Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Majdasss no jo, vidis to, ja byla taky mesic doma, tak by pak nejake dane mohli vyuctovat ![]()
Dekuji, doufam, ze nic takoveho uz me neceka. Nejhorsi je ten strach o to male v brisku, sam dospelak to vzdycky nejak vydrzi ![]()
Podobnou vahu 1.574g jsme meli ve 30+3 a dr rikala, ze jsme mensi o 3dny a ted jsme to najednou dohnali. Holcicky byvaji obecne drobnější, bude kouzelna 😘
@Elkapelka Diiiky, uz musi byt dobre!!! Ty se taky uz opatruj, zbyva nam finale 🙏 🥳
@Babybabe mohli by nějakou korunu vrátit
uvidíme, co řekne zamestnavatel, jsem ráda, že si tohle nemusím řešit sama, myslím daňové přiznání atd ![]()
Jo, ten strach je nejhorší no… hlavně že už je dobře ![]()
No vidíš, ta váha je tedy orientační, ale upřímně mi nevadí, že nebudu rodit 4kilove mimco ![]()
Mas pravdu, holčičky jsou drobnější a určitě bude mít normální váhu ![]()
@Majdasss já čekám holčičku na 3. Screeningu v 30+4 měla průměrnou váhu 1500 g a u doktorky ji v 33+6 vyšlo 2500g s větší hlavičkou
takže jsem zvědavá kolik naměří příští středu a doufám, že se teď jen sekla, protože už odpovídala min. O týden starší.
Jinak já pracuji pro 2 firmy na jednom místě a daňové přiznání si musím podávat sama. No dokud jsem byla bez dětí, tak to byla brnkacka, ale obávám se, že teď to bude horší
teda příští rok za tento rok, pak naštěstí rodičovská a to se snad už daňové nepodává ![]()
@Majdasss to chapu, me manzel desi, ze byl veliky, ale porad doufam, ze to obrik nebude 😅
@Elkapelka myslim, ze pokud bude holcicka o dost vetsi, nenechaji te jen dlouho cekat po terminu. To same ted resi moje kamaradka - doktorka ji rekla, ze maly ma v 36+0 3000g a je o 4dny napřed. Musela do nemocnice do poradny a tam ji rekli, ze ve 39tt zacnou porod vyvolávat, aby nebylo mimi pripis velike a nenastaly komplikace. Chudak, zase ji ceka hamilton a kdo vi, co jeste…
@Babybabe jj, toho se taky bojím, ještě chci vydržet do začátku září a pak už asi tomu začnu napomáhat
koncem srpna ještě jedeme popřát mamce 100 km tam a 100km zpátky, budeme sebou brát i tašky pro jistotu ![]()
@Elkapelka tyjo, tak to je váhový skok tedy
ale uvidíš, fakt se většinou seknou ![]()
Jo, jasný, tak já dělám pouze pro jednoho zamestnavatele na hpp a nic jiného kromě toho nemám, takže já si naštěstí dane sama dělat nemusím
. Jinak rodicak ani mateřská se nedani
vlastně ani nemocenská
. Mně by ale taky měli vrátit slevu na poplatníka od ledna do března ![]()
@Elkapelka Joo? A jakou mas vyvolávací taktiku? Cervene vino, tepla koupel, tuleni, ostra jidla a myti oken😂 mate uplne stejny termin jako my se Sebickem- 24.9.?
S temi zaskami urcite nic nezkazis! Ja to tu prehrabovala zrovna vcera, porad jsem nebyla spokojena s uspořádáním, takze jsem to prerozdelila jeste jinak 😅 1 taska mrnous, 1taska na porodni box, 1 kufrik pro me na sestinedeli. Je toho celkem dost, ale co nadelam, kdyz ma porodnice seznam jako blazen. Vzdyt jen ty blby rucniky zaberou tunu mista ![]()
@Babybabe já mám termín 22.9., ale po poslední kontrole prý tak 15.9.
jo plánuji horkou vanu, na ni se těším nejvíc, do teď jsem to raději neriskovala
a nejspíš i to víno, cvičení na gym míči a tak. A tulení jak píšeš
na to se těší nejvíc chlap, moc toho přes těhotenství neměl ![]()
Já mám tašky 2, jednu menší na porodní sál a druhou cestovní tašku pro nás oba na šestinedělí
prostě jsem to smrskla na to nejnutnější co chtěli a kdyžtak chlap snad doveze ![]()
@Elkapelka jeee, 15.9.bych si taky prala, to ma narozeniny moje maminka :smiling_face_with3_hearts: tak to jsi frajerka, nejsem schopna to vic smrsknout. Uz slysim ty kecy sester, jestli se tam stehuju
neprijde mi ale ze bych tam mela zbytečnosti. Treba z obleceni jen 3 ponozky, 2 kojo podprdy, 1kosili, lehky kardigan misto zupanu a pantofle. To mi neprijde prehnany, no ne? Popravde chci muze nejakyho privazeni veci usetrit, ikdyz to mame cca 10minut. Sama jsem i takova klidnejsi, kdyz vim, ze mam vse. Jen mi zbyva tam prihodit nejake piskoty, bebecka, presnidavku…
@Babybabe jo občerstvení mi taky chybí ještě, kord jak jsem celiak tak plno věcí nemůžu, tak abych vůbec měla co jíst. Jinak já mám dvě košile, župan a na ponožky jsem zapomněla
to mi nepřijde moc no..
@Elkapelka chudino, to by mi schazelo mit jeste celiakii, uz takhle mam stravovaci navyky priserny. To musis mit hodne narocny s pripravou jidel :/ no, nejak tam ty tri tasky do porodnice nenapadne po castech propasuju ![]()
Holky k těm odhadům váhy, já se na to tehdy ptala u své gyn., protože mi pořad s doktorem říkali, že bude malá menší… tak jsem ji tehdy řekla, že to je jen odhad, že uvidíme, jak to bude po porodu a ona mi na to řekla, že dnes jsou odhady skutečně velmi přesné, že se liší max 50/80g…
Takže záleží jak kvalitní a starý má váš lékař přístroj, ale jak začnete chodit na kontroly přímo do porodnice, tak tam mají moderní přístroje skutečně vždy. Neznám v okolí holky, co rodily za poslední 2/3 roky a sekl by se někdo třeba o víc jak 200g, třeba 10 let zpět to bylo běžné, že se pletli o půl kila, kilo… Taky záleží, jestli se Vám miminko nahltá třeba plodovky, nebo třeba i plodovky a krve, jako moje Sofinka, tam váha po porodu opravdu není směrodatná a bude Vás zajímat až váha, po odsání, toho co miminko vdechlo a vycurani a vykakani toho co pohltalo. Mě se to lišilo tuším 20g, takže opravdu přesné… Váhový odhad v úterý byl 3180g a Sofinka měla po odsání, vykakání a vyčůrání 3160g.
Takže to jak si některé maminky potom postěžují, jak jim udělal doktor blbě odhad, je kolikrát blbost, protože maminky nepočítají porodní váhu minus to, co miminko spolykalo během první a druhé doby porodní a co do 24h v sobě miminko nemá… to by musel mít doktor věšteckou kouli a ne ultrazvuk, aby věděl kolik do sebe nahltá, nebo vdechne… proto často odpovídá až váha další den/dny, podle toho, kdy před porodem byl utz.
Ale ať už budete mít miminko větší, menší, nenechte se tím rozhodit… většinou to je skutečně poděděné a pokud nejsou velikáni rodiče, ani neměli velkou porodní váhu, tak to tak asi bude i u miminka. Zase pokud jsou rodiče velcí a byli velcí i jako mimča, asi to tak pravděpodobně bude i u potomka. Hlavní je, ať jsou miminka zdravá 😇 🍀 ❤️️🙏🏻.
@Babybabe ono si časem zvykneš, horší je to, ale právě mimo domov s někde najíst ![]()
@Lucinta jo záleží na utz a jak to ten doktor přesně změří.. uvidíme co mi naměří v poradně v porodnici až tam půjdu
švagrová měla odhad asi na 3650 a porodila 4240g s úzkou pánví, doktoři pak říkali, že kdyby to věděli, tak by přirozeně nerodila ![]()
@Elkapelka
Ono bohužel opravdu hodně záleží na kvalitě přístroje a lékaře… a jeho schopnosti… dnes už by se takový “sek”, chyba stát neměla. Ale pokud je utz 100 let starý a lékař se nevzdelava a neučí dal, jak precizně vyšetřit a změřit na moderním přístroji, tak se to bohužel bude stávat dal…
No chudina 🥺, jestli rodila první, tak to není legrace… Na druhou stranu, větší/těžší miminka se rodí paradoxně lépe, než ta malinka, jsou těžší, obratnější a pomáhá jim více gravitace. Mamce se rodil můj 4,5 kg bráška lépe, než já sotva 3kilová…