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
8.9.22 10:04

@Majdasss Jj, MD tak nejak. Nakonec neni ten vyměřovací zaklad tak spatny, internetová kalkulačka mi hodila uplnou blbost, tak jsem se vydesila zbytecne. Ted to bude jeste pohodicka a od brezna to zacne :zed: neni ale na co si stezovat, protoze napriklad na Kypru maji MD jen do veku 4mesicu ditete a potom mas tahnout do prace a strcit dite do jesli, kdyz nemas nasetreno na to byt doma…neboj, my uz se posilnujeme prubezne tady, s jidlem vzdycky vsechno utika lip :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
8.9.22 11:39

@Babybabe jo, MD je 70% mzdy, což je hezký, kdyby byla MD celou dobu, tak si piskame :D. Rodicak je oproti tomu šok…
Jo, máš pravdu, máme to tu ještě dobrý :lol:, do března času dost a hold se na pár let uskromnime :D. Mně ještě přišla neschopenka a mateřská od 23.8.do 31.8., ale ty obstrukce s tím vždycky :D
To je dobře!!! Já bych ted jedla jen sladký :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
8.9.22 13:07

@Majdasss o sladkym mi ani nemluv, jsem jak jata!

Jinak děvčátka, dnes jsem stravila v poradne 3h cekam, nacez mi dr povi “tak odhad vahy mimca, monitor ani utz dnes delat nebudeme, kvuli úspoře casu ne?” Tak rikam “budu radeji, kdyz alespon ten rychly utz udelate”. Chapete to? Cekam tam x hodin jako trotl a ona by me jen rychle prohmatla a sepsala se mnou anamnezu. To at jdou do prcic :roll: kazdopadne maly je v pohodicce a az do terminu porodu muzu chodit na kontroly ke sve gynekolozce 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
8.9.22 14:31

@Babybabe tak aspoň si čekala o hodinu méně než já :lol: jo tak mě udělala aspoň utz, ale monitory taky ne. Má doktorka mě vlastně ani už nechce tak jdu v pondělí aspoň k porodní asistentce :lol: tak jsem zvědavá na jak dlouho to zase bude :lol: jinak taky jsem byla uvnitř max 10 minut a ostatní půl hodiny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
8.9.22 17:48

@Babybabe miluju vše sladký :D

No to jsou blbci… fakt… já nevím, ten přístup je fakt někdy nepochopitelny. Ale hlavně že je vše v pořádku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí